- Azonnali notebookos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Apple MacBook
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Hobby elektronika
- Modding és elektronikai kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
sg22
senior tag
nem fuzok hozzad inkabb kommentet...
biztos azert vesz az egesz vilag androido telot mert szar lefagy es tarsai
-
anulu
félisten
válasz
FRENK1988 #41 üzenetére
a 2. preview-nál feltettem ezt a kérdést MS Magyarország-osoknak, hogy "miért így?!" ők sem értették. sajnos ilyen az, amikor a top managementben van egy idióta (nem Ballmerre gondolok kivételesen), megfelelően nagy egóval és elért eredménysorral, és hallgatnak rá
azoknak jó, akik futtatnak egy IE-t, meg egy levelező programot meg max filmet néznek a gépen. komolyabb dolgokra úgyis a desktop az elsődleges. ja, és nem mellesleg a metro multi-monitor kezelése úgy hulladék, ahogy lehet.
én is azt mondom, hogy ki kéne dobni ezt a metro/modern/mittoménhogyhívjákui-t a fenébe, mert használhatatlan, és esélye sincs a W8-nak megmutatni, hogy mi van a "motor alatt" (pl nagyvállalati környezetben mennyivel használhatóbb lett kliens oldalon a file token használat, stb).
-
-
Vertic
aktív tag
hát ott valami egyéb érdekesség lehetett, nekem évek óta a htc desire van és atomstabil mondhatni... 2-3 hónapos uptimeokat produkálok tipikusan vele, pedig vannak rajta appok. Újraindítást tipikusan akkor csinálok ha elfelejtem rátenni a töltőre és lemerül, vagy leejtem és kiesik az akku
2-3x meg azért mert lelassult a kevés memória miatt... Egyszer omlott össze: a vibert feltettem és azt valamiért nem szerette, le is szedtem. ez még olyan másfél éve volt, lehet, hogy azóta azon is javítottak nem tudom. ja és gyári rom a mai napig, nem volt vele bajom - azon kívül, hogy kevés a memória persze.
-
kromatika
veterán
120-ról mindössze 30 dollárra
ha ilyen mértékű árcsökkenés sem hoz változást,akkor semmi sem.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ez így van, 600MHz-es X10 mini pro telómon szabályosan szalad a 2.3-as rászabott miniCM7 (2.3), mintha egy jóval drágább teló lenne, mindezt ~150MB összes ram mellett, ami értelmetlenné teszi újabb droid felrakását.
89MB lett a rom, benne pár bónusz progival, így a szabad ram 70-100MB között mozog, a boot idő kb. 20 másodperc boot animáció nélkül.Viszont van egy HTC Wildfire is a családban (a sima, nem az S-es), arra is a Sense dolog volt gyárilag, de ott maga a telefon olyan kritikán alul lassú, hogy még lecsupaszított miniCM7-el is kínzás használni a telót. Az S-es verzióból is van egy példány, az már szerencsére normális ilyen téren, de egy csupasz rommal az is sokkal használhatóbb lett...
anulu: kb. senkitől sem hallani ilyen problémákat, szóval valami egyedi probléma lehetett nálatok. Ezek a készülékek tipikus tömeg szemetek, lehet becsúszott valami malőr...
-
Kaiku
senior tag
válasz
sz.balazs.95 #27 üzenetére
Mutass nekem egy "hi-end gamer notit" 350k ért!?
-
Kaiku
senior tag
Szerintem egy 600MHz-es telefon is tudhatna normálisan futtatni programokat ha mondjuk a 2.2-es androidon alapuló ROM nem 150Mbyte os méretben, mindenféle, véleményem szerint optimalizálatlan dologgal tűzdelte volna tele a HTC.
sz.balazs.95
Az általad említett árak elég nevetségesek! A Win8-as tabletek HW költségei jóval magasabbak mint az Androidosoké. Csak az ÁFA egy 80k-s tableten ~17k. Inkább az "appstore"-rt kellene nagyon fejleszteniük, illetve ott fillérekért adni a programokat.
-
Syl
nagyúr
válasz
Tikakukac #23 üzenetére
(#23) Tikakukac
Nálam a gyári rom-mal tökéletesen megy a telefon is, meg a tábla is. Kipróbáltam különféle főzeteket, de pár nap után mindig visszatértem a gyárihoz, amivel könnyedén képes ezer órás uptime-ot összehozni.
Biztos rosszul tartom.
(#26) Cifu
A fórumokon is könnyen tetten érhetők az ilyen fizetett emberkék
-
sz.balazs.95
veterán
Ha a WinRT-s tabokat ~80.000 Ft-ért árulnák, nem pedig 150.000 és 250.000 közötti áron, és a Windows 8-asokért meg 250.000-350.000 helyett 130.000 Ft-ot kérnének el, akkor még sikeres is lehetne...
Az RT-sből egy középszintű notebookot, vagy egy iPad minit, de akár egy jobb droidos tabot is lehet venni,
A Win8-as árából meg egy hi-end gamer notebookot is lehet akár venni. -
Azért meg kell jegyezni, hogy a nagyon dzsunka, erősen idejétmúlt HW-re építkező telefonokat leszámítva az adott telón lehetséges működőképes és gyors ROM-ot is csinálni. Az más kérdés, hogy egy belépő szintű androidos telefontól senki se várja, hogy zökkenőmentesen fog tucatnyi folyamatosan futó app-ot, köztük Facebook-ot és társait futtatni. Ha ilyen elvárásaid vannak, végy erős telefont.
A HW minimum terén azért megjegyzem, hogy az M$ pénzelte blogok nagyon tolják a WP8 szekerét, nem egy olyat látni, hogy a Lumia 620-at hasonlítják össze belépő szintű androidos készülékekkel, és vigyorognak, mint a tejbetök, hogy hát lássátok, hogy a Lumia mennyivel simábban fut, mennyivel kevesebb a gond vele. Hogy kétszer annyiba kerül, azt persze nem emelik ki....
-
Kaiku
senior tag
Sajnos igaz, nekem is az a tapasztalatom, hogy az OEM gyártók (HTC), telefon társaságok rontják el az OP rendszereket. A T-Mobile ebben nagy mester legyen az akár régi Nokia telefon.
(#21) anulu
Nem véletlen, hogy az MS kő keményen megszabja a HW minimum teljesítményét. Sajnos a régi droidos telefonok közül "ugyan" az az OP rendszer került a 600MHz-es telefonra mint az 1000MHz-esre.A ROM-ok méretéről nem is beszélve.
-
fordfairlane
veterán
„A Microsoft Windowsra épülő okostelefonjai és tabletjei nem fogynak túl jól. A piac inkább az Androidot részesíti előnyben. Európában szintén nagyon alacsony a kereslet a Windows-alapú termékekre.” – válaszolta a Samsung frissen kinevezett társ-vezérigazgatója, J. K. Shin a Wall Street Journal azon kérdésére, hogy milyen a kapcsolata a Microsofttal, amióta az szorosabban együtt dolgozik a Nokiával.
Ezen nyilatkozat alapján inkább a Windows RT-re és a WP8-ra célozhattak. Néhány bolt kínálatába belekukkantva pl. a Samsung notebookjai jellemzően már Win8-cal jönnek.
-
Tikakukac
titán
Ha ők mondják, biztos igazuk van, talán nagyobb a rálátásuk, mint nekem. Bajom nincs vele úgy nagyon, de nálam kuka.
Syl: Se a WP7 se az Android nem fagy meg csinál idióta hülyeségeket, pedig a telómnak köze nincs gyárilag egyik rendszerhez sem, utólagos barkács mindkettő. Csoda vagy sem, amit megírnak az működik, tök8 mi a neve.
-
anulu
félisten
csak annyira, amennyire én őket
nem volt széthegesztve se párom se az én telefonom, még rootolva sem. 5-8 appot használunk(nánk), de képtelen rá. az utolsó csepp az volt, amikor egy nem gyengén fontos telefon közben megszakad, "elnézést, de a (mittoménmilyen) app összeomlott". na ekkor döntöttem el, hogy a megbízhatóság fontosabb az open cuccoknál.
WP8-on ugyanazokat az alkalmazásokat használom, de még lassulás sem volt (SGS boot után kb 20-30-ig bírta, utána a menü is 10mp volt, mire betöltött). -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
whiteman0524 #18 üzenetére
Ez egyetlen hátrányra világít rá, mikor a gyártók belenyúlnak az androidba a saját appok, szolgáltatások beépítésével.
Viszonylag régi probléma, androidot jóval megelőzően UiQ3-as SE P990i okostelóm volt olyan, hogy a gyári Tmobile programmal a szabad memória 8MB volt mindössze, amin ha elindult a böngésző, szinte azonnal össze is omlott. Felraktam rá trükkel az eredeti SE szoftver, azzal máris lett elég szabad memória, T-s magenta szemét nélkül.Szerencsére ilyen helyzetek elkerülhetőek egy normális moddolt rom felrakásával, vagy másik gyártó termékének a használatával.
*Sokak telója már attól rendbe jönne, ha letörölnék az állandóan online fészbúk appot.Syl: de arról a borg nanoszondák tehetnek!
-
whiteman0524
aktív tag
Nekem személy szerint nagyon bejön a droid, de pl. a 2.3.6-os verzió nekem is fagy néha Galaxy Ace-en (igaz se a teló se az említett droid nem a legfrisebb fejlesztés), pedig nincs buherálva és soha nem is volt. Szóval simán hihető hogy valakinek csak rossz tapasztala van az Androiddal míg mások csak értetlenül néznek hogy milyen fagyásokról beszél a másik. Azt hogy mitől van, mi okozza nem tudom, de a probléma létezik, csak nem mindekinél jön elő
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Téged nagyon utálnak a nyílt dolgok. Unokatesómnak volt pár hónapig Galaxy S telója, én raktam rá neki módosított szoftot. Nem fagyott se a gyárival, se az újjal, sőt, kisebb problémái sem voltak. Tudnék róla ha lettek volna, mert nem egy telefon / IT guru, szóval nekem kellett volna megoldani őket.
