Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen monitort vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házi hangfal építés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Micro Four Thirds
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Uran39
csendes tag
válasz
Stauffenberg #125 üzenetére
Hát azért én Xboxos kontrollerel a kezemben 6 évre visszamenőleg egy játékkal se találkoztam a Steamen, ami ne támogatná az Xboxos joyokat. Újabbak már mellette még a DS4-et is támogatják annak ellenére, hogy még nem adtak ki hivatalos recivert hozzá.
A jelenlegi generáción az exkluzívokat leszámítva közel azonos számú játékot lehet splitscreen játszani, mint PC-n.
Számomra ez érthetetlen is, régen ez pont nagy előnye volt a konzolnak a szememben. Tálan a számítási teljesítménynek tudható be vagy egyszerűen csak nincs rá igény.A többiben egyetértek.
-
Jó, csak ezeket a pc-ket hozzátok már ki a pc-s topikokba, ott biztos érdekel valakit, egy konzolos cikknél már nem hiszem.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
TechN7ne #121 üzenetére
Van egy papírforma szerint hozott minimális előnye a PS4 erősebb hardverének, de ez legtöbbször csak a magasabb felbontásra (900p vs 1080p) korlátozódik, de több fps-t csak ritkán hoz.
Exkluzív címek esetén mindkettőnél kihozható a 1080p@60fps.
Ha az erősebb hardver szempont, akkor egyiket sem választom, hanem PC-t fejlesztek, ahol magasabb felbontású textúrákat, élsimítást és jobb frame rate-et kapok. Egy konzolt élhető méretű tárhellyel kihozol 130-140 ezerből, kicsit többől meg egy olyan PC-t, ami konzol minőségű grafikát ad konstans 1080p@60fps mellett.
Szerintem egy konzol mellett nem a hardver ereje a fő érv, hanem az elérhető játékok, kapcsolt szolgáltatások, perifériák kényelmessége és persze maga a kényelem. PC-ről is ki tudom tenni a képet HDTV-re és vehetek hozzá konzolos kontrollert, de már annak is örülni kell, ha egy játék rendesen támogatja a kontrollert, az meg már egyenesen fehér holló, ha a barátnőmmel leülhetek együtt játszani valamit.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
Stauffenberg #119 üzenetére
PS4 vs XO
Ezen nincs mit gondolkozni egy hozzáértőnek, PS4 vlmivel erősebb hardver.
-
hsrasus
aktív tag
válasz
Stauffenberg #119 üzenetére
-
Stauffenberg
nagyúr
Előttem már leírták, hogy mit balfaszkodott el a Microsoft az Xbox One startjánál. A megjelenésig és megjelenés után annyi mindent visszavont a Microsoft, hogy már én sem tudtam követni és bennem is sokáig az a kép élt, hogy a PS4 bucira veri az XO-t. Aztán az Xboxos kollégám világosított fel sok dologban, hogy már nem úgy van. Ettől függetlenül az előítélet az előítélet maradt, meg ugye sokan a haverok után mennek a vásárlásban, hogy együtt tudjanak játszani. Szerintem a PS4 előnye tovább fog nőni, ez öngerjesztő folyamat.
Ettől még az Xbox One egy jó konzol. Ha most választanom kéne, nehéz döntés lenne. A PS4 mellett számomra csak egy-két jó exkluzív cím szólna, minden más tekintetben inkább Xbox (vagy legalábbis döntetlen).
(#97) PuMbA: Na látod az lehet. Én valami egyszerűbb indie cuccot tettem ki TV-re, de nem éreztem drasztikusnak az input lag növekedést. Lehet, hogy valami zúzósabb címmel már megszenvedtem volna. Lehet ráeresztek a napokban egy kis World of Tanks-t próbaképpen. BTW az okostévékben egyre több a kraft, így nem tartom kizártnak, hogy a következő években jönnek olyan TV-k, amik utófeldolgozás mellett is alkalmasak maradhatnak játékra. Legalábbis jó lenne, bár hozzá lehet szokni a 30 fps-hez is, de elég ramaty érzés egy jól megírt exkluzív cím 1080p@60fps után betenni egy játékot, ami 900p@30fps mellett szenved.
-
hsrasus
aktív tag
és Kendek:
Köszönöm szépen a válaszokat! Igazság szerint van egy vállalható gépem játékokra, bár nem vagyok túl nagy játékos. Konzolon még sosem játszottam és nem is követem, hogy mik jelennek meg rá (eleve nem követem, hogy milyen játékok jelennek meg). Párom játszott anno PS1-en azt hiszem leginkább a Crash Bandicoot-tal és gondoltam, ha néha beülök a gép elé jó lenne neki, ha el tudna lenni (meg aztán ki tudja, lehet együtt elbohóckodnánk
). Év elején gondolkoztam egy XBOX1 Elite-ben, de mivel a Lumia 820-a nem kapta meg a W10-et nem lenne teljes az "ökoszisztéma"
. Persze nem ez volt a fő érv. Szóval igazából megvagyunk nélküle, és nem is biztos, hogy nagyon ki lnne használva, de lehet azért jó lenne, viszont nem igazán tudom/tudjuk, h melyik lenne jó választás a számunkra.
-
haxiboy
veterán
válasz
#24845312 #113 üzenetére
Az én körömben csak addig ment a warez amíg nem volt pénzünk megvenni a játékokat, de még akkor is rengeteg volt amit megvettünk. Ma már nem szívesen töltök le semmit max amit nem ismerek, de ha jó akkor megveszem. Demokra nem adok mert általában kicsippent egy izgalmas szeletet a játékból, na meg nem is divat már... Ma a Demo gyakorlatilag a hype amit a játékok köré építenek.
-
Uran39
csendes tag
válasz
#24845312 #113 üzenetére
Itthon lehet hogy relatíve sokan warezolnak (bár a saját környezetem tapasztalata szerint közel sem annyian, mint azt itt sokan gondolják), de ahogy írták is, már egyre nehezebb. Ezen felül világszinten Magyarország akkor se sokat számítana bele az eladásokba, ha senki se warezolna.
De meg lehet nézni a védelem nélküli játékokat is, mint pl a Witcher 3. Pc-n is szép eladásokat produkált. Nyugatabbra az emberek többsége nem szórakozik a torrenttel, ott már nem igazán nagy tétel egy AAA-s játék, de a torrent meg plusz macera, plusz tartalomtól, legfrisebb patch-től és az online-tól is elesik.
Szerintem max annyiba jó már csak, hogy demó helyett ki lehet próbálni, hogy meg akarja-e venni az illető.Konzolon egyszerűen többen játszanak AAA-s multiplatform játékokkal, így többet is áldoznak a portolásra, ennyi a történet.
-
törölt tag
Szép munkát végeztek a fejlesztők. Az ő érdemük. De nem a hardveré. Gondolom a PS4 exkluzivitás miatt a Sony is egy rakás pénzt alájuk tolt (hiszen az Uncharted mindig is húzócím volt), másrészt meg a korábbi részek sikere miatt biztosra mehettek ennél a játéknál is, így volt értelme dolgozniuk vele. Arról nem is beszélve, hogy biztosra mehettek azon a téren is, hogy a játékukat mindenki megveszi majd pénzért, és nem pedig letorrentezi.
Ezzel szemben PC esetében szerintem több ember használ warez játékot, mint ahány megveszi törvényesen, emiatt a fejlesztők sem fogják magukat törni, lesz amilyen lesz, kiadják simán félkészen is. Az optimalizálásról már ne is beszéljünk. ("Vegyél erősebb hardvert.")(Magyarországon vajon mi lehet az arány a warez játék vs eredeti játék esetében? 1000:1 körülbelül? Vagy még keveset is mondtam?)
-
PuMbA
titán
DriveClub-bé sokkal jobb, mint a Project Cars-é
Project Carsban nincsenek modellezve az egyes esőcseppek külön, csak egy séma van ráhúzva az összesre. A videóban tisztán látszik, hogy ha elindulnak az autóval, akkor az esőcseppek Project Cars-ban ugyanúgy kúsznak felfelé, teljesen meghazudtolva a valóságot. A DriveClub-ban, ha kanyarodsz, akkor az esőcseppek elindulnak a másik irányba, illetve a szélvédő szélén összeállnak egy vízfolyássá és törlés után egy kicsit szétbomlanak, külön vízfolyásokká
Project Cars-é megint csak egy egyszerű séma a szélvédő oldalán, nagyon távol van a DriveClub komplex modellezésétől. Másik videón még azt vettem észre, hogy a Project Cars-ban, ha a fény megvilágítja az autót, akkor az egyes esőcseppeken nem verődik vissza a fény
Scorp2011: Pont ez az érdekes. Hiába ott a PC nagy ereje, mikor jön a konzol és egyes effektekben lemossa a pályáról a PC-t
-
Uran39
csendes tag
"Előbbi lényeges mert van jó pár exkluzív cím ami döntő lehet (és ez főleg a PS felé tereli a népet az MS törekvései miatt),"
Nem szőrszálhasogatásnak szánom, de ha az MS törekvései alatt azt érted, hogy PC-re is jönnek exkluzív címek, akkor annyit hozzátennék, hogy a konzolok közül csak XOnre jön mind (Dead Risingot kivéve).
Úgy gondolom, hogy olyan személynél, aki kizárólag konzolban gondolkozik, nem mérvadó, hogy PC-re is jön egy adott cím, mert úgy is a Nintendo, Sony vagy MS terméke közül kényszerül választani, és mindegyiken más exkluzív címeket van lehetősége megvásárolni.
Persze kivétel ha az illetőnek mellé van relatíve erős PC-je, akkor egyértelmű a PS4 vagy Nintendo WiiU/ később NX, de ha nincs és van szórakozásra plusz elverhető jövedelme, akkor meg több platfomra is beruházhat, de azért ez még mindig a kisebbség.Ha félreértettem, akkor én kérek elnézést.
-
Uran39
csendes tag
Az elején az MS-nek rossz volt a marketingje (kötelező, hogy a kinect rajta legyen a boxon különben nem működik (nem lehetett az elején nélküle megvenni ami miatt drágább is volt a konkurensnél), kötelezően online kellett volna lenni, ekkor jött a megfigyelési hiszti a magánszféra miatt, és majdnem megtiltották a használt játékok adás-vételét), ami a kezdetekkor jelentősen a Sony felé billentette a mérleget.
Exkluzívok miatt, amiben sokak szerint erősebb, mint a Sony (mondjuk PC-s ként egy God of War-ra és egy The Last of Us-ra nekem is fáj a fogam, Uncharted 4-et még nem volt alkalmam kipróbálni).
Szintén exkluzív téma, hogy az MS kiadott/ ki fog adni jelentős mennyiségű XOne exkluzívot PC-re (Ryse: Son of Rome, Quantum Break, újabb Forzák, GoW UE és 4, Killer Instinct, Dead Rising 3-4, stb), ami számomra érthetetlen okból rengeteg embernek fáj, pedig ezek PS4-re továbbra sincsenek vagy lesznek (A Dead Risingot kivéve).
Állítólag a PS4 erősebb (sokan ezen lovagolnak), ha jól tudom memóriánál a GDDR3 helyett GDDR5 van, ami a multiplatfom címeknél az átlag 900p/30fps helyett 1080p/30-at produkál (a saját exkluzívok többsége állítólag elég szépen 1080/60 al mennek mind két platformon, bár XOne on próbáltam a GOW UE-t ott 30-nak is alig éreztem és élsimítás sem volt, de a Forza elég szépen ment.)
Nem is olyan régen, elvileg pár hónapja sincs, hogy az Xbox Live Gold előfizetés drágult, amibe hazánk is beletartozik.
Cikkből idézet:
"Az Xbox Live amerikai ára 9,99 dollár, ami nagyjából 2800 forintnak felel meg. Jelenleg egy hónapnyi Xbox Live Gold 2000 forintba kerül itthon, viszont a havi előfizetés ára a dollárhoz igazítva 2800-ra változik, a háromhavi 5000-ről 6000-re nő, míg az éves 15000 forint helyett 19850 forint lesz. "És talán az egyik legfontosabb húzóerő az, hogy mit vesznek az ismerősök/barátok, mert csak az adott platformon tudsz velük játszani online (feltéve ha előfizetsz a PSN vagy Gold-ra, és végre néhány játéknál hajlandóságot mutatna a Sony a crossplay funkcióra).
Én ennyi indokot tudok, amit másoktól hallottam, mondtak vagy olvastam.
-
Konzoloknál leginkább az elérhető (és beharangozott jövendőbeli) játékokat nézzük (hiszen azokért vesszük a masinát) és azt, hogy a haveri/családi körben mi van többségben. Előbbi lényeges mert van jó pár exkluzív cím ami döntő lehet (és ez főleg a PS felé tereli a népet az MS törekvései miatt), utóbbi pedig fontos lehet ha együtt akartok játszani, illetve sokat lehet vele spórolni (megosztjátok a játékokat). Természetesen az egyéb szolgáltatások is lényegesek, de a hardver specifikációja éppen nem annyira érdekes, azzal a fejlesztőknek kell törődniük.
-
hsrasus
aktív tag
Mi az oka annak, h a PS4 így elhúzott a fő konkurens terméktől? Laikusként kérdezem, mert nem ismerem a konzol világot és elfilóztam rajta, hogy vennék egyet vagy a Sony vagy a Microsoft aktuális konzoljából egyet és nem tudom melyiket kellene venni. Bár nem bogarásztam végig töviről hegyire a specifikációt, de amennyire tudom szinte ugyanaz, ezért tényleg nem tudom miért jobb egyik mint a másik. Esetleg valaki fel tudna homályosítani? Előre is köszönöm!
-
Kicsimix
őstag
válasz
#24845312 #49 üzenetére
Hát őszintén én is ezt hittem vér PC-sként 100+ ezres vga-val a gépemben amíg nem láttam az Uncharted 4 Thiefet.. Kíváncsi voltam miért emlegetik az egész játékvilág csúcsaként. Végig is toltam. Nem túlzás azt mondani, hogy PC-n még nem láttam ilyet pedig a Witchert, Division-t is ott toltam ki max beállításokkal. A szememben hatalmasat nőtt a konzol.. Az a látvány tiszteletreméltó, lehengerlő amit ki tudtak hozni belőle és ha jól láttam még ezt is felül akarja múlni a fejlesztőcsapat.. Vitathatatlan az egész egyszerűen. Élőben kell látni.
Még ha az fps játékok nem is fekszenek és tényleg undorító az irányítás (számomra is az) akkor is.. A teljesítmény nagyon oké. Csak azt tudom mondani más is tesztelje ezzel a játékkal akinek van lehetősége meg esetleg PS4-e. Még annyit hozzátennék, hogy egy 120e ft-os pc sosem fog ilyen látványt kitolni magából ez szerintem így utólag már óriási tévhit..#56
Ezzel viszont egyet tudok érteni az a 30 fps is sokkal smoothabb. Folyékony az egész..Tényleg mestermű. -
válasz
-Skylake- #96 üzenetére
Valahogy mégis más az emberek hozzáállása ha illegális szoftverek birtoklásáról van szó, mintha arról, hogy elmegyünk lopni egy boltba. Azt hiszem ezt nem kell magyarázni mert mindenki érti. És nem is arról van szó, hogy konzoloknál ne ügyeskednének az emberek ha lenne rá mód, viszont PS4 esetében jelenleg nincs. Tehát aki ezt figyelembe veszi (nem kell álszenteskedni, igen sokan vannak) annak igenis súlyos érv lehet ez a PC mellett.
-
attila9988
őstag
Konzol vitába érdekes módon elég gyakori, hogy az árat emlegetik előnykét, pedig annyi mindent mondhatnának, amik valódi előnyök, mégis mindig ez a beidegződés, hogy a konzol olcsóbb... Pedig ez egy abszolút tévedés.
Még a hardware is csak a megjelenése pillanatában számít olcsóbbnak annál, mint amit akkor ki lehetne hozni egy pc -ből. Ez azért van így, mert ha nincs piac, nincs játék sem. Ezért kritikus jelentőséggel bír, hogy az első pár havi eladásokat mennyire tudják feltornázni.
De ennek igazából semmi jelentősége. Az emberek soha nem azért vesznek konzolt, mert olcsóbb lenne. Igazából valószínűleg többségében nem is tudják hogy az -e. Azt tudják, hogy melyik játékkal akarnak játszani, és azt, hogy ehhez mit kell venniük. De semmiképpen nem az ára a döntő. Konzolon játszani ugyanis irgalmatlan drága. Tudom, hgoy ebbe bele fogtok kötni, és tudom, hogy ha ismeritek a konzol boltban az árufeltöltő srácot, akkor kibulizzátok olcsóbban. De nézzük azt, hogy a "halandó" játékosoknak mi jut. Nekik, 6 - 8 ezer forinttal drágább a játék, és az ára igen nehezen megy le. Pc -n már a humblebundle árulja, mire konzolon 10 alá esik. Plusz szinte kötelező előfizetni a netes szolgáltatásokra. is, ami pc -n nem kerül semmibe, és nem is függ egymástól. Ma már bizonyos műfajokat a legolcsóbb gépek is tudnak futtatni. Ha pedig erősebb kell, akkor sem kerül feltétlenül többe, mint ha vett volna egy ps4 -et.
