Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • SRC

  junior tag

  Oldják meg. Nem érdekel hogyan van benne az alapdíjban, de legyen benne és azt tölthessek le, amit akarok.
  Torkig vagyok vele, hogy fáraókként élő szupergazdag elszállt "jelenségeknek" dolgozó kapzsi g.cik perelik a csóró kisembert jogdíjért horror közigazgatási költségeket generálva. Az egész egy nonszensz.
  Nekem egyszerűen ne legyen dolgom azzal foglalkozni, hogy mi jogdíjas és mi nem. Nehogy már a szúnyog adjon vért.
  Legyen egy rendszer kvázi az "internet", amihez "csatlakozom" és amihez alkalmazkodnia kell a tartalomtulajdonosnak, ha el akarja hozzám juttatni a tartalmat és ez a rendszer ossza vissza neki a pénzt.
  Ha az neki kevés, amit a rendszer oszt, akkor lehet menni táncosnőnek. Akit zavar, hogy a rendszerhez kell alkalmazkodnia az B+ ne gyártson digitális tartalmat. Nem kötelező. Lehet másból élni.
  Hol van az megírva, hogy egy slágerért milliókat kell tudni kapni? Amikor itt egy büdös vasat sem lehetett például zenéléssel keresni jó zene akkor is volt. Kevesebb, de volt. Szoftverek, filmek, mind egymást másolják. A 99% túlárazott szemét.

 • SRC

  junior tag

  válasz bambano #43 üzenetére

  Ezen az analógián minden videóblogger kezdhetne engem perelni, mert nem fizetek neki jogdíjat a videója után. Meg lehetett oldani, hogy nekem közöm nincs hozzá, hogy ő mennyit keres a csatornájával, videójával.
  Megoldás mindig létezik, csak a nemakarásnak is mindig nyögés a vége. Nem érdekelnek a kifogások, pontosan átlátom, hogy jelenleg ki hogyan bújik ki és lesz a vége az, ami.
  Értem, hogy ezren élnek és akarnak továbbra is jól élni abból, hogy egy barackfenekű tini elnyávog valamit. Értem, hogy lesz neki ebből luxusháza Kaliforniában, csak qrvára nem értek egyet azzal, hogy ez így oké, mert pár embernek érdeke, hogy oké legyen miközben millióknak nem érdeke.

  #44 azbest
  Tudod mi az igazi trollkodás? Amikor valaki 3 másik szoftverből összeplagizál egy negyediket. Már az előző 3 is ugyanarra használható túlárazott értelmetlen szemét, majd a negyedik ugyanarra használható, túlárazott szemét tulajdonosa, miután összelopta az egészet elkezdni verni a mellét, hogy neki költsége van és ezért ennyi meg annyi az ára a szoftvernek. Menjél táncosnőnek öreg én azt mondom. Nem kell a sok szemét, ami meg jó és tényleg hasznos azt meg megveszik. Bőven elég sokan ahhoz, hogy rentábilis legyen .

  [ Szerkesztve ]

 • SRC

  junior tag

  válasz bambano #45 üzenetére

  A digitális az nem létezik, ergo nincs anyagköltség, szóval amikor drága az legtöbbször azért van, mert túl sokan akarnak túl jó élni belőle.

  Lehet, hogy ámokfutás megkérdőjelezni 100 szoftverből 99 létjogosultságát, de ha csak egy szoftvert kell fejleszteni és nem százat még az is lehet, hogy kevesebb programozó elég, a végén jobb lesz a szoftver mert csökken a jó programozó ára és több felhasználója lesz a szoftvernek, mert kevesebb az alternatíva nem? Nehéz abban logikát találni minek ugyanarra 100 féle, de a 100 cég azt tuti kipiacozza, hogy mind a 100 egyformán drága, mert nekik költségük van és hát annak meg KELL térülni, mert nekik mindegyiknek ezzel KELL foglalkozni.
  ...pedig táncolhatnának is szerintem egészen nyugodtan.

 • SRC

  junior tag

  válasz bambano #50 üzenetére

  Szerintem a "szolgáltatókat" rövidesen meghaladjuk. Persze lehet, hogy ettől még nálunk olyan lesz, mint a taxis, hogy annak lenni kell és inkább vesszen az Über, de biztos, hogy a világ nagyobb fele át fog állni.
  Úgy értem, hogy ha a sávszélesség így is, meg úgy is elérhető könnyen lehet, hogy sokkal rövidebb válaszidőt lehet elérni, ha mindenki egy "szolgáltatónál" van és így kimarad egy raklapnyi router. Aztán ha ez lehetőséget teremt beindulnak a szolgáltatások, amiknek előfeltétele is a rövidebb válaszidő... öngerjesztő folyamatra számítok.

  Ez kft-ben huzalozzunk és akkor annyi a hálózati cucc a végére az USA-ig, hogy már beszélgetni sem lehet, mert nem tudod hol a mondat vége... Ki fog ezért fizetni ha lesz olyan, ami nem késik? Szerintem ennek vége lesz onnan már hamar, amikor már nem csak a lefedettségről fog szólni az új történet...

 • SRC

  junior tag

  válasz azbest #49 üzenetére

  Ha rászánod az időt találsz nem egy ingyenes szoftvert, aminek úgy létezik fizetős alternatívája, akár több is hogy rosszabb a fizetős, mint az ingyenes. Ez szerintem egyrészt botrány. Másrészt bizonyítéka annak, hogy nem a piac szabályoz.
  Tudom magamról, hogy provokatív a stílusom, de azért nem totál trollkodás, amit írok, csak picikét nyitottabbnak kell lenni az innovációkra.

  Ha van szempont amiből nézve ésszerű mindenkinek pl. Musk új hálózatához csatlakozni, akkor ésszerű felvetés, hogy feltételezzük, hogy mindenki csatlakozik egy bizonyos hálózathoz, így felmerül, hogy ez milyen új lehetőségeket teremt? Maga a login. Annak pl. lehet ára. Nem elképzelhetetlen, hogy valamit fizetek és azt töltök le, amit akarok. Nyilván a feltöltés része is más. Nyitottnak kell lenni. Az internet változik. Azért ma már nem DC hubok vannak. Jellemzően tracker-ekről töltenek a userek torikat, nem egymásról tartalmat, ami már egy erősen kontrollált történet, hiszen gyomlálod a torrenteket, ahogy akarod, ha tiéd a domain mégse tüntet senki, hogy le a torrenttel. Úgy amúgy mi ma az internet? Fizetős tartalom meg ingyen reklám.
  Ésszerű, hogy nekem ne kelljen kutatni, hanem azt a artalmat dobja fel, ami számomra releváns és ésszerű. Ha van ingyenes szoftver akkor azt preferálja és ne a fizetőst végtére is az ár a piaci szabályozás alappillére. Ez nem kommunizmus. Csak egy előfizetés valami újra.

 • SRC

  junior tag

  válasz nemlehet #55 üzenetére

  Sokra megy vele, hogy igaza van, ha az amit csinál az új elvárásokhoz képest már kevés.
  Az ma már, hogy ki van húzva egy optikai kábel és van net lófütty, nem üzleti előny.

Hozzászólok Aktív témák