Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • SRC

  junior tag

  válasz azbest #49 üzenetére

  Ha rászánod az időt találsz nem egy ingyenes szoftvert, aminek úgy létezik fizetős alternatívája, akár több is hogy rosszabb a fizetős, mint az ingyenes. Ez szerintem egyrészt botrány. Másrészt bizonyítéka annak, hogy nem a piac szabályoz.
  Tudom magamról, hogy provokatív a stílusom, de azért nem totál trollkodás, amit írok, csak picikét nyitottabbnak kell lenni az innovációkra.

  Ha van szempont amiből nézve ésszerű mindenkinek pl. Musk új hálózatához csatlakozni, akkor ésszerű felvetés, hogy feltételezzük, hogy mindenki csatlakozik egy bizonyos hálózathoz, így felmerül, hogy ez milyen új lehetőségeket teremt? Maga a login. Annak pl. lehet ára. Nem elképzelhetetlen, hogy valamit fizetek és azt töltök le, amit akarok. Nyilván a feltöltés része is más. Nyitottnak kell lenni. Az internet változik. Azért ma már nem DC hubok vannak. Jellemzően tracker-ekről töltenek a userek torikat, nem egymásról tartalmat, ami már egy erősen kontrollált történet, hiszen gyomlálod a torrenteket, ahogy akarod, ha tiéd a domain mégse tüntet senki, hogy le a torrenttel. Úgy amúgy mi ma az internet? Fizetős tartalom meg ingyen reklám.
  Ésszerű, hogy nekem ne kelljen kutatni, hanem azt a artalmat dobja fel, ami számomra releváns és ésszerű. Ha van ingyenes szoftver akkor azt preferálja és ne a fizetőst végtére is az ár a piaci szabályozás alappillére. Ez nem kommunizmus. Csak egy előfizetés valami újra.

Hozzászólok Aktív témák