Hi​rdet​é​s

2018. február 19., hétfő

Hozzászólások

(#1) Evil Snowman


Evil Snowman
(senior tag)

Szerintem nem kell túl lihegni. A pillanatnyi stressz ez hozta ki belőled. Ha viszont állandósul, akkor érdemes elmenni valami stresszkezelő tréningre.

#1NZ-FE , CA18DE#

(#2) bitpork válasza Evil Snowman (#1) üzenetére


bitpork
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Alábecsülni sem. Inkább későn jövő önismeret a fejlődés lehetőségével ,mint az indokolatlan erőszak. Szerintem.

#eci ~~~ secundarium verecundiam

(#3) Agyturbina válasza Evil Snowman (#1) üzenetére


Agyturbina
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Az elso lepes az Ontudat felismerese fele. A legfontosabb lepes abba az iranyba, hogy felismerd ki vagy es ne csak az adott keretrendszeren belul mozogva, "Tettesd" Magad.
Ne hidd hogy jo vagy rossz vagy. Majd megerted hamarosan amit nagyon sokan NEM kepesek.
Tobbet nem mondhatok A Doktor nem engedi sajnos, mert paradoxonba torkollna.
:R

If I see a horse is that a seahorse? A Paradoxonban az a Szep, hogy paradoxon modon nem szep. How do You call an Idea without an I? No Idea...

(#4) bacsis


bacsis
(Közösségépítő)
LOGOUT blog (1)

egy aprócska észrevétel!
A Pedagógus feladata a tanítás, és nem a nevelés.. a nevelésért a szülő felel ;)

(#5) Petyyyyy válasza bacsis (#4) üzenetére


Petyyyyy
(PH! addikt)

Erről részben vitatkozhatnánk, de annak talán nem itt a helye.

[ Szerkesztve ]

Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever. Im the star.

(#6) dugynok válasza bacsis (#4) üzenetére


dugynok
(senior tag)

A tanàr tanítson, a pedagógus neveljen. Pl. oviba ott hagyom 9 óràt a gyereket, közösségbe, én ott nem tudom nevelni, mert nem vagyok ott, ha bàrmi olyan van nem tudom elmagyaràzni, hogy ez vagy az rossz és, hogy kéne viselkedni. Délutàn meg nem biztos, hogy el(tudja) mondani a gyekőc... Sajnos az ovikban is inkàbb felvigyàzàs van :(

Eladó többféle ÚJ androidos tv box/média box/média player tőlem ---> https://hardverapro.hu/tag/dugynok#aprohirdetesei

(#7) bitpork


bitpork
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

bacsisnak igaza van szerintem. Pl az én gyerekkoromban otthon eltörték rajtam a fakanalat ha rossz voltam, vagy tiszteletlen. Már jól viselkedtem amikor az oktatási rendszer elnyelt , megrágott és kiköpött.

#eci ~~~ secundarium verecundiam

(#8) ->Raizen<-


->Raizen<-
(PH! nagyúr)

Egy igazi kis agresszív kismalac vagy. :DDD Kezeltesd magad.

(#9) bacsis válasza dugynok (#6) üzenetére


bacsis
(Közösségépítő)
LOGOUT blog (1)

óvodában sem a nevelés a az elsődleges cél, hanem a készségfejlesztés ;)

(#10) TheLázs válasza bacsis (#9) üzenetére


TheLázs
(újonc)
LOGOUT blog

Oktatás és nevelés valóban két különböző dolog. Szerintem az iskola szükségszeren kellene, hogy nevelő szerepet is vállaljon. Ha például egyke a gyerek, akkor azokkal a mintákkal nem rendelkezik, amivel egy többgyerekes családból érkező csemete. Van, amit csak közösségben lehet elsajátítani, és ebben az iskolának kellene, hogy aktív és pozitív szerepe legyen. Sajnos megvalósulni nagyon nagyon ritkán láttam az eddigi 3+8+5+2 év során, amit óvodában/általános iskolában/középiskolában/egyetemen töltöttem.

(#11) TheLázs válasza Agyturbina (#3) üzenetére


TheLázs
(újonc)
LOGOUT blog

Már ezen a héten aktívan máshogy álltam a dolgokhoz, mint eddig. Én is felismertem, már korábban a hiányosságaimat és hibáimat, de nem tettem ellenük. Meglátjuk, hogy kell-e majd stresszkezelés.

BTW: szerintem a psziché betegségeit a szakma túllihegi. Olyan dolgokat is betegségként fognak fel, ami átlagos emberi tulajdonság, vagy viselkedés. Persze kérdés, hogy hol húzzuk meg az átlagos határát, mi az, ami már klinikai esetnek számít. Nyilván senki nem akar klinikai esetnek számítani.

(#12) doeeg válasza TheLázs (#10) üzenetére


doeeg
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

"Szerintem az iskola szükségszeren kellene, hogy nevelő szerepet is vállaljon"

Itt a lényeg, hogy "is". Ettől függetlenül a fő irányt a szülőknek kell mutatnia, akkor is, ha napi x órában a gyerek nem velük van. Szvsz.

A poszthoz: szerintem ez tök normális reakció, azt hinném, hogy az a lényege ennek, hogy kb. minden egyéb tanult viselkedést (illedelmesség, óvatosság) kikapcsol a természetes reakció: veszélyhelyzet -> védekezés, vagy épp (vissza)támadás. Pár évszázadnyi "kultúra" nem ír felül többszázezer évnyi evolúciót.

Én néha komolyan elgondolkozom, hogy ha egy pszichológusnak elmondanám, hogy néha mik járnak a fejemben, nem-e zárnának be örökre és végérvényesen. ;]

És itt nem csak arra gondolok, hogy stresszhelyzetben, hirtelen felindulásból mik jutnak eszembe, vagy miket csinálok (amúgy az én pl. hajlamos vagyok csapkodni, tárgyakat szándokosan tönkretenni).

Ami rémisztőbb, hogy milyen dolgok jutnak eszembe, mikor véletlenül van időm szabadjára engedni a fantáziámat "csak úgy", és tök valószerűtlen szituációkat kreálok a fejemben, amiknek néha... érdekes megoldásokat szánok. Remélem más is csinál ilyeneket, mert ha csak én, akkor komolyan elkezdek aggódni :DDD

[ Szerkesztve ]

"Akinek takarják a szemét, elhiszi hogy szép a sötét" Road

(#13) juliabrilke


juliabrilke
(PH! kedvence)

Biztos a sok káros, agresszív videójáték miatt. ;]

(#14) dugø


dugø
(PH! kedvence)

A tükörtörésből értenek csak. A bontók kínálatát böngészve van idejük elgondolkozni a gyalogosgázolás rejtelmeiről.

Fórumtopikba illő kérdésekkel ne privátban keress, nem válaszolok.

(#15) bkercso


bkercso
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Kerüld az agresszív filmeket és játékokat! Ez is segíthet, hogy átprogramozd odabent, amit át kell, ha olyan hirtelen haragú vagy, hogy gondolkodás előtt rúgsz.

Munkahelyen meg nem szabad ilyen "őszintén" magadat adni! Mindenkivel csakis kedvesen szabad beszélgetni, még bazmegolni és kiabálni is lehet úgy, hogy ne legyen támadó (bár ezt a kultúrát se kellene továbbvinni).
Tibi Atya blogját idézve az érettség jele, ha a "te hülye barom!" helyett azt mondod, hogy "kedves kolléga", az "ez a f@szság meg kinek jutott eszébe?" helyett pedig, hogy "ez igazán nagyszerű ötlet!". :DDD

[ Szerkesztve ]

Audio termékek (és Tápszűrő adapterhez): http://hardverapro.hu/tag/mkercso

(#16) bitpork válasza bkercso (#15) üzenetére


bitpork
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ugye ez az agresszív játék csak valami elírás volt?!

Doomon, Quake-n meg mittomén min nőttem fel. Mégsem én vagyok aki tankot lop, utcakővel dobál vagy élet és vagyonellenes hírekben szerepelek. És ehhez is az kellett csak, hogy a szüleim neveljenek. Jó és rossz példával. Pl édesapám 21 évet vett el az életemből az alkoholizmusával, és meg nem iszok alkoholt vagy csak nagy néha egy doboz sert ami után 2 napig röfögök.

#eci ~~~ secundarium verecundiam

(#17) bkercso válasza bitpork (#16) üzenetére


bkercso
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Csakhogy te nem rúgod le más lökhárítóját. Nem elírás volt, szerintem aki hajlamos erre, az ne tuningolja magát ilyesmivel. Én nem vagyok hajlamos és szeretem is az akciófilmeket, de ez megint más.

És ehhez is az kellett csak, hogy a szüleim neveljenek. Jó és rossz példával.
Az ember részben a nevelése, részben meg saját maga. Genetika, hormonháztartás, pszichológiai minták stb.

Egyébként a Quake és társai annyira elrugaszkodottak a valóságtól, hogy szerintem kevésbé veszélyesek. GTA már jobban.

[ Szerkesztve ]

Audio termékek (és Tápszűrő adapterhez): http://hardverapro.hu/tag/mkercso

(#18) Agyturbina válasza TheLázs (#11) üzenetére


Agyturbina
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

A legfontosabb dolog megvan, BELSO kesztetes, Ne add fel. Erted mirol beszelek, ugyhogy megvan Ra a kapacitasod, hogy elerd amit szeretnel, sajnos egyenfuggo ennek mi a modja, valakinek a Biblia jott be valakinek a Budhizmus, valakinek csak gondolkodni kell es kuso segitseg nelkul megert dolgokat es meg magyarazat sem kell. Rajtad all, ha kell rengeteg ember tud iranymutatatst adni sajat tapasztalaton keresztul, a mentalis problemakrol meg annyit, mindegyik jelen van Minden emberben, a kerdes mekkora mertekben, es ezt a kornyezet hogyan erositi fel. Aggodni nem kell, nincs mert vesztenivalod nincs max nyerhetsz :R

[ Szerkesztve ]

If I see a horse is that a seahorse? A Paradoxonban az a Szep, hogy paradoxon modon nem szep. How do You call an Idea without an I? No Idea...

(#19) bkercso válasza Agyturbina (#18) üzenetére


bkercso
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

valakinek a Biblia jott be valakinek a Budhizmus
Valakit meg jól elvertek. :DD

Audio termékek (és Tápszűrő adapterhez): http://hardverapro.hu/tag/mkercso

(#20) Eastman válasza doeeg (#12) üzenetére


Eastman
(őstag)
LOGOUT blog

"Ami rémisztőbb, hogy milyen dolgok jutnak eszembe, mikor véletlenül van időm szabadjára engedni a fantáziámat "csak úgy", és tök valószerűtlen szituációkat kreálok a fejemben, amiknek néha... érdekes megoldásokat szánok. Remélem más is csinál ilyeneket, mert ha csak én, akkor komolyan elkezdek aggódni."

Quentin Tarantino? Az ember aki "jól megéli" a démonjait. Művészet címkével szinte minden "őrület" letranszformálható, "fogyaszthatóvá" tehető, mederben tartható - nem fogod félreérteni; legalizálható. Az író pl. kiírhatja magából azokat a gondolatokat, amik belülről feszítik az elméjét, a "lelkét". A festő lefesti. A brutál-metál énekes/szövegíró kiüvölti magából. Persze könnyebb a devianciát a társadalommal úgy elfogadtatni, hogy előtte a megfelelő művészeti iskolákat elvégzi a maestro. Azok után lényegében kiadhat magából bármit. Szerencsés az a nyugtalan (nyughatatlan) aki erre hamar rájön.

(Hozzáteszem, hogy engem zavar az öncélú, ahogy nevezem; terápiás önkifejezés. Tarantinot sem kedvelem.)

[ Szerkesztve ]

https://youtube.com/watch=?JIFdMbhCa94

(#21) Agyturbina válasza bkercso (#19) üzenetére


Agyturbina
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Az az agresszív nyúl volt nem ?(valamelyik kolléga felvetette itt) :))

If I see a horse is that a seahorse? A Paradoxonban az a Szep, hogy paradoxon modon nem szep. How do You call an Idea without an I? No Idea...

(#22) TheLázs válasza Agyturbina (#21) üzenetére


TheLázs
(újonc)
LOGOUT blog

Én igyekszem. Több türelmet fektetek az életembe, mint azelőtt. Most is, azt hiszem, az lesz a legjobb, ha sétálok egy fél órát, mielőtt folytatnám a munkámat. Kicsit besokalltam a jegyzőkönyvvel, és ki kell szellőztetnem a fejemet.

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.