Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra - nagy képernyő mindenre
- Házimozi belépő szinten
- Kivizsgálja az Arc meghajtó magasabb többletterhelésének az okát az Intel
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
hokuszpk
nagyúr
ugyan. Hamarosan erkezik toluk a cpu nelkuli igp
-
hallador
addikt
Zsenge lett ez a processzor
Ezt tudjuk. Nem ez volt a kérdés. A kérdés az volt, hogy Ti bementek egy boltba, és azonnal szénné fikáztok mindent, elmagyarázzátok mindenkinek , hogy mi a csízió, utána pedig ha megkérdezik, hogy akkor miért vásárolsz ott, akkor megsértődtök, hogy neked jár mert hát a cserhátban van a világ csakrája vagy mi? Senki nem a tényt vitatta, hogy az AMD erősebb, hanem azt hogy folyamatosan félrebeszéltek, mint vitya brüsszelben....
Ilyet, hogy valaki magyarkodik ne mondjál, mert azonnal megjelennek horty egyenes ági leszármazottjai, és megtámadnak, valamilyen kádádrista ál nemzeti öntudattal, amit olvasott a rubicon-ban csak azt sem értette már... De te tudod..
-
kovy79
őstag
"A diagramok túlnyomó része az Intel szempontjából igen jól néz ki: nem elég, hogy a Tiger Lake – elsősorban a magasabb Turbo órajelnek köszönhetően – jelentős gyorsulást hoz például az Ice Lake-hez képest, de a legtöbb esetben a Ryzen 7-et is maga mögé utasítja."
Ez gondolom elírás, vagy valakinek a matek nem az erőssége...
Az összes grafikonon megjelenített adatok alapján (második oldal) 8 elsőség a Ryzen7-é, 4 a Core i7-é.
Egyébként a mostani felállás alapján eszembe sem jutna sem desktop, sem mobil vonalon az intel.
#107 peti_s, egyre gondoltunk. -
peti_s
addikt
"A diagramok túlnyomó része az Intel szempontjából igen jól néz ki: nem elég, hogy a Tiger Lake – elsősorban a magasabb Turbo órajelnek köszönhetően – jelentős gyorsulást hoz például az Ice Lake-hez képest, de a legtöbb esetben a Ryzen 7-et is maga mögé utasítja."
Ez a szövegrész a cikk 2. oldalán van, és az addig létező összes tesztben a Ryzen7 jobban teljesít mint az i7. Egyelőre még nem olvastam tovább, de ez ott nagyon nincs jó helyen.
-
válasz
Tigerclaw #102 üzenetére
Tudom
és sajnos nem 1-2 éve
Bár már a 7.gen gépeknél egészen beérte a hűtés a procik hőtermelését csomó gépnél, aztán bumm, a 8.gen dupla teljesítményre elfűtött volna 3x annyi energiát is, amivel (sok esetben ugyanaz) a hűtés nagyon durván nem bírt el. A helyzet meg nem lett jobb azóta se, az intel vergődik, egyre többet fogyaszt, a hűtés nembírja, de van, ahol bírná, ott meg a turbo boost ablak van úgy beállítva, hogy csak X másodpercig engedhet annyit.
De azért vannak üdítő kivételek! Pl. a Surface Pro hűtése passzívan is többet engedne egy ilyen procinak, mint a cikkben, meg pl. razer blade stealth 13 hűtése is meglepően erős (jó tudom, az sokkal inkább teljesítményfókuszú) csak próbálok példákat hozni arra, hogy nem mindenki spórolja ki a rezet a gépből. -
Tentalus
tag
Notebookch* en vannak játéktesztek is, nem is kevés.
Rögtön a cikk elején:
"Intel might have focused on optimizing its graphics drivers specifically for 3DMark"
És valóban, valós játékokban a Tigris egy-két kivételtől eltekintve mindenhol nagyon kikap az MX350-től (50%) , ami érdekesebb, hogy általában a Vega 8-tól is (10%-20%), van hogy jobb, de nem sokkal. Összeségében a Vega 8 hajszállal jobb ! -
Lesz itt verseny az ultrabookok kozott
Szép, remélhetőleg egy jó hűtés mellett sokkal jobb teljesítményt is ki fog adni magából a proci, és akkor "már csak" emergiahatékonyságban nem lesz annyira versenyképes :D -
Predatorr
őstag
Nem ártana a címből kivenni az önellentmondást, mert vagy teszteltétek, hogy mit tudnak, tehát egzakt képet kaptatok a processzorokról, vagy tudhatnak, azaz csak feltételezitek a procik képességeit. Így most hogyan értelmezzem a cikket?
-
turorudi
aktív tag
Csak én nem találom a 10xxx sorozat asztali sorozat tesztjeit a PH-n?
-
hokuszpk
nagyúr
-
-
"13,5 "-es, 2256x1504 pixeles BOE IPS panel"
Na én itt már semmit nem látnék!
Kb. 200%-on kéne használnom.
-
gyépés
aktív tag
válasz
tha_answer #81 üzenetére
Haver... Inkább vedd le azt a szemüveget, mert mem látsz benne.
-
villamos
őstag
-
BemAnyó
senior tag
-
moleculez
veterán
válasz
E.Kaufmann #16 üzenetére
neeee😂😂😂
-
-
MeszesKPT
őstag
válasz
tha_answer #81 üzenetére
Gyenge flame indító próbálkozás volt ez a részedről.
-
-
makkmarce
őstag
válasz
tha_answer #81 üzenetére
mit is vert meg? 2x akkora fogyasztásból sikerült elverni, ennyi erővel összemérhették volna a H-val is.
-
tha_answer
őstag
azert az mekkora mar, hogy a osoreg architektura, osszeeszkabalt gyartestechen, jol megveri a csucsgyartason uj architecturat. intel forever
-
MeszesKPT
őstag
Nagyon lassan alakul ez, de még messze nem az igazi. Hatékonyságban jól láthatóan el van maradva és még csak most jön az AMD válasza. Mindegy, a versenynek szurkolok, hogy olcsóbban lehessen AMD-t venni majd.
-
Lacika112
aktív tag
Szokásosan figyelmen kívül hagyod az ordító tényeket és promózod az intel kazánt, szépen figyelmen kívül hagyva megint a méréseket.
Igen képzeld ! Még telefonon is játszok
Meg gépen is, sőt laposon is.
Az ember azzal játszik amin rendesen fut az adott játék, Gondolom megint kitérsz majd és nem válaszolsz értelmesen arra hogy lehet egy friss, gyorsabb memóriával szerelt gép lassabb ráadásul úgy hogy többet is eszik? -
MrPetya19
addikt
Hát nekem nem nagyon volt drágább a két gép között, és prociban ultrabook miatt hasonló a teljesítmény, de legalább vannak olyan kényelmi funkciók, mint HDMI 2, DP1.4.
Ha a comet Lake IGP-je is legalább megkapta volna ezeket az jó lett volna, de csak az eDP kapott frissítést.
Ja meg az igényeknek legjobban megfelelő gépben ilyen volt. -
RangerFox
veterán
Tervezek venni egy ultrabookot, ez a Swift 3 is a jelöltek között volt, de elnézve a tesztet, kezd elmenni a kedvem tőle. Egyrészt a teszteredmények miatt, másrészt elég gagyi hatást kelt a kijelző körüli káva, a billentyűzet se olyan jó. Egy Matebook 13 sokkal szebb szerintem.
-
válasz
Ctrl+Alt~Del #73 üzenetére
Én is emlékszem, sőt.. sajnos fel is ültem az akkori AMD-s vonatra amit azóta is bánok. Ellenben Desktop PC-be már Ryzen mellett tettem le a voksom. Osztottam, szoroztam és az jött ki, hogy az én felhasznalasomnak az AMD jobban megfelel. Én bízom benne, hogy az Intel azért összekapja magát, ha másért nem is, hogy újra legyen egészséges verseny (ami nekünk fogyasztóknak jó). Viszont az a nagy büdös helyzet, hogy inteles térfelén nem történik/történt annyi fejlesztés - legalábbis hordozható eszközök tekintetében.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
drotsztyuart #49 üzenetére
Én azért emlékszem még azokra az időkre, és gondolom hogy sokan még mások is, amikor az AMD a lesajnált, olcsó emberek processzora volt.
