Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Micro Four Thirds
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Ipari mennyiségű hibát javít az új GeForce driver
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen egeret válasszak?
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi haladó szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csak az x79-x99 rulez!
Mindig (v)edd meg a legújabb kak1t amit letolnak a torkodon.
2013 óta kész van ez csak xeonnak hívták és pár utasítás készlettel kevesebb volt.
Valaki látott már ilyen procit versenyezni pl.: E5 2680v2, 2690v2, vagy v3-v4-es procikkal? -
törölt tag
Pár napot lekéstem sajnos mindegy.
A 10000 Intelhez az új alaplap is drága és a proci is drágább de a lényeg,hogy nem a régi amd -hez kell hasonlítani (mert még kapni sem lehet) hanem az új 3900xt ami 4.8 gh-es és annyiba fog kerűlni mint a 3900x, az meg olcsóbb lesz.És akkor már egymagon az órajel előnyből sem marad semmi. -
kvarc
tag
QHD nem 4k és 10700K proci lett rendelve. aio vízzel lesz hütve. Ultra beállítás mellet AAA címek futtatása a lehető legközelebb 144Hz-hez. Most 2080s a VGA. Ez nem lesz cserélve csak ha kijön a következő széria.
Lehet nem egyetérteni a konfigal, de az biztos hogy nem gyenge gép. -
joysefke
veterán
Aztán nehogy lemaradjon a 4GHz fölötti RAM OC, mert anélkül nem jön jól ki a 9900K ereje
nyilván az sem árt, ha intelt favorizáló címekkel játszik az ismerősöd, ugy lehet a legjobban növelni a relatív különbséget... -
martonx
veterán
Ja várj, hogy 1440p (a qhd-t, uh-t mindig keverem
). Na, de 1440p-re meg megint nem kell intel, pláne nem 9-es széria. Nekem 32 colos 144Hz-s qhd monitorom van ryzen 5 3600, gtx 1660S a Fortnite-ot zokszó nélkül viszi száz akárhány (talán 144 is megvan? már régen néztem, nálam 45-re le van korlátozva driverből az FPS
) FPS-el, minden maxon. Minecraft meg több száz fps-el pörög.
-
koko52
nagyúr
Van ilyen. Én is raktam össze nem régen egyet. Az indok annyi volt, hogy Intele volt világ életében (13 éves gyerek) és csak abban bízik. Ezeknek nem magyarázok semmit. Kicsit többért kapott kicsit kevesebbet, no problem.
A másik a 2080ti tulajok. Nekik édes mindegy, hogy a +10 FPS +100 000. De nézzük azt, hogy ők tartják fenn a High End vonalat.
Amúgy megkérdeztem volna melyik játékban akar több FPS-t, mert vannak AMD címek is már. -
kvarc
tag
Ismerősömnek most rakok össze gépet. 144Hz qhd monitorhoz kellene játszani. Mondtam hogy AMD most a kedvenc. Annyit mondott az a CPU kell amivel a legtöbb FPS ki lehet sajtolni, marka nem érdekli. 60Hz Mindegy mindegy a CPU de 144Hz-nél ha tényleg el akarod érni nem mindegy. Így AMD-ként kénytelen voltam Intel porcit mondani mert a legtöbb FPS-t igenis az Intel tudja jelenleg.
-
hunluki
senior tag
+sok, nekem felváltva volt intel/AMD, épp amelyik jobb volt ár/érték arányban. De a lényeg pontosan ez amit írsz, mi végfelhasználók kapjunk szaréhugyé' jót és kész. Aztán hogy ez milyen színű meg max a vérkockákat érdekli akik úgyis mindig fognak találni okot hogy miért fikázzák a másik oldalt.
