Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Csabroncka #30 üzenetére
azért érzed, hogy videolejátszás, és játék futtatása közt van némi különbség...
-
Csabroncka
addikt
Itt nem elsősorban azt kell nézni, hogy a mostani monitorodon megy-e vagy sem!
Legjobb példa erre egy vidójáték (én a saját 1280X1024-es felbontással lazán játszok "maximális" garfikán, de ha FHD lenne már akadna -- a példa okán felesleges részletezni, hogy milyen játékról beszélünk)Tehát ténylegesen UHD megjelenítővel lehetne tesztelni, úgy is mondhatnám, hogy natív felbontásban szívná ki igazán az erejét a kártyának!
-
dabadab
titán
Mielott valaki felreertene: ez a lejatszo nem tud lejatszni UHD anyagokat.
Osszesen annyit tud, hogy fel tudja skalazni az anyagot UHD felbontasra, aminek a gyakorlati jelentosege elhanyagolhato, hiszen nem nagyon van (vagy lesz) olyan UHD kijelzo, ami ne tudna a bejovo anyagot a sajat nativ felbontasara skalazni.
-
danikollar
őstag
Az én gépem nem 4K kompatibilis, nincs is rá szükségem, de a blu-ray íróm az tudja írni az BDXL lemezeket is, tehát lejátszani is, persze még egy BDXL-t sem írtam, mert drága. Persze attól hogy egy meghajtó olvassa a BDXL-t, az nem azt jelenti, hogy dekódolja a rajta lévő videóanyagot. Tudtommal nem AVC vagy VC-1 lesz a kódolása az esetlegesen BDXL lemezen megjelenő 4K filmeknek, mint a jelenlegi blu-ray-nél.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
danikollar #13 üzenetére
Arra, ha nem tudja a beépített meghajtó lejátszani a BDXL lemezeket, akkor felesleges bele tenni.
MZperX75: YT videó azért más téma, mint egy 16-20 mbites stream.
-
MZperX75
addikt
UHD és 4K között mi is különbség?
4K film érdekes nálam akadás nélkül megy egy HD6550D-vel (A8-3820-on)[link]
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
danikollar #11 üzenetére
Ez esetben felesleges a 4k kompatibilis gépbe ilyen meghajtó.
-
BiP
nagyúr
Végülis igen. Csak nem olcsóbb, nem kisebb, többet fogyasztana, és bár funkciókban biztos gazdagabb lenne, macerásabb használni.
Szerintem jó áron van ez a cucc. Főleg, ha azt nézem, hogy a tévé ára mellett eltörpül. (biztos nem lesznek olcsóak az első UHD tévék)
260dollár az 60e Ft, ha euróval számolom, akkor is 78e. Szóval még mindig olcsóbb, mint az összeválogatott htpc, és kisebb, kompaktabb, stb.Igazából a 4K tartalom lesz majd kérdéses. Addig meg marad a játék meg a fényképnézegetés, esetleg néhány youtube/Blu ray demófilm.
-
danikollar
őstag
Szerintem egy célhardver mindig jobb lejátszásra, hangsúlyozom szerintem! Legalábbis én jobban szeretem.
Nem kell mindenre pc-t használni/építeni. -
szerintem össze lehet, csak egy AMD APU kell bele, ami támogatja az UHD dekódolást, azaz UVD 3.2 van benne.
Ezek a következők: Radeon HD 7700/7800/7900, A-5000 szériás APU-kEbből kiválasztva legkisebbet, legolcsóbb alaplappal stb, összerakható ilyen gép, picit drágábban, de az a gép nem csak egy médialejátszó tudásával bír...
A bluray meghajtó dobja igazán meg az egész árát, mert az olyan 17-20k.A4-5300 12k
ASRock FM2A75M-DGS 14k
4gb ram 7k
bluray drive 18k
ssd 60gb 17k
--------------------------------------
68k + ház -
hyperspace
őstag
nem is olyan vészes az ára. többre számítottam.
-
danikollar
őstag
A 4K filmek lemezen tárolt formátumát ezek szerint már ismertették és ez kompatibilis vele?
-
Patice
nagyúr
Már csak az Auro 3D 9.1 támogatása hiányzik belőle.
Érdekes lehet majd a kapott kép DVD-ből felkonvertálva. Blu-ray-ből már nem hiszem, hogy nagyon rossz lenne az eredmény.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Természetesen a vállalat okostévérendszerét is megkapta a Sony 4K X-Reality Pro processzorral ellátott BD-F7500.
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- Milyen TV-t vegyek?
- Netfone
- Magyarországon is élesedett a Pixel 9 műholdas segélyhívója
- sziku69: Szólánc.
- BestBuy topik
- Milyen videókártyát?
- Opel topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Honor 90 Lite 256/8GB Fekete / normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Bezámítás! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest