Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Tkomos box más szolgáltató netjén.
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Melyik tápegységet vegyem?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen házat vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Mármint? Mert ez a kártya létezik, ott a Galax oldalán is kint hivatalosan.
Az már tényleg más kérdés mennyire van szükség erre, de biztos segít a tuningban. Ha csak 1 MHz-et már az is valami. Ennyire a végén már az egy is számít.Mennyibe kerülhet ez, ha a Asus is 270k már?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nagyobb akkor lehetne, ha mind két oldalán DC-DC lenne
Van hely a Pot-nak de mennyire elég hozzá ez a táp, vagy kellhet kiegészítő tápot forrasztani hozzá, vagy ez már csak mókusvakítás?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
Runner_fxr #78 üzenetére
Bocs, de az adatok itt releváns idősort akartak jelenteni. Véletlenszerű példákat és olyan kiszólásokat hogy a statisztika sumákol meg hogy látod mi van, nem tudok komolyan venni. (Mindjárt jön a Churchill vagy a Mark Twain nyomán ismert idézet.)
Az előző hozzászólásomban nem működik a link, ez lesz a jó. Ha ez se hozná be az oldalt, akkor a ’Mean and median income by household type’ szövegre keresve lehet megtalálni az Eurostat számait. Ahogy nézem ők nem keresőkkel számolnak, ezért lehet a KSH-tól való eltérés.
[ Szerkesztve ]
-
MongolZ
addikt
válasz
Runner_fxr #78 üzenetére
Abban teljesen igazad van, hogy ezek a felmérések nem nagyon tükrözik a valóságot, viszont a 2001-ben diákmunkával kereset pénzed után nem adóztál semmit.
Én pl. nem sokkal kapok többet most, mint jónéhány évvel ezelőtt heti 5x8 óra 3 műszakos, + túlórás diákmelóval, csak abból akkor még nem kellett ugye adózni.
-
szegény topik
-
MK VII
veterán
válasz
Runner_fxr #78 üzenetére
+1
"Majd akkor lehet beszélni béremelkedésről, ha egy tisztességes minimál bér emelés lesz, de az még várat magára."
Meg akkor amikor a kétkezi jó munkásember 15-én nem kell azon gondolkodjon, hogy vegyen-e margarint a párizsi alá a zsemlébe vagy vegyen a gyereknek egy cipőt... Na akkor mondom azt, hogy a bérek növekedtek..
Ami a felmérésekből kiderül az az, hogy mit akarnak velünk átlag emberekkel megetetni, hogy jobban érezzük magunkat a havi 75-80-100 ezerből amiből egy ember sem tud megélni nemhogy egy család akiknél van két gyerek és a feleség otthon van, mert háztartásbeli..
Hagyjuk tényleg a jobbak a bérek mint 10-15 éve.. Semmi nem jobb csak a körítés szebb. Az árak persze mennek felfele..
Erre azt szoktam mondani és az ehhez hasonló dolgokra, hogy "A szar az szar marad attól még, hogy le van aranyozva".[ Szerkesztve ]
-
válasz
#72042496 #77 üzenetére
Adatokkal? Parancsolj, 2001-ben, amikor az első bejelentett munkám volt, suli mellett egy áruházban "volt szerencsém" árufeltöltőként dolgozni. Ekkor 80 ezer netto volt a fizetésem. Ma ugyan ez a munkakör talán 100k. Lehet annyi se. A Magyar emberek nagy része ennyiért melózik. Tessék adatok. Az meg engem nem érdekel, hogy mit sumákolnak össze vissza a különböző felmérésekkel, a nagy átlagnak nem nőtt számottevően a bére. Nem siránkozni akarok, meg szerencsére nem is minimál béren tengődök, de látom mi van. Majd akkor lehet beszélni béremelkedésről, ha egy tisztességes minimál bér emelés lesz, de az még várat magára.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
Runner_fxr #73 üzenetére
Én meg azt bírnám ha adatokkal is alátámasztanád amit állítasz.
Az Eurostat kimutatásai alapján (remélem jó a link, itt lehet beállítgatni) 2005 és 2014 között a medián (aminél a lakosság 50%-a kevesebbet, a másik 50%-a viszont többet keres) még vásárlóerőparitáson nézve is majdnem ugyanolyan ütemben növekedett mint az átlagbér. Igen, a lakosság többsége kevesebbet keres mint az átlagbér, viszont a bérek homogenitása eszerint nem változott számottevően az elmúlt évtizedben.
(#74) westlake:
MSRP-re gondoltam, de ha ez a 980 Ti-re 650 dollár, akkor erre is rosszul emlékeztem és így reál árat nézve dollárban még csak áremelkedésről sem lehet beszélni. Tényleg nem fejből kéne beírnom a VGA-k árait.
[ Szerkesztve ]
-
gianni85
veterán
megdobhatnának egy ilyennel
-
válasz
#72042496 #70 üzenetére
Annyira bírom amikor a béremelkedésről beszélnek Magyarországon.
Az átlagok a legviccesebbek, amikor összemossák az árufeltöltő 90 ezres bérét a bank igazgató 10 millás bérével, persze, hogy kijön egy szép átlag.
A tény az, hogy az átlag ember kb 14 éve ugyan annyit keres Magyarországon, minimálisan lett több, mindeközben az árak "picit" magasabbak lettek minden téren, de ebbe tényleg nem érdemes belemenni.
MK VII: Pont erre gondoltam én is.
Egyetértek.
schawo: Lehet kicsit túloztam a kétszeres árral, meg én a Magyar bérekhez hasonlítottam.
Azzal egyetértek, hogy itt a hiba elsősorban nem a termékkel van, hanem a Magyar helyzettel. Szavazó fülke, meg reklamálni?
Szerintem inkább el kell hagyni a süllyedő hajót.
-
MongolZ
addikt
Egyszerűen csak azt akartam mondani, hogy én már profi és profi kártya között nem hallok különbséget (a különböző hangoláson kívül), szerintem már nagyon-nagyon nehéz csodát csinálni, ezért nem értem azt, hogy hogy tud egy újabb profi kártya jobb hangélményt nyújtani. De ezek szerint nekem sokkal rosszabb fülem van.
-
válasz
Runner_fxr #63 üzenetére
A legdrágább típus akkor 175000 volt, ma 270000. Az sehogy sem kétszeres ár, hanem pontosan 54%-kal drágább. Az pontosan kijön a 45%-os árfolyamváltozás és a 7 százalékpontos áfa emelkedésből.
X * 1.45 * 1.27 / 1.2 = 1.54XNincsenek csodák. Reklamálni nem a kereskedőknél, meg a gyártónál kell, hanem vagy a főnöködnél/üzleti partnereknél több pénzért, vagy a viktornál (esetleg a szavazófülkében).
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
Runner_fxr #63 üzenetére
A 8800 GTX ajánlott fogyasztói ára (MSRP) 600 USD volt, ami az amerikai inflációt figyelembe ma durván 700 dollárt érne. A GTX 980 Ti ajánlott ára 800 dollár, tehát tényleg nem lehet mindent az árfolyamok és az áfaemelkedés számlájára írni.
A hosszászólásod eleje viszont egy légből kapott marhaság. Változtak a magyar bérek, és még nominálisan sem kell ma kétszer annyit perkálni egy 980 Ti-ért mint amennyit 2006-ban kellett egy 8800 GTX-ért.
(#67) westlake:
A grafikon alapján volt egy időszak amikor az Asus kártyája ennyit kóstált az iPonban, de tényleg reélisabb lett volna egy alacsonyabb összeget írnom. Az észrevételed ebből a szempontból jogos, az álláspontom viszont nem érinti.
[ Szerkesztve ]
-
Goblin12
őstag
40k HUF-al olcsóbb ausztriában az az ~252k | 60k HUF-al olcsóbb németben ~237k
[ Szerkesztve ]
-
MK VII
veterán
válasz
Runner_fxr #66 üzenetére
Értelme sosem volt csúcs VGA-t venni. Aki csúcs VGA-t vett az tudta, hogy sokat fog bukni rajta..
Amúgy ma már minden játék arra tendál, hogy a csúcskártyákhoz lövik be a játékok rendszer igényét, ha a maximumot akarod kihozni a játékból. Régen nem így volt.. Régen belőtték a közép kategóriához aztán, ha jobb kártyád volt akkor verhetted a melled a haverok előtt, hogy jobb géped van mint a rendszerigény..Ma, ha csúcskártyád van sem várhatod el a kifogástalan játékmenetet.. Laggolsz, textúra hibák, fps droppok, fekete képernyő, kilép a játék, el sem indul..
Persze ez a szoftvergyártókat is minősíti csak azt nem értem, hogy régen megoldották, hogy egy közép szintű gépen gyakorlatilag kompromisszum mentesen játszhattál... Most meg.... Na mindegy.. Ez van... Pénz, pénz, pénz.. Ez lebeg a szemük előtt.. -
westlake
félisten
Miért is bukna bármennyit is?
#56: Szerintem sosem került egy TZ 1 millió forintba.
#65: Én megérteném, ha alig vennének néhányan ilyen kártyát. Főleg, hogy ugyanaz a GM200-310 van rajta, mint a referencia kártyán. Akkor már inkább egy Classified-ért, vagy egy HOF-ért adnék annyival többet.
[ Szerkesztve ]
-
-
Nagyon szép nagyon jó,de a magyar átlag aligha fogja megvenni.
-
Ez mind szép és jó, de a Magyar bérek mindeközben nem igazán változtak, Magyar szemmel nézve 2 szer annyit perkálhatsz most mint akkor egy csúcs vga-ért. Annyit nem változott az árfolyam se, hogy indokolja ezt az árat. Persze értem, kevesebb a kereslet, többet kell bezsebelni egy vga-n.
Megkérdezhetem, hogy miért kell 500 ezerért hangkártya?
Én azt hittem már az is profi ha valaki 60-70-ért vesz hangkártyát.
Feltételezem, hogy egy 500 ezres hangkártyának akkor van értelme a hangszóróid is milliós tételek, vagy nem?[ Szerkesztve ]
-
A hangkártyák között is gyorsvonati fejlesztés van. A hangkártyám, ami 2013-ben (kettő, nem is három éve van meg) 1600 usd volt, most 1000 újonnan. Annyit zuhant az új, nem is használtpiaci ára, amennyi egy 780Ti volt újonnan ugyanakkor. Most 800 körül tudnám eladni, ha nagyon akarnám. A ma 1600-ért kaphatóak sokkal jobban szólnak.
A látszólagos, forintban kifejezett értékcsökkenés mindössze azért tűnik alacsonynak, mert időközben 30%-ot ment forint a dollárhoz képest a betonba.
De nem ide akartam elvinni a beszélgetést, csak azt akartam kifejezni, hogy ha valakinek tényleg ilyen kell, az úgyis kifizeti, nem érdekli, hogy befektetésként mekkora bukta, mindegy, hogy milyen elektronikai eszközről van szó. A hangkártya témát itt le is lehet zárni, ugyanúgy írhattam volna az autókat is, ott mégnagyobb a bukó.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
shiftac
aktív tag
Több munkahelyet adna, ha emberek is dolgoznának a gyártásával, nem csak gép.
Én GTX 970-nél drágább és erősebb kártyát aligha fogok venni. -
snecy20
nagyúr
válasz
Televan74 #50 üzenetére
Hát pont ezt mondom hogy egy 2002-ben vásárolt VGA 2006-2007 környékéig volt használható érdemben.
schawo
Szerencsére a hangkártyás szegmensben jóval lassabban avulnak el a megoldások. Ha van egy tényleg minőségi kártyád, akkor csak azért kell szorítani, hogy a driveres támogatás adott legyen az új és mégújabb operációs rendszerek alatt.
-
Ha már hangkártyákhoz hasonlítunk, akkor gyorsan kiderül, hogy a vga nem is egy hatalmas költség. Három éve fél milláért vettem egy hangkártyát. Nem fog még 10 évig szolgálni, néhány év, és elégedetlen leszek a hangjával. És hangkártyában ez még messze van a tetejétől.
Az ilyen drága cuccoknak is mindig meglesz a piaca. Ha kell, akkor kell, nem befektetésnek vásárol az ember elektronikai eszközöket. És akkor az autókról nem is beszéltünk. -
törölt tag
"Ennek a kártyának is megvan a piaca és nyilván nem tömeggyártással jön le a szalagról."
Az első állításban nincs okom kételkedni, az utóbbival kapcsolatban viszont azt mondom hogy a VGA-k amúgy sem tömeggyártásban készülnek, hanem sorozatgyártásban. Ez pedig éppúgy igaz lesz erre a Strix-re is, maximum kisebb sorozatnagyság mellett.
-
Snip3r_HUN
addikt
De szép kártya... meg az ára is.
-
snecy20
nagyúr
Igazából nem is az ára a legtragikusabb, hanem hogy pont olyan gyorsan el fog avulni, mint a fele vagy harmadába kerülő társa, max. egy kicsit hosszabb életciklusa lesz a nyers ereje miatt.
2002-ben csillió pénzt kiadtam egy Audigy hangkártyára, az idei évig kiszolgált, használtam 13 évet úgy hogy a megszólalása is versenyképes maradt a mai megoldásokhoz viszonyítva. A sok év használat már el is halványítja az akkori árcédulát. Egy ilyen 250k VGA-t hol fog valaki akár 5 évig is használni? Nekem csak ez a bajom. -
Eagl3
veterán
Igen, és amikor fél év után bemondja az unalmast a kártya, akkor bukott a user 2 kilót.
Ebben a kategóriában már +1-2% teljesítmény többletért is hajlandók egyesek irreálisan sok pénzt letenni az asztalra. Ennek a kártyának is megvan a piaca és nyilván nem tömeggyártással jön le a szalagról. -
AusWolf
őstag
A molex tápcsati annyit tesz, hogy a moduláris tápot használók szépen vehetik elő az oldschool kábeleiket, ha ilyen kártyát akarnak, ergo nagyobb lesz a dzsungel a gépházban.
Használ még egyáltalán valaki molex kábelt így anno 2015-ben?
Ennek a "gépek gyártják a gépeket" dolognak is örülnöm kéne?
Nem bírom megállni, hogy a sok munkanélkülire gondoljak.
-
válasz
Runner_fxr #37 üzenetére
8800 GTX Launch Price: 599 USD Csak 2006 novemberben akkor 195-200 volt a dollár, most meg 285, az 45% árfolyamváltozás.
Nincs ez másképp a GeForce 8800 GTX esetében sem. A nyomtatott áramköre lelóg az alaplapról, ajánlott ára pedig 599 dollár. Hogy ez magyar pénzben pontosan mit jelent, arról is fogalmat alkothatunk: a drága márkának számító EVGA GeForce 8800 GTX kiskereskedelmi ára kb. 175 ezer forint, a GeForce 8800 GTS pedig 140 ezer forint. Más, olcsóbb márkák kínálatát tekintve nagyjából 160, illetve 120 ezer forinttal számolhatunk.
Tehát megjelenéskor nem 122 volt. Az már kifutóban volt annyi.
[ Szerkesztve ]
-
-
hemaka
nagyúr
Brutal kartya, arcedulastol egyutt.
-
electrodoki
aktív tag
Nem pénz érte...
-
westlake
félisten
válasz
Televan74 #18 üzenetére
"MSI GTX980 Ti -ről láttam tesztet,és és ezek a custom oc -s kártyák lenyomják a TitanX -et."
Tuningolva az összes Ti lenyomja az alap TX-et. Nem is értem, hogy gondoltad az előző mondatot.#20: A referencia modell már 650$-tól is olcsóbb. Lehet már venni 600$-ért is.
[ Szerkesztve ]
-
subaruwrc
félisten
a potot könnyű lesz rárakni úgy nézem
-
klrz
tag
Nem drága ez "gyerekek"!!
Csak keveset keresünk!! -
M0ng00se
őstag
gépek gyártják a gépeket
-
Televan74
nagyúr
Én majd november - december tájékán szeretnék majd venni egy 980Ti használtan max. 200.000 - 220.000 -ért, de inkább alatta.Akármilyen jó kártya és akármilyen jó a hűtése én 271.000 Ft -ot nem adok érte.
MSI GTX980 Ti -ről láttam tesztet,és és ezek a custom oc -s kártyák lenyomják a TitanX -et.Nem véletlenül közelít hozzá az áruk. -
fondorlatos
aktív tag
Tetszik maga a kártya, meg a gyári tuning, de nem tartozom a potenciális vásárlói célcsoportba
-
westlake
félisten
Semmi értelme ennyivel többet adni egy egyedi modellért. Ha még csak 20k-val lenne drágább. Referencia kártyára venni kell egy jóféle hűtést és marad ~ bruttó 30.000 forint. Átlagos felhasználással egyik egyedi modell sem ér/tud többet egy referencia kártyánál/kártyától.
-
regener
veterán
Elég drága lesz annyiért, esetleg ha Matrix lenne vagy ilyesmi...
-
westlake
félisten
Nettó 213.000 forint ez a kártya, referencia modellt meg lehet kapni 165.000 forint környékén. Vegyétek-vigyétek.
-
RyanGiggs
őstag
"271 900 forint"
Azt a büdös k* életbe!!! Jól megkérik az árát.
Nekem mondjuk úgy is mindegy, a héten rendeltem meg 88k-ért
az Asus R9 290-est. Az kiszolgál majd egy jó pár évig!
Ilyen drágán se vettem még soha vgát, eddig 60k volt a max![ Szerkesztve ]
-
ddaydome
senior tag
Sziasztok.
Elveszi a munkát ( south park) és még drága is.😊 A gazdagokat is le kell húzni.😁
-
snecy20
nagyúr
"ára pedig 271 900 forint."
Akkor maradnak is ott ahol vannak, használják a boltok egészséggel.
-
Sinesol
veterán
Komoly darab lett, egészen hatalmas.
Az a fekete csatlakozó molex lenne, vagy mi?Eddig hosszuság miatt lehettek bajok ekkora vgaval, de szerintem ez a széles nyák is okozhat gondot sok házban.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az új VGA enyhe terhelés esetén a ventilátorokat sem pörgeti fel.
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- DJI topic
- Autós topik
- Opel topik
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Tkomos box más szolgáltató netjén.
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...