-
törölt tag
Intel az vmi félelmetes egy gyász lett.
-
Vajon mennyibe került volna mindegyikbe a vill.bill? +5USD?
-
Darmol
senior tag
válasz
AMD-nél jóval kissebb büdzséből hozták nagyjából ugyanazt, ha nem is sokkal, de hamarabb mint az Intel. És mindjárt itt az új generációjuk, amire Intelnél még nem látszik a válasz.
RX 5XXX-eknél sem ígértek semmit, bigNavira sem ígértek semmit. Előbbinél a piaci jelenlétre, utóbbinál a versenyképességre helyezték a hangsúlyt, elsőség másodlagos. Ha megvan az elsőség az nagyon jó, de nem ez a cél, hanem a piac megtartása/piacszerzés.
Intelt se hagyták volna le az Intel közreműködése nélkül.
Elárulom, ha egy olyan jól teljesítő és öregedő GPU-t raknak le az asztalra, mint a GCN, csak a mai teljesítmény szintekhez igazítva, pont nem fog érdekelni mennyi FPS-el gyorsabb a konkurecia. Ennél fogva remélem nV kártya gyorsabb lesz, mert akkor olcsóbban kapom az AMD-t.
43# -ban is a csalódottság szólt belőlem. -
MrPetya19
addikt
A teszteket látva, most vettem 10. genes G-s (ice lake?) laptopot, mert hát a 10 gen U-s széria nálam kiesett a régi IGP architektura miatt, ez az új meg nem éppen az a megváltás, amit ígértek.
-
vicze
félisten
válasz
SunMount3r #66 üzenetére
Mivel a 10nm kihozatala továbbra is több mint gyenge, így az olcsóbb esetében kizárt hogy megjelenjen a 10nm még jó ideig.
-
SunMount3r
nagyúr
Főleg az Iris X miatt érdekelt volna egy részletesebb multimédiás teszt is, hogy pl. a az APU-s Vega 11-hez képest hogy szerepel főleg video lejátszás terén (4K/HDR).
Meg nem tudom, hogy a Next-Gen Pentiumok mennyire butított IGP-ket fognak majd kapni ehhez képest. Mert a "modern" Budget HTPC vonalra igazán ráférne a frissítés, mert jelenleg mint "Budget" nem is létezik igazán.
-
Jakuu
őstag
Zsenge
-
-
GhostRider93
tag
Megnéztem volna én is egy H vagy HS modellel szerelt R7 gépet is :) .
-
zzola
titán
válasz
Karness Muur #59 üzenetére
"A diagramok túlnyomó része az Intel szempontjából igen jól néz ki: nem elég, hogy a Tiger Lake – elsősorban a magasabb Turbo órajelnek köszönhetően – jelentős gyorsulást hoz például az Ice Lake-hez képest, de a legtöbb esetben a Ryzen 7-et is maga mögé utasítja. Kivételek persze vannak, hiszen a Renoir eleve több maggal indul a versenyben (a 4700U nyolc-, a 4500U hat-, a Tiger Lake processzorok pedig négymagosak), ez pedig behozhatatlan előnyt jelent például a Cinebench 20 esetében. Ugyanitt viszont látható, hogy az egymagos teljesítmény mennyit javult: míg a Core i7-1065G7 és a Ryzen 7 4700U nagyjából ugyanazon a szinten volt, addig a Core i7-1165G7 20 százalékos gyorsulást mutat."
4 maggal szinte hasonló teljesítményt elérni azért nem rossz!
Vásárol valaki egyáltalán áemdés lapost?
-
Karness Muur
csendes tag
Bő 1-2 év kihagyás után eljött a nagy nap! Az intelesek végre nem úgy fekszenek le aludni, hogy telesírják a kispárnájukat. De vigyázat! Minden csoda három napig tart! Okt. 8-án jön a Zen 3!
-
Lacika112
aktív tag
Ééééértem, szóval mivel a Xe gyorsabb memóriával is lassabb akkor előjön az üldözési mániád?
15 wattos apu gyorsabb és tovább üzemel 48 Wh es aksival mint a
28 wattos apu ami lassabb és lezabálja az aksit 56 WhMár máskor is mondtam hogy a személyeskedésed helyett próbálj meg érvelni, köszi
Igazad van, az amd mondta az intelnek hogy gyártsanak ultrabookba egy kazánt ami sokat eszik de legalább lassú -
sb
veterán
válasz
Petykemano #15 üzenetére
Anand-on és Computerbase-en voltak részletesebb tesztek is. Nehezen összehasonlítható, de érdemes a fogyasztásokat is alapul venni.
A CB tesztben 3 módban futtatták, az energiatakarékos 15W, "best perf" 28" és van egy "dynamic tuning" ami a 28" TDP fölé lövi a procit.
PL2, vagyis a Turbo minden esetben 50-60W.Egyszálas teljesítmény:
4.8-on 600 pont, ugyanaz mint a Zen3 leak-ek 4.8-on. Itt már mérhető módon, ott elvben... hamarosan meglátjuk. Kb. +18-20% IPC-ről van szó, tehát ez egál.Fogyasztás:
Single Core
Tiger: 15W-ból 4.3-4.8 között ugrál az órajel, tehát nem elég 1 magra 15W (package power).
A 4.8-at 20W-ból tartja.
Renoir: 4.3 kb. 12W.Multicore:
Tiger: 4/8-on A 3.8GHz-et kb. 40W-ból tartja.
Átlag 20W-ból kb. 3GHz jön ki.
Renoir: 3.8GHz kb. 31-32W-ból van meg 6/6-tal.
6/6, 15W, 3GHz
Nyilván a kisebb órajeleken, 15W-on hatékonyabb a Tiger is, így a később érkező 6-8 magos konfigok jobbak lehetnek egy kicsivel, de így is messzinek tűnik a Renoir hatékonysága. Kb. kétszeres. Lehet, hogy rosszul tudom, de nem is U-s, hanem H-s 6/8-as Tigerek jönnek majd. Nem véletlen...Singleben jelenleg ott a +20%.
Zen3-nál utóbbi lenullázódik várhatóan.
A single fogyasztás most is jobb, a multi pedig sokkal, de sokkal jobb és ezek szintén tovább javulnak majd várhatóan. -
makkmarce
őstag
válasz
Az AMD semmi extrát nem csinál az nvidia-val szemben, egyszerűen nem érdekelt topligában, ahogy látod, meg se próbálták.esetleg majd a mostani bemutató , de szerintem most se próbálnak a 3080 fölé lőni. Ez nem tockost érdemel, csak egyszerűen nem cél nekik. Nvidia-nal is inkább az egyedi fejlesztések érdekesek, RTX, AI upscaling,etc. Nekem elég, ha ár/teljesítményben (felső)középen adnak kártyát.
-
Lacika112
aktív tag
Ez elég harmatos, Xe re azt ígérték akkorát üt a bunker a föld másik felén jön ki a berobbanás után aztán.......
Szokásos, 3d markba villog valós felhasználás (játék) meg a kanyarba sincs.zenes gépekbe:2 x 4 GB DDR4-3200
Intelbe: 4 x 4 GB LPDDR4-4267Ha ezt is figyelembe vesszük......
-
drotsztyuart
tag
Minden nevetseges amit az intel csinal.
Ezt tudjuk a sok mindenhez is erto ph kommentelotol. (A foci es az auto meg az amihez mindenki ert).
Csak ugy pirosodik az arcuk a sok tudastol.
Borzaszto...#37 a cikkig mar gondolom nem sikerult eljutni eme harmatos, szovic megszulese miatt, mert kiderulne, hogy nagyon nem az. Ha szoviccet gyartassz akkor azt legalabb tedd jol. Ami amugy mosh-lake lenne....
#43 es az amd-nel kinek tervezed a tockost amiatt a kinlodas miatt amit az nv ellen muvelnek a megvasarolt ati-val?
Az amd miota is probalkozik? Es az intel?
Na akkor gondolkozz kinek is kell az a tockos.Nem rosz az amd, de hogy minden itteni fanboynak elmentek otthonrol az ketsegtelen.
-
-
vicze
félisten
"Tell all the hunters to lay down their guns
Tell 'em that the tiger needs a little bit of love" -
válasz
Ctrl+Alt~Del #41 üzenetére
nekem is ez ugrott be!
akkor most tényleg csak amiatt gyorsabb a tiger, mint az amd, mert 28 wattig engedték fogyasztani?
-
M@cika
őstag
Egész jó. Azt gondoltam, hogy ennyit most nem fog tudni az Intel. De azért a Ryzen jobb és akkor még hol van a zen3 magos, erősebb integrált VGA változat. Az ugyanúgy reggelizni fogja ezt az "Intel cicust". :-)
-
Darmol
senior tag
Eeez?? Ez a nagy bumm az AMD procik ellen?
Valaki adjon néhány hatalmas tockost Kodurinak és a haverjainak...
Nem azt mondom, hogy rossz csak azt, hogy kevés. -
törölt tag
Halleluja testvéreim, és felemelé góliát eme fegyvert, mi majdnem legyőzé dávid kétéves parittyáját.
Ez azért még nem az a vadon élő jóféle szibériai tigris, inkább egy nyugdíj előtt álló cirkuszi példány, ami párzási időszakban éppen elfogyaszthatja a gondozóját, de inkább vágóhídi félsertéshez szokott. -
Silenzio
addikt
Nem rossz. Végre megint lesz valamicske verseny. Mondjuk én önmagában annak örülök, hogy sikerült behozni a pár évvel ezelőtti asztali gépek szintjét. Pár éve vettem egy i5-ös laptopot, azt hiszem. 6. generációnál jártunk. Megdöbbenve és lehangolva konstatáltam, hogy szintetikus tesztekben és valós CPU stressz szitukban is a 8 éves i7 3770-em 30%-át jó, ha hozta. A nyáron beruháztam egy Reoiros laptopba. 2-2,5x gyorsabb a régi i7-esnél renderben másfél-két centi vastag, kétkilós készülékházban. Nagyjából ezt a fejlődést várom 8 év távlatából. Kár, hogy mobil fronton - gondolom jórészt érdemi verseny híján - a kétezertizes évek egy helyben toporgással teltek.
-
andsom
csendes tag
Mostanság az AMD-hez képest az Intel igencsak Mos-Lake.
-
joey04
titán
ahhoz képest, hogy nem végleges, már most is egészen ígéretes.
-
Tigerclaw
nagyúr
Arrol volt szo, hogy azt a szegmenst ahol a takarekossag es az elvart funkcionalitas miatt nincs dGPU, mint pl. az ultrabook, illetve a beleposzint, esetleg a kozepkategoria, ceges notik, oda a Van Gogh -ot szanja az AMD aminel a CPU es az IGP is fokuszban van, tehat erosebb IGP-t kap, mint a Renoir vagy a Cezanne, cserebe gyengebb ZEN2-re epito CPU-val, ahol pedig varhatoan amugy is lesz dGPU, oda Cezanne lesz erosebb, modernebb CPU blokkal, es gyengebb IGP-vel.
Tehat ultrabook, chromebook, belepo, kozepes notik, atlagos uzleti notik Van Gogh-ot kapnak ZEN2-vel, de modernebb erosebb Navi IPG-vel. A gamer, desktop replacement notikba, amik mindenkepp kapnak dGPU-t, oda mehet a Cezanne erosebb modernebb ZEN3 CPU es gyengebb Vega IGP megy. Igy nem pazaroljak el a chip teruletet felesleges featurekre.
A Van Gogh talan azert is marad ZEN2-n, hogy gyorsabban piacra kerulhessen. Arra kivancsi leszek, hogy a Van Gogh full kiepitesben marad-e 8 magon, es ha nem, akkor lefele mozdul-e vagy felfele. 4 magra biztos nem lepnek vissza, de lehet hogy a 6 mag idealisabb lenne, cserebe egy erosebb IGP-vel. Persze a kozos DRAM hasznalata miatt talan nincs ertelme nagyon izmosra csinalni azt az IGP-t sem.
Azt nem tudom, hogy melyiknel lesz U es H, de konnyen lehet hogy ahogy irtad, a Van Gogh U-s lesz, a Cezanne meg H-s, de lehet hogy a Tiger Lake miatt az Van Gogh is rugalmasabb TDP-t kap, ha ez technikailag meg megoldhato.
-
vicze
félisten
Előre elnézést az OFFtopikért nem készültem verssel.
Hát némi remény látszik Intel oldaláról, de ha a Zen3-ból még idén jön mobil verzió, akkor ez halottnak a csók, legalább már nem olyan szörnyű választás Renoir-hoz képest mint az Ice Lake. It's something...
-
M107
addikt
Jövőre jön a Covid-lake....
Nevetséges amit az Intel már 3 éve csinál...
Elég olyan 3-4 évente notegépet venni úgy nagy általánosságban .
Kb akkor olyan 10%-15% lesz jobb a régit bukóval eladod max 25-30 ropiért még max 50 ha jó az aksid és nincs le starpálva a gép. -
GSP
aktív tag
Jó lesz az Amd-s variáns.
-
válasz
pelgrim_v1 #26 üzenetére
Mi van túlárazva ezen?
-
Nekem elég gyengének tűnik, semennyire nem győzött meg. A fogyasztással pláne.
A grafikus teljesítményben sem vagyok biztos, elsőre az az érzésem, hogy 3DMarkra optimalizált a teljesítmény, játékokban meg elveszne. lehet, érdemes lenne még egy-két játékot bedobni, csak kíváncsiságból. Tudom, hogy nem erre való, de többet elárulna arról, hol jár az Intel grafikában. -
Lajti
tag
Nekem Alfred Bester scifi regénye ugrott be, gyerekként többször elolvastam. Sodró lendületű regényként emlékszem rá, de most már biztosan más szemmel olvasnám Elő is szedem szerintem ha már így eszembe jutott.
"A 24. század elején felfedezték a teleportálást („jauntolást”), melyet bárki megtehetett csupán akaratból. Ezt követően az emberi társadalom lényegesen megváltozott, majdnem az összes kommunikációs eszköz elavult, valamint az emberek ritkán éltek egy helyen, állandóan mozogtak egyik helyről a másikra. A jauntolás következtében felborult a gazdasági rendszer, mely végül háborúhoz vezetett a belső bolygók és a külső holdak között." -
pelgrim_v1
tag
Megint nem a termékkel van gond hanem az árával. Messze túl van árazva szerintem
-
Petykemano
veterán
válasz
Tigerclaw #24 üzenetére
Áh, ne gondold.
Az imént rákerestem arra, hogy Cezanne, meg Renoir és egyetlen tech oldal se jött ki.
Azon kívül a google "kontextus" ismerete már régen is elég jó volt. Legfeljebb azoknak okozhat bosszúságot, akik a festészet és a AMD termékek is iránt is érdeklődnek.
(Felkészülnek: a tengerbiológusok.) -
Tigerclaw
nagyúr
Mondjuk ebbe az ultrabook szegmensbe a Van Gogh jon majd, nem a Cezanne, de azon el kell gondolkoznia az AMD-nek, hogy ok is ilyen rugalmas TDP-vel adjak ki az U szeriat is.
Azert belegondolva, a festeszet rajongoinak milyen bosszanto lehet hogy a google kereseseiket szennyezi az AMD nevvalasztasa.
-
rodrigez
senior tag
válasz
Petykemano #15 üzenetére
Erre azért ne idd meg a vitriolt. A mostani tesztben a max. 4.1Ghz-en működő 4700U 178 pontot ért el CB15 egyszálas tesztje alatt, míg a 4.7Ghz-re képes i7-1165G7 224 pontot. Ha azonos órajelre hozzuk őket, feltételezve, hogy a 4700U is 4.7Ghz-en ketyeg az egymagos teszt során, akkor kb. 204/224 lenne az állás a Tigerlake javára. Az pedig már csak 10%-os IPC előnyt mutat. Ennél azért előreláthatóan többet fog hozni a konyhára a Zen 3-as dizájn és a Tiger Lake H-től sem várjuk el, hogy 5Ghz felett fusson egymagos terhelés esetén. Kérdés, hogy mekkora órajel lesz elérhető a Cezanne H esetében. A 4900H 4.4Ghz-et tud egy magon, ha ezt megfeleli a Cezanne H 3-400Mhz-cel, akkor a Tigris nem fogja elkapni. De csütörtökön közelebbi képen fogunk kapni a desktop vonalról és abból könnyn lehet majd következtetni a mobil chipek teljesítményére. Szerintem a 35-45w-os Cezanne brutális lesz.
-
Tigerclaw
nagyúr
William Blake: Tyger masik forditasban
Tigris! Tigris! éjszakánk
erdejében sárga láng,
mely örök kéz szabta
rád rettentő szimmetriád?Milyen katlan, mily egek
mélyén gyúlt ki a szemed?
Szárnyra mily harc hőse kelt,
aki e tűzhöz nyúlni mert?Milyen váll és mily müvész
fonta szíved izmait?
És mikor elsőt vert szived,
milyen kar s láb bírt veled?Milyen pöröly? Mily vasak?
Mily kohóban forrt agyad?
Mily üllőre mily marok
törte gyilkos terrorod?S amikor befejezett,
mosolygott rád a mestered?
Te voltál, amire várt?
Aki a Bárányt, az csinált?Tigris! Tigris! éjszakánk
erdejében sárga láng,
mely örök kéz szabta rád
rettentő szimmetriád?(Szabó Lőrinc fordítása)
-
Tigerclaw
nagyúr
Kicsit fura teszt lett, de eleve fura egy 15W es egy 12-28W -os CPU-t egy kalap ala venni. Lehet hogy a Honor MagicBook Pro-ba szandekosan kerult H-s processzor es nem csak azert mert az U-s Renoir hianyzikk?
Ez egy kulonosen fura megallapitas:
"Horizon 4-ben elért eredmények már nem mutatják ennyire egyértelműen az Intel Xe előnyét a Vega 6-tal és 7-tel szemben, de az biztos, hogy az előző generációhoz képest radikális a változás."Tehat ha X feltorli a padlot Y-al, akkor az a kovetkeztetes, hogy az eredmeny "nem mutatja egyértelműen az Y előnyét". Ez az angolos udvariassag egy nagyon extrem megjelenese. Ennyi erovel a "Trabant nem egyertelmuen jobb a Ferraritol"
Az is fura, hogy a tobbi jateknal hianyzik az AMD-s eredmeny, mikozben meg lett emlitve, hogy a 3DMark es Forza Horizon eredmenyek ellentmondasanak oka van. Jo lett volna latni tobb jatek eseten is, hogy melyik jobb, akar a Renoir, akar a Tiger Lake is a jobb.
Jo lenne ha vegre az Ryzenes varians is megkapna a 3:2-es aranyu jobb minosegu, nagyobb fenyereju kijelzot az Acernel, mert legutobb a valami kukabol kihuzott selejtes panelt tettek melle, ezert kerulte mindenki.
-
Semplar
őstag
válasz
Petykemano #15 üzenetére
Ob’s stürmt oder schneit,
Ob die Sonne uns lacht,
Der Tag glühend heiß
Oder eiskalt die Nacht,
Bestaubt sind die Gesichter,
Doch froh ist unser Sinn,
Ja unser Sinn.
Es braust unser Panzer
Im Sturmwind dahin. -
Milka 78
nagyúr
Ez egy meglepően jó kis termék. 4/8-as proci, még is versenyképes a többmagos amd cpu-kal. Ebből kéne építkeznie az Intelnek.
Inkább az árazástól félek azzal tönkre lehet vágni egy jó terméket is. Én pl simán vennék alacsony fogyasztású/htpc/torrent felhasználásra itx méretben egy bga-s kiszerelésű motyót...de az az érzésem, hogy nem lesz olcsó cucc, de nem legyen igazam. -
Petykemano
veterán
A CB20 ST eredmény alapján a Willow cove magos Tiger Lake H le fogja nyomni a Cezanne-t.
Persze a különbség eléggé marginális, hibahatáron belüli. -
Egész vállalható egy ilyen i5-ös gép 300 ezerért.
-
villamos
őstag
-
bacsis
Közösségépítő
Tigris, és a Ryzen
Ott vannak már a polcokon
Játszunk, lesz film, meg tuningolás
sok grafikus teszt a 3dmarkból
Nem lesz itt már kék halál
A Microsoft garantál
Nem lesz túl magas az ár
Már dobozolják is neked
Ha van pénzed veheted
A kasszás kéri a bankkártyáááádOtthon majd csapathatod vele
Nyílik is a teteje
Most lesz neked jó
Téged vár a Tigris prockóBy: bacsis Ez alapján
-
Wombath
HÁZIGAZDA
Úgy látom ideje úgy magazint indítanunk, Hardver és Irodalom néven
-
Meteorhead
aktív tag
OpenCL alatti teljesítményre is kíváncsi lennék. Mondjuk LuxMark alatt.
-
Amerigo49
csendes tag
He-he-he, megragadtam a bal fülét!
Jaj, anyám segíts, pont most tép szééé... -
Samott
addikt
Tigris
Tigris, tigris,
ritkán mosdasz,
inkább piszkos
bundát hordasz.
Erdőben,
mezőben
udvarolsz jó erőben:
„Én vagyok a
Szörnyű Tigris,
nálam szörnyebb
tigris nincs is!”(Orbán Ottó)
-
hardzsi2
aktív tag
Szuperzsaru:
Tigris, tigris, jaj de szép,
Ragadd meg a bal fülét,
Csak vigyázz, ne tépjen szét! -
bacsis
Közösségépítő
TIGRIS
Tigris, tigris, csóvafény
Éjszakáknak erdején,
Mily kéz adta teneked
Szörnyü és szép termeted?Mily mélyben, ég-tájakon
Izzott a szemed vakon?
Volt tüzét felkapni vész?
Volt-e megragadni kéz?Szived izmait mi csel
És mi váll csavarta fel?
És mikor vert, volt erő,
Kéz-láb, dacra vakmerő?Volt pöröly? és lánc-e, több?
Mily kohón forrt a velőd?
Volt üllő? volt vad kapocs,
Gyilkos présével dacos?Hogy a csillagfény kigyult
S az ég nedves könnye hullt,
Rád mosolygott Alkotód?
Ki bárányt is alkotott?Tigris, tigris, csóvafény
Éjszakáknak erdején,
Mily kéz adta teneked
Szörnyü és szép termeted?(Kosztolányi Dezső)
-
A tigris az mindig egy jellem,
Sőt jellem és tigris az egy,
A fejéből süvít a szellem,
A lába meg ugrik ha megy!
Mert tarka-barka, nyalka-falka,
Bam-bam-bam-bam-bam!
Egy szellemes, kellemes, jellemes tigris
Az én vagyok magam,
Az ééén vagyok magam! -
30z.Samu
félisten
"Tigristekintet, érted?"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Két, nem végleges firmware-rel szerelt Acer notebookban mutatta be az Intel 11. generációs platformja, hogy mire számíthatunk tőle.
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Synology routerek
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra - nagy képernyő mindenre
- PlayStation 5
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Házimozi belépő szinten
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kivizsgálja az Arc meghajtó magasabb többletterhelésének az okát az Intel
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Strix X570-F Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Egyedi ékszerdobozka
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest