Hirdetés

2019. február 22., péntek

Hozzászólások

(#1) modd3r


modd3r
(őstag)

Ha egy "normál" játék árának kb. a fele a streamelt játék ára, akkor oké. Egyébként bukó, szvsz.

(#2) idegen lény


idegen lény
(őstag)

Sok sikert hozzá! :C A Switchnek már úgyis mindegy, amióta feltörték.

AVerMedia Game Capture HD C281 Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz!Pesten házhoz viszem! Zuckerberg vagy Elon Musk az Antikrisztus; a következő amerikai elnök, később a Föld teljhatalmú vezetője A csicseriborsó egy szokatlan formájú egynyári hüvelyes növény, leginkább egy madárcsőrű bárányfejre hasonlít

(#3) Norb79 válasza idegen lény (#2) üzenetére


Norb79
(fanatikus tag)

Miért? Tele a net switch warez játékokkal? Mindenki tört switchen tolja tört játékokkal?

(#4) Hopkins95


Hopkins95
(senior tag)

Nagyon kellene egy Nintendo Switch Pro egy erősebb hardverrel. :K Bár az is igaz, hogy akkor a sima Nintendo Switch támogatás menne a levesbe... :U Nehéz helyzet.

[ Szerkesztve ]

T610 > K600i > Sony Ericsson Xperia mini pro > Nexus 5x \\ AMD Ryzen 1600 - MSI Vega 56 \\Playstation 4 Slim \\ Origin: Hopkins955

(#5) b.


b.
(PH! nagyúr)

Abu ne haragudj meg ,de megint összekevered a tényközlő újságírást és a véleményt. Nem hinném, hogy te belelátsz abba milyen üzleti döntések állnak a Nintendo és a Capcom között és milyen véleménnyel van erről a dologról a Nintendo, főleg nem ilyen forrással megnevezve, hogy "Prohardver".

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#6) SityiSXT válasza Hopkins95 (#4) üzenetére


SityiSXT
(őstag)

Miért kéne erősebb hardver már most? Egy éve jött ki a Switch még csak... Mind a PS4, Mind az X1 esetében azért ennél több idő volt, amíg kihozták a továbbfejlesztett változatot (3-4 év kellett hozzá). És ha jönne egy erősebb hardverrel rendelkező verzió, miért menne a "sima" Switch támogatás a levesbe? A sima PS4 és X1 is támogatott még, és ha a Sonynak és az MS-nek megy, akkor miért ne menne a Nintendonak?

(#7) FlashLed válasza Hopkins95 (#4) üzenetére


FlashLed
(senior tag)

Elsz is. Csak gondolom tobb ido lesz. Lasd xbox one vagy ps4 mennyit kellett varni az erosebb verziora.

The Mechanic

(#8) Hopkins95 válasza SityiSXT (#6) üzenetére


Hopkins95
(senior tag)

Igen, csak ne felejtsd el, hogy a sima PS4 és a Pro között azért nincs olyan nagy különbség. A játékhoz a felbontáson kívül nem kell nagyon belenyúlni, hogy fusson az alap hardveren. Viszont ennél már el tudom képzelni, hogy ami futni fog az új Switchen(ha lesz ilyen, de szerintem nem lesz), akkor már jobban bele kellene nyúlni. De ha nem sokkal erősebb hardvert kapna a felújított verzió, akkor azzal megint nem vagyunk előrébb.

Amúgy azért kéne erősebb verzió, hogy csináljanak rá több multiplatform címet. Pl. most itt ez az Unravel 2, utána is néztem hogy van -e Switchre és ezt találtam: Why Unravel 2 is Not on Nintendo Switch

Holott ez a játék szerintem tökéletes lenne a platformra, de azt nyilatkozták a fejlesztők, hogy a Switchre portolás fél vagy 1 évig is eltarthat, mert vannak benne olyan területek, amelyek nagyon hardverigényesek.

[ Szerkesztve ]

T610 > K600i > Sony Ericsson Xperia mini pro > Nexus 5x \\ AMD Ryzen 1600 - MSI Vega 56 \\Playstation 4 Slim \\ Origin: Hopkins955

(#9) Purple_46 válasza idegen lény (#2) üzenetére


Purple_46
(kvázi-tag)

Valóban?
Még nem hallottam erről az esetről.

(#10) b. válasza Hopkins95 (#8) üzenetére


b.
(PH! nagyúr)

EZ azt írja hogy több időre van szükségük, egyszerűen optimalizálniuk kell erősen, de hát ezt persze könnyebb izomból megoldani manapság.

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#11) SityiSXT válasza Hopkins95 (#8) üzenetére


SityiSXT
(őstag)

Szerintem nem gondoltad végig teljesen ezt a "Switch Pro" ötleted. A Nintendo tovább tervez a Switch-csel, mint az ipari 5-6 év átlag - innentől fogva az általad inkompatibilisnek megálmodott Pro verzió tuti nem készül el. Ha pedig kompatibilis maradna, azt meg nem éreznéd előrelépésnek, plusz a Sony és a Microsoft példája is mutatja, hogy nagyon korai lenne még.
Ahogy én látom, persze csak mint kibic:
- Nekem úgy tűnik, hogy a Switch lesz az, amit a Nintendo továbbvisz - nem nagyon van már különösebb érdeke a 2DS/3DS vonal fenntartásának. Most persze még tolja azt is, de két, kvázi egymással konkuráló platform szerintem nem kell neki házon belül, ergo azt majd szépen kivezeti.
- A külsős fejlesztők is óvatosak voltak a Switch-csel, hiszen a Wii U nem volt akkora durranás (tehát a Nintendóba vetett bizalom is megrendült kissé), és kivártak.
- Kivártak amiatt is, mert ilyen hibrid konzolt eddig nem igazán készített senki, kérdéses volt ilyen szempontból is a sikere.
- Gondolom a profilozás sem olyan egyszerű (bár valószínűleg nem túl bonyolult), hiszen handheld/tabletop módban akkuról megy a gép visszafogott teljesítménnyel, de csak 720p-s kijelzőt kell meghajtania, míg dokkolva több a kraft, de a kép akár 1080p is lehet.
- Hardverigényes játékokat is le tud kezelni a Switch, ha jól portolják. Azért a Doom és a Wolfenstein II nem semmi munkák, még ha a grafika minőségén lehet is vitatkozni - de a tény attól még tény marad: ezek a játékok itt vannak és játszhatóak. (Meg akad itt azért más is: Skyrim, Fortnite, Paladins, jön a Dark Souls Remastered, a Steep, az Ark: Survival Evolved - vannak azért példák rá, hogy meg lehet ezt szépen is oldani).

(#12) .mf válasza modd3r (#1) üzenetére


.mf
(PH! kedvence)

Oké? Neked abban mi a jó, hogy ugyan csak a felét fizeted, de csak fél évig játszhatsz a játékkal, ha utána egy nappal támadna megint kedved hozzá, már cs...heted?
Egy olyan előfizetéses modell, ahol a felhős játék szolgáltatásért fizetsz tetszőleges játékokkal, nem pedig csak eggyel, arra azt mondom, hogy igen, de hogy csak egyetlen egy játék fél éves játszási lehetőségéért is fizetni, na azért álljon már meg a menet...

(#13) Norb79 válasza SityiSXT (#11) üzenetére


Norb79
(fanatikus tag)

Nagy konzoloknál ebben a genben két fejlesztési irány van, egyrészt a slim verzió (ez ugye volt a korábbi genben is), amikor ugye a gyártási költségen optimalizálnak, akármi is a marketing bullshit mögé, meg a pro verzió (ez nem volt korábban), ami kicsit többet ad gfxben, de jóval nagyobb árért, egyfajta prémium verzió. Switch esetén is elképzelhető mindkettő, a prémium verzió lehetne olyan, ami handheldben is tudja az 1080pt, akinek meg nincs erre igénye, annak maradhat a 720p-s olcsóbban, ha jön slim verzió, akkor még olcsóbban, mert kisebb nanora rakják a chipjüket és olcsóbb lesz a gyártás (tudom, hogy nvidia chip, de ugye a ps/xbox is amd egyedi chippel megy, amiből szintén lehetett egy ponton kisebb nanosat kérni az amd-től, nyilván az nvidia is át tudja tervezni kisebb nanora a chipjét).
Bármi lehet, 6-10 éves életciklusba sok minden belefér.

[ Szerkesztve ]

(#14) Hopkins95 válasza SityiSXT (#11) üzenetére


Hopkins95
(senior tag)

Igen, épp ettől félek, hogy nem lesz semmiféle Pro verzió és a Nintendo leragad egy adott hardveren, ami már akkor is kissé gyenge volt, mikor kiadták.

Azt elismerem, hogy nem semmi mit ki tudtak hozni a Switch hardveréből 7,5 W-on, az tényleg figyelemre méltó. Azonban úgy tűnik, hogy elég sok erőfeszítést és időt igényel egy ilyen port, azért pl. az idei E3-on sem kaptunk konkrét Switch multiplatform bejelentést a nagy franchiseokból(igaz a Fortnite kijött, de az már mobilon is fut, továbbá jön a Starlink is nemsokára).

T610 > K600i > Sony Ericsson Xperia mini pro > Nexus 5x \\ AMD Ryzen 1600 - MSI Vega 56 \\Playstation 4 Slim \\ Origin: Hopkins955

(#15) SityiSXT válasza Hopkins95 (#14) üzenetére


SityiSXT
(őstag)

De miért kell attól félni, hogy itt leragad a Switch? A teljesítménye a jelek szerint elég, ahová és amire szánták. Direkt óvatos volt a Nintendo a Switch tervezésekor, hogy mind a melegedés szempontjából az esetek elsöprő többségében tartani tudja a belőtt paramétereket, mind az akku tekintetében, hogy a konnektortól távol is lehessen jelentős időt eltölteni játékkal. Namost ha ezt figyelembe vesszük, akkor egy Pro verzió elkészítésekor szemben a PS4 és X1 konzolokkal a handheld/tabletop módok által támasztott követelményeket is igen erősen figyelembe kell venni, tehát tulajdonképp a Nintendonak nehezebb dolga van, ha úgy vesszük. Szóval nem ragad le, hanem egyszerűen ez most hosszútávon elég lehet. Persze lehet, hogy tévednek - ha ezt belátják, akkor jöhet az új hardver.
Ami pedig a bejelentéseket illeti: a Panic Button jelenleg a legnagyobb mesterei a Switchre portolásnak, ők nyilatkozták azt, hogy a konzol indulásakor még olyan 1 év körül volt az az idő, ami a jó munkához kellett, most ők már olyan 6-8 hónap alatt is letudják. Egy fejlesztő, aki csak most látja, hogy érdemes foglalkozni a Switch-csel, minek jelentsen be bármit is, ha neki is kb. egy év kell, mire belejön és kiadja az AAA (vagy akárcsak A) kategóriás játékát? No meg a nagyágyúk óvatos duhajok már jónéhány éve - gondolom mostanra érett meg bennük az, hogy akkor mégiscsak jelentős piacot képvisel a Switch, akkor toborozzunk és portoljunk (ami megint idő). Aztán persze meglátjuk, mi lesz még ebből.

@Norb79: Szigorúan magánvélemény, de 6,2"-ra minek 1080p? Annyit nem javul a képminőség szerintem, mint amennyivel több kraftot igényel a meghajtása. A több kakaóhoz pedig akkor nagyobb akksi is kéne, plusz hűtés, ilyesmik (lásd fent) - mennyire lenne az még kényelmesen kézben tartható minden korosztály számára? A jelenlegi méret szerintem oké, bár nem bánnám, ha kicsit könnyebb lenne... (Mellesleg a Nintendo rég nem csúcshardvereket használ a konzoljaihoz. Sem a Wii, sem a Wii U nem volt hardverileg különösebb csoda, mégis a Wii nagyon sikeres volt (a Wii U buktája meg nem a hardveren múlt, ahogy látom)).

[ Szerkesztve ]

(#16) mepet


mepet
(PH! addikt)

Érti valaki ezt a hírt? Miért veszíti el a mobilkonzol jellegét a Switch, ha felhős játékkal játszol vele?
Nincs wifi? Vagy a játék csak és kizárólag asztali módban játszható? Nem értem, igaz, nincs switchem.

(#17) idegen lény válasza mepet (#16) üzenetére


idegen lény
(őstag)

Gondolom, az egyenetlen, sok helyen harmatgyenge vagy nem is létező wi-fi miatt.

[ Szerkesztve ]

AVerMedia Game Capture HD C281 Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz!Pesten házhoz viszem! Zuckerberg vagy Elon Musk az Antikrisztus; a következő amerikai elnök, később a Föld teljhatalmú vezetője A csicseriborsó egy szokatlan formájú egynyári hüvelyes növény, leginkább egy madárcsőrű bárányfejre hasonlít

(#18) .mf válasza mepet (#16) üzenetére


.mf
(PH! kedvence)

A Switch-ben nincs 4G LTE modem, ami a mobil felhős játékhoz kéne, de még 3G-s se -- marad a wifi, amivel viszont kvázi helyhez kötött lesz. A Switch-nek ezzel pont a lényege veszik el, hogy lehet akár menet közben vonaton, buszon, repülőn, stb is játszani vele (ezeken az eszközökön wifi ugyan lehet, hogy lesz, de sávszél nem).

(#19) idegen lény válasza .mf (#18) üzenetére


idegen lény
(őstag)

Pláne repülőgépen. :)

AVerMedia Game Capture HD C281 Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz!Pesten házhoz viszem! Zuckerberg vagy Elon Musk az Antikrisztus; a következő amerikai elnök, később a Föld teljhatalmú vezetője A csicseriborsó egy szokatlan formájú egynyári hüvelyes növény, leginkább egy madárcsőrű bárányfejre hasonlít

(#20) modd3r válasza .mf (#12) üzenetére


modd3r
(őstag)

Igen, nekem oké. Az új játékokat pár héten belül kiporgetem.

(#21) Scholes9 válasza idegen lény (#2) üzenetére


Scholes9
(PH! nagyúr)

Én ezt nem tapasztaltam.

(#22) idegen lény válasza Scholes9 (#21) üzenetére


idegen lény
(őstag)

Mit nem?

AVerMedia Game Capture HD C281 Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz!Pesten házhoz viszem! Zuckerberg vagy Elon Musk az Antikrisztus; a következő amerikai elnök, később a Föld teljhatalmú vezetője A csicseriborsó egy szokatlan formájú egynyári hüvelyes növény, leginkább egy madárcsőrű bárányfejre hasonlít

(#23) kilua válasza idegen lény (#2) üzenetére


kilua
(kvázi-tag)

A ps3-x360-wii-ds-3ds is mind fel volt törve, mégis sok játékot eladtak mindegyikre, nem minden országban "divat" a warez.

Viszont miért csak egy kiadó egy játékáról van szó, miért nem valami általános felhős szolgáltatásról? Bár én még helyi hálózaton sem szeretem a streamet a túl nagy késleltetés miatt, milyen lehet neten keresztül?

[ Szerkesztve ]

(#24) kilua válasza SityiSXT (#6) üzenetére


kilua
(kvázi-tag)

Főleg hogy ezt az erősebb hardver dolgot pont a Nintendo kezdte el a New 3DS gépekkel.

Mondjuk pont a Nintendo csinálta rosszul, olyan játékok mint pl a xenoblade1, fire emblem warriors csak new gépeken fut, az old gépek nem bírják.

(ezt miért nem írja ilyenkor senki? ... viszont szerintem is még sok év múlva lesz ilyen, előbb egy vékonyabb passzív hűtéses switch mini kellene a 3ds korszak után )

[ Szerkesztve ]

(#26) carl18


carl18
(őstag)

Szerintem a nintendo gépe egész jó lett, már amit ebből a méretből ki lehet hozni :D
A hordozhatóságnak jelenleg akkumulátor a gyenge pontja, sajnos 3 óránál nem megy többet ez a kézikonzol se. De arra emlékszek a PSP 6-10 órákat is el tudott mennI :D
Ez a felhőből játék meg teljesen hülyeség, biztos nem adnák úgy érte egy forintot se :D

Hasíts bele! :D

(#27) kilua válasza Cobra652 (#25) üzenetére


kilua
(kvázi-tag)

Prevgen? Memóriában nyolcszoros különbség van a switch és a prevgen között

grafikában? Prevgenen a Skyrim 720 30fps sokhelyen belassult, switchen 900p (handheld módban 720p) + grafikailag közelebb áll a special editionhöz mint a prevgenhez, lassulások nélkül.

A gta5nél ps4en senki sem panaszkodik hogy "csak egy prevgen port" én is már minden multiplatform címet ami jön switchre veszek meg pc helyett pedig Nintendo konzolon ilyent még nem csináltam, eddig csak az exkluzívok érdekeltek.

[ Szerkesztve ]

(#28) SityiSXT válasza carl18 (#26) üzenetére


SityiSXT
(őstag)

Azért az a 3 óra akkuidő erősen játékfüggő.

(#29) kpbendeguz


kpbendeguz
(senior tag)

Szerintem minden játék legyen felhő alapú, limitált ideig elérhető, adják ki early accessként a bétát teljes áron, fizetni kelljen a dlc-kért, az online elérhetőségért kérjenek havi díjat, a különböző pályákat mikropaymentek ellenében lehessen elérni, a skineket, fegyvereket pedig fizetős lootboxokkal.
Ezen kívül a játékos szerződésben vállalja, hogy az előfizetés ideje alatt coinbányászatra használhatják a gépét. :W
Komolyan az egész játékipar lassan olyan lesz, mint a Gyalog Galopban a "lovagok, akik azt mondják: ni!". Ha keresztül verik a piacon az egyik agyrémüket, akkor megfejelik egy újabbal.

(#30) kilua válasza Cobra652 (#25) üzenetére


kilua
(kvázi-tag)

Itt jól kibeszélik a témát hogy hol áll a switch nyers erőben, a kommentek is érdekesek:

https://www.gamespot.com/gallery/console-gpu-power-compared-ranking-systems-by-flop/2900-1334/16/

(bár én inkább szeretek konzolon játszani mint pixeleket számolni)

[ Szerkesztve ]

(#31) laposonly11


laposonly11
(senior tag)

Eleve a Switch egy Nintendo termék, ami eddig szinte kizárólag exkluzív tartalmat jelentett, zelda, mario stb. nem pedig multiplatformot. Ezek után hogy egy Skyrim, Doom és egyéb jó beállításokkal fut rajta, annak csak örülni lehet. A PS4 és Xbox O val összehasonlítás tisztán hülyeség, egyrészt a fenti érvek miatt, másfelől ezek asztali konzolok amik nem mobilak, nincs saját képernyőjük és nem férnek el egy kabátzsebben.
A cikk viszont tényleg frusztrációt okoz, mert az időszakos játékbérlés/kölcsönzés ennyi pénzért rablás és még nem tudni milyen ilyen jellegű tervei vannak a Nintendonak más címek esetén.

[ Szerkesztve ]

???

(#32) kpbendeguz válasza laposonly11 (#31) üzenetére


kpbendeguz
(senior tag)

Nem hinném, hogy a Nintendonak hasonló tervei lennének bármilyen cím esetén, az ő részükről max. annyi merülhet fel, hogy engedik-e terjedni ezt a játékmódot vagy sem. Szvsz nem fogják hagyni, hogy általános tendenciává váljon.

(#33) idegen lény válasza kpbendeguz (#32) üzenetére


idegen lény
(őstag)

Nyilván nem érdekük, hogy csak Japánban vegyenek Nintendót.

AVerMedia Game Capture HD C281 Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz!Pesten házhoz viszem! Zuckerberg vagy Elon Musk az Antikrisztus; a következő amerikai elnök, később a Föld teljhatalmú vezetője A csicseriborsó egy szokatlan formájú egynyári hüvelyes növény, leginkább egy madárcsőrű bárányfejre hasonlít

(#34) mike1334 válasza idegen lény (#2) üzenetére


mike1334
(PH! kedvence)

A ps4-nek is annyi? :U

[ Szerkesztve ]

...unless the law provides otherwise.

(#35) idegen lény válasza mike1334 (#34) üzenetére


idegen lény
(őstag)

Miért? Azt is feltörték már? :Y

[ Szerkesztve ]

AVerMedia Game Capture HD C281 Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz!Pesten házhoz viszem! Zuckerberg vagy Elon Musk az Antikrisztus; a következő amerikai elnök, később a Föld teljhatalmú vezetője A csicseriborsó egy szokatlan formájú egynyári hüvelyes növény, leginkább egy madárcsőrű bárányfejre hasonlít

(#36) mike1334 válasza idegen lény (#35) üzenetére


mike1334
(PH! kedvence)

Mivel tiltott téma a fórumon, ezért nem írom, hogy már hónapok óta :P

...unless the law provides otherwise.

(#37) idegen lény válasza mike1334 (#36) üzenetére


idegen lény
(őstag)

Az nagyon durva! Még a PS3-at is csak nagyon nehezen törték fel, ha egyáltalán sikerült. Beszélni lehet róla, hiszen Abu is írt már erről a Switchről szóló írásaiban. Az lenne tiltott, ha leírnák a mikéntjét, vagy kereskedni vele. Ennek én csak örülök. Így talán hamarabb fog megjelenni a PS5. Ezt a generációt én ki is hagytam, és jól tettem. Igazi áttörést majd a PS5 és talán az új Xbox fog hozni, ha arra is jönnek majd jó exkluzívok. Akkor már tényleg jobban meg fogja érni egy konzol, mint egy gamer PC.

AVerMedia Game Capture HD C281 Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz!Pesten házhoz viszem! Zuckerberg vagy Elon Musk az Antikrisztus; a következő amerikai elnök, később a Föld teljhatalmú vezetője A csicseriborsó egy szokatlan formájú egynyári hüvelyes növény, leginkább egy madárcsőrű bárányfejre hasonlít

(#38) mike1334 válasza idegen lény (#37) üzenetére


mike1334
(PH! kedvence)

Nem fog hamarabb megjelenni szerintem e miatt, max az Xbox miatt (ha abból hamarabb jönne az új), de az se biztos.

...unless the law provides otherwise.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.