- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Öszvér módszerrel veszi fel a harcot a memóriapánikkal szemben az ASRock
- Milyen RAM-ot vegyek?
- iPad topik
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- RAM topik
- Nagyon gyorsan búcsút mondhatunk az olcsó notebookoknak
- Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
A filmeket pedig rec1886 vagy rec709-en masterelik
A Rec709 görbét senki sem használja (igazából nincs is: ugyan van egy encode görbe a doksiban, de nem írják, hogy annak az inverzét használd decode görbének, és ha mégis kipróbálod az inverzét, mint decode, akkor egyértelmű lesz, hogy nem lesz jó), gamma 2.4 (esetleg 2.2) vagy újabban Rec1886 görbével kombinálják. Előbbiből kerülnek ki az R,G,B,W koordináták, utóbbiból a TRC görbe.
Én személy szerint inkább preferálom azt, hogy vesszen el egy kis információ a sötét tartományban, mint hogy fel legyen húzva, mert az agyontömörített és/vagy régi analógból scan-elt filmek/videók abban a tartományban általában eléggé blokkosak/zajosak, tehát tulajdonképp sokszor csak a zajt aplifikálod.
Itt van egy eltúlzott példa (1:10 kontraszt), amin jól látszik, hogy meredeken emelkedik ki.
Én személy szerint örülök, hogy már PDP-ken sem kellett ezzel foglalkoznom itthon, és most már a hazai colorist-ok is, akikkel van dolgom valamilyen OLED-et használnak, szóval már el is felejthettem, hogy van/volt ez a Rec1886 kérdés.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Flint 2 OFF topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Öszvér módszerrel veszi fel a harcot a memóriapánikkal szemben az ASRock
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Sorozatok
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- További aktív témák...
- 187 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5070
- Apple iPhone 13 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / akku: 100%
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital Purple SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi