Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kovy79

    őstag

    válasz Victoryus #15900 üzenetére

    Szerintem a telekom felé keresd a hibát.
    Sztorim: Németországban élek 10 éve és fontos volt a magyar t számomat megtartani. Ezért lett ugye dualsimes teló. A memóriabővíthetőség miatt kértem a t-től egy új kártyát (a régin vastag volt a chip), amiről leválasztottam a fóliát, ráragasztottam a memóriakártyára. Így ugye lett dualsim + 128GB memóriakártya a telómban.
    A gond ott kezdődött, hogy nálunk csak a német O2-nek van rendes térereje (egyébként egész Németországban tragédia a lefedettség, bármelyik szolgáltatóról is legyen szó), így manuálisan arra hálózatra óhajtottam állni. Ja, csak úgy meg nem tudtam telefonálni. Az sms küldés/fogadás ment, bejövő dolgok rendben voltak, csupán hívást nem tudtam indítani (kisípolt, mintha nem létező számot hívnék) + a kijelzés ellenére (4G-t jelzett a teló) net sem volt.
    Amint átálltam a német t hálózatára, érdekes módon minden rendben volt.
    A német Voda hálózatán sem ment (itt ugye 3 szolgáltató van: O2/E-plus, Voda, gyökérkom).
    A sim később ki lett próbálva másik telefonban és ugyanezt produkálta. A telefonomban ki lett próbálva másik sim és természetesen minden ment.
    A magyar t küldött a német operátorhoz (logikátlan, mivel feltöltős kártya esetében is a magyar t-vel vagyok ugye szerződésben). De legyen. A német operátorok hülyének néztek és finoman közölték, hogy nekik ehhez semmi közük.
    Újabb bejelentés a gyökér magyar t-nek, válasz: náluk minden rendben.
    Arra lyukadtam ki, hogy szép dolog a sok tröszt- és árukapcsolás ellenes törvény, csak kár, hogy az átlagember nem tud ilyen esetben semmit tenni.
    Röviden: a kedves t rád erőlteti, hogy a saját hálózatát használd külföldön is, így nem kell kifelé díjat fizetnie más operátornak. Ennek bebizonyítása kb. lehetetlen, így nyugodtan csinálhatják...
    Mondjuk én is átmentem és a családból ezért a "korrekt" hozzáállásért már 5 embert átvittem a Telenorhoz. Tudom, hogy ők sem szentek, de na...
    Bocs, ha hosszú volt. :)

    [ Szerkesztve ]

    ''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006

Új hozzászólás Aktív témák