Szóval akkor még egyszer... hogy kikerüljem a köveket..
Az egyszeri játékos azt a gépet veszi, ami neki praktikus. Tipikusan nem a géphez veszi a játékot, hanem a játékhoz a gépet. (Ha belegondoltok, ez így van jól. Feladathoz választjuk az eszközt.) A pc egy univerzális digitális adatfeldolgozó eszköz. Millió meg egy dologra alkalmas, és használható. Az egyes piacokon viszont időnként készülnek céleszközök, aminek mindig oka van. Mp3 lejátszót sem azért veszünk, mert nem tud a pc lejátszani zenét, hanem azért, mert belefér a zsebembe. Játék konzolt pedig azért, mert sokaknak kényelmesebb megoldás, esetleg esztétikusabb, vagy épp azon megy a kedvenc játéka.A vérbeli játékosok pedig valószínűleg mindenből vesznek, mert ez a mániájuk. Nézegetik hogy mi melyiken jobb egy ezrelékkel, melyiken mennyi az fps, hogy festenek a textúrák, hol vannak bug -ok stb... ez egy mánia. Egy hobbi. Nekik már csak azért is kell minden gépből. Bár valószínűleg ezen meg fogtok sértődni páran, de ennek az utóbbi állatfajtának a magyar változata a szegény gamer, aki ugyan szeretne mindenből, de nem telik rá, mert egy fos balkáni országban él, aminek a gazdasága a több évtizedes hibás döntéseknek köszönhetően a béka segge alatt van. Na ez utóbbiak szokták verni magukat a forum -on, hogy melyik a jobb konzol, és így meg úyg jobban megéri egyik, vagy másik. És mindenki milyen hülye, aki nem azzal, és nem úgy játszik, mint ő. Pedig ebben a műfajban tényleg csak az számít, hogy menjen a játék, ami kellett.
-
PuMbA
titán
" Van néhány igazi pont, amire a kütyü ráhúzza a Lagrange, vagy a spline (vagy akár más) interpolációs formulát és olyan helyen generál pontot, ahol korábban nem volt?"
"És pontosan melyik módszert használják leginkább?"
Gondolom TV-je válogatja, nem publikus információ egyik gyártónál sem
-
pomorski
őstag
Nem pont ide vág, de kíváncsi vagyok, hogy "interpoláció" esetén mire kell gondolni? Van néhány igazi pont, amire a kütyü ráhúzza a Lagrange, vagy a spline (vagy akár más) interpolációs formulát és olyan helyen generál pontot, ahol korábban nem volt? És pontosan melyik módszert használják leginkább? (Mert van még néhány a fenti kettőn kívül...?)
-
PuMbA
titán
válasz
Stauffenberg #92 üzenetére
Interpolációs technikával viszont 100-150 ms-ra nő a TV-k válaszideje, ami autós játéknál késői kanyarodást eredményez. Lassú folyamú játékoknál persze nem minden esetben baj, de egyes esetekben itt is eléggé zavaró tud lenni, hogy megnyomod a gombot, aztán kicsivel később történik valami a TV-n
-
-Skylake-
addikt
-
zzola
titán
Én épp a PC drágasága miatt tértem vissza konzolra bohóckodni! Rájöttem, hogy drága hardverek hiányában (és persze sok pénz) nem érdemes PC-n játszani. Nagyon jó a PC-s játék, sokkal jobban élvezhetőbb, mint a konzol, de qrva drága! Így megelégszem (kénytelen vagyok) a budgetebb képpel, ami nem utolsó sorban olcsóbb is!
-
lazyGreg
csendes tag
Jó nekik. Most azok vesznek konzolt, akik egy-két generációval ezelőtt leragadtak. A vak is látja, hogy most éri meg konzolt venni.
A pécémászterrész pistikézést meg a konzol-pécé összehasonlítás meg... Könyörgöm, kezd ez már unalmas lenni...
Mondok egy példát:
PS2-nk van itthon, néhány játékkal. Ennyi. Ugyanakkor van még egy gyorsabb gépünk, jelenleg ezen dolgozom, ahhoz pedig erős gép kell (videjószerkesztés, néhányszor CAD). Mivel amennyit játszok, azért nem érné meg egy dedikált boxot venni, másrészt drágábbak is rájuk a gémek, továbbá platformhoz vagyok kötve, amely nem más, mint Windows, inkább játszok PC-n.Emberek, ne azt nézzük már, hogy melyik platformon milyen sebességen, formátumban pörögnek az adatok, mert nem csak ez alapján veszünk konzolt/PC-t! Nyilván, vannak kivételek...
-
Stauffenberg
nagyúr
Én is számolgatok-számolgatok, hogy a PC vagy a konzol lenne az olcsóbb megoldás, de mindig oda lyukadok ki, hogy csak a havi/éves szinten megvásárolt játékok száma döntheti el.
Csak egy példa, ami nekem éppen aktuális, lévén PC fejlesztés, PS4 vagy Xbox One között kell döntenem.
PC fejlesztésre szánok 150 ezer forintot (alaplap, CPU, VGA, RAM). Az új játékok átlagosan 5 ezer forinttal olcsóbbak. Ezzel szemben áll az Xbox One refurbished akció 70 ezerért. A különbség 80 ezer forint, ami 16 játék után lesz veszteséges.
A helyzetet árnyalja, hogy az Xboxhoz Gold előfizetéssel havi 4 ingyen játékot kapsz ajándékba. A Steam akcióihoz hasonló leárazások ott is vannak és a lemezes játékokat lehet cserélgetni a haverokkal vagy adni-venni a használt piacon. PC-n egyáltalán nincs játék csere, amit megvettél, annak a CD-kulcsát a fenekedre tetoválják és egy életen át levakarhatatlanul a részeddé válik.
Mindenki érzi, hogy mik a vásárlási szokásai, szokott-e rögtön megjelenéskor vásárolni vagy vár az akciókra és mennyi idő alatt vesz meg 16 játékot. Aztán ne felejtsük el, hogy lehet nem élvezed sokáig a visszahozott pénzt a PC-s játékokon, mert a PC-t már megint fejleszteni kell.
BTW én sokat ugráltam már oda-vissza PC és konzol között, volt PS1, PS2, Xbox 360 és ezek között/mellett PC szinte folyamatosan. A költségek szerintem nagyjából azonosak. Döntsön inkább az, hogy kinek melyik kényelmes, melyiket szereti jobban.
(#74) madgie: Pedig ha van egy jó TV-d, akkor tényleg nem érzed a 30 fps-t. Ma már elég jó interpolációs képjavító eljárások vannak a készülékekben. Én próbaképpen kiraktam PC-ről a képet a TV-re, beállítottam a 30 fps limitet a játékban és a TV-n meg a TruMotiont-t feltoltam a legmagasabb fokozatra. Eléggé szőrszálhasogatónak kell lenni, ha bele akarnék kötni (persze bele lehet, nekem is a PC-n, rendes monitorral 60+ fps az etalon). De nem akarok belekötni, csak hátra dőlni és élvezni a játékot.
-
NomadND1
senior tag
Remek dolognak tartom a PS/4 konzolt. Kevés helyet foglal, hordozható, remek játékok vannak rá és moziszerű az élmény.
Ettől függetlenül nekem nincs, mert az irányítását nem nekem találták ki. Egyszerűen nem jó a fogása, két perc után izzad tőle a kezem, hosszabb időn át kifejezetten kényelmetlen tartani.
Szóval marad a PC, az egér és a billentyűzet. Számomra az kellene a boldogsághoz, hogy tudjak egeret és billentyűzetet csatlakoztatni rá.A játékok és az előfizetés más kérdés. Tény, hogy olcsóbb a konzol, mint egy hasonló kategóriás PC. Viszont a játékok és az előfizetés rövid időn belül sokkal, de sokkal drágábbá teszik az egészét. Meglátásom szerint átlagban 5e forinttal (nem ritka a 8-10e forint se) kerülnek drágábba a PS4 játékok amihez hozzájön az évi 15e forintos előfizetés.
Ettől függetlenül vennék egyet, ha a fenti dolog teljesülne, mert teljesen más élményt ad.
