- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- Bluetooth hangszórók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Computex 2025: mindenkinek elérhető AI szuperszámítógépeket vizionál az NVIDIA
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- SSD kibeszélő
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
tildy
nagyúr
Hm, akkor most varhatok a rendorokre emiatt[link]?
-
kymco
veterán
ha rosszként éled meg a technikai fejlődést, még mindig lemondhatsz róla
Ugye ez álnaiv válasz volt?
Kötelező a bankkártya, adóbevallás, idénymunkavégzés bevallás (talán visszavonták, de anno minden nap be kellett telefonon vagy interneten jelenteni minden szőlő szüretelő alkalmi munkást a megfelelő hatóságnak.)
kötelező biztosító váltás
stb stb...
Ha az ember ki akarja iktatni a technikát teljesen, az már-már öngyilkosság.... -
Kaiku
senior tag
Azért szomorú, hogy az Olimpia már csak üzlet, a sportolók a statiszták, a többi meg a fogyasztó! Egyre jobban örülök, hogy se TV adásom, se Facebook-om sincs.
-
Betarthatatlan és szankcionálhatatlan.
-
kovy79
őstag
válasz
Winner_hun #89 üzenetére
+1
Ettől főleg lef.som a bokám:
"a sportolók nem „tudósíthatnak” semmilyen formában a versenyekről"Tényleg nonszensz, amit lassan csinálnak a világban jogi / licensz téren...
-
Winner_hun
félisten
Valaki megszüntethetné a jogot, kezd túl sok lenni az n+1-es baromság. Élve vajon el lehet hagyni a helyszínt?
-
törölt tag
Nem érted meg, hogy nem lehet eldönteni a kép készítésekor, hogy az éppen pénzkereseti, vagy magán cél´felhasználást feltételez. S a tör´venyek, plusz a szabályok miatt mindenkire érvényes, maximum úgy döntöttek nem hazsnálják, ill nem próbálják használni. Ennek ellenére a szabály még rossz. Egy D400-zal készített képröl, ill emberröl ilyen géppel a kezében te meg nem mondod, hogy ö magán célra készít képeket, vagy sem. Csak akkor, amikor felhasználásra került. Az meg mikor történik? Egy teljesen publikus facebook profilra kitett kép-mondjuk épp elcsúszik a dobogóra fellépö, s pont xy tudta a legjobb pozícióból lefotózni, ha körbejárja a netet, s kikerül újságokhoz- szokott ilyen lenni- máris pénzkereseti forrás lett, máris jogosulatlan képkészítés.
Ezt tényleg ennyire nehéz megértened, hogy nem lehet véggigondolni a szabály mit is jelent leírva? (Amit elmondanak, azt vagy megkapja midnen önkéntes, vagy sem, vagy lesz valaki túlbuzgó, vagy sem, s már az egyetlen túlbuzgóság esetén is lehet hivatkozni, a jegyen ott áll, elfogadta, magára vessen.)
Apró példa pl. az ingyenjegyre: játsszon velünk, s legyen szerencsés akciós jegyet szerezni a játékokra a nyáron. -
opr
nagyúr
Persze, nyilván necces ennek az egésznek már kapásból az értelmezése is, hiszen ha a vázol nézőpontot nézzük, akkor jogos, valaki keresett rajta.
Szerintem itt inkább az a lényeg, hogy Te, mint résztvevő, de nem támogató, ne azért menj ki, hogy pénzt keress rajta.Egyébként kicsit konteo, de igen, én is simán elképzelhetőnek tartom, hogy hosszútávon a cél ezeknek a nagy It-multiknak a bevonása. szerk: Bár abban sem vagyok biztos így hirtelen, hogy jelenleg támogatók-e. Utána kéne nézni, mielőtt belelendülünk a konteózásba, és kiderítjük, hogy a zufók találták ki az olimpiát. Azért is 5 karika, merugye a lebegő csészeljból 5 jött, alulról meg azugye karika.
Elszaladt velem a ló, fáradt vagyok, sorry.De a lényeg, hégy végre született egy értelmes hozzászólás, köszönjük!
-
DJS
tag
"We understand that spectators will want to share their photographs of London 2012 events on social networking sites and we are not looking to stop them from doing this.