-
koko52
nagyúr
Nálam is AMD felé billen, de csak azért, hogy nagyobb szeletük legyen a piacon. Anno 1 procim volt tőlük Athlon64 3000+ amikor szintén jobb volt Intelnél. Amit azután műveltek szégyen volt. Jó lenne egy 3. fél is (samu) és 30% körüli részesedések elhoznák az olcsó processzorok korát. Nekem mindegy mi van a gépben, csak qrva jó legyen és qrva olcsó.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
#04824576 #374 üzenetére
Az Intel a 10nm-rel baszakodott, a 7nm-ről semmit nem tudunk, de még ők sem, mert nincs kész. Az meg, hogy sok játék nem támogatja a szotyikat egyszerű, nem mindig lehet értelmesen optimalizálni sok magra, amúgy nem igazán van olyan játék, ami a 3900x sok magjából profitál. Na meg vannak esetek, ahol az if késleltetése miatt nem hozza a megfelelő eredményeket az amd, gondolom ezen javítanak majd a 4xxx szériánál. De a Te meglátásom szerint, akkor a játékok 90%-a optimalizálatlan, szerintem kb mind. A kazán intelről még annyit, hogy a 9. gen esetén is csak a 9900k és ezen variánsoknál volt nagyon elszállva a fogyasztás, kíváncsi leszek, hogy itt is az i9 lesz csak ebben a helyzetben vagy az i7 is. Amúgy a legtöbb embernek az i5 is elég, ott meg nem lesz ezzel gond.
-
hunluki
senior tag
Szvsz ez most nem egy rossz állapot és nem azért mert AMD fan lennék. Intel most igenis fejlődjön mint az őrült, tele van jó szakemberrel, jöjjön a valódi tech újítás és vágják ki a vezetésből a pénzéhes hülye döntéseket hozó szemét népséget. Amíg ez az átalakulás megtörténik kb 50-50 arányban eloszlik a piac (desktop és szerver IS) köztük, mindenki nyer.
Persze ez ideális helyzet, arányok nyilván másképpen változnak majd, meg ki tudja mit hoz az ARM revolúció ha lesz egyáltalán.
A lényeg hogy jó hogy most picit mozog a piac. Mondom ezt úgy hogy egy 6 éves intel gépem van és még így is VGA limites vagyok a legtöbb játékomban -
koko52
nagyúr
válasz
#04824576 #376 üzenetére
Eddig ezért nem tértek át. Ilyen eladási visszaesés és negatív kritika után nem tehetik meg, hogy lépjenek 7nm-re, mert a frekik esésével még jobban lemaradnának. Maradt a reszelés, részvényesek megnyugtatása. Az hogy közben elhaladt mellettük a fejlődés még ez után fog gondot okozni. Talán 2 év múlva hozzák a valódi újítást, csak addigra AMD már hol fog járni? És ez nem jó nekünk usereknek, mert a pénztárcánkat mindegyik szereti.
-
martonx
veterán
Intel a 10. gennel elérte, hogy legalább azoknak ismét ő lehet a jó választás, aki fps-ben méri az epéniszt, és az se baj neki, ha vízhűtés kell a gépbe (elképzelni se tudom, hogy 200-320W-os fogyasztást levegővel, hogy lehet értelmesen hűteni). Sajnos amíg Intel nem tud 14nm alá menni, addig ezekkel a fogyasztási adatokkal inkább a vicc kategória (pont mint régen az AMD Bulldozerek).
-
törölt tag
válasz
Dragon3000 #372 üzenetére
Az, hogy "A legtöbb játéknál..." erős túlzás. Kb. csak azoknál, amik még mindig nincsenek rendesen párhuzamosítva. Ami rendesen kihasználja a többmagos processzorok előnyeit, annál az AMD a nyerő. Ez nem Intelhez optimalizálás, hanem balf...szság. Majd arra leszek kíváncsi, ha Intelnek végre megjelennek a 7 nanós procijai, és elbúcsúznak az 5 Ghz közeli frekitől, akkor mit fognak mutatni az egyszálas eredmények.
Lesz itt még pofára esés a részükről. Főleg, hogy a ZEN-3 megint ugrik IPC-ben a ZEN-2+ hoz képest.
-
Dragon3000
nagyúr
Szerintem aki 500e-res vga-t vesz, nem az a 50e+ költség fogja földhöz vágni, amikor a maximumot szeretné a vga-ból kisajtolni.
Amúgy a kép arra ment, hogy játék esetén csak egy erősebb amd kell és máris be van fogva az intel, na most a képen ott a 3900x, ami a legtöbb esetben kb semmi pluszt nem tud nyújtani a 3600x-hez képest, így ez az állítás lett megcáfolva.
(#371) Startup
A legtöbb játéknál a 9700k erősebb, mint a 3900x, így nem kell nagyon más eredményeket várni. -
törölt tag
válasz
Bandit79 #368 üzenetére
Márbocs, de a 10600K-t, és a 10900K-t még kapni sem lehet, így illene őket a 4000-es Ryzen-ekkel összehasonlítani, amit még szintén nem lehet kapni.
Vagy a 3600X-et, és a 3900X-et hasonlítsd az Intel 9000-es sorozatához. Mindjárt más eredményeket fogsz kapni.
Majd írj, ha találtál valamit, mert eddig nem cáfoltál rám.
-
Bandit79
aktív tag
Ez most ,hogy jött ide, neked is fáj,vagy mi bajod? Én megcáfoltam egy állítást tényekkel...ennyi. Azt látom ,hogy nagy AMD fan vagy ,mert mindenhol csapatod a fuj Inteltt.. kb., de ez most momentán nem erről szól.. ( ha már részletekbe belemész, lehet találni más diagrammot is nem csak 5-10 fps-t) ..de haladjunk engem különösebben nem érdekel...
-
Bandit79
aktív tag
válasz
#04824576 #361 üzenetére
ha egy adott játék két konkurensnek szánt termék között az Intelen futna jobban, mert oda van optimalizálva, akkor max. AMD-ből egyel nagyobb típust veszel, mert még az is olcsóbb. Akkor hozza ugyanazt.
Már ez cáfolható is.. pl egy friss grafikonnal a gurutesztből: (de még 100 ilyet lehtne találni. játékoknál pláne, ugye a frekvencia...)
10600k vs 3900x -
andy19770128
aktív tag
Tévedsz pár dologban....
1: a várakozásokat hozta a negyedév a cpu piacon az amd nek. majdnem tizedesre sikerült belőni a célokat és el is találták. igaz nem álmodtak nagyot hanem aprókat.
2. az intel egyenlőre hátra dőlhet mert a legtöbb nagy vevőjével 5-6 éves ciklusokra szerződött. tehát ha mondjuk egy nagy cég pl a Celanese skylake cpukat rendelt 4 éve. akkorm ég a következő 2 évben is várhatóan ezt fogja kapni. akkor kezdődik az igazi buli mikor ezek a szerződések eljárnak. az uj szerződések 2-1 évesek már. a BKK nál most állitottak rendszerbe sopk sok amd alapú desktopot. és servert. a NALco IS BEVÁSÁROLT. A MICROSOFT SZINTÉN. Akkor leszek kiváncsi a bevétel indikátorokra amikor 1-2 év mulva lejárnaka szerződések... -
andy19770128
aktív tag
AZt tudod hogy 4 éve (Broadwell-E)volt már az intelnek desktopra 10 magos kazánja...???? Azután azzal a felhangal tették le ezt a koncepciót hogy 200 watt fölött nem cpu a cpu. utalva a fx 9590 re. mekkorát is válltoztak ugye ugye
https://ark.intel.com/content/www/us/en/ark/compare.html?productIds=94456
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
#04824576 #361 üzenetére
Ahol az if késleltetése közre játszik ott nem érsz el semmit az eggyel nagyobbal. Sok teszt van erről neten. Attól, hogy jó az amd és sok esetben jobb választás, mint az Intel, de nem mindenhol. Ezt úgy írom, hogy két ryzenes gépem is van és teljesen megvagyok velük elégedve.
-
törölt tag
válasz
Dragon3000 #358 üzenetére
Ezt már pár helyen kivesézték. Optimalizáltság ide vagy oda, ha egy adott játék két konkurensnek szánt termék között az Intelen futna jobban, mert oda van optimalizálva, akkor max. AMD-ből egyel nagyobb típust veszel, mert még az is olcsóbb. Akkor hozza ugyanazt. Ár/értékben nincsolyan szegmens, ahol a Zen-ek ne vernék el az Inteleket. A Zen2 már az ultramobil szegmenst is viszi.
Am meg az optimalizáltság szoftveres dolog. Ahogy terjednek az AMD-k, szoftver oldalról is nagyobb figyelmet fog kapni az optimalizálás, akár visszafelé is. Akkor pedig mégjobban kijön majd az AMD fizikai előnye.
-
válasz
Dragon3000 #358 üzenetére
Tervező programok tipikusak. AMD ott soha nem volt pálya, se CPU, se GPU esetén.
-
-
törölt tag
válasz
Dragon3000 #353 üzenetére
Mondj egyetlen példát.
-
hokuszpk
nagyúr
tisztaban vagyok ezzel, le vannak mentve a beta biosok, majd biztos lesz meg 3xxx procim. deazert MSI csak nem merte bevallalni, hogy kiadja veglegeskent ezeket a biosokat. es ez nem azt a hudenagy elkotelezettseget mutatja, inkabb azert lehetett, mert a b550 kesett.
tippre az lett volna a musor, hogy a b350 teljesen eltunik, a 450 lep a helyere, es fole bejon az 550. viszont a keses miatt picit tovabbmaradt az olcso kategoriaban a b350.
Most sok jora nemszamitok, nem fog lemenni a 450 ara, az 550 meg ehhezkepest draga lesz. -
nkmedve
őstag
válasz
hokuszpk #348 üzenetére
Az MSI (és sok más gyártó is) is kiadott a B350-ekre újabb BIOS-t amivel a 3000-es széria probléma nélkül üzemel, pedig az AMD nem kényszerítette őket rá. Én is a legutolsó ilyen BETA BIOS-t használom, semmi gond vele.
Szerintem B450-nél is több gyártó meg fogja ezt lépni (a 256MBit-es modelleknél legalább), hacsak nem lesz valami fizikai korlátja a támogatásnak.Ettől eltekintve szerintem aki most gondolkozik alaplap-vásárláson, az mindenképp jobb ha megvárja a B550-et.
-
hokuszpk
nagyúr
az X570-be eddig se volt 1xxx tamogatas, legalabbis a diakon.
mind1, engem felbasztak agyilag, tartom, hogy ha igylesz, szarjanak sünt
-- az alaplapgyartokkal kez-a-kezben.
* lehet szerzek egy olyan modellt, mint az elso AMD -m volt, aztan elmegyek Rambot jatszani sunyivaleba. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
#04824576 #336 üzenetére
pedig megy a b350 -ben a 3xxx, volt alkalmam kiprobalni.
A Tomahawkomhoz meg a Pc-matehoz le is szedtem az ehhez szukseges beta biost, mielott az MSI eltunteti, mert sajnos kinezem beloluk. Azt, hogy a b3xx -ben nem fog menni a 4xxx proci, oke pici a bios, elq*rtak, lenyelnem, de ezt, hogy a 450/470 -bol kizarjak a 4xxx -et, hát szarjanak sünt.
lehet a kovi gepem arm lesz, ssh van ott is, majd elokotrom az rdesktopot, csak lefordul arm alapu linuxon, a melohoz nekem mas nemnagyon kell. -
opr
nagyúr
válasz
#04824576 #334 üzenetére
Valami nagyon nem stimmel ezen a dian, mert a 3000-es Ryzenek mennek B350 lapokban, es a dia szerint ez sem igaz.
-
törölt tag
-
törölt tag
-
satz18
őstag
Mai hír: a kövi gen AMD csak az X570-be meg a B550-be fog belemenni. Szívás.
-
törölt tag
A normál asztali processzorok - mint a cikkben levők - korábban is megálltak rendszerint 500 környékén.
1000 dollár körüli/fölötti összegbe az X sorozat processzorai kerültek - HEDT, ha így hívják még. A változás inkább itt jelent meg, miszerint a mostani csúcs Core i9-10980XE úgy 1000 dollár, míg korábban pl. a Core i9-9980XE-vel 2000 dollárig is elment az Intel.
-
bteebi
veterán
Nocsak nocsak, nincs 500 dollárnál drágább Intel processzor? Wtf???
Korábban ezek kb. duplaáron mentek...
-
MPowerPH
félisten
válasz
- = Zk = - #319 üzenetére
Neked nem sok epitojellegu hozzaszolasod van itt sem, meg ott sem.
Szakmai hsz -ed egy db sincs, ra lehet keresni.
A V12 -es peldadra pedig: Nincs mar V12, mert az autogyartok is belattak, hogy ha nem is az 1.9, de egy 3.0 is boven kivaltja, gazdasagosabb, felhasznalo baratabb, erosebb, es a szervizigenye is joval alacsonyabb. Leforditva, az Intel most ott van, hogy meg tolja az elavult szivokat, mert nem tud egy rendes feltolteses motor csinalni, mig az AMD mar lassan a feltolteses-hibrid motoroknal tart.
Irom ezt 9900K tulajkent.
-
koko52
nagyúr
válasz
- = Zk = - #319 üzenetére
Ritkán járok mindkét oldal fan klubjában. Pont a VS küzdelmek miatt.
-
- = Zk = -
félisten
Na igen, csak ha kozben az 1.9 pdtdi lenyomja a picsaba a v12-es bmw-t, akkor a v12-es bmw letjogosultsaga es ertelme erosen megkerdojelezheto, nem?
nem, mivel az a V12 nem a pdtdi hűtését "követeli" a gyárban megszabott működéshez. de mint opció, létezik. elérhető.. bkinek. az, hogy Neked van-e értelme vagy sem, más tészta...
(#311) koko52
cöh.. látnád miről szól a 9th gen intel topik...és a 10th gené is ez lesz.. ide a bökőt
-
opr
nagyúr
válasz
- = Zk = - #296 üzenetére
Na igen, csak ha kozben az 1.9 pdtdi lenyomja a picsaba a v12-es bmw-t, akkor a v12-es bmw letjogosultsaga es ertelme erosen megkerdojelezheto, nem?
-
paprobert
őstag
Maradjunk annyiban, hogy mindkettő fontos.
Láss át a szitán, azon, hogy az AMD marketing gépezete most csak az IPC fontosságát hangsúlyozza, mert ott már előnyben van.
Ennek az inverzét az Intel sulykolja, aki csak az órajel meglétére egyszerűsíti a két tényezős szorzatot, mélyen hallgatva a kisebb IPC hátrányról.Mindkettő ferdítés, de lehet velük nagyzolni. Ne válassz oldalt a hazugságok között.
-
-
koko52
nagyúr
válasz
Intel azért nem megy lejjebb nm-ben, mert nem tudja hozni azt amit most hoz 14+++nm-en. Képzelheted mit kapnának érte.
Másrészt nem a MHz a lényeg, hanem az IPC. Lásd régi AMD. -
MPowerPH
félisten
válasz
Oszt neked van 9900K -d, hogy ennyire tisztaban vagy ezzel?
Akkor beszeljunk mar arrol is, hogy egy 9900K mit produkal azon az orajelen. Foleg, hogy alapjaban veve is 5GHz kell neki, hogy tartani tudja a 3700X tempojat.
-
koko52
nagyúr
Miután végig nyálaztam a listát, jöhet a Ryzen 4xxx (és maradhat a lap is a 3. procinak
). Intelnél ez soha nem sikerült még.
Akinek kell a sok mag (10 vagy 10+) az meg jobban ját a TR-el. Olcsóbb, több mag, Quad chanel. -
Sinesol
veterán
Nincs ez kicsit túllihegve? Nekem volt i5 8400-am, folyamat 4.2-n ment és a mellé csomagolt gyári hűtővel is vígan elvolt, nem is vettem hozzá utólag jobbat. Elhiszem persze, hogy Prime95 alatt nagyon melegszik, de mégis kit érdekel az? Az is kit érdekel, ha mondjuk nem 50 hanem 70 fokos? Csak egy szám, ami sok mindent nem befolyásol.
A tapasztalatból kiindulva szerintem egy jó minőségű léghűtés, vagy kompakt vizhűtés bőven elegendő lehet átlagos felhasználás mellé, ez meg kb. lefedi a felhasználók 99.99%-át.
Az sem feltétlen igaz, hogy csak mert unlockos, attól már mindenki húzza, mivel jó pár ismerősömnek van K procija, mégsem tuningol senki. Simán csak kifizetik a felárat a jobb, megbizhatobb chipert, ami magasabb base clock-ot, meg turbot ad. -
hokuszpk
nagyúr
nekem boven eleglesz a 3xxx ha lemegy az ara, a 2700X -et is 55e -ben vettem, oszt most csak azert van kihasznalva, mert megy a folding&home, amugy az 1700-at se hajtanam gyari alapon 5% fole.
majd ha megint lesz feledekeny ur, vagy elszall a lap, akkor talan lesz naprakeszre modernizalva a tekknika. -
nkmedve
őstag
Igen, ezt próbáltam én is írni, hogy a mostani lapom csak a 3-as szériát támogatja (3900X-et még elvisel, 3950X-et már nem olyan biztos, bár ez is nagy ugrás lenne), a 4-eshez már mindenképp fog kelleni új alaplap is, így ott már a sima upgrade nem játszik. Most azonnal még nem ugrok rá semmire, egyelőre várom, hogy vagy lennebb menjen a 3-as széria ára, vagy jöjjön a 4-es.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
#04824576 #297 üzenetére
Csak a példádnál maradva ha a V12 BMW lassabban menne, mint az 1.9 passat, és cserébe még többet is eszik, akkor mindjárt más a képlet.
a hűthetőségről volt szó.. viszont van itt egy teszt, talán magyarázatot ad, mire akartam érvelni. [link]
én tisztában vagyok, hoyg a V12 ugyan azon sebességen többet eszik, mint a pdtdi...de ha a V12re rárakod a pdtdi hűtését, akkor nem engedi a gyártó a V12-őt X fordulat fülé.. ami nem véletlen ugye.... és erre itt egy régebbi teszt.. de tuti van valahol "frissebb"... [link]
Nem önmagában a fogyasztás a gond, hanem hogy aránytalanul sok a fogyasztás. Nem hogy nem ad annyival nagyobb teljesítményt, mint amennyivel többet eszik, de még lassabb is.
értem én, de.. ilyen körökben ezzel már nem foglalkozik senki... aki igen, nem ilyet vesz... de ezt fentebb is írták, ahogy láttam...
az meg, hogy miért 14++++++nm-en tököl az intel, nemtudom.... max ők maguk... én ehhez halandó vagyok, hogy belelássak. de nem is érdekel, megmondom az őszintét... -
hokuszpk
nagyúr
". Arra azért figyelj, hogy a negyedik generációs processzorok jelen állás szerint nem lesznek támogatottak B350-ben, "
ez 99% igy lesz, az MSI peldaul deklaralta, hogy a B350 tamogatast 2019 evvegen megszunteti. Asrockban esetleg lehet bizni, hogy ad ki 4xxx kompatibilis biost, mas gyartobol ez sajnos nem nezheto ki.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A Comet Lake-S kódnevű fejlesztés lényegét ennyivel le lehet írni, de azért új vezérlőhíd is igazodik a modern igényekhez.
- Csere-Beszámítás! KFA2 One Click OC RTX 4080 16GB GDDR6X Videokártya!
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Intel Arc B580 12GB Limited Edition videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest