Hirdetés

2019. július 22., hétfő

Hozzászólások

(#1) Tyrel


Tyrel
(őstag)

Ha ezzel a vízhűtővel együtt kerülne annyiba mint most nélküle, szerintem volna azért rá kereslet... :U

(#2) Duracellm...


Duracellm...
(PH! kedvence)

Ezeknek az lehet a hátolütője, hogy a VRM-ről lassabban szállítja el a hőt, mint a gyári aktív megoldás.
Mérje meg valaki, hogy a VRM mennyire melegszik fel a borda alatt. :)

[ Szerkesztve ]

(#3) NightGT válasza Duracellm... (#2) üzenetére


NightGT
(fanatikus tag)

Jól fel tudnak melegedni ezek a passzív bordák, nekem a hátlapon is. Nem mondom h rossz, de ez még nem garantálja h minden hűvös lesz. Alatta a sok kondi, az a legkérdésesebb...nekem is.

De használnak full cover block-ot sokan...még hátlapi backplate-et is fet/vram hűtés nélkül is. Vmi extrém R9-en hallottam megsülni így a memóriát...de másnál nem nagyon.

Speed is the only truly modern sensation

(#4) Pug válasza Duracellm... (#2) üzenetére


Pug
(PH! kedvence)

Ezerszer jobb megoldás egy FC block, persze ott kell még az épített kör is...

(#5) cain69 válasza Pug (#4) üzenetére


cain69
(PH! nagyúr)

és ki is jönne ennek a ~ duplájából.

Life is death, death is life. No life, no death. Life is life, death is death.

(#6) Duracellm... válasza NightGT (#3) üzenetére


Duracellm...
(PH! kedvence)

& (#4) Pug

Tudom hogy kompromisszumos a végleges megoldáshoz képest (FC-blokk), de azt a minimumot elvárom, hogy figyeljenek oda, hogy a gyári megoldáshoz képest visszalépést ne jelentsen, ne folyásolhassa be negatívan a kártya élettartamát, ha már a user bizalmat szavazott az aftermarket cooler gyíártójának, és a szétszedéssel elbukta a garanciát.

Majd a felhasználói tapasztalatok..

(#7) Pug válasza Duracellm... (#6) üzenetére


Pug
(PH! kedvence)

Én teljes mértékben egyetértek veled.
Ilyen fogyasztású kártya esetén a passzív/félpasszív VRM hűtés szerintem a "no way" tipikus esete.

Cain:

Igen, custom built kör esetén csak az FC block annyiba fáj, mint ez az AIO. Sajnos attól még, hogy ez "olcsó" kb a kerülendő kategória. :(

(#8) Tidus válasza Duracellm... (#2) üzenetére


Tidus
(PH! addikt)

Jogos a felvetés, de azt a passzív részt elnézve elég vaskos és bordázott, szerintem bír az nyelni.
Biztos hogy volt teszt stádium is.
De majd az EK dobja a megfelelőt, amin a VRM is vizezve van.

(#9) szasanyi válasza Duracellm... (#2) üzenetére


szasanyi
(PH! félisten)

Szvsz pedig az lesz a hátolütője, hogy használtan a ~60k-s össezg feléért sem fog érdekelni senki sem használtan és más VGA-ra nem lesz jó. Tehát leginbább megcélzott vásárlók akiknek nem számít a pént mert jó sok van, és akinek nem számít a pént. mert kicsit defektes. ;]

(#10) Puma K


Puma K
(PH! kedvence)

Alphacool Eiswolf GPX Pro Review - GTX 1080 Frequency Stability & Temperatures

Szöveges verzió: [link]

Videó verzió: [link]

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

(#11) OgreImre válasza szasanyi (#9) üzenetére


OgreImre
(senior tag)

Ha jól tudom úgy van kialakítva a blokk és a pumpa kapcsolat, hogy lehet cserélni csak a vga blokkot, a pumpa+radiátor+ventik, csövek maradnak. Nekem ref Vega 56-on van ilyen, és amikor választottam ilyesmit olvastam, hogy vga cserénél nem kell az egésznek a levesbe mennie.

"And you think you're so clever and classless and free, But you're still fucking peasants as far as I can see"

(#12) cain69 válasza OgreImre (#11) üzenetére


cain69
(PH! nagyúr)

ja, van rajta gyorscsatlakozó, szóval a blokk és a radi leválasztható.

Life is death, death is life. No life, no death. Life is life, death is death.

(#13) NightGT


NightGT
(fanatikus tag)

Értelmetlen agyalni...ha látnám, hogy ezen a víz által hűtött közép mennyi anyaggal csatlakozik a többihez...akkor sem lennék okosabb, mert ki kéne számolni a hőátvitelt. Meg a termelést. Légárammal viszont JÓ az ilyen borda...

Edit: Főleg direkttel, persze. Ja, megveszed ezt, aztán még hajtogatod rá a klipszeket a kis 92es ventinek, kb az menne :d

Gamersnexusban lehet bízni. Az a PCB hőemelkedés érdekes, mert szubjektíve (értsd: lehet csak most jön át a backplate-re) én is tapasztalom.

Én már nem aggódom fet, mosfet, kerámia kondikért sem ilyen szcenárióban (amíg vki el nem rontja a hővezető padolást, rád nézek, Asus Strix). A kondik a blokkok alatt, na annak a kopp OC...

De használják, és baj nincs. Még komponens minőségromlás sem.

Kulcssszó tényleg az, hogy "gyárinál ne legyen rosszabb" :)

[ Szerkesztve ]

Speed is the only truly modern sensation

(#14) antikomcsi


antikomcsi
(PH! nagyúr)

Nem kötekedésből kérdem, hanem tényleg kíváncsi vagyok rá, mekkora lehet a piaci grafikonon az a szelet, ahol azokat a felhasználókat látjuk, akiknek van pénze, a teljesítményt hajszolják, nem valami új gtx/rtx-et vesz hanem Radeon 7-et, és ehhez még külön aio vízre is szándékozik beruházni?

(#15) Duracellm... válasza antikomcsi (#14) üzenetére


Duracellm...
(PH! kedvence)

Szerintem egy alapból zajos Workstationban, ami klímás környezetben üzemel, lehet csak nem zavaró egy 300W TDP-jű léghűtéses VGA üzemeltetése.
Minden más környezetben valamilyen zaj vagy zaj és teljesítmény ingadozási tünettel biztosan fog szembesülni a felhasználó, ami akár az ingerküszöbét is átviheti.
Szóval a termék célpiaca lehet a kártya összes vásárlója, kivétel azok, akik céges környezetben pénzkeresésre használják.

Személy szerint 1080Ti utáni minőség béli továbblépésnek inkább a Radeon IIV-et gondolom, mint a 2080Ti-t. De szerencsére kettő közül egyik sem fér bele az ITX házamba, vízhűtéssel meg teljesen lehetetlen. így várni kell, amíg túl jut ezeken a hőtermelés-méret problémákon a gyártástechnológia.

(#16) Cefet válasza Duracellm... (#15) üzenetére


Cefet
(fanatikus tag)

Nem fog túljutni... Mindig akkora (számítási) teljesítményt próbálnak meg kivenni ezekből az eszközökből, ami még éppen hűthető melegedést okoz.

(#17) Duracellm... válasza Cefet (#16) üzenetére


Duracellm...
(PH! kedvence)

Én is látom ezt a tendenciát, viszont az egyik a legfontosabb dolognak tartom, az állandó órajelen való üzemet, a stabil feldolgozási idők okán.
Ha ez a továbbiakban nem valósítható meg, csak vízhűtéssel, és háromszoros térfogatban, akkor el kell gondolkozni, hogy a PC-s játszadozás élményéért megéri-e további kompromisszumokat kötni, munkaórákat és még több pénzt beleönteni.

[ Szerkesztve ]

(#18) bot1978 válasza Duracellm... (#17) üzenetére


bot1978
(fanatikus tag)

Ez az egész egy lehúzás időtlen idők óta. Onnan hogy a „gyárinál ne legyen rosszabb” csak az elvárás foghatnának egy ilyen filléres vackot, amit be lehet futtatni százféle módon, hogy az alu ne veszhessen össze a rézzel, akinek esetleg az is van a rendszerben és tenni rá egy vékony lemez keretet, amibe meg szevasz bármilyen szabványméret ventit beletehetsz ehhez hasonlóan és onnan bármelyik VGA-ra jó, mert a GPU-ra kell csak feltenni.
Lazán megvalósítható és kb. 5k mindösszesen egy félgagyi ventivel, amit cserélsz, ha neked nem elég halk és szevasz mivel belefolyik a hideg víz elég a GPU-nak, bőven és a feteknek is jobb ha venti hűti őket.
Száz éve lehetne ilyen fillérekért minden VGA-hoz.
Kínaiba volt is egyébként 4-5k-ért egy darabig ebay-en, csak azoknál nem vették a fáradtságot, hogy befuttassák az alu blokkot, de akinek volt Ordasi féle fúrt blokkja az tudta benne cserélni és használhatja így a VGA-t, de bárki aki veszi a fáradtságot és otthon hajlít egy ilyen lemezt vagy meg tudja fordítani a gépházban a tálcát és emiatt rá tudja tenni a VGA-ra a ventit bőven elvan egy GPU blokkal még csúcskártyáknál is, ha a feteken van valami gyári borda. Nem nagy kaland, simán tudja egy VGA Ordasival azokat a hőmérsékleteket, amit egy FC blokkal tud amúgy, szóval a tuning is simán mehet.
Ha venti hűti a többit az nem jelent akkora érvágást, hogy igazolja az FC blokk hatszoros árát. Az FC blokk olyan, mint a led. Nettó csicsa. Műszaki szempontból oktalan pazarlás.

A digitális kripto a semminek az a formája, amit még ki is lehet számolni, ezért Te kiszámolod a semmit, mert mások azért fizetnek, hogy eltüntethessék a valamit.

(#19) Pug válasza bot1978 (#18) üzenetére


Pug
(PH! kedvence)

Az FC blokk olyan, mint a led. Nettó csicsa. Műszaki szempontból oktalan pazarlás.

VRM-ről hallottál már? :U

Értem, hogy valamiről fingod sincs, csak akkor maradnál csendben... ;]

[ Szerkesztve ]

(#20) bot1978 válasza Pug (#19) üzenetére


bot1978
(fanatikus tag)

Tök felesleges a VRM-nek blokk. A venti bőven sok. Amúgy én BGA-t is golyóztam, te?

A digitális kripto a semminek az a formája, amit még ki is lehet számolni, ezért Te kiszámolod a semmit, mert mások azért fizetnek, hogy eltüntethessék a valamit.

(#21) Pug válasza bot1978 (#20) üzenetére


Pug
(PH! kedvence)

Tök felesleges a VRM-nek blokk.

Köszönöm, innentől nincs több kérdésem.

(#22) bot1978 válasza Pug (#21) üzenetére


bot1978
(fanatikus tag)

Nekem van. Hány rossz VGA-t javítottál már meg?

A digitális kripto a semminek az a formája, amit még ki is lehet számolni, ezért Te kiszámolod a semmit, mert mások azért fizetnek, hogy eltüntethessék a valamit.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.