However we are looking to stop people who seek to use them for commercial purposes. Clarification on this matter will be provided when the tickets are distributed."Csakhogy ennek semmi értelme. A social networking lényege, hogy nem annál keletkezik az anyagi haszon, aki a tartalmat előállítja.
Én elmegyek az olimpiára, veszek egy 30 fontos napijegyet a legutolsó sorba. Készítek néhány teljesen értékelhetetlen, elmosódott fényképet, amit feltöltök a Facebookra. Az egyedüli emberek, akik ezt értékelni tudják, az én ismerőseim, ők ugyanis nem a kép minőségét nézik, hanem azt, hogy ezek az ÉN képeim. De pont ők vannak a Facebookon, így a képeimnek közönsége lett.
Megnézik a képeket, meg a beszámolómat, és a böngészőjük persze betölti az oldalon a hirdetést is. Amit nem én raktam oda, hanem Zuckerberg, és nem nekem lett ebből bevételem, hanem Zuckerbergnek. A Facebook tehát anyagilag hasznossá tett néhány olyan képet, amit semmilyen más gazdasági eszközzel nem lehetett volna haszossá tenni, mert olyan limitált a célközönsége.
Mármost ha a szervezők tényleg be akarják vasalni az üzleti haszonból a maguk részét, akkor Zuckerberget kell beperelniük. Meg a Google-t, meg az összes nagyobb közösségi oldal, Flickr, stb. fenntartóját.
(Vagy pedig meg kell őket győzniük, hogy már előre regisztráljanak mint támogató, és fizessék be a várható haszon egy részét cserébe. Lehet, hogy erre megy ki a játék?)
-
opr
nagyúr
és (főleg) Kopiπ hozzászólásaira:
Most komolyan rákényszerítesz, hogy copy-paste-eljem be mégegyszer?
Íme, az eredeti híradásból a releváns szövegek:
"We wouldn't want to stop people taking films of the race as it comes through Surrey""In fact I hope that after the event when we look back and see what happened, who was there and how many people came, we'll be able to compile some of those videos... put them together and make some sort of massive statement about what we did in 2012."
"Images, video and sound recordings of the Games taken by a Ticket Holder cannot be used for any purpose other than for private and domestic purposes and a Ticket Holder may not license, broadcast or publish video and/or sound recordings, including on social networking websites and the internet more generally." ->
-> Ez az az idézet, amin lovagol a fél fórum (meg a cikk)...
Csakhogy az idézet így folytatódik:"We understand that spectators will want to share their photographs of London 2012 events on social networking sites and we are not looking to stop them from doing this.
However we are looking to stop people who seek to use them for commercial purposes. Clarification on this matter will be provided when the tickets are distributed."Tehát, a tények, mégegyszer:
- A civilek nyugodtan csinálhatnak amit akarnak.
- Azok az emberek(/cégek) viszont, akiknek az volt a tervük, hogy: Ugyan senkit (a sportolót sem!) támogattam semmivel, de azért hozzon már nekem ez az egész hasznot anélkül, hogy annyit mondanék neki, hogy kösszvaze'! Na, ezeket az embereket szerintem igenis rúgják picsán, mert megérdemlik. Ha pénzt akar belőle, akkor szálljon bele. Ha beleszállt, szívesen látják. Ha viszont csak kivenni szeretne, belerakni nem, akkor mehet a fenébe.Többször mostmár tényleg nem szeretném leírni, ha valaki ennyiből nem tudja összerakni, az szerintem:
a) write-only
b) csak kötekedni akar
c) a magyar cikket elolvasta, felidegelte magát, aztán úgy maradt, lehet már mondani neki bármitA felső három csoportot nagyon szépen kérem, hogy nyugodjon le, olvasson, értelmezzen, gondolkodjon, térjen vissza. Szerintem ennél többször ezt leírni baromság lenne, azontúl vitatkozni csak megalapozott érvek mellett lehet. Ha valaki leírja ezek után, hogy -dehakimegyeknemfotózhatokbiztos!- az nem számít érvnek, sorry.
Azt meg, hogy hogy döntik el, hogy ki az, akinek nem engedik, az miért érdekel titeket? Az legyen a saját bajuk, legalább igyekeznek korrektek lenni, már amennyire az adott helyzetben lehetséges.
-
dabadab
titán
Ha mar idezel valamit, akkor idezhetned a torvenyt (nem "torveny", hanem igazi torveny), marpedig az alapjan lecsaphatnak az egyszeri, facebookra posztolo userre, ay meg benne is van a cikkben, hogy az egyszeri, youtube-ra posztolo userre le fognak csapni.
Rettenetesen felhaborito az, hogy az olimpiai vedjegyek vedelmere kulon jogszobalyt kovetelnek meg a rendezo orszagoktol.
-
opr
nagyúr
válasz
#06658560 #73 üzenetére
Így hirtelen? Pl. egy cég nem egy mobillal fog fotózkodni.
Nem az a céljuk, hogy legyen az eseményről semmi a social networkben, mert az marhaság, nekik se lenne jó.
A céljuk még mindig az, hogy az vegyen ki a kosárból, aki bele is tett.
Tehát jó eséllyel nem fogják a népet zargatni, inkább a médiát figyelik, a nem megfelelő tartalmat blokkolják és megpróbálják kideríteni, hogy ki készítette, aztán majd őt kizárni/zargatni/stb. Hogy ezt hogy képzelik/akarják, az a mi szempontunkból teljesen irreleváns.A nem veszik észre részre tett reagálásodra csak annyit mondanék, hogy szövegértés egyes. Vagy csak nem olvastad el, amire reagáltál, ami szerintem még rosszabb, de ideírom akkor mégegyszer:
"(a nem veszik észre csak azért lényeg, mert abban biztos vagyok, hogy nem örülnek neki, ha a vadi új, shiny stadion elé tolsz egy említésre méltó kúpot.)"
Tudod, a szomszéd ajtaja elé is lehet szarni, csak ne vegye észre...A "törvény", (ami jelen esetben inkább szabály) szövege, ami már be lett másolva jimhun fórumtárs által [#49] (nem a magyar, hanem az eredeti):
"However we are looking to stop people who seek to use them for commercial purposes."Tehát egy-az egyben ki van mondva, amit mi is leírtunk ide, hogy a magánemberek magáncélú dolgai nem érdekelnek senkit.
-
Sanya
nagyúr
ezt az olimpiát sem kell nézni.
-
8th
addikt
Belterjes angolok.
-
Dilikutya
félisten
De. Olimpiai szervezők és hivatalos szponzorok által jóváhagyott hivatalos blogon, facebook vagy twitter oldalon. Mert a sztársportolóknak biztos van olyanja.
Ez az egész ma már nem több, mint a reklámok eladása.
Viszont ő maga, mint sportoló, magánember, "Winston Smith" nem teheti meg. Ez azért gusztustalan. -
törölt tag
Egy kép készültekor hogy lehet megmondani, hogy az üzleti célú, vagy magáncélú? Van valami tag vagy paraméter exifben? A törvény szövege mindenkire érvényes, maximum nem szankcionálnak midnenkit. A nem veszik észre ´kibúvó nem éppen jogállami megközelítése a problémának.
ollie: tehát a magánképek csödbe tudják vinni a játékokat? Hurrá, akkor rohanok, fotózom mindent, sa kiposztolom, dögöljön is meg az egész.
-
raper
senior tag
Ez már a reklámok olimpiája lesz és a szponzoroké, akik teljesen átformálják annak szellemiségét.
janos666: Deja vu érzésem volt, mikor olvastam a kommentedet és az arra kapott választ.
-
opr
nagyúr
Emberek, értsétek már meg, hogy nagyívben sz@rnak a kisemberre. Ha akarod, és nem veszik észre, lefotózod magad a stadion előtt, miközben kézenállva fosol, a háttérben a kedvenc sportolóddal meg vagy 10 logóval. Abszolúte _senkit_ nem fog érdekelni, hogy hol posztolod. (a nem veszik észre csak azért lényeg, mert abban biztos vagyok, hogy nem örülnek neki, ha a vadi új, shiny stadion elé tolsz egy említésre méltó kúpot.)
A szervezőket az zavarja, ha valaki üzleti célból fotózgat/videózgat, úgy, hogy a többi céggel ellentétben nem fizetett semmit, ergo nem támogatta magát az olimpiát, és igen, közvetve magukat a sportolókat sem, meg azt sem, hogy Mi is azonnal értesüljünk az eredményekről, élőben láthassuk stb.Az ingyen hírverést hülyék lennének betiltani, az még jó is nekik. Nekik azzal van bajuk, hogy belefeccoltak irdatlan pénzeket, a hasznot meg valami féreg lenyúzza róluk úgy, hogy közben semmi kiadása nem volt. Én teljesen egyetértek vele. Ti se örülnétek neki, ha valamit megcsináltok, aztán más fölözi le a haszon egy részét, nem?
Mellesleg ez benne van a cikkben is, be lett írva ide is előttem már vagy két fórumtárs által, lett idézve az eredeti angol cikkből stb. Ne legyetek már write-only módban
-
{Zodiac}
senior tag
ezt nem írhatom le, hogy drukkoljunk kis országunk sportolóinak a 2012-es Olimpián? de, leírhatom, most is leírtam és közzé tettem.
semmi bajom nem lett és nem is fáj
-
törölt tag
2008-ban már volt facebook bőven, az más kérdés, hogy ebből nem volt akkor probléma, mert Pekingből nem volt elérhető már akkor sem, így nem nagyon tudtak megosztani rajta dolgokat
hacsak nem utólag...
nem tetszik nekem ez a fajta jogszabályozás...
persze, reklámbevétel meg minden, de elvileg ez a sportesemény kellene a legnemesebb és példamutatóbb legyen, hát most jól példát mutattak.
-
pschio
őstag
szánalmas!
-
lenox
veterán
Kerdes, hogy kell-e olyan olimpia, ahol a netre kep feltolteseert buntetni akarnak. Szerintem nem, aztan masnak lehet mas a velemenye. De masreszrol kivancsi lennek, hogy hogyan alakult az olimpiak kotsegvetese, van egy gyanum, hogy tizedennyi penzbol is lehetne rendezni, szoval a totalis kontroll helyett ha pl. csak a tv kozvetiteseket fognak kemenyen, de az utcan azert lefotozhatnad magad a kedvenc sportoloddal, es kirakhatnad a netre, az meg mindig mukodne. Vagy pl. volt ilyen masik nevetseges tortenet, hogy az egyik kameragyartoval otleteltunk, hogy milyen poen lenne az olimpian 4k-s 120 fps-es felveteleket kesziteni. Persze az olimpia hivatalos kameraszponzora masik gyarto, akinek nincs is 4k-s 120 fps-t tudo kameraja, de massal nem lehet felvenni semmit. Ugyes...
Nekem amugy a freedom of speech-be nem fer bele a sok tiltas, de nem vagyok jogasz.
-
janos666
nagyúr
Hmm.
Régen (függetlenül attól, hogy valaha is egyetértettünk-e véletlenül bármiben is) nagyra becsültem benned, hogy büszkén kiállsz az őszintén, egyenesen és nyíltan közzétett véleményeddel, amire mindíg figyeltem is, de most végigfutva ezt a topicot támadt egy olyan érzésem, hogy mára ez átfordult üres nagyképűségbe és csak fingod itt az orra alá mindenkinek a szürke aranyat, mint ha te már fenn trónolnál a mennyekben.
Elnézést a személyeskedésért és nem is konkrétan ez a nekem szegezett hsz ami fáj, hanem hogy csak annyit látok egy moderátortól, hogy kvázi mindenkit kapásból lehülyéz, de olyan önbizalommal és arccal, hogy érveket eszébe sem jut felhozni, mert neki nem az a dolga hogy segítsen és tanítson, hanem „aki hülye haljon meg, ne engem idegsítsem!” alapon odaböksz neki valamit jó nagy lendülettel, iszonyat lekezelő és lenéző stílusban.
Szinte mintapéldát állítasz arra, hogy ne fórumozzon valaki. És mindezt moderátorként...
-
dabadab
titán
Az mindenesetre teljesen biztos, hogy az IOC egyenlobb masoknal.
Meg mondjuk nekem komoly erkolcsi fenntartasaim vannak azzal kapcsolatban, hogy egy elvileg mindenfele magasabb idealokrol szolo esemeny szervezogardaja egyedul a penzgyujtessel van elfoglalva es minden mast - de abszolut mindent - ennek rendel ala.
-
dabadab
titán
"Mitől rosszabb most, mint 20 éve?"
Cimszavakban: Sonny Bono Act, DMCA, internet, mp3, epub, torrent...
Vagyis az tortent, hogy mig az elmult husz evben a technologiai lehetosegek eddig soha nem latott lehetosegeket nyitottak arra, hogy az emberiseg kulturkincse minel tobb emberhez, minel olcsobban jusson el, addig a torvenyi szabalyzasban folytonosan szigorodott, hosszabbodtak az amugy is irrealisan hosszu vedettsegi idok, uj buntetojogi tenyallasok keletkeztek es abszolut semmi nyoma nincs annak, hogy a fent emlitett technologiakat figyelembe vevo, a tarsadalom javat szolgalo iranyba mozdulna el.
Ettol rosszabb.
-
janos666
nagyúr
A görgöknek régen miből volt?
Attól hogy most X, Y és Z finanszírozza és őket kilövöd még beállhat 6 másik.Illetve lehet, hogy sokkal olcsóbban is kijönne a dolog úgy, hogy maga a sportesemény nem szenved kárt, csak kisebb a csinnandratta, amit azért vernek maguk alá a szponzorok, hogy magasabbra pumpálják a reklámértéket.
-
Pikkolo^^
addikt
Akkor már kimondani sem lehet, hogy N..., A..... stb..? Szánalmas.
-
teljesen offban, kíváncsi vagyok, mikor dől be végleg az emberi szólásszabadság szabályozásának ezen szintjére való törekvés
mert amíg cégek szeretnék megmondani az embereknek, hogy mit miért és hogyan nem és hogyan nevezhetnek meg mások előtt, addig nekem a gyomrom forog -
Dany007
veterán
Azért csak benne van a magyar cikkben is:
"Ugyanakkor belátják, hogy az előírások betartatása megoldhatatlan, ezért arra fognak koncentrálni, hogy a rendelkezésükre álló eszközökkel megakadályozzák a jogosulatlan haszonszerzést, vagyis azok után erednek, akik haszonszerzés céljából sértik meg a szerzői jogokat."
-
jimhun
senior tag
Termeszetesen a magyar cikkbol kimaradt ami az eredetiben benne van:
A London 2012 spokesman said: "We understand that spectators will want to share their photographs of London 2012 events on social networking sites and we are not looking to stop them from doing this.
"However we are looking to stop people who seek to use them for commercial purposes. Clarification on this matter will be provided when the tickets are distributed."
vagyis kb lesz@rjak hogyha valaki fotot csinal es megosztja, csak ne hasznalja fel uzleti celra....
-
Dany007
veterán
Ha annyira érdekel akkor tessék -> [link] De rákerestem, az e-mail cím nincs benne.
De azt hittem neked erre nincs szükséged. Hiszen "te mindent elolvasol, és az emberek 90%-nál értelmesebb vagy!". Akkor most hogy is van ez?(költői kérdés)
-
Tigerclaw
nagyúr
De attól, hogy lát az ember pár vagy akár 100 darab telefonnal, kompakt géppel készített képet az olimpiáról, aminek nagy részén csak az ismerősök és más szurkolók vannak miben is kinek okoz kárt? Minden verseny gyakorlatilag élőben közvetítve lesz valamelyik TV-ben, szóval bárki is posztol az internetre egy eredményt az már le lesz maradva. Attól hogy van internet, facebook, twitter, vagy akármi, az emberek tévében fogják nézni az olimpiát, nem az interneten. Inkább örüljenek, hogy készül sok ezer érdekes kép a 2012-es Londoni Olimpiáról és egy részük nem csak a családi fotóalbumba fog bekerülni, hanem a "világ" is láthatja majd. Olyan képek, videó készülnek majd amik soha nem készülnének el, ha csak a hivatalos fotósok és tévétársaságok kapnának engedélyt a filmezésre.
Mit nem adna a világ, ha a korai Olimpiákon és más nagy eseményen még több kép, vagy film készült volna...de ugye egyelőre nem tudunk visszamenni az időben, hogy kicsit fotózzunk...az már ott veszett. Most a technika lehetővé teszi a dolgot, erre megtiltják, pontosabban meg akarják akadályozni, hogy azok is lássák azokat a pillanatokat, akik nem voltak ott.
Ki tudja hogy hány néző, résztvevő visz magával pl. 3D-re alkalmas fényképezőgépet, videokamerát, ami azért még elég ritka és 50-100 év múlva milyen értékes is lesz a jövő nemzedékének.
-
PazsitZ
addikt
A sportóló ezentúl nem szerepeltetheti sehol sem, hogy milyen eredményt ért el az olimpián?
Avagy mitől számít "közvetítésnek"?
Aznap nem, de másnap már kiírhatja a honlapjára-official facebook page-re, hogy első lett?
Vagy soha sehol nem szerepeltetheti publikusan, milyen eredményt ért el? -
Talán nem elsősorban egy hatalmas üzletként kellene tekinteni az olimpiai játékokra.
A programban szereplő sportokat is már az határozza meg, melyik mennyire közvetíthető, népszerű és látványos. A sima öttusa nem az, a vívók is dugják fel maguknak. De szörfözés az kell. Meg nemsokára iszapbirkózás is, mert az még jobban mutat majd a 3D-s képernyőkön.Elég gáz, hogy a sportolókat (mint magánszemélyeket) merik ennyire korlátozni, hogy mit posztolhatnak és mit nem. Ugyanez egy másik külföldi útnál fel sem merül.
-
Tikakukac
titán
Valamilyen szinten megértem. De, hogy ez miként lesz szűrve. Hát...
-
HaZsolt
őstag
Ez nevetséges. Nem fogják betartani.
-
hemaka
nagyúr
Ahogy megkezdődik, kapásból kiteszem cover-ba a 2012-es olimpia logót.
Bár elég rusnya, valljuk be őszintén...
-
zseko
veterán
Kezd egyre nagyobb mértéket ölteni az idiotizmus.. Egyrészről természetesen megértem őket, másrészről meg azt mondom akkor ki sem megyek, hiszen nem oszthatom meg az ismerőseimmel hogy hol vagyok, kivel találkoztam/fényképezkedtem, milyen érdekes dolgot láttam.
-
=Mentor=
őstag
Tényleg baromság, de ha megnézzük mekkora pénzt fizetnek a szponzorok csak hogy hivatalos támogatók lehessen, nem beszélve a tv-s jogdíjakról akkor már valahol érthető a szigor.
-
Sünt fogyasztottak már, hogy majd az a mellékhelyiségben távozhasson belőlük?
-
janos1988
addikt
Idióták.
-
Vukmir
aktív tag
Majd amikor a 12 milliomodik képet pakolják ki fb-re rájönnek, hogy ki kell vagdalni az összes jogászukat.
-
quarros
tag
Hhhhh........
Nem akartam hosszúra ereszteni de ha akarod.
Iparjog: 20 évvel ezelötthöz képest a szabadalmi perek száma megsokszorozódott. ami persze rengeteg pénzt és bírósági időt igényel ezért ha ez tovább "fejlődik" akkor egy akkora terhelés lesz a bírósági rendszeren hogy majd bele roskad.
Szerzői jog: Míg korábban külön felszerelés, studió, kiadó (könyv) kellet bármilyen tartalom előállitásához és közzétételéhez addig ma már ez abszolute nem követelmény (így bárki tud "müalkotást" létrehozni) ezért ha minden ma előállított tartalmat a mai jog szerinti védelemmel akarnánk ellátni akkor a világon mindenhol ki kéne kapcsolni az internet kapcsolatot, vagy digitális nagy testvért kéne szerkesztenünk hogy jól rácsapjon a kezünkre ha rendetlenkedünk
-
BiP
nagyúr
Oké, de akkor legyen hivatalos blog, videoblog és youtube csatorna, ahol vissza lehet nézni a sporteseményeket, sajtófotókat, stb.
-
Tigerclaw
nagyúr
Nem, de az igen ha fényképezel valamit elküldhesd az ismerősöknek, munkatársaknak ne csak a családnak. Egyébként se facebookot, se hasonló szolgáltatásokat sem használok és persze az Olimpián se leszek ott, de azért nem kellene úgy kezelniük a nézőket, szurkolókat, mintha valami kísérleti atomtelepre hívták volna meg őket. (főleg hogy nem is biztonsági okból van a tiltás)
-
jerry311
nagyúr
En sokkal jobban aggodnek az idojaras miatt.
Itt minden sportag vizes sportag lesz.
Lovaglas mocsarban, futas vizhutessel, iszapbirkozas... -
anubys1984
aktív tag
És ha valaki így szerzői jogokat sért és beperelik és megnyerik, kihez kerül a behajtott pénz? A sportolókhoz? Elvégre ők adják a műsort. (Természetesen a kérdés költői volt.)
-
-
quarros
tag
Egyre kíváncsibb vagyok, hogy mikor omlik össze a a jelenlegi szerzőjogi és iparjogi rendszer, mert ez így már lassan tarthatatlan. A technológiai cégek pofozkodnak jobról, balról a média lobbi meg orwell-t szeretné megvalósítani... Hát izé nem lesz ez így egy kicsit sok?
-
rt06
veterán
"Akkor a sportoló nem írhatja le twitteren, hogy megfosatta a reggeli rántotta, mert nem hivatalos szponzor a tojás szállítója."
nem irhatja le, hogy az xyz tojasbol, abcd szalonnaval a ghfj etteremben keszult rantotta fosatta meg
"A képet nem küldhetem el anyámnak mélben, mert az már internetre feltöltés. A sikerült lefotóznom magam egy portolóval képeket nem tehetem az ismeröseim számára elérhetövé, megosztve velük egy élményemet."
csaladtagnak termeszetesen elkuldheted (...other than for private and domestic purposes...
-
rt06
veterán
apro pontositas: vagy mar a jogvedett kepek facebook-ra valo feltoltese is emberi jog?
en amugy semmi rendkivulit nem altok a dologban (nem mondom, hogy jo igy, de semmikepp sem mondanam rendkivulinek), nem ez az elso olyan rendezveny, ahol nem lehet felvetelt kozzetenni (sott legtobbszor kesziteni sem lehet, hiaba csak magancelra lenne)
-
törölt tag
Akkor a sportoló nem írhatja le twitteren, hogy megfosatta a reggeli rántotta, mert nem hivatalos szponzor a tojás szállítója.
A képet nem küldhetem el anyámnak mélben, mert az már internetre feltöltés. A sikerült lefotóznom magam egy portolóval képeket nem tehetem az ismeröseim számára elérhetövé, megosztve velük egy élményemet.Hm. azt hiszem lassan elgondolkodom azon milyen hírforrást fogok keresni olimpianélküliségre. Esetleg szervezek egy bojkottot, ne nézzünk, vlassunk olimpiás híreket mottóval.
-
dajkopali
addikt
is-is, itt többféle törvényt és szabályt is érvényesítenek
pl. Olympic Symbol Act, a londoni olimpiai törvény, -
opeter87
senior tag
Na most ez így leírva jogilag szép és jó, meg minden. (mondjuk hülyeségnek tartom, de nem értek a joghoz)
De ez egy betarthatatlan hülyeség. Hány millió képet fognak vajon kiposztolni a Facebookra, hogy itt vagyok Londonba az Olimpián milyen szuper. Na azokat majd mind letörli a Facebook
-
Zirowe
nagyúr
Minden néző és versenyző mellé rendőrt!
-
Tigerclaw
nagyúr
Peking nem tudna beugrani London helyett véletlenül? Biztos meg vannak még az épületek a multkori Olimpiáról. Ott talán már/még jobb a helyzet az emberi jogi területen, mint Nagy Brittaniában.
A viccet félretéve sok dologgal egyetértek, de itt nagyon átestek a ló túlsó oldalára. Elméletileg az Olimpián nem a multik profitjának kellene az elsőnek lenni. Vajon ezek az állitólagos törvények, szabályok Angol törvények vagy a NOB/IOC szabályai?
-
Elnézést faragatlanságomért, de miért jutott eszembe erről rögtön, hogy: "Hülye angolok, angol hülyék!"
Új hozzászólás Aktív témák
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Mesterséges intelligencia topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nők, nőügyek (18+)
- Hardcore café
- Bluetooth hangszórók
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- Apple iPhone 15 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest