Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
PowerBuldog
veterán
Na ennyit az SSD-kről. Ha jól sejtem ezek azért jóval olcsóbbak, és hát a kapacitásuk meg...khm szal ja...
Eladó motyók: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/powerbuldog/index.html
-
JoeYi
őstag
érdekes, hogy +1000rpm, és nem változik az elérési idő
-
ngabor2
nagyúr
válasz PowerBuldog #1 üzenetére
viszont mechanikailag érzékenyebbek is, nomeg mozgó alkatrész...
-
shteer
titán
nem jóval olcsóbbak, talán alig olcsóbbak - tény, hogy ilyen méretben még nincs elérhető SSD a piacon, de az biztos, hogy kis idő múlva ez nem lesz ellenfele abban sem
és sebességben nem kis különbség van
SSD-m átlagos elérési ideje 0,1msszerintem jónak tűnik..
-
erdoke
titán
Azért én megnéznék egy átfogó tesztet mondjuk az utolsóval, ami 120 GB-os egy tányéron vs. egy 128-as SSD. Ezt a "talán alig olcsóbbak" megjegyzést ugye vehetjük tárgytalannak? Kötve hiszem, hogy 100e Ft fölött lenne az említett 120-as vinyócska.
A névleges elérési idő egy dolog, a gyakorlati felhasználás meg egy másik. Az USB gyakorlati maximumát valószínűleg már hozzák a hírben szereplő, hitlekártyáanál alig nagyobb lemezkék, onnantól kezdve a kérdés már csak elméleti jellegű.[ Szerkesztve ]
A legjobb aláírás a héten
-
robyeger
addikt
a Vista a HDD malmára hajtja a vízet az SSD-vel szemben, hogy rengeteget ír a lemezre és mondhatni véletlenszerű elrendezésben, köszönhető ez olyan szuper szolgáltatásoknak, mint az előtöltés, az automatikus töredezetségmentesítő, tartalom indexelés. A lapozófajlről még nem is beszéltünk. Én kikapcsoltam mindent ilyen hülyeséget
(Mert hogy az SSD blokkokban ír, ezért a véletlenszerű írása rettentő rossz még mindig a HDD-vel szemben. )[ Szerkesztve ]
Keresem a 9th Company: Roots Of Terror játék magyar feliratos változatát,mindenféle megoldás érdekel; Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz
-
shteer
titán
ok, nem néztem utána mennyi egy ilyen minihdd, neked elhiszem
de az ssd még messze nincs a technológiai érettségi szintjén, a hdd meg már rég elérte azt - innentől lesz igazán érdekes a dolog szvsz
tesztre én is kíváncsi lennék
a 4000AAKS-ről áttérve az ssd-re, minden (boot, install, programindulás) érezhetően gyorsabb, szinte időtöredéke az előzőnek
tény, h az ssd a kis fájlok mozgatásában verhetetlen, a nagyokban a hdd van előnyben[ Szerkesztve ]
szerintem jónak tűnik..
-
orbano
félisten
az oké hogy tudjuk, az egyik 62 gramm a másik meg hihetetlen de 60, viszont fogalmunk sincs mennyit fogyasztanak. azt is jó lett ovlna tudni milyen erőhaásnak képesek ellenállni. főleg egy 2.5-ös HDD-hez képest...
A vér nem válik VAZZE!™
-
Devid_81
félisten
Nem semmi a cucc!
...
-
opr
nagyúr
Már csak egy ár kéne, meg egy info, hogy valami jólkinéző, nem ilyen tipikus kínais (-kici, olco, KELL neked... Egyepkent hanyasz labad van? ) külső tároló mennyibe fáj hozzájuk
Ja, meg egy info, hogy hol lehet ilyet kapni, mert nagyon láttam még kiskerben, vagy akár itt a ph!-n bazárban"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
kariad
senior tag
Kicsi és aranyos
-
Aprósólyom
addikt
A 3,5" winyókon is egymás hegyén hátán van minden.
(#3) ngabor2: Amióta kezd bejönni az SSD azóta mindenki fél a mechanikus elvű winyóktól. Nem gondoljátok, hogy túlságosan agyunkra ment a marketing? Érdekes senki nem dobta ki az eddigi winyóját, lecserélve SSD-re, mert félti fontos adatait. Szerintem inkább az SSD adatbiztonságáról lehetne diskurzust tartani.[ Szerkesztve ]
Jevons paradox
-
hardzsi2
aktív tag
válasz Aprósólyom #15 üzenetére
Szerintem inkább az SSD adatbiztonságáról lehetne diskurzust tartani.
Nekem egy A-Data 150x 4GB SD halt be PDA-ban 1.5 év használat után hirtelen - egyik nap minden ok, másnap nem lát kártyát ... Persze gari 1 év volt. GetDataBack-al kb. 10%-nyi töredéket tudtam lementeni róla (más szoftver nem is látta a kártyát), de legtöbb lényeges cucc odaveszett. Amikor újraformáztam, kb. 900MB-ot látott a 4GB-ból, de az jónak tűnik, rátelepített cuccok futnak róla. Persze félretettem, ez a kártya számomra halott.Azóta van egy 4GB-os takeMS 133x SD-m (nem SDHC, pedig nehéz manapság beszerezni az elődjét, amit persze a régebbi PDA-k is kezelnek driver-frissítés nélkül), pár hónapja semmi baja, de fentiek tükrében ki tudja meddig. Szóval én nem bízom jobban az SD kártyákban, mint a vinyókban; backup foreva!
flood-resistant mirror driller (cuccok: Skylake NUC és Xbox One X)
-
liksoft
nagyúr
A karra épített repülő test (póriasan fej) közel akkora felületű mint a 3,5"-os testvérkében. A kar tömege viszont töredéke. Ugyanígy a lemez súlya is töredéke a nagyobbhoz képest, a lemezszerelvény mechanikai tartóssága (szorítórugó ereje) szintén közel azonos. Így a sokkal kisebb tömegek miatt a kisebb drive jóval nagyobb mechanikai sokkot képes elviselni sérülés nélkül. (Azért éles adatokkal a határt nem tartom célszerűnek kideríteni. )
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 QVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest