Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Én még régen diákként dolgoztam a Samsung egyik gyárában. Tudod mit gyártottunk a Samsungban? Műanyagot az Audi első lökhárítójához. Azon kívül hogy ez több mint meglepő... ha a mi gyárunk égett volna le, az Audi nem megrogyott volna, hanem máshonnan szerezte volna be az alapanyagot. Ezzel szemben mondjuk ha az Audi gyár ègett volna le, az hír lett volna, mert azt csak ők tudják legyártani.
-
gabro0
őstag
Olyan érdekes, hogy mindig az alapkomponenst készítő gyárral van valami, ami az egész piacra hatással van. Pl. a fröccsöntő meg préselőgépekkel sosincs gond. Vagy csak az nem hír?
-
törölt tag
" tehát a problémából eredő átmeneti hiányok valamennyire kezelhetők."
Dottor: Uram, önnek 2 hete van hátra...
Peteg: - 20 ezrest odatol - Legyen 3 nap. -
Dr. Romano
veterán
Pedig tényleg azt hittem hogy a következő ilyet valami izgalmasabbal pl-zombiapokalipszissal magyarázzák
Értem én ha valami túl olcsó, egy kis tűz/víz mindig jól jön, de valami változatosság azért lehetne már ezekben a sztorikban. -
Geller72
veterán
Ha már nem vízparton van.
.
-
Cassi
őstag
Egymás mellé kellene építeni a RAM- és a flash-gyárakat, hogy az egyiket sújtó árvízek el tudják oltani a másikban kitörő tűzvészeket.
-
lenoma
aktív tag
Pár napon belül bejelentik, hogy sokkal nagyobb a kár mint elsőre gondolták. Hónapokig fog tartani az eredeti termelési ütem visszaállítása...
-
wintikek
tag
"de szerencsére kevés kár keletkezett, így a baleset az ellátást csak minimálisan fogna érinteni."
Mondjuk egy tisztatérnél kíváncsi lennék mi az a kevés kárNem hiszem hogy sokkal több drágán megépített helység lenne ott.
-
AKinek így elsőre a Kioxia név nem mond sokat, ez a Toshiba Memory Corporation új neve.
-
[CS]Blade2
addikt
A legjobb az árvíz, mert ott vannak képek, hogy 1 méter vízben áll a gyár.
Ez a tűz téma egy erős közepes, mert megesik. Tavaly az én munkahelyemen is kigyulladt egy berendezés, csak a réz vezetékek maradtak meg belöle és a fém alkatrészek.
A wafer-es áramszünetes viszont büzlött rendesen. Nálunk vannak fontosabb berendezések, ami úgy van megoldva, hogy automatikusan aggregátról megy, ha elszáll az áram. Van ami nem ennyire fontos, de nem is állhat sokáig, arra pedig villanyszerelő indít egy dizel aggregátort. Úgy nem lehet gyártani, ami ott történt, hogy az összes megkezdett wafer-t bármikor tönkreteheti egy pár perces áramkimaradás. Kell, hogy legyen egy vész protokol, ami szüntetelteti a gyártást, ellátja árammal, amíg az normálisan leáll. Maximum 1-1 chipet szabadott bukniuk, hiába dolgozik a gép az egész wafer-en. Az a gyár a hír alapján egy pár db szerencsétlen időben bekövetkező áramszüntet esetén akár az egész éves termelését a kukába gyártja. 4x megesik, és ennyi. -
Yutani
nagyúr
Ettől is a VGa kártyák ára nő.
-
Televan74
nagyúr
A hír hallatára,mindenki menjen vásárolni. A készlethiány miatt hamarabb megvalósulhat a előrejelzett 40% -os áremelés!
-
GSP
aktív tag
Már szinte gyanús...
-
Kolbi_30
őstag
Nő pára. A forintunk is segít hogy jó árban vasarolj
-
janeszgol
félisten
"A lángokat és az áremelkedést hamar eloltották."
-
twollah1976
őstag
Az egyikben aramszunet, a masikban tuz.
Miert erzem azt, hogy ez nem lehet veletlen?
-
hemaka
nagyúr
Mindig kitalalnak valamit, siman emeljenek mese nelkul, kit erdekel. 😂
-
Televan74
nagyúr
Nem kell hozzá semmilyen katasztrófa. Lesz áremelés úgy is. Maximum az csak hab lesz a tortán.
-
C64
őstag
Érdekes, hogy mind egyre gondolunk
-
ljs
tag
"a tűz pontos oka azonban még nem ismert"
Az extra profit igénye megfelelő oknak minősül? :-) -
Kíváncsi leszek, hogy melyik céghez osztották ki idénre a földrengést. Nekem az a kedvencem.
-
Lacok
őstag
válasz
Depression #1 üzenetére
Kartellbe megoldják
-
subaruwrc
félisten
egy újabb indok az áramelésre.
-
-
Depression
veterán
Legalább van verseny, nem nagyon tudnak árat emelni a többiek sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A NAND flashmemóriákat gyártó üzemen belül szerencsére kevés kár keletkezett, így az ellátásra csak minimális hatással lesz.
- Lenovo Yoga Pro 7 Profi Ultrabook (Ryzen 5 7535HS 6/12, 16GB/512GB, 14.5" 2,5K, Radeon 660M) eladó
- iPhone 13 Pro Max / 128GB / Sierra Blue / Gyári kártyafüggetlen (080)
- I9 11900k RTX 3090 Gamer pc
- AMD RYZEN 5 3400G proci eladó vagy VGA beszámítók +ráfizetéssel ha kell !
- Több Darab! Corsair HS80 RGB Wireless
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Crosshair VIII Formula alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P53 - i7-9750H I 16GB I 512SSD I FHD I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Samsung Galaxy S23 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest