Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Márton
nagyúr
Hát, jussak eszedbe, a sztereó 3D amit nap mint nap használok csak win7-en megy normálisan. Ha nem herélték volna ki win10 és legújabb nvidia driver-ből talán többet használnám a 10-est. De a 7-es akkor is jobb, tisztább, szárazabb érzés.
Így most kizárólag csak a VR miatt van fennt a 10-es, amit úgy 2 hetente elindítok..
Btw. mi akadálya lett volna ezt a gpu ütemezést implementálni a 7-esre? -
ted_tris
tag
Van egy olyan erzesem hogy edemes volt letiltani a frissiteseket es majd csak akkor feltenni ha muszaj lesz.
Remelhetoleg addigra kiganezzak mert tuti bugos.[ Szerkesztve ]
-
OddMan
őstag
Nekem fent van a W10 2004, de ilyen opció nálam nem jelenik meg a gépházban.
nVidia GTX780Ti kártyám van és a 451.48 driver van telepítve. Ez a GPU támogatott vagy csak a legújabb RTX chipekkel működik?[ Szerkesztve ]
-
apatyas
Korrektor
Milyen esetekbe szól bele ez a változtatás? Opre saját folyamatai? Felhasználói programok? Játékok? Dx9 / Dx11 / Dx12, vulkan ?
-
Sinesol
veterán
Ilyenkor azert eszembe jutnak azok, akik még mindig a kőkorszaki Win7-en nyomják, meg akik Win10-en mindent letiltanak, na ha rajtuk múlna, megakadna a fejlődés, várhatna a Microsoft a telemetria adataira.
[ Szerkesztve ]
-
GodGamer5
addikt
válasz
E.Kaufmann #3 üzenetére
Igen ezt írtam, hogy már egy ideje bekapcsoltam és nem tapasztaltam lassulást, bár 8 magos proci mellett sem volt semmi gond.
Viszont a cikk szerint lassít nagyobb terhelésnél, viszont nálam még nem volt ilyen jellegű probléma.
-
E.Kaufmann
veterán
Itt, ha jól értem, a hardveres, vagyis a GPU által kezelt ütemezésről van szó, hogy ne szoftveresen a CPU váltogasson a különböző GPU-s folyamatok között. Most csak annyi történik, hogy most már a felhasználó bekapcsolhatja, ha van hozzá megfelelő GPU-ja és hozzá az ezt támogató driver. Mivel ez egy jelentős változás, ki tudja, hogy a szoftverek hogy fognak viselkedni a hardveres ütemezés mellett.
Aki bátor és bekapcsolja, abból lesz a béta teszter és ha mázlija van, nem hogy lassulni fog a rendszer, hanem még gyorsul is bizonyos helyzetekben, a procit legalább is kímélni fogja, a GPU meg ki tudja hogy fog viselkedni, az majd a driver-től függ. -
GodGamer5
addikt
Akkor elvileg, ha több alaklmazást futtatok jobban be fog lassulni a rendszer? Jelenleg is aktív nálam a gpu ütemezés, de még nem vettem észre ilyen jellegű akadozásokat/lassulásokat.
[ Szerkesztve ]
-
ricsip
addikt
sub
Új hozzászólás Aktív témák
ph A May 2020-as Windows 10 frissítésben megjelent új funkciónak leginkább a távolabbi jövőben lesz haszna.
- Gigabyte alaplap topik
- Elkezdte felszámolni a GPU-s PhysX támogatását az NVIDIA
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen videókártyát?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Csak egyfajta 5G-t támogat majd az új iPhone SE
- Futás, futópályák
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- PlayStation 5
- További aktív témák...