Hirdetés

2019. március 26., kedd

Hozzászólások

(#1) total90


total90
(PH! kedvence)

Had szóljon :B

Ha nincs jó, ló a szamár is. Képeim: 500px.com/abenteuR Videóim: tinyurl.com/yb2nk3e6 Instagram @abenteuerkanal

(#2) nullpoint


nullpoint
(senior tag)

Az mondjuk annyira nem ártana ha a pofámat nem kéne viszontlátnom a zinternetbe' a hozzájárulásom nélkül.

Persze ez szigorúan a magánvéleményem, tudom hogy a többség exhibicionista és örül ha ha viszontlátja magát valahol.

(#3) Silenc3Hun


Silenc3Hun
(őstag)

A felvetés alap gondolatával egyetértek, DE. A politikusoknak azt kéne felfogni, hogy az internet egy olyan hálózat, ami teljesen máshogy működik, mint eddig bármi más. Olyan elavult gondolkodásmódot, szabályokat akarnak ráerőltetni, amit nem lehet (mérete meg egy csomó más tényező miatt sem). Ezt kéne felfogni az öltönyösöknek és akkor talán kevesebb baromságot találnának ki

"There's a reason that we came across in this world..."

(#4) total90 válasza nullpoint (#2) üzenetére


total90
(PH! kedvence)

Ezt nem is írtam, hogy ne lenne rendjén. Én épp emiatt írtam, hogy az jó ha jogszerűen videóznak az emberek... de itt nem konkrétan erről van szó.

Ha nincs jó, ló a szamár is. Képeim: 500px.com/abenteuR Videóim: tinyurl.com/yb2nk3e6 Instagram @abenteuerkanal

(#5) total90 válasza Silenc3Hun (#3) üzenetére


total90
(PH! kedvence)

Ott a pont.

Ha nincs jó, ló a szamár is. Képeim: 500px.com/abenteuR Videóim: tinyurl.com/yb2nk3e6 Instagram @abenteuerkanal

(#6) Cifu


Cifu
(PH! nagyúr)

Én is nullpoint-al értek egyet, az miért is baj, ha valaki egy átverés / megszégyenítés áldozata, és nem akarja, hogy mindenki viszontlássa azt az interneten? :F
Pláne, hogy adott esetben a feltöltő egy fals információkkal kitöltött felhasználóval töltötte fel? Hogy perelje be a videót feltöltőt ez alapján?

Ázsiában az elmúlt időszakban nagy problémákat jelentettek a "bosszú-szexvideók", amikor srácok a szakítás után nyilvánossá tették exeikkel készült pajzán kis videóikat. Ahogy ha valaki nudista strandra megy, akkor nem egyezik bele abba, hogy valaki videóra vegye / fotókat készítsen róla, amelyek aztán fizetős oldalakon lesznek viszontláthatóak. Aligha vitás, hogy e téren is kellenek korlátozások...

Értem, hogy mire célzol, csak éppen a helyzet nem fekete-fehér. Attól, hogy az internet szabad, még nem szabadna mindent megengedni. Kellenek szabályok, adott esetben arra vonatkozólag, hogy igenis a tárhelyet birtokló is felelősséget vállaljon. Azzal mindenki egyetért, hogy például gyerekpornót tiltják és üldözik, tehát a "szabad" internet már itt meg kell hajoljon a szabályok és törvények előtt.

A probléma valahol az, hogy nehezen lehet jó megoldásokat nyújtani a felmerült problémákra. Én sem értek egyet az ilyen drasztikus lépésekkel, de azzal a meglátással sem, hogy az internet korlátok nélküli terep, ahol bármit meg lehet engedni...

A csapatmunka nagyon fontos: rajtad kívül másra is lőhetnek!

(#7) tope


tope
(PH! addikt)

Ha jól értelmezem a szabályt, akkor ezután kb. semmit nem lehet majd feltölteni, mert a felelőség már az oldalt üzemeltetőjénél lesz, és nyilván nem hülye, hogy egy esetleges drága per elé nézzen bármelyik videó után, mert 1 képkockájának kis sarkában olyan dolog van, amihez nem járultak hozzá...

https://hardverapro.hu/apro/uj_bontatlan_sony_mdr-zx660_ap_feher_es_fekete_is/friss.html

(#8) Lauda


Lauda
(PH! félisten)

Szerintem teljesen rendben van az, hogy nyilvános fotón vagy videón csak az szerepel, aki hozzájárult. Nézegesse otthon, de nyilvánossá csak így tehesse. Tőlem aztán büntessenek akit akarnak.

Múltkor valaki a férjét látta meg google térképen egy másik nővel. Hát a kurva nénikéjüket, mármint a googlenek. Hol járultam én hozzá, hogy engem nyilvánosan láthassanak bárhol is jártam? Sehol.

[ Szerkesztve ]

(#9) Cathfaern


Cathfaern
(PH! nagyúr)

Egy dologban mindenképp tévedsz: emiatt nem fog tönkremenni a YouTube, vagy Instagram. Legrosszabb esetben azt fogják csinálni, mint sok US oldal a GDPR bevezetésekor: egyszerűen elérhetetlenné teszi az oldalait EU-s országoknak. Amerika és Ázsia bőven-bőven el fogja tartani őket.

Please note that "oh, It works" it is not always the same as "it will always work" - From IT Support

(#10) doeeg


doeeg
(senior tag)
LOGOUT blog

Kicsit sajnálom, hogy ezt a rengeteg személyiségi jogvédő marhaságot törvényt nem vezették be 10 évvel ezelőtt, akkor egy híradó-riporthoz vágtak be engem több másodpercre (kiemelve a tömegből, csak én voltam látható ahogy megyek át az utcán), egy nem túl előnyös riportban (férfiak várható betegségei és halálozási statisztikája).

Mondjuk tökmindegy, valószínűleg a képmáshoz való jog alapján amúgy is perelhettem volna, csak ifjú süldő egyetemistaként még nem tudtam, és őszintén: k.....ra nem is érdekelt a dolog.

(#11) zsopu na most az van, hogy ha őt valaki felismeri, hogy te, a Józsi fekszik a földön a google maps-en, esetleg elterjeszti ismerősi körben, neadjisten publikus mémet csinál belőle, akkor a jóembernek teljesen jogos lenne szénné perelni a googlet emiatt, szerintem.

[ Szerkesztve ]

"Pulled away before your time - I can't deal, it's so unfair" || "nemhoror áron" ©

(#11) zsopu válasza Lauda (#8) üzenetére


zsopu
(kvázi-tag)

(#12) Ghoosty


Ghoosty
(őstag)

" de gondolj bele, lesz-e majd prank videó? "

Ha ez megszűnik, annak kimondottan örülni fogok.

"Játékbemutatók... majd a játékgyártók aláírják, hogy esetleg leszarozzák a játékot és milliók lássák?"

Ezért tényleg kár lenne, de valamiért az rémlik, hogy erre már született precedens és ez szabad felhasználásnak minősül.
De alapvetően csak azért sajnálnám, mert a cégek ritkán mutatják be játék közben a saját terméküket. A legidegesítőbb dolog, mikor RTS-t olyan reklámképekkel mutatnak be, hogy alulról látok mondjuk egy tankot. Mikor játszok, soha nem fogom onnan nézni. Meg gyakran lehagyják az UI-t, így néha kép alapján azt sem tudom, hogy milyen játék.

"Film/sorozat kirtikusok... a filmes cégek majd aláírják, hogy elmondja a saját véleményét ezekről?"

Ehhez elég a hivatalos trailer, de talán még az sem kell, mert anélkül is lehet kritikát mondani, hogy ez videó formájában megjelenne. Ráadásul itt is úgy rémlik, hogy pár másodperces "idézés" az szabad felhasználás.

"Tutorial videó.... ?"

Nem tudom, milyen tutorial videóra gondolsz, de a nagy részét tuti, hogy nem érinti.

Ha az instagram megszűnik, az még a legkisebb mértékben sem fog hiányozni. Még sose jártam instagram oldalon ezután sem tervezek. Youtube is csak kicsit hiányozna.

(#13) Eastman


Eastman
(őstag)
LOGOUT blog (1)

Nem gondolom marhaságnak.

"Az okostelefon mindkét irányba okos." /P.K./ ### https://www.youtube.com/watch?v=--S8Y1iePGQ ### http://www.tulsokcucc.hu/az-oldalrol

(#14) icemad válasza zsopu (#11) üzenetére


icemad
(PH! addikt)

Ezért is lehetne a Google-t csesztetni. Egy normális ember megáll és megnézi, hogy él e még vagy kell e mentő. Tudom, tudom, biztos részeg volt, stb. Vagy antialkoholista szívrohammal...

Az élet egy nagyon szar videojáték, de baromi jó a grafikája...

(#15) Gdi


Gdi
(senior tag)

A publikus helyen készült, feltöltött videók max felbontása 120p lesz, így a nagy pixelrengetegben nem lehet felismerni senkit, vagy alapból kerül rá egy smooth/disort effekt.
Problem solved.

''Milliárdnyi meggyilkolt csillag sikolya elhal az éj békéjében, és a kétségbeesésnek csak néhány, törékeny, kőbevésett szó áll ellen.''

(#16) pengwin


pengwin
(PH! addikt)

Szerintem ez nagyon káros, de várható volt és egy nyugaton régóta jelenlévő trendet folytat... és pedig azt, hogy a felelősséget igyekeznek az egyénről valamilyen szervezetre (vagy bármi másra) áthárítani, mert az senkinek sem tetszik, hogy a jogokkal felelősség is jár.

Nálunk is mindenért a "kormányt" hibáztatják az emberek, mikor az esetek 90%-ában az eccceri emberek mocsokságán és hozzáállásán múlik, hogy az ország élhetetlen, vagy, hogy valaki mást kellemetlen élmény ér.

Üdv, pengwin "A belépőszint mindig ott van, ahol a fájdalomküszöbünk."

(#17) Fred23


Fred23
(PH! kedvence)

Szerintem rendben van ez a szabályozás egyetlen apróságtól eltekintve: túlzás lenne, ha jelentős összeget kérnének a feltöltőktől azért, hogy mondjuk a YouTube algoritmusa elmossa a videójukon az ismeretlen arcokat.

"Én sem és ők sem fognak 100+ eurókat fizetni havonta csak azért, hogy feltölthessenek."
Legyen havi 1 EUR, és szerintem rendben is vagyunk!

(#18) dabadab válasza Cathfaern (#9) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

"Legrosszabb esetben azt fogják csinálni, mint sok US oldal a GDPR bevezetésekor: egyszerűen elérhetetlenné teszi az oldalait EU-s országoknak"

Ezt azok az oldalak csinálták, akik amúgy is csak az USA piacon voltak jelen, de a Youtube nem fog kivonulni a világ legnagyobb piacáról, mert akkor a részvényesek a vezetőséget karóba húzzák, felnégyelik, ugrálnak a sírjukon aztán előről kezdik.

DRM is theft

(#19) Cathfaern válasza dabadab (#18) üzenetére


Cathfaern
(PH! nagyúr)

Európai Únió, mint világ legnagyobb piaca? Azért az erős túlzás. Másrészt pontosan a részvények miatt nagyon egyszerű a képlet: felmérik, hogy a piac hoz több bevételt, vagy bírságokra / technológiákra kell többet költeni. Ha utóbbi, akkor gondolkodás nélkül lehúzzák a rolót.

Please note that "oh, It works" it is not always the same as "it will always work" - From IT Support

(#20) Ghoosty válasza Cathfaern (#19) üzenetére


Ghoosty
(őstag)

"Európai Únió, mint világ legnagyobb piaca?"

GDP alapján nem sokkal van lemaradva az USA-tól, szóval könnyen lehet olyan részpiaca amiben a legnagyobb.

(#21) dabadab válasza Cathfaern (#19) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

"Európai Únió, mint világ legnagyobb piaca? Azért az erős túlzás."

Jó, akkor a második legnagyobb (az első - attól függően, hogy vásárlóerőparitáson vagy nominálértéken számolod - Kína vagy az USA) és alig lemaradva, szóval nem olyan nagy túlzás az.

DRM is theft

(#22) total90 válasza Cifu (#6) üzenetére


total90
(PH! kedvence)

Itt nem azzal van a baj, mert az eddig is jogsértő volt, hogy ha a beleegyezés nélkül osztottak meg valamit egy személyről, hanem, hogy szolgáltatás szűnhet meg, vagy fizetős lesz. A miértet leírtam a cikkben.

Nem azt akartam kifelyezni, hogy minden szart és "egő" dolgot fel lehessen tölteni, hanem, hogy olyan korlátozással, amit akarnak, azzal tönkre vágják a YouTubeot, Instát és hasonló platformokat.... mert van aki ezeket ésszel használja és most induljunk ki ebből.

(#7) tope

Igen és a feltöltendő anyag majd nagyon kevés lesz és csak azoknak akik fizetnek érte.

(#8) Lauda

Nem tudom miért kattantok rá többen erre a témára, ezt leírtam, hogy ez oké és igen is kelljen a beleegyezés... más miatt problémázok.

(#9) Cathfaern

Persze, EU-s szintre értettem.

(#10) doeeg

A TV és hasonló kicsit más tészta...

(#17) Fred23

Nem annyi lesz :U

Ha nincs jó, ló a szamár is. Képeim: 500px.com/abenteuR Videóim: tinyurl.com/yb2nk3e6 Instagram @abenteuerkanal

(#23) Eastman válasza zsopu (#11) üzenetére


Eastman
(őstag)
LOGOUT blog (1)

Ha van gmail fiókja, akkor lehet, hogy mégis. :U ...csak nem olvasta el a 923. apróbetűs sort... :DDD

"Az okostelefon mindkét irányba okos." /P.K./ ### https://www.youtube.com/watch?v=--S8Y1iePGQ ### http://www.tulsokcucc.hu/az-oldalrol

(#24) zone


zone
(őstag)

Ez az irányelv nem a szerzői jogról szól? Hogy jön ide az, hogy be akarna valaki perelni azért, mert rajta van egy fényképen? Közterületen bárki készíthet felvételt.

YouTube - https://goo.gl/bCKFYP

(#25) icemad válasza zone (#24) üzenetére


icemad
(PH! addikt)

Én úgy tudom, hogy készíthet, de csak akkor oszthatja meg, ha a rajta szereplő és felismerhető személyek ehhez a hozzájárulásukat adták. Pl ha a kocsidban van fedélzeti kamera és egy hülye balesetet csinál előtted, akkor csak úgy töltheted fel youtubera, ha az illető engedélyezi vagy kitakarod a rendszámot.

Az élet egy nagyon szar videojáték, de baromi jó a grafikája...

(#26) total90 válasza zone (#24) üzenetére


total90
(PH! kedvence)

Csinálhatsz, de nem oszthatod meg a szereplők beleegyezése nélkül.

Ha nincs jó, ló a szamár is. Képeim: 500px.com/abenteuR Videóim: tinyurl.com/yb2nk3e6 Instagram @abenteuerkanal

(#27) zone válasza total90 (#26) üzenetére


zone
(őstag)

De, sok esetben igen: [link]
És sok országban még kivételek sincsenek: [link]

YouTube - https://goo.gl/bCKFYP

(#28) total90 válasza zone (#27) üzenetére


total90
(PH! kedvence)

2018 július 01.-án hozta meg az EU parlament az új jogszabályt EU szinten. Amiket linkeltél mind régi adatok.

Ha nincs jó, ló a szamár is. Képeim: 500px.com/abenteuR Videóim: tinyurl.com/yb2nk3e6 Instagram @abenteuerkanal

(#29) zone válasza total90 (#28) üzenetére


zone
(őstag)

Milyen jogszabályról beszélsz?

YouTube - https://goo.gl/bCKFYP

(#30) Eastman válasza zone (#27) üzenetére


Eastman
(őstag)
LOGOUT blog (1)

...és jól van ez így.

[ Szerkesztve ]

"Az okostelefon mindkét irányba okos." /P.K./ ### https://www.youtube.com/watch?v=--S8Y1iePGQ ### http://www.tulsokcucc.hu/az-oldalrol

(#31) Eastman válasza zone (#27) üzenetére


Eastman
(őstag)
LOGOUT blog (1)

Elnézést, az előző választ a #26 total90 hsz-re szántam. Sry.

"Az okostelefon mindkét irányba okos." /P.K./ ### https://www.youtube.com/watch?v=--S8Y1iePGQ ### http://www.tulsokcucc.hu/az-oldalrol

(#32) Dilikutya


Dilikutya
(PH! félisten)

1. Az Instagramért nem lenne kár, elég értelmetlen szolgáltatás.

2. Saját videó alá eddig se volt szabad jogvédett hangot tölteni. Hogy erre magasról tesznek, egy dolog. Tele a Youtube teljes filmekkel, az sem legális.

3. Közterületen készült felvétel megosztható, a tévé sem kér tőled engedélyt, de utólag kifogás esetén leszedethető.

4. Átverős/hányós videót rólam a beleegyezésem nélkül senki sem csinálhat, ez teljesen rendben van.

5. Filmkritika: az ismert csatornák a hivatalosan kiadott trailereket, videókat használják, az promoanyag, erre való. Ha nekik jó, másnak is jó lesz, nem kell anyag exkluzívan a megjelenés előtt egy hónappal torrentre feltöltött BD-ből ehhez.

6. Játék: utóbbi szintén fennáll, ugyanakkor sok programban a Youtube kapcsolat eleve adott, az Nvidia-nak is van ilyen a szoftverében, konzolokon is alap, szóval vehetsz fel játékból. Ha haszonszerzés miatt teszed, akkor meg egyet is értek némi díjjal, elvégre az ilyen játékos csatornákon a hozzáadott értéket a játék hordozza, nem az a ragyás képű farok, aki bekamerázza magát a bal alsó sarokba, és faszságokat pofázik végig.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.