Hirdetés
- Milyen processzort vegyek?
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Japános és zombis lett az új AMD Software
- 3D nyomtatás
- Mini-ITX
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Megmenti a kevés VRAM-mal rendelkező VGA-kat a Sampler Feedback?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Necroman_Mk2
őstag
Mivel az Apple se olyan hülye, hogy uk-muk-fuk hajtson végre egy ilyen nagy volumenű változtatást, ezért teljesen érthető, ha az Intel is támogatja még az ő processzoraival fölszerelt Mac gépeket. Business as usual.
-
akaido
addikt
válasz
bLaCkDoGoNe #37 üzenetére
Nem veled, a Kovács nénivel, meg Zagarauszkasszal...
meg az Intellel. -
válasz
t72killer #32 üzenetére
"SzVSz sokkal könnyebb egy másik x86-os vasra átállni... "
Hosszútávon kellemesebb a saját processzor. Nincs összehasonlítás. Nincs hackintos, mert a nem ARM kompatibilis az új processzoruk. A saját igényekre fogják optimalizálni.
'Mi lesz a nem-almás szoftverek hadával:"
Ezt egyszer már eljátszották. A fokozatos átállás alatt lesz idő a külsősöknek az új platformra átállni.
Átmeneti időszakban akár az eredeti x86 kód is futhat, pont úgy mint az ARM Windows esetében.Úgy tűnik, az x86 éra vége felé közeledünk.
-
tasiadam
veterán
válasz
t72killer #34 üzenetére
En azt latom, hogy ok nagyon nem szamoltak 6 magnal tobbre. Es amikor kitalaltak a trigate-t, akkor javaban a 4 volt a meno. Majd hirtelen megjelent a szomszes h neki van egy 8 magosa, ugy, hogy 2x4. Erre te ott alltak h ja gecc, tenyleg, akkor nekunk is kene egy 8as meg 6os. De nembaj, dobjuk be a tobbi 4 melle szorosan es csinaljunk rihadt kicsi trigate-t, mert az magas orajelet hoz, es kompakt hosugarzot.
-
-
SzVSz sokkal könnyebb egy másik x86-os vasra átállni... Mi lesz a nem-almás szoftverek hadával: MS Office, Adobe cuccok megkerülhetetlenek, egyiknek sincs normális ARM verziója. Bár az apple név elég ütős ahhoz, h végre nekivágjanak megírni.
Az AMD-vel az a baj, hogy 10évente virít csak valami igazán ütőset. Le a kalappal a mindenverő Ryzen előtt, de tartok tőle ennek is az lesz a sorsa, mint a derék Athlon64-nek.
-
akaido
addikt
válasz
bLaCkDoGoNe #23 üzenetére
A "szenteknek" merre is hajlik a kezük?
-
hunluki
senior tag
Persze érthető, ahogy jónak látod. Viszont nem olyan nagy magic a cucc, ha natívan támogatott wifikártyát találsz akkor ez a dosdude-os cucc megcsinálja neked az installert pendrive-re és szépen feltelepül mint egy szabvány macre. Annyi hogy a gép típusát lehet érdemes átírni "jövőálló" nevűre és akkor nem akad fent rajta jó pár évig a telepítő, de ennyi.
Nálam próba szerencse alapon mennek a hacklik, auto update aktív, van TM mentés, ha esetleg lefeküdne akkor hálózatról visszarakom az utolsó működő verziót. Amúgy két gépem is van ami el cap óta magától frissül mindenféle mókolás nélkül, egyszer beállítottam azóta megy, de ez már nagyon offtopic.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
Tigerclaw #26 üzenetére
Ugyanigy vagyok vele. Anno beruhaztam ra egy vagyonert, de a specifikaciok alapjan tudtam, hogy jo sokaig elleszek vele. Akkoriban ez volt az egyetlen gep ami egyben eros volt es jol hordozhato. Nem bantam meg. Munkara lett veve, de tobb jatekot is vegigvittem rajta, miutan az asztali ment a levesbe. D3, Pillars of Eternity, stb. Jol kiszolgalt. A retina kijelzo pedig a mai napig hazaver rengeteg dragabb Windows laptopot. Most mar csak szemelyes celra hasznalom, mivel a munkaltatom biztosit egy Thinkpad-et. Jatekra van konzol.
@hunluki
Koszi a tippet, de sajnos az effele buheralas nem kenyerem. Jo lesz ez szemelyes hasznalatra amig be nem fuccsol. Akkor meg veszek egy aktualis Airt, ami remelhetoleg ugyanugy huzza 8-10 evig. Ha ero kell most mar ott a ceges gep. -
Tigerclaw
nagyúr
-
hunluki
senior tag
Pro tipp: Csinálj belőle hackintosh-t
dosdude -ra keress guglin. Mentettem így meg még régi műanyag macbookot ami 10.7-en ragadt volna, egy wifi kártya cserével talán még most is naprakész, bár nem láttam már egy ideje. De az tuti hogy sierrát még fel tudtam tenni rá, egyedül egy ebayes talán 3k körüli beruházás volt az új wifi modul.
-
Tigerclaw
nagyúr
Most jutott eszbe ranezni a Big Sur kompatibilitasi listara:
MacBook, 2015 and later
MacBook Air, 2013 and later
MacBook Pro, late 2013 and later
Mac Mini, 2014 and later
iMac, 2014 and later
iMac Pro (all models), 2017 and later
Mac Pro, 2013 and later -
BSOD
senior tag
Biztonsági réseket fognak beszállítani?
-
Tigerclaw
nagyúr
Erezhetot, de nem tul nagyot, foleg nem par even belul. Olyan 7% korul van talan a Mac reszesedese, es ennek egy resze nem kivalthato rovid tavon Arm chippel, de talan kozep tavon sem. Valoszinuleg sokan kivarnak majd es inkabb valasztjak tovabbra is az Inteles alternativat...foleg ha az arban nem is dragabb.
Amugy nehez megtippelni, de ketlem, hogy ez iPhone szeru forradalmat hozna. Ezek az 1500-2000 dollaros noti arak nagyon nem fekszenek senkinek.
Cserebe gondolom az Intel megprobal az OEM-eken keresztul meg tobb es jobb Macbook klont piacra dobni, meg kenyszerbol rakapcsol a fejlesztesre, ha esetleg a Qualcomm is verszemet kapna. Eddig a Windows Arm-ositasa nem volt egy sikertortenet, de most minden szereplonek eggyel tobb oka van arra hogy sikerre vigyek.
-
Tigerclaw
nagyúr
GPU oldalon pont AMD-re vannak optimalizalva, CPU oldalon meg minimalis lenne a valtoztatas. Persze ne felejtsuk el, hogy foleg Macbook vonalon kiemelten fontos a fogyasztas es abban az AMD meg a 3000-es Ryzen szeriaban is le volt maradva az Intelhez kepest. Mondhatjuk, hogy most mar valid opcio lenne az AMD, de errol mar lemaradtak.
Amilyen rossz review-t kapott a tavalyi Surface vonalon is, lehet ott is elbucsuznak toluk. (Igaz, az nem csak az AMD sara volt)
-
GeryFlash
veterán
,,A vállalat szerint a cupertinói cég az ügyfelük marad, de azt elhitették, hogy szerintük jobb platformokat fejlesztenek."
Ez a mondat mit jelent?
-
Nincs értelme költeni erre.
Belátható időn belül elhagyják az x86/x64 vonalt. Értelmetlen költség egy köztes átállás.
Nem ez lesz az első architektúra váltás az Apple életében. (A PowerPC is lapátra került.)
A nagy kérdés most már az, hogyan reagál a Microsoft.
Már eddig is tervben volt az ARM felé fordulás. Notebookok is jelentek már meg Windowszal ARM alapon. (Bár értelmetlenül drágák, az x86-s társaikhoz képest.) -
-
TomMusic
őstag
Ez amúgy számosítva mekkora kiesést jelentene az Intelnek?
-
joey04
titán
Nem meglepő.
-
[CsuCsu]
őstag
A Pro vonalon szerintem meg nagyon sokaig maradni fog az Intel. Ez az atallas elsosorban valoban az Air/ Mac Mini vonalra fokuszal.
-
bolvar
senior tag
Tippre azt mondanám a mac mini, apple tv és a macbook air kezdenek majd, ezeket úgy se poweruserek használják, lehet itt nem fog akkora fennakadást okozni az átállás, főleg ha minden ios/ipados app futni fog rajta. Aztán szépen ahogy a húzónévnek számító gyártók portolnak majd jön a többi gép.
-
Atocha
senior tag
Sok mindent lehet mondani az epőlre - én spec gyűlölöm őket - de azt nem, hogy hülyék lennének. 100%-ban biztos vagyok benne, hogy bár lesz pár zökkenő, de minden rendben lesz! Sőt én kifejezetten szurkolok nekik, mert ezzel lépéskényszerbe hozzák a többi armos gyártót és persze az amd/intelt is. Nem beszélve a méjkrémszoftról. Ez az egész csak jó az informatika piacnak!
Folyamatosan figyelem az eseményeket. -
Tigerclaw
nagyúr
Remelem addig maradnak az Inteles Mac-ek, ameddig az uj platform nem lesz olyan, aminek a felhasznalok is orulnek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A vállalat szerint a cupertinói cég az ügyfelük marad, de azt elhitették, hogy szerintük jobb platformokat fejlesztenek.
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R7 3700X / RTX 2070S / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 8GB I 256 GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy S21 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest