- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Androidos fejegységek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Videós, mozgóképes topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Notebook hűtőpad
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
UnknownNoob
tag
Azért kíváncsi vagyok az az 500W hogy jött ki.
-
-=MrLF=-
senior tag
"utóbbi vastagsága 28 mm, erre jön még a két vagy három darab, 25 mm-es" vastagságról ír.
protonmail.com Secure Email Based in Switzerland . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . startpage.com The world's most private search engine from Netherland
-
ttt
senior tag
Azt eddig is tudtam, hogy a réz-aluminium "megeszi" egymást. Nem csak a hűtőkben kérdéses, de elektromos kötéseknél is kerülendő. Mind a kémiai reakciók-, mind pedig a hőtágulás miatt.
Azért nem feltételeztem, hogy ilyen kompakt cuccoknál is használják, ezek szerint mégis -
Stan648
tag
Autókban például ha a hűtőradiátor aluminium(van rá példa), akkor speciális fagyálló hűtőfolyadékot kell beletenni, ami véd az aluminium korroziója(persze minden korrózioja ellen ami rendszerben van) ellen. Egy ilyen spéci fagyálló+korrózió ellen védő lötyi ami aluhoz van, az mennyire lenne jó ide, azt nem tudom.
7600X + A620 + 32GB DDR5 + 4060 Ti 8GB
-
törölt tag
Konkrétan anyáméknak azért kellett teljes fűtésrendszert cserélni a házban, mert az alu radiátorok mindegyike kilyukadt a réz elemek miatt. Nem folyt el a víz, csak tűnyi lyuk lett rajtuk, az megpúpozta a festést, lerúgta és valami fekete trutyi betömte a lyukat. Állítólag a csövek nem voltak oxigén diffúzak.
-
HalasKYO
aktív tag
A probléma az alu-rézzel az, hogy nincs olyan folyadék forgalomban ami hosszú távon is bírja ez az alu-réz dolgoz. Az ioncserélt is ez lenne ugye, de a fémekkel való érintkezés miatt ionizálódik a víz onnantól meg a vezetőképessége is lesz, illetve el is kezdi enni az alut. Ha nagyon alu van méretezve, akár lyukadhat is, de ez tényleg szélsőséges példa.
Ott van az EK- olcsó vize amiben minden alu, és minden elemre rá van írva, hogy "paraszt ne keverd rézzel!!"
Nem véletlenül.
Réz-réz, drága de okés.
Alu-alu olcsóbb mint a réz, és közel tudja az a hatásfokot
Alu-réz, ha lehet kerüld.Régebben voltak olyan radik is amin réz volt a belseje , de a lapos csövek közt alu lamella volt, azok voltak nagyon szarok úgy tudom.
Halas - http://www.flickr.com/photos/halaskyo
-
MongolZ
addikt
Most vagy félre értem, hogy 3 db 25 mm-es venti van rajta, vagy bután van megfogalmazva. 2 vagy 3 db 120 mm-es van rajta.
-
ttt
senior tag
Ok, kösz! Egyébként én is a korrodációra gondoltam, csak arra nem, hogy bizgerélni kell benne a folyadékot. Gondolom ez azért nem mindennapi probléma egy ilyen cuccal.
Az meg, ha a varjak ilyen cuccos közelébe kerülnek nem hinném, hogy csak az alamíníúmot csipegetnék össze.
-
Graphics
Jómunkásember
Esetleg valaki megmondja a gyártót is?
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
Milka 78
nagyúr
válasz Sanchez638 #11 üzenetére
Engedd el...nekem 3db kompakt van napi használatban.Nem levegős,nem klattyog,nem berreg teszik a dolgukat,életembe nem kellett megbontanom.
Nagyágyúk :
[ Szerkesztve ]
-
Jah, a varjak, bár a rezet még jobban csipázzák.
Ha nem megfelelő a folyadék (megbontod, feltöltöd olyannal, ami nem szeresse az alut), akkor a réz-alu körön elektrokémiai korrózió lehet, magyarul oldja az alut. Nem lyukad vagy ilyesmi, de a blokk lamelláit eltömíti a ruskó. Normális alu cuccoknál nem kellene előfordulnia, nekem egy régebbi blokkal volt ilyen bajom.sanchezsa: mittudomén. Levegős, vagy rövid a "slag", akármi.
[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
+1
ráadásul a radiátor alumínium... miért? OK, olcsó. De a polgár megbontja, utána alu radit nem fogja eladni könnyen. rizikó amúgy is az alu a rendszerben, egyszer megszívatott egy alu blokk, most már az alufóliától is félekHold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
válasz Sanchez638 #4 üzenetére
Minden kompakt víz játékszer.
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
Sanchez638
addikt
Mingyárt jönnek a nagyágyúk, hogy ez is játék víz...
Számom az adatlapomon.
-
Blazs120gl
aktív tag
Nem is látszik a képeken, hogy mennyire monumentális ez a blokk. Amúgy tökéletesen passzol.
Az előző cikkben szereplő kerek vizes hűtő az adapterével játékvacaknak tűnik mellette (és a rögzítése/fedése is).[ Szerkesztve ]
-
ttt
senior tag
Ha tényleg 500W-os a nagyobbik, akkor jó vétel lehet. Bár az árával nincsenek illúzióim.
-
Na, ennek talán van értelme, normális TR4-hez szabott blokkméret.
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Wuthering Waves
- OLED TV topic
- Androidos fejegységek
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Hálózati / IP kamera
- Synology NAS
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- 3x Lian Li ST120 fehér ventilátor + ARGB kábel, PWM elosztó!
- Lian Li UNI FAN SL120 ventilátor szett + vezérlő, fekete
- Lian Li UNI FAN TL LCD Series ventilátor, 3-as csomag, vezérlővel, 120mm, fekete (12TLLCD3B)
- Cooler Master Masterbox MB311L ARGB ablakos Micro ATX ház ARGB vezérlővel, 4 ventivel, AQUA Garis!
- Phanteks Revolt Pro 850W Gold Moduláris Tápegység
- Cooler Master Hyper 212 RGB processzor hűtő
- Eladó Cooler Master GX450W RS450-ACAAD3 tápegység (Enhance beles) 80+
- be quiet! System Power 9 500W tápegység 2 X 6+2 PIN VGA táp
- AMD AM4 gyári processzorhűtő Ryzen 5 5600G processzor mellé adták, sosem volt beépítve, olcsón eladó
- Thermaltake Toughpower 850W PF1 Moduláris