-
Egy erős PC valóban sok mindenre jó lehet. De mi van akkor ha nekem a notebookom elég minden másra, és csak azért, hogy a TV-men játszani tudjak, nem akarok még egy asztali PC-t is? Nem mondom, hogy annak idején nem mértem fel a lehetőségeket, de az adott körülmények között és az adott célra teljesen felesleges és kényelmetlen lett volna egy plusz PC. Ettől függetlenül mindenki azt használ amit akar.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
Runner_fxr #86 üzenetére
Egy erős PC szinte minden, max. mosni meg főzni nem tud.
A konzol meg csak egy konzol. -
válasz
gyuribácsi88 #80 üzenetére
Azért a konzolosok is szeretik leugatni a PC-t. Hogy így meg úgy költséges, meg mennyi a szívás vele. Azért olyan nagyon sok szívás nincs a PC-vel se, ha rendes hardver van benne. Szívás maximum a tört játékokkal van, de az meg nem a PC hibája. Meg aztán az irányítás kérdése is ott van, van aki soha nem tud megszokni egy kontrollert.
Én teljes mértékben elismerem a konzol létjogosultságát is, de amennyivel egy PC többe kerül, annyival többet is nyújt sebesség és látvány terén. Mindenki eldöntheti mire áldoz pénzt, köpködni egyikre sem érdemes. Vannak előnyök és hátrányok mindkét oldalon. -
Devas
őstag
Kene mar igazan egy konzol vs PC topik. Vagy csak en nem talalom?
-
haddent
addikt
Látszik, hogy nem sok fogalmad van a technikai háttérről. Egyrészt én konkrétan teljesítményben (elvileg) azonos, minőségben eltérő elektronikai komponensekről beszéltem. Másrészt, a ps4 APU és az abból kiszedett teljesítmény valóban, ahogy mondod, csodálatos. Ezzel az APU -val PC -én tetrisezni se tudnál.
NandoXXL
-
NandoXXL
senior tag
És milyen király amikor megmondom egy buta embernek hogy buta, és miért ír hülyeségeket (konkrétan megcáfolva őt, mert állandóan hülyeségeket irkál) figyelmeztetést kapok a kedves blikk szintű oldal minősíthetetlen moderátorától. De nem érdekli őket hogy ide jön a sok troll kötözködni, flamelni. Elfáradhat a kedves pc szurkolótábor, és a moderátor közösség valahova. Jöhet a warn, nem hat meg, egy konzol hírnél semmi helye a pc vs konzol flame warnak.
Örülök hogy a ps4 befutott, x360 komoly minőségbeli problémákkal küzdött egy darabig, és One is egy gyengébb darab. Megérdemelten ad el ennyi konzolt a Sony.
-
Uran39
csendes tag
válasz
Ezek egyéni vélemények, a PC-s Vérpistike szindróma valóban jelen van szinte mindenhol, de konzolos a fanatikus megfelelőjéből is hasonló mennyiség megtalálható.
Én nem azért írtam be, hogy most a PC-t védjem, hanem azért, mert a konzoloknak szinte a kizárólagos előnyeit akarják csak feltüntetni, nem írtam olyat, hogy egyik jobb a másiknál, vagy hogy ne lenne előnye mindegyik platformnak.SZVSZ nevetségesnek tartom, amikor valaki foggal körömmel védi a konzolt, hogy az olcsóbb, jobb stb. a kizárólagos előnyeivel (persze vannak előnyei, de mint mindennek, vannak hátrányai is), és akkor jön, hogy a teljesítmény nem minden, meg az exkluzív játékok mennyisége a lényeg, de amikor feljön pl a Nintendo, akkor azt egyesek nem nézik semmibe, mert a PS4 a legerősebb, nincs rá elegendő számú multiplatform játék és társai.
Senki ne vegye magára, mert persze sokan nem ilyenek, csak folyamatosan ezekbe az ellentmondásokba ütközök.A kedvencem az volt, amikor kijött a PS4, és egyik ismerősöm egyből vette meg az újat, adta is el a PS3-at, úgy hogy még szinte nulla tartalom volt rá akkor. Kérdeztem is, hogy miért nem vársz ki, amíg meglátjuk mit tud, lentebb megy az ára és jön rá ki több tartalom, hiszen ez a legfontosabb, nem? Azt válaszolta, hogy azért mert erősebb.
Akkor ennyi erővel vehetnél PC-t is (lett volna rá pénze), és arra egyből van tartalom is - válaszoltam.
De arra nincs szinte semmi exkluzív.
Ez igaz, de a PS4-eden meg tudsz az elején két játékkal játszani, és akkor még bizonytalan volt mi fog kijönni még rá. (Persze azóta már van elegendő tartalom bőven)A lényeg, hogy nem észérvekkel érvelt, azt kellett venni, mert ez volt belésúlykolva, nem a saját igényei alapján vizsgálta meg a terméket. Persze PC-s vonalon is vannak ugyanilyen emberek, úgyhogy nem is a platfromokkal van a gondom, hanem az elvakult emberekkel.
-
Uran39
csendes tag
válasz
Mások nevében nem beszélhetek.
80k-t én is irreális összegnek tartok, de 150k-t már reálisnak. Ez sehogy sem kevesebb mint az adott konzol aktuális ára. -
Ja, senki nem akar bizonygatni semmit, de minden mászterrész vérpistike ahogy meglát egy konzolos cikket már ugrik is fejest a kommentelésbe és bizonygatja a saját igazát. Ahelyett hogy továbbgörgetne. De nem, az nem jó, úgy nem lehet vitát generálni, és nem tudná leírni a 120. pityuka is hogy hogy ő olyan gépet rak össze 100 ezer forintból, hogy wáááóóááááá.
-
Uran39
csendes tag
"És ezek mellé még a nem exkluzív címeknél meg általában harmatos 30 fps-t tud ez a hardver az 2016-ban, mert - amint azt innét megtudtam - azt három méterről nem érzi az ember."
XD Ez nagyon betett nekem is.
Igen a képkockafrissítés érzékelése nem igazán a távolság függvénye, inkább a felbontás az.
Nekem nincs gondom azzal, hogy valaki úgy érzékeli, hogy a 30-60 között nincs különbség, vagy alig érzékelhető, és neki az tökéletesen megfelel, legyen vele boldog, egy gonddal kevesebb.
Nekem is volt ismerősöm aki a kettőt a FRAPS nélkül nem volt képes megkülönböztetni.Számomra az a legzavaróbb, hogy sokan meg akarnak győzni, hogy ÉN nem láthatom a különbséget, és lehetetlen, hogy számottevő különbséget érzékeljek.
-
Uran39
csendes tag
Bunyósok közül van PC-re: Mortal 9-10, Injustice 1, Street Fighter 5, Killer Instinct, Dragon Ball Xenoverse és most jön rá a legújabb Tekken és DB X2 is. Nekem a TV is rá van kötve a gépre, van két XOne kontrollerem is, ágyról toltuk is sokat a haverokkal a Tv-n is.
Igazából karaoke még nincs, de elvileg lesz, zenélős már sajnos nincs, táncolós meg sose volt PC-re, de ezeken kívül a többi játék ami nem konzol exkluzív, PC-n is lehet tolni splitscreen-be.
Két havernak még van egy-egy XOne kontroller, így fifázni is tudunk 4-en.
Igazából nekem az NHL kéne még, de állítólag az EA lehet jövőre kidobja újra PC-re is, arra szívesen beruháznék. -
oriic
HÁZIGAZDA
Azért az milyen király már, hogy egy PS4-es hírnél is simán előhozzátok a PC vs. Konzol örökké imádott témát.
-
Uran39
csendes tag
Egy gép ami hozza a 900p 30 fps-t azonos grafikával simán megvan 150-ből is. Ezt a kijelző dolog általánosítását sose értettem. Pl nekem nagyon sokáig nem volt TV-m, monitorom viszont jóval hamarabb, és azon is filmeztem egyben, TV-m csak jóval később lett.
Emelett van nem egy ismerősöm, aki a TV-jét használja monitornak is a PC-hez, így a TV-t és monitort is nyugodtan ki lehet venni a kiadások listáról, ha van kijelző ráköti arra, ami van, ha nincs úgy is venni kell. -
madgie
titán
A konzol minőségi válogatott alkatrészekből épül fel, kezdve a csodálatos apu-t, amit vagy vhs meretű dobozba kell rakni, hogy le tudd hűteni, vagy kissebbe, de akkor meg hajszárító (mint a ps4). És ezek mellé még a nem exkluzív címeknél meg általában harmatos 30 fps-t tud ez a hardver az 2016-ban, mert - amint azt innét megtudtam - azt három méterről nem érzi az ember.
Hát ez jó így vasárnapi ebédre
-
haddent
addikt
Üljél már meg, neked PC van, azt szereted, nem érted a konzolt, semmi gond. Csak ne akard megmagyarázni a bizonyítványt. Ott kezdődik az egész, hogy a géphez nem számoltál billentyűzetet, egeret. HDD -t számoltál hozzá, amivel nem fogja tudni hozni a konzol szintet, mert közben fut 623 ezer másik Windaúz process, meg eleve, univerzális, nem direkt erre kihegyezve a szoftver, nem tudja, SSD kell, ez kétségtelen..
4GB ram nem tudom mennyire izléses ma már, és jól látszik, hogy nem jelentősen növeli az árat, alap, hogy 8 -at raknék bele, ezen ne múljon.Mellesleg, teljesítménytől függetlenül ami gépet itt összeraktál az egy szedett vedett ócskaság. A konzol minőségi alkatrészekből van, mert most figyelj, tömeggyártásra termett, és ezért nem számít, hogy 10Ft egy kondenzátor, vagy 30Ft, mert úgyis megkapják olcsón, annyit vesznek.
Na, maradjunk annyiban, hogy lehet PC -vel hozni a PS4 teljesítményét, nem sokkal drágábban, de azért ha igényesek akarunk lenni, akkor 1.5x árcédulát nyugodtan lehet venni. Ez nem baj, mert cserébe sok minden mást is kapunk.. Csak nem kell a hülyeséget belemagyarázni.
Másrészt, a PS4 -et bekapcsolod, játszol, megy, nincs semmi gond. A játékosok többsége pont leszarja, hogy most az médium vagy high grafika, csak szépen megy problémamentesen. A PS4 a többséget egyébként natív 1080p -ben futtatja, és akad 60fps is. Nem vitatkozom, felesleges is lenne, PC -vel lehet akár 4K 120FPS is, nem vitás.
De más a 2 célközönség, ne akarjunk téríteni! -
Bugarov
aktív tag
"a PlayStation 4 a Sony leggyorsabban növekedést produkáló konzolja"
Az előremutatónak nem igazán nevezhető belbecset és a harmatgyenge szoftverfelhozatalt figyelembe véve ez finoman szólva is meglepő.
-
Raymond
titán
"The console version looks very close to the PC release operating at 1600x900 with FXAA anti-aliasing and SSAO, with everything else set to high settings."
"The Digital Foundry budget PC - featuring a Core i3 4130 with an overclocked GTX 750 Ti - is considerably less powerful on paper than the recommended specs, but gets the same job done at 900p - offering performance improvements over both of the console versions and enough GPU headroom to spare in allowing for HBAO+."
-
törölt tag
Mire alapozod ezt?
Elnézve a konzolok képminőségét (textúrák minősége, felbontása, stb.), egy 2 GB VRAM-mal rendelkező videokártya keményen kenterbe veri azokat, ezt tapasztalatból mondom.Ne felejtsük azt se, hogy összesen van 8 GB RAM a PS4-ben, amiből 3,5 GB le van foglalva a rendszer részére, és a fennmaradó mindössze 4,5 GB-ot lehet felhasználni a játékok futtatására és VRAM-ra ÖSSZESEN.
-
Raymond
titán
Jo megoldas a PS4 es a PC, foleg most hogy a PS4 ara 300EUR korul van. Es nem kell itt regeny-meretu szovegeket irni, a PS4 egyertelmuen nem egy erogep a manapsag kaphato PC-s komponenseket figyelembe veve es ahogy az elmult 2-3 ev Digital Foundry cikkei-ben lathato akit erdekel egy 750Ti eddig eleg volt mindenre hogy minimum a PS4 minoseget hozza de legtobbszor jobb minoseget hozott jobb FPS mellett. Es ez nem egy erogep. Olcso lap, Athlon X4 845/860K vagy egy FX6300, 8GB DDR3-1866 RAM, 750Ti, 1TB HDD, OS megoldhato 400EUR korul es ez a PS4-nel meglevo 300 gep plusz 50 PS+ kornyeken mozog jobb teljesitmenyt adva. Plus megintcsak ott van hogy a jatekok olcsobbak PC-n, tehat ami multipltaform azt egyrtelmuen a PC-n erdemes beszerezni. A PS4 meg ott van az exclusive-okra.
-
Praston
tag
Nem is az ellen voltam, hogy lehetetlen kontrollerrel az fps, illetve melyik milyen kényelmi funkciót tölt be, csak egyszerűen a magam példáját hoztam fel.
Konzol előnye pont az hogy egyszerű és ha haza érsz mondjuk egy fárasztó nap után, csak fogod, bekapcsolod, lehuppansz a kanapéra és kikapcsolódsz. Nyílván PC-n is lehet mielött beszolnátok.
-
Én annak, hogy billentyűzetet és egeret kössek a PS-re, pont nem látom semmi értelmét. Ha a monitor előtt, asztalnál szeretnék görnyedni és püfölni a billentyűzetet meg tologatni az egeret, akkor pont ideális egy PC, semmi szükség konzolra. A TV előtt, kényelmesen belesüppedve a fotelbe/kanapéba pedig pont nem túl ideális az egér.
Amúgy persze, precízebben lehet FPS játékokat irányítani bill+egér párossal, de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne kényelmesebb vagy élvezetes a kontroller. Én magam legalábbis nem versenyszerűen űzöm a sportot, hanem kikapcsolódásként játszok.
Szerintem amúgy ez a korral is jár. Fiatalabb koromban én is inkább PC-vel toltam, de most már nincs is annyi időm rá, és kedvem sincs annyit vacakolni vele. Egyszerűen jobb és kényelmesebb ha benyomom a PS-t és kicsit lehuppanva tolok egy-egy élvezetes játékot. -
Praston
tag
A kettőt felesleges hasonlítgatni. Mind a kettőnek van jó és rossz oldala. Engem személy szerint az FPS játékok kötnek le leginkább amit lehet jól játszani kontrollerrel, de közel sem olyan jól mint bill+egérel, ez tény. Ha lehetne mókolás nélkül használni bill+egeret, mindenféle hatalmas latency nélkül, mondjuk egy PS4-en, már tuti vettem volna egyet.
-
MK VII
veterán
+1
Ennyi.. Összefoglaltad a lényeget amit már itt a topikban is nem egyszer leírtak..
Ízlések és pofonok.. Valakinek az egyszerűség és hatékonyság számít és nem akar vesződni a PC mély világával, van aki meg pont a pepecseléseket és a széleskörűbb felhasználást szereti..
Ezen kár vitázni, hogy miért konzol vagy miért PC.
Jómagam is PC párti vagyok, sosem vennék konzolt, de haveroknak van és jó összejönni néha sörözgetés, kerti parti közben egyet hülyülni.. Ilyen dolgokhoz pl. egyszerűbb és jobb egy konzol. -
törölt tag
Jól megfogalmaztad a lényeget, viszont nem a jól optimalizált játékokat akartad inkább mestermunkának nevezni? Ezek "adják el" valójában a konzolokat, nem maga a hardver, ami - ahogy írtad is -, igencsak "szerény".
PC-n meg pont fordítva van, ott a hardver tényleg erős, csak éppen a játékkészítők nem nagyon szeretnek/tudnak optimalizálni, hanem arra hajtanak, hogy majd úgyis mindenki megveszi a legerősebb processzort/videokártyát, aztán talán azon majd jól fog futni az a játék, amit ha megírtak volna normálisan, akkor negyed ilyen erős hardverral is tökéletesen futott volna. -
kovsol
titán
válasz
Dare2Live #36 üzenetére
Minden játékot be kell már regisztrálni kb már PC-n. Steam, Origin, Uplay, battle.net és még ki tudja mi. Azokat te nem adod el.
Egyébként meg szerintem PC+konzol együtt a király. Megvan melyiken mit jobb játszani.De aki csak konzolt vesz azt is meg lehet érteni, mert kb plug and play. Szaktudást nem kíván. Becsattog a konzol boltba vesz egy játékot, sok helyen a használt játékokat be is számolják az új árába, vagy eleve használtat vesz. Játszik, boldog.
-
Devas
őstag
Jomagam PC parti vagyok, de a konzol az az en szememben egy mestermunka. Egy szerenyebb hardverrel megaldott gepezet, ahol a jatekok grafikai finomhangolasa tokeletesen idomul a hardver adottsagaihoz, valamint ez a 30 fps is annyira otletesen kijatsza erzekszerveinket, meg mindig sokkal smoothabb, mint a 45 fps, ahol stuttering lep fel.
Valojaban hasonlo penzbol epithetunk PC-t, hasonlo jatekelmennyel, ha a stabil 30 fps a cel a komolyabb jatekok eseten. Csak a PC tarsadalom altalaban ragaszkodik a 60 fpshez, ezert sokkal tobb penzt elkoltenek a gepre.