Családban is van még 3 droidos teló meg egy tablet, egyik sem fagy. Csak használjuk őket boldogan, pedig mindegyiket rootoltam, extra dolgok kerültek rájuk, gyönyörűen mennek. Milyen érdekes...
-
anulu
félisten
kész felüdülés a tonnányi szenvedés után, amit az Android jelentett nekem (@ Galaxy S) a mostani WP8 (HTC 8X). páromnak is elege van a vég nélküli fagyásokból, rebootokból (@ Galaxy Mini), úgyhogy neki vagy 4S iPhone lesz vagy valami WP8.
megrögzött Linux-os ismerőseim közül is nagyon sokan hagyják ott a droidot, mert a "szabadság" nem kárpótolja őket a töménytelen mennyiségű szívásért, amit jelent nekik a zöld robot. -
raper
senior tag
A Samsung nem a saját pénzének ellensége. Ami nem működik rendesen, vagy gyenge azt leveszik a palettáról. Függetlenül, hogy az éppen a nagy szoftveróriás szülötte. Igazuk is van.
-
Kaiku
senior tag
Az tény, akármelyik Samsung/Win tabletet próbáltam, mindegyik akadt, másfelől az Android 4.0.4-el szaladt. Persze ez lehet nem a MS hibája.
(#7) saelin
Sajnos a 6.x.x óta nekem az iPAD2 sem olyan mint az 5.1.x volt.
Korábban nem vettem észre belassulást, illetve a WiFi is rosszabb lett. Az időnkénti belassulás most sem tragikus, csak hát nem értem miért lett rosszabb az új OP rendszerrel.
Az iPAD4 demó verzión is ezt tapasztaltam!
-
Az Microsoft mikor bejelentette a Surface-t, előre szóltak a hangok, hogy a hardwaregyártók nem örülnek a lépésnek. A szoftveróriás belépett az ő játékterükre. Csoda, hogy ha ezek után a hardware gyártók nem tapsikolnak örömükben, hogy attól kell a Windows-t megvásárolniuk, aki egyben a konkurensük is?
Az egész koncepció (úgy a Surface mint a W8/WRT) elbukni látszik, és érthető, hogy az olyan cégek, mint a Samsung, nem potyogtatnak krokodilkönnyeket emiatt...
-
saelin
veterán
Ha drága eszközt akarnék venni, akkor ott az ipad. Több/jobb minőségű app van rá és talán lesz is jó darabig. Semmi pluszt nem nyujt (sőt) a win rt androidal vagy iossal szemben, akkor miért is kellene azt választanom? Mert microsoft? Ugyan már... A teljes win 8al rendelkező gépek meg horror áron vannak, én annyit még notebookért/ultrabookért sem adnék.
-
anulu
félisten
sajnálom, h nem lesz kapható, pár hónapon belül vettem volna. így marad az iPad.
-
leviske
veterán
Felsorolnál pár gyártót akinek érdeke a Microsoft rendszerét tolni az Androiddal szemben? A W8 egy eladható termék volna, csak a gyártók többségének a jól felfogott érdeke, hogy saját pénzből ne kezdjék el masszívan reklámozni, hogy aztán egy egyszercsak Apple-féle politikára váltás során milliókat bukjanak és a versenytársukat behozhatatlan előnybe talicskázzák.
Csak ennek figyelembevétele után érdemes azzal előjönni, hogy az Apple iPad-el szemben csak az Amazon-féle "olcsó" politikával lehet versenyezni.
-
atti_2010
nagyúr
Ha nem árulnák méregdrágán őket más lenne a helyzet de ez így nem fog működni.
-
banhammer
veterán
Az a baj, hogy az MS egy olyan piacra próbál betörni ami nagyon kemény dió.
Az, hogy a Win 8-at pénzért adják a táblagépük mellé már eleve egy rossz lépés volt.
Amikor ha megnézzük az Android-ot gyakorlatilag ingyen kapja az ember a telefonra, táblagépre.
Szépen is nézne ki a dolog, hogy vesz az ember egy belépő szintű okosmobilt mondjuk 20 ezerért és még tizen pár ezerért mellé adják az Androidot.
Ezek után ki az az őrült aki okosmobilt venne Androiddal?
Új hozzászólás Aktív témák
- Háztartási gépek
- Politika
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Dolce Gusto
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Építő/felújító topik
- Filmvilág
- További aktív témák...
- 4K gamer PC ( +Sok ajándék)
- Synology 3.5" 8TB SATA3 HDD (HAT5310-8T) Új, bontatlan, garanciával!
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- LG UltraGear 27GR95QE-B Gamer Oled Monitor!27"/2k/240hz/0,03ms/HDMI 2.1/Konzolhoz is
- Új, bontatlan, iPhone 16 Pro Max gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba Ár! Fujitsu LifeBook E780 - i5 I 3GB I 160GB I 15,6" HD I DP I W10 I Garancia!
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest