Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• dkekesi

tag

válasz #95590400 #12 üzenetére

Persze, hogy nem kell kp-nek venni. Nem vagyok szaktekintély a biometriában, de mutattak egy s mást a fejlesztők. Annyit mondhatok el magamról, hogy többet tudok a témáról (ujjnyomat és íriszazonosítás), mint az átlag. Csak leírtam, amit láttam/hallottam. De a Mythbusters-ben sem a szakma krémje vonul fel.
    Amúgy ebbe az eszközbe nem kell full profi védelem. Nem az a feladata, hogy csúcstechnikát képviseljen és egy levágott ujjról felismerje hogy nem élő, hanem hogy a mezei "ellopom a cuccot és USB-n leszívom" szintű tolvajjal szemben védelmet adjon. Arra bőven elég. Már az ujjnyomat olvasó ténye is riasztólag hathat, még akkor is ha nincs is bekötve :D Viszont ha valaki nagyon el akarja lopni az adatokat, akkor a legjob védelem sem ér semmit: pisztolyt nyom a fejedhez, amíg be nem lépsz. Sőt a fifikásabbak még azt is megmondják, hogy melyik ujjadat tedd oda (kifigyelik melyiket használod a mindennapokban), nehogy egy másik ujj csendes riasztásra legyen programozva, amivel az eszköz törli az adatokat.

Új hozzászólás Aktív témák