Egyebkent konzolt elsosorban szerintem akkor erdemes venni, ha a platform exclusive tartalmaval torteno jatek a cel, esetleg kenyelmi okok miatt.
En ismeroseimet nezegettem, ahogy toltak xboxal es ps4-el, es engem egy dolog nem gyozott meg: a tartalom.
Azoknak a jatekoknak toredeket talaltam csak meg, ami PC-n erdekelt. Mindenhol csak agyhalott jatekokat lattam, ami a latvanyrol, es az ugyessegrol szolt. Szerintem tobb gondolkodos jatekra volna szukseg. Meg a PC epites szepsege szamomra nagy elmeny, a konzolt meg csak kiveszed a csomagolasbol. Unalmas es ingerszegeny szamomra ez az egesz konzolos tema, de ugyanakkor megis peldakep PC-s szemmel. -
törölt tag
válasz
gyuribácsi88 #51 üzenetére
Bár nem érzem magam érintettnek az ügyben, mivel egyik általad írt jellemző sem illik rám ("pécémászterrész vérpistike", "sose volt konzoljuk", "minden konzolos hírnél/cikknél jönnek okoskodni", stb.), ettől függetlenül mivel csak és kizárólag én használtam az általad megjelölt "tapsikolós szmájli"-t, így csak rákérdeznék, hogy ezt az írást nekem szántad?
-
Medocsabi
addikt
Sosem fogom megérteni a konzol vs pc harcot...mindkét fél meg akarja győzni a másikat...nekem konzolom van,mellette egy alap laptop munkára. Mert nekem ez így kényelmes.én már nem ülnék gép elé órákat játszani.nincs időm rá.kb 3havonta játszom ki egy játékot,azt is párommal kikapcsolódásnak.
-
válasz
fogtunder #48 üzenetére
A pécémászterrész vérpistikék mindenhol ott vannak, sose volt konzuljuk mert utálják, de minden konzolos hírnél/cikknél jönnek okoskodni, mert valami beteges kényszert éreznek hogy olyanba szóljanak bele amihez semmi közük mert nem érinti őket.
Nekem pl nincs iPhone telefonom és nem is tervezek venni soha, viszont nem is megyek az iPhone topikba okoskodni meg kötekedni mindenkivel. Miért tenném, mikor nem érint?
Ez van, el kell őket viselni sajnos, sose unják meg.
Tesznek a hozzászólásukba 128db tapsikolós szmájlit, mert azt hiszik hogy így fajsúlyosabb a demagóg hülyeségük, és biztos igazuk is van.
Én is úgy vagyok vele, mindenki azon játszik amin akar, kinek ez, kinek az jön be jobban.
Ezek örök viták;
PC vs Konzol
Android vs iOS
Dízel vs Benzin
stb.stb.
-
-
törölt tag
Grafikai minőség szempontjából egy konzolt együtt emlegetni egy PC-vel???
Jó vicc. Meg sem közelíti egyik konzol sem a PC-t. Amit egyébként a játékokon kívül egy rakás minden más egyébre is használhatsz, és fogsz is használni. Ezen kívül szükség esetén elemeire bonthatod, majd újraépítheted. Alkatrészenként fejleszthetsz, alakíthatsz, hibás alkatrészt cserélhetsz, a használt piacon töredék áron vásárolhatsz, bővíthetsz, stb., stb. Nem is sorolom tovább. Nem egy kategória a két eszköz semmilyen téren sem.
Aki meg szívásként éli meg, hogy esetleg mondjuk drivert kell frissítenie PC-n, az tényleg vegyen is csak konzolt, az való neki.
-
fogtunder
nagyúr
én tényleg csak azt nem értem, hogy miért kell minden konzolos hírnél előjönni ezzel a személy számítógépes játékos mester verseny szöveggel
PC-n szeretsz játszani, értjük, más meg nem és kész, ennyi a történet, kérem haladjon tovább mindenki.
én amúgy két generációnyi konzol után tértem vissza a PC-re, aminek akár még a PS3 szoftvere is lehetett volna az oka, de nem az volt. éveken keresztül kellett a mobil PC munka miatt, volt is rendes notim, dokkolóval, mikor kellett asztali gép volt, mikor kellett tudtam vinni. mellé nem akartam még egy PC-t, vettem konzolt játszani és boldog voltam. mentek a játékok, nem kellett pöcsölni semmivel, leültem a tv elé és nyomtam.
aztán úgy adódott, hogy a noti öreg lett, de már nem kellett saját, és amúgy is lassan az indie címek is alig futottak rajta rendesen, hála a unity-nek, az új konzolok még dárágk voltam, vettem hát egy gépet, kb. elköltöttem rá egy PS4 mostani árát. sok mindent el lehet mondani róla, de nem néztek ki olyan jól a játékok, mint PS4-en, ha 30fps-t akartam 1080p-ben. persze, a PS4 csak 900p legtöbbször, de felskálázza és nem veszem észre, a monitoron meg kilövi a szememet, ha nem natív a felbontás. aztán miután elköltöttem rá még 65K-t (proci, RAM, VGA upgrade, használtan, eladva a régieket), már jó a helyzet, de így már nem is annyiban van, mint egy PS4. meg ugye kellett vennem kontrollert, az sincs ingyen, rendes billentyűzetet, egeret, ilyesmik. ja és ezt úgy, hogy volt SSD, HDD és Win licensz
ami viszont ténylegesen olcsóbb, azok a játékok, rengeteg akció, launchnál is jelentős eltérések, humble bundle és társai később. hiába adogattam el én is használtan a játékaimat és vettem ugyanígy, mindig volt évi pár cím, ami kellett launchnál, és akkor már kiegyenlítődött. PC-n mondjuk nem is tudom őket tovább adni, de ez van, a következő PC-men tutira futni fognak.
mindkettőnek vannak jó és rossz oldalai, én most perpill PC-re vágyok, egy csomó olyan játék van, amit konzolon nem is tudnék játszani, tabletre meg nincs. majd ha már elég PS4 cím lesz, amire fáj a fogam és elég olcsó is lesz, akkor valszeg beruházok arra is, mert azért az Uncharted 4-et és hasonszőrű társait csak le kellene majd tolni.
(#47) gyuribácsi88: a Batmant amúgy mostanra egész szépen rendbe szedték, teljesen jól játszható már, én nemrég kezdtem el és nem kell hozzá Paks 2.
-
A mortal pont jó példa, mikor megjelent, megvettem pc-re, katasztrófa a PvP része pc-n, most akciós volt ps4-re az XL verzió (ami eleve ki sem jött pc-re, lol) és semmi gond nincs a PvP-vel, még 1x nem volt lagg.
Itt van nekem is a pc, de totál felesleges egy konzol mellé szerintem. Ja, és a Batman is mi volt már pc-re? Úristen, most az is megvettem konzolra és hibátlan.
Sportjátékok,szerintem sokkal jobbak konzolon, bár én BO3 és BF4-et is konzolon játszok, mivel előbbinek a pc-s tábora egyenlő a nullával.
Elég sok játéknak nem foglalkoznak a pc-s verziójával eleget (rossz portolás), tehát lehet neked bármilyen jó géped, ha nem élvezed a játékot mert optimalizálatlan hulladék, és ez egyre jellemzőbb, ami érthető is, tekintve hogy a konzoljátékokat megveszik az emberek, a pc-s játékokat meg letorrentezik, vagy megveszik a lopott kódokat G2A-n.
Pont a múltkor mondta egy fejlesztő (már nem emlékszem pontosan ki volt) hogy a G2A-s kulcsvásárlásnál még a torrent is jobb
-
atok666
őstag
válasz
Runner_fxr #45 üzenetére
Egy strategia pl sose lesz olyan mint pc-n, de viszont pc-n se lesz egy pvp mortal kombat (nem ismerem a bunyos jatekokat, csak ez jutott az eszembe) vagy nhl olyan, mint a haveroddal a tv elott, (vagy akar ide sorolhantam a kulonbozo karaoke, zenelos, tancolos programokat is). Szerintem boven megvan mindket platform letjogosultsaga.
Atok
-
Simán vehetnék ps4-et a pc mellé is ha szeretnék, de inkább a pc. Volt egy kis kilengésem pár éve az xbox360 irányába, és nem mondom, hogy nem tetszett, főként az autós játékok. Az is tény, hogy vannak konzol exkluzív játékok amik pc-n nincsenek. Viszont nekem a 30 fps, és itt ott a 30 alá bezuhanás nem megszokható. A kontroller sem megszokható fps-hez. Legalább is számomra. Azt nem mondom, hogy nem tudtam fps-t játszani konzolon, de amikor pc-n játszom bill és egér társaságában, hát az egész más. A fix 60fps is kell nekem, erről nem tudok lemondani. Egy erős hardverrel egy pc is simán céleszköz játékokra. Amióta megvan a gtx 1070, nem sok gondom van. Egyébként én úgy érzem, hogy a pc ismét kezd magára találni, sok a játék is, mint konzolokon. Kezdenek megint rájönni az emberek, hogy egy jó pc sokkal szebben és gyorsabban futtatja a játékokat mint a konzol.
-
Azért írtam mert összefügg a kettő (maguk a játékok és az, hogy mihez vannak). A játékok ára alapvetően magasabb a konzoloknál. A magyarázat az rá ami írtam, az egyszerűség és a kényelem. Nem érdemes összevetni a kettőt, mert ha én azt akarom, hogy a nappaliban összedugjak két vezetéket és lehuppanjak a fotelba a TV elé, akkor nem a PC-s játékot fogom megvenni, akkor sem ha az olcsóbb. És ha egyszer két külön termékkategória a kettő, akkor mi értelme az árakon vitázni? Egy közös vonatkozásuk van csak, hogy mindkettő játék...
-
stefi76
aktív tag
Oké, de minek írtad nekem ezeket?
Egy adott, konkrét dologról beszéltünk - a játékok ára - ez a sok minden más szóba sem került.
Semmi másról nem szólt az eszmecserénk, semmi más vonatkozás nem volt itt téma.A játékok ára.
Pont.
Szó nem volt arról, hogy ettől vagy attól jobb/olcsóbb a konzol vagy a PC. -
Most komolyan az áron vitáztok? A PC egyértelműen olcsóbb tud lenni, sokan nem hajlandóak fizetni a játékokért (vagy úgy egyáltalán szoftverekért). Persze cserébe hardverre költesz és a szoftverekkel (oprendszer, driverek, játéktelepítések, beállítások) meg perifériákkal bohóckodsz. A konzol előnye nem az ára, hanem az egyszerűség és a kényelem, amit ugyanúgy, de adott esetben még jobban is megfizetsz.
Az egyszerű átlagember a kényelmet választja, kerül amibe kerül, sokaknak pedig nem drága így sem a PS. Nem csak a hazai viszonyokat kell nézni, és pláne nem a PH! fórumának lakóit kell az átlagnak venni. Mondhatjuk nyugodtan azt is, hogy a kétféle platform kétféle igényt elégít ki, kétféle játékos réteget céloz. Tehát felesleges a kiadásokat számolni és összevetni, ha valakinek az egyik megoldásra van igénye, akkor nem fogja a másik érdekelni és azért fizetni. Meg lehet nézni az MS-t is, nem lenne nekik külön játékkonzoljuk is, ha tökre ugyanazt nyújtaná (annak aki játszani akar) mint egy PC. -
haxiboy
veterán
Minden konzolosra nyilván nem, jópár játékot megvettem boltból, volt amit a megjelenés napján.
Akkor úgy mondom, míg PC-n egy játékot megveszel és mondjuk végig viszed egyszer, többször nem nyúlsz hozzá akkor is ott fog virítani, itt meg megvan a lehetőséged hogy megválj tőle némi pénzért cserébe.Itthon, az ismerőseim között, akiknek van konzol nagyrészt a használt piacon vásárol. Ha végeztem az egyetemmel, és sikerül jó munkát találni, akkor valószínűleg már nem fogom eladni a játékokat mert megtehetem. Addig meg megy a filléreskedés és cserebere.
-
stefi76
aktív tag
" Konzolon meg a használt piac. Megveszem használtan játszok vele egy hónapig és kb ugyan annyiért (volt hogy többért volt hogy kevesebbért, de soha nem buktam 1000ft-nál többet) eladom. Gyakorlatilag csak a posta ára ami általában veszteségnek tudható."
Ez nagyon szép.
Az egyedi igényeidnek megfelel, de attól még a játékokat egyszer meg kell valakinek vennie, hogy utána eladható legyen a használt-piacon illetve nem úgy működik a világ, hogy Józsika megveszi ezt a Géza meg megveszi azt és aztán juhé csere-bere meg használt-piac, a helyzet az, hogy a te egyéni hozzáállásod az irreleváns és illogikus, a kereskedelmi része akkor is úgy működik, hogy egy konzolos 7000-8000 ezerrel több új játék megjelenésénél, ami plusz összeg kiadás megjelenik a konzoltulajok részéről 90%-ban.Az, hogy te vársz, meg megvettél 1 azaz egy darab játékot és azzal keversz ide-oda, az kb az 1 százaléka lehet a felhasználóknak.
Ezzel értelmetlen, nem életszerű, nem logikus érvelés ahhoz, hogy hú de olcsón kijön a konzolos játékvásárlás MINDEN konzolosra levetítve. -
zooly
aktív tag
Szerintem ez a pc vs. konzol mar lejart lemez. 1001 oka van annak, hogy az egyik vagy masik mellett teszi le az ember a voksat. En pl. pc-t munkara hasznalok jatekra (igaz eleg ritkan jut ra ido) pedig konzolt.
-
haxiboy
veterán
válasz
Dare2Live #36 üzenetére
Hát...nemigazán, legalábbis legális úton biztosan nem. Veszel egy játékot, valahol (Steam, Origin stb.) be kell aktiválnod...még a dobozos játékokat is. Konzolon nincs accounthoz kötve a játék, kivéve ha digitálisan veszed meg.
Kétes eredetű accountot, e-mail címmel stb sem vennék, de ez igaz a konzolos accountokra is.
Míg egy lemez ott van meg tudod fogni,, egy accountnál az eredeti tulaj akkor szerzi vissza amikor csak akarja... -
haxiboy
veterán
Lemezes játékot nem kell aktiválni max a hozzá adott dlc-t. PC-n is kell update-t raknod de ez opcionális a legtöbb játéknál konzolon is. Normál internet kapcsolattal mire felmegy a hdd-re a játék az update is lejön.
PC-n igaz ott a warez ami nagy húzóerő. Konzolon meg a használt piac. Megveszem használtan játszok vele egy hónapig és kb ugyan annyiért (volt hogy többért volt hogy kevesebbért, de soha nem buktam 1000ft-nál többet) eladom. Gyakorlatilag csak a posta ára ami általában veszteségnek tudható.
A kvázi ingyen játék így egészen jó. Ha jó helyről veszed nem kell félned hogy nem lesz pénzed a következő játékra. Max egyszerre kevesebb játékod lesz. -
Fkris
őstag
PS Plus, digitális játékokra kedvezmények 10-30%,évi 26 ingyenes játék, ezek közül 1-2 évekkel ezelőtti AAA cím, pár ami szórakoztató, de a nagy része SZVSZ hulladék.
Illetve tudsz használtan játékot venni 6-7ezrekért simán vannak címek akár 2015ből is, az első játékok amik kijöttek pedig még olcsóbbak is lehetnek.
Szóval ha megveszel egy konzolt és csak havi 1 használt játékra van keret, akkor is jól el lehet szórakozni, és nem csak a kontroller rezgő funkciójával.
-
ceia
őstag
A konzol / pc még mindig eléggé alacsony árán vitáztok, közben pár év alatt (amíg az adott hardver megvan) többször annyit költötök hozzá JÁTÉKRA! Az az igazán drága. (már aki megveszi) Nem hiszem, hogy a döntés a vas árán múlik. Én is gondoltam már konzolra, de be kellett látnom, ahhoz jobban kéne keresni. PC-re vannak teljesen ingyen is játékok, ez nagy előny! Már nincs meg a konzolnak az az előnye sem, ami régen volt, amitől igazán konzol volt: Megvetted a játékot, beraktad, és ment. Már a konzolokkal is a netről kell letöltögetni, fiók, store, havidíj, jogosultság, dlc, de ha lemezen vetted, azt is aktiválni kell, stb. Most már éppenhogy alig különbözik a pc-től.
-
haxiboy
veterán
válasz
Shovalije #26 üzenetére
Némely játék 30fps, de abszolút nem zavaró, pláne 3m-ről nézve.
Kevés multiplatform címmel játszok, de abszolút élvezhető, bárkinek szivesen ajánlom aki nem akar fél milliót költeni egy PC-re.Nyilván ha egymás mellett hasonlítgatod a két platformot, PC-n jobban fog kinézni, de mozgás közben senkit nem érdekel hogy egy árnyék mennyire részletes, vagy hogy hányszoros élsimítás van. Persze érezni a 30 vs 60 fps-t , de néhány játéknál kifejezetten KELL!
Igen...KELL! Pl egy Until Dawn-t ami valljuk be nem egy pörgős játék, tele van átvezetőkkel inkább éreztem egy jó filmnek mint játéknak, és pont ez a lényeg.Egy darabig én is lovagoltam a 60 vs 30 fps-en, meg hogy így-úgy gyengék a konzolok, de a Sony nem véletlen bólint rá egy-egy játékra.
Nekem, mint Hardcore PC felhasználó teljes mértékben megfelel a PS4 alkalmi kikapcsolódásra. (Most épp Dragon Age-t tolom)
-
atok666
őstag
Csak atfutottam a topikot, de tenyleg felbontas, meg teljesitmeny alapjan hasonlitjak ossze pct a konzollal?
Az igen
Atok
-
peti_s
addikt
Aki kontrollerrel szeret játszani, TV-n annak szerintem jobb a konzol. Akinek az egér-billentyűzet páros jön be annak a gép. Aki pl. szereti a Gran Turismo szériát mint én, szintén konzol. Konzol mellett pár egyedi cím van, és a kompatibilitási problémák nélkülözése. Ha az új GT megjelenik, és tetszik, akkor hozzám is jön egy PS4.
Ha nem tetszik, akkor marad a gép+TV+kontroller párosítás. De szerintem is ugyanahhoz a minőséghez drágább egy PC mint a konzol.
-
Kár ezen vitatkozni. PS-t nem az olcsósága miatt vesz az ember, összességében elég drága mulatság tud lenni. Én személy szerint azért vettem mert játszani szerettem volna. Nem hardverrel, a Windowszal (amit egyébként sem használok), hosszas telepítésekkel és beállításokkal szórakozni, hanem céleszközön, a lehető legkényelmesebben kikapcsolódni. Van akinek erre van szüksége a nappaliban, és nem egy ormótlan gépre. Speciel minket nem is a lehető legjobb képminőség és folyamatosság érdekel a legjobban, hanem maguk a játékok. Ha nem így lenne, akkor már csődbe ment volna a Sony.
-
Shovalije
csendes tag
Jó tudni, hogy pl az uncharted 4 full low graf ami alig megy 720p-n 10 fps-el stb
Kár vitatkozni a nagy pc master racel.
Másfelől nem vágom, ha annyira elégedett vagy a gépeddel akkor mit foglalkozol ps4 hírekkel?
Attól érzed magad jobban ha fikázol másokat akik nem a nagy pc master racehez tartoznak vagy mi oka van? -
Sipike19
tag
válasz
Shovalije #16 üzenetére
Ez 10K-val egy ps4 alatt indul, de a ps4 árába belefér a gtx 750ti is, és nem, semmit nem visz kimaxolva, van wtc3-ban hairworks ps4-en
Full lowon megy minden, a készítők mindig azon szenvednek a konzolon, hogy hogyan lehetne jobban lebutítani egy játékot, hogy fusson rajta. -
Shovalije
csendes tag
Nem box-ról van szó hanem ps4-ről de mind1
Mellesleg a te álom pc-d mint ahogy írtam is biztos nem fog tudni vinni minden AAA gamet kimaxolva, de ha tudsz mutatni tesztet hasonló konfiggal/árban ami valóban képes rá akkor hiszek neked, sajna a találgatással nem tudok sokat kezdeni.
-
Mióta van nálam xbox one is azóta látom hogy mennyivel jobb a ps.
-
Sipike19
tag
válasz
Shovalije #10 üzenetére
Hadd tájékoztassalak, a ps4 KB: 95-100ezertől kezdődik
Ebbe a kövi fér bele:
AMD X4 845 19500ft
Palit gtx 750 Strom x 29200ft
Toshiba 500GB 32MB 7200rpm SATA3 DT01ACA050 12000ft
Kingston 4GB DDR3 1600MHz KVR16N11S8/4 5800ft
GIGABYTE GA-F2A68HM-S1 Alaplap 13000ft
nBase 601B 400W számítógép ház táppal együtt 7000ft
win 7 home 10000ft -
Shovalije
csendes tag
Akkor hadd kérdezzem meg van-e tv-d és monitorod? Fogadok, hogy van mind2 tehát máris extra költségbe vagy és nem lehet 100ezer alatt kihozni egy gépet mindennel együtt ami felér egy ps4/xbox one-al. Ha csak azt nézed ugye ezeken a konzolokon van legális szoftver amiért fizettél míg egy legális windows ott kezdődik, hogy 20ezer, ne mond már nekem, hogy 80-ból kihozol nekem egy ps4 erejű gépet
-
tDr1v3r
veterán
Oda, ahova kell.
Nagyon sokan csak most váltanak PS3/X360 irányból a mostani generációra, főként a játékkínálat és az árcsökkenések végedt.
Elég képlékeny még a PS Neo, tudjuk hogy van de a megjelenésről még semmit se hintettek el. Ha idén jönne, már bedobták volna szvsz...
(#7) Sipike19: Címenként változó a felbontás. Összerakhatsz akár jobb PC-t is az árából (igazából nem, de most ezt hagyjuk), de attól még sokkal többen fognak multizni konzolon... ez kicsit jobban számít a többségnek szerintem mint a masterrace maszlag.
-
törölt tag
Elvárás kérdése igazából az egész. Kollegám pl. nem rég vett egy PS4-et, hiába van egy erős macbookja, játékra az rendszer meg hardver szinten is alkalmatlan, játszani meg mégis szeretett volna. (PC nem volt opció, drágább lett volna, plusz nem akar többet visszatérni se Windows-ra, se bármilyen Linux disztróra semmilyen körülmények között sem.) Az már csak hab volt a tortán hogy plusz kontrollerekkel mindjárt családi programmá is tudott a PS alakulni, a single screen multi PC-n nem igazán létező dolog. (És ahol esetleg van is valami split screen opció, ott is a PS fog nyerni, ilyesmit fotelekből nagy TV-n sokkal kényelmesebb csinálni, mint monitoron.)
Másrészről nekem is van egy PS4-em a PC-m mellé, és néha marha jól esik csak lehuppanni a fotelbe és beröffenteni rajta valamit pár órára. Nekem bónusz még hogy abszolút nem kell törődni a hardware-el, meg a rajta futó rendszerrel se, mióta megvan azóta nem kellett semmit se tennem vele, csak megy és végzi a dolgát karbantartás nélkül. Ugyanígy nem kell tweak-elgetnem a játékokat se rajta, letöltöm PSN-ről és megy, ha éppen nincs erőm ilyesmivel szívni, akkor inkább a PS elé fogok leülni. (Plusz ott vannak a konzol exkluzív cuccok amik érdekeltek, pl.: Driveclub, Destiny, Uncharted 4, meg most szeptemberben majd az FF15, párat említve.)
-
Shovalije
csendes tag
Annyi előnye van, hogy egy ps4 kerül kb 100ezerbe(nem tudom pontos árát) és annyi. Míg egy olyan számítógép ami hasonló grafikai részletességet produkáljon minimum 200ezer forint+monitor stb.
Tv-t azért nem írtam mert több embernek van alapból otthon tv-je mintsem számítógépe(monitorja) tehát azt nem kell venni. Játékok majdnem azonos árúak talán picit drágábbak. -
MK VII
veterán
Ezek akkora számok, hogy hihetetlen.. 40 millió, 60 millió. Hova adnak még mindig el ezekből a ketyerékből ennyit?
(#3) Sipike19
Ez az, hogy én is.. Lehet azért nem fogom fel, hogy hova adnak el ennyit? Tudom sokan használnak konzolokat, de kiadás után, évek múlva, úgy, hogy jön vagy létező dolog már a PS 4,5-is, még mindig ennyit eladnak? Fel nem fogom sajnos. -
Sipike19
tag
És az egész konzol sztori nagy nyertese: AMD
Új hozzászólás Aktív témák
ph A korábbi sikertermék PlayStation 2-höz képest nem sok az előny, de ott van, és a vállalat ezt meg is szeretné tartani.
- Oneplus 11 5g 8/128gb.
- ASRock X399 Phantom Gaming 6 Threadripper 2920X ARCTIC Freezer 50 TR
- Szuper áron DELL XPS 17 9710 UHD+Touch/i9-11900H/32 GB Ram/1TB SSD/IPS/NVIDIA RTX 3060 6 GB/Gari
- Eladó Philips 70PUS6724/12 70 4K UHD Smart TV Ambilight-tal Csak 110.000 Ft!
- Samsung Galaxy A54 5G 128GB Awesome Graphite
- Honor X6b 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bomba ár! HP Elitebook 8570P - i5-3GEN I 8GB I 180GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest