Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Legolas

  senior tag

  Jo kis gep, de nagyon draga. Hasonlo kepessegu gepek azert mar 300 korul vannak. (Bar tudom, hogy a sulinetes ar nem igazan mervado)

  Asus K8N, A64 3000+, 2* 512 Mb PC3200 Infineon, HIS RADEON X800 Pro, Hyundai B91D, NEC 3571

 • xedos

  addikt

  Nekem hasonló gépen van. Használtan vettem, majdnem ugyanez a kaszni csak AMD-s belsővel. Targa Traveller 826T alias MSI M635 :)
  A kasznija nekem nagyon tetszik! Végre nem szappantartó ívekbők áll egy noti!
  Ráadásul nagyon masszívnak tűník! A fedlapot alig lehet középen benyomni...
  Notik között meglepően jól szól! Bár ha igaz, az enyémben nincs mikrofon és infra - cserébe van hozzá távírányító!
  Használat alatt egyre jobban tetszik! Kiemelném, hogy talán a legkissebb 15.4''-os noti!
  Melegedés a billentyűzet jobb oldalán van. Játék alatt forró is lesz!
  Ugyanakkor normál használat alatt csendes gép.
  Az árán én is meglepődtem!
  Kint az én gépem 1200Euro (Sokkal jobb felszereléssel) ráadásul a Lidl is árulja...
  Mindenkinek ajánlanám, csak az ára...
  Ugyanakkor szerintem jobb mínőségű mint a CLECO M400A-m volt!
  Ja igen... kint 3év garral adják!

  [Szerkesztve]

 • t.r.b

  csendes tag

  Én meg csak szívok ezzel a géppel. Na nem feltétlen az MSI a hunyó, hanem az a f***opó disztributor.

  Kezdem ott,hogy megnéztem az MSI lapján milyen konfigban lehet ilyen gépet venni, majd gondoltam ha már veszek, belerakok mindenből a legjobbat, amit tud. Így végül rendeltem 2 db gépet, M745-ös procival, 1Giga RAMmal, NV6600Go 128Mb vgaval, DVD +-RW -vel és 80GB winyóval.
  Megjött a két gép, kicsomagolom, bekapcsolom, nézem. Mindké gép M630-as procival, 512MB rammal és 60GB winyóval jött. Mellé a kezembe nyomtak 2 db 512Mb-s RAMot, hogy rakjam be magam (!) Na mondom fasza.. haladjunk tovább. Az egyik gép amikor megjött, benne volt az akku már a helyén a gépben, majd bootolás után, nem az előtelepített windóz telepítés befejezése állapot fogadott, hanem egy teljesen felrakott windóz ''Próba'' userrel. Az asztalon egy mappában egy .avi file. Nyílvánvalóan ez a gép már ki volt próbálva és nem véletlen került az a file a gépre. Akkor még nem realizáltam, hogy miért van ez. Mindenesetre nem vettem át a gépeket, visszaküldtem, hogy én nem ilyen konfiggal kértem.
  1 nap mulva visszajöttek a gépek, azzal a válasszal, hogy az MSI disztributor csak ezzel a konfiggal importálja a gépeket, ők nem szerelnek benne semmit át, így nem tudják adni a M745-ös procival, nagyobb winyóval. Érdekes módon a számlán persze kiszámlázták a nagyob konfigot korábban!!!!! Mivel már nagyon kellett a gép a munkához, hát átvettem, mondom üsse kavics elleszek a kissebb konfiggal is, persze javított számlával.
  Következő meglepetés akkor ért, amikor szétszedtem a gépet, hogy beletegyem a ramokat. A gépben 2 slot van, mindkettőben 1-1 256Mb-os RAM modullal. Fasza. Most mégis hova tegyem az 512-est, hogy 1024 legyen belőlel? Na mindegy, majd kicseréltetem a 2db 256-ost 1 512 -esre és akkor majd minden fasza lesz. Haladjunk tovább.
  Fogtam a recovery lemezeket, hogy visszaállítsam az eredeti félkész windóz install állapotot azon a gépen, amelyiken már valaki érdekes módon már befejezte a setupot.
  A recovery 3 CD-re darabolt norton ghost imageből áll. Nosza.. nem egy rakáta, de felszenvedte magát. Végre eljutottam odáig, hogy felment a win. Beállítgattam a dolgokat, és elkezdtem telepítgetni a windóz ápdéteket, majd eljött az első újraindítás pillanata is, windóz ápdét újraindít.... akarom mondani újra indítana.. ha menne. de nem. Softrezet után a bios ellenőrzés után már nem jut el a windóz boot csigáig. Nyomok egy controlaltdelt.. helyzet változatlan. Éljen.. na akkor próbálkozzunk egy kikapcs-bekapcs kombóval. Ez segített, a gép bebootol rendesen. Akkor próbáljuk újra.. csináljunk egy start menü, újraindítást. A jelenség ugyan az. grrrrrr.. még kipróbáltam párszor, minden alkalommal ugyan az. a gépet nem lehet újraindítani, csak teljes kikapcsolás után hajlandó újraindulni. Hogy az a jó......
  No próbálkozzunk, mi lehet a hiba. Elkezdtem cserélgetni a memóriákat a kipróbálva minden kombinációt, ami csak lehetséges, a gép gépben lévő összes 256 -os és az a 512-es felhasználásával. Eredmény: az egyik 256-ossal és az egyik 512-essel nem működik a gép. Na itt jött el a pillanat, amikor összecsomagoltam az egészet és visszaküldtem immáron másodszorra, és mondtam, hogy legközelebb úgy adják visza, hogy benne van 1024MB működö ram mindkét gépben.
  Mikor visszatértek újfent a gépek, minden okés volt. Végre használatba vehettük a masinákat. A sok szenvedés után végre nyugalmam lett, nem ba..ogatott már az asszony sem, mikor használhatja a gépét. A nyugalmam egészen estig tartott, amikor is, asszony azt mondja, nem találja a Sajátgépben a dvd meghajtót. Mondom, olyan nincs, ott kell lennie, biztos te vagy a béna.. elmondom neki szépen hol keresse, mindent úgy csinál ahogy mondom, de nem leli. Na muti.. jé tényleg nincs dvd, hova lett, eddig volt. nah.. lemez kiszed, betesz, led villog, a windóz mégsem látja, azt mondja ilyen meghajtó nincs is az egész gépben. Nah.. hogy ne ragozzama szót, 5 perc próbálgatás után a diagnózis, itt valami contact error van, mert ha kicsit erősebben tolom be a helyére a meghajtó fiókját, előkerül az elveszett meghajtó. Próba próbát követ, ezt produkálja már bios szinten is, tehát nem a windóz a hunyó. Néha van meghajtó, néha nincs. feltételeztem, hogy az ide kábellel lehet a baj, szar a contact. Mivel nem akartam hogy garanciális problémát jelentsen, inkább nem szedtem szét magam a gépet. Persze mivel már csomó minden fel volt telepítve, köztük bizalmas céges cuccokkal, ígyhát mielőtt vissza vittem, csináltam a winyóról egy ghost imaget, ami 3 DVD-t tett ki, és eldolgozott vele vagy 4 órát (!!!) mire megírta. Ezekután uninstalláltam egy sor cuccot, meg eltűntettem olyan docokat amik nem valók a szervizes kezébe, majd szépen összecsomagtoltam harmadszorra is és vittem vissza.
  Pár nap mulva visszakaptam a gépet, a meghajtót kicserélték. Az első tünetek: A ghost image a visszaállításnál az első lemez felénél megszakadt, nem tudta olvasni a lemezt. Második próbálkozásra nagy nehezen sikerült visszaszenvedni, mondanom sem kell ez is órákba tellett, az olvasási sebesség vetekedett egy kisfloppyéval. Fél nap alatt sikerült visszaállítani azt az állapotot ami az előtt volt, hogy visszavittem volna szervizelni a gépet.
  És jött a hidegzuhany: Ez a meghajtó ugyan mindíg látható a windózban, ellenben még azokat a lemezeket is sok szenvedés árán olvassa be amit saját maga írt. Pedig nem szar lemezekről van szó, hanem szigorúan gyári, nem hamisitott Verbatim lemezek. A lemezek berakása után percekig szenved, hoyg megtalálja amit kell, közben gyönyörű kerregéseket produkálva. Ha szerencséje van az embernek 5 -10 kerregés és fél perc elteltével már olvashatja is a lemezt, rossz esetben ez több percig is eltart, legrosszabb esetben sosem találja meg amit keresni vél. Ez volt az a pillanat, amikor szerintem már non-stop csuklásban tört ki az a gyökér és az összes felmenője egészen az árpád házig bezárólag, aki eladta nekem ez a szart. Ekkor már tisztában voltam vele, miért is volt az akku benne a gépben amikor átvettem első alkalommal és miért lehetett rajta kész a windóz telepítés. Ez a gép már valahonnan egyszer vissza kerülhetett a disztributorhoz, aki eladta újra egy gyanútlan baromnak.
  Na mivel már jó hosszú lett ez a post, még annyit hozzátennék, hogy azóta mégegyszer megjárta a szervízt a gép, visszaadták azzal, hogy megjavították a gépet, mellékeltek hozzá egy lemezt, hogy demonstrálják, működik a cucc. miután aberaktama lemezt amit adtak, ugyan úgy nem olvasta el, mint előtte sem. Eddig 4 alkalommal volt a gép a szervizben, és még most sem lehet használni a funciójának megfelelően. A másik gép, amit ezzel együtt vettem az a mai napig hibátlanul működik, leszámítva, hogy mintkét gépről lepotyognak a gumitalpak, amik csak rá vannak ragasztva gyárilag. A gépek javításáról egyetlen alkalommal sem kaptam jegyzőkönyvet, nincs róla egyetlen papír sem, hogy javítva lett.
  Nem magával az MSI vel van a baj, hanem azzal aki magát szakértő kereskedőnek vallja, és amikor ilyen szinten vaj van a füle mögött, hog az már szinte egy komplett tehén, még nem cserélte ki a gépet egy újra.

  Bocs a hosszú postért, de már nagyon elegem van. :((

  trb

 • atus33

  tag

  válasz t.r.b #3 üzenetére

  Én is nagyon megjártam korábban egy (másik) tajvani típussal. Azóta nem volt saját notim, csak céges, de akkor eldöntöttem, hogy inkább márkásat veszek (IBM, Dell, HP). Ha valamit rosszul, kapkodva konstruáltak meg, azzal a disztribútor sem sokat tud tenni. TUDOM hogy a márkás gépek között is vannak vacakok, de amennyi tapasztalatom volt, abból azt szűrtem le, hogy azokat legalább leültek megtervezni, megcsinálták rendesen / csendesen a hűtést, az energia-rendszerét (nem vibrál a képernyő, ha a winyó kerreg, stb.), a billentyűzetét, meg persze nem kontaktos mint a tied.

  Egyébként számomra érthetetlen, hogy valaki MSI-t vagy hasonlót vegyen majdnem 400 ezerért, amikor 200 alatt is kapható pl. IBM meg más márkás is. Több memóriát, jobb procit azokba is lehet kérni, de egy rosszul megkonstruált laptop nem válik jól átgondolt termékké.

  [Szerkesztve]

  . o O o .

 • KrenAtesz

  veterán

  ÁÁ nagyonteccik. Szép lett, meg ''okos'' is.. Kár, hogy belátható időn belül soha nem lesz ennyi pénzem :O

 • DeimoS

  csendes tag

  válasz t.r.b #3 üzenetére

  írd ide légyszíves, hogy melyik disztribútor volt, megérdemli az ingyenreklámot.

  részemről amikor gépet akarta venni sulinetben megteccett ez a gép. az ára meg az 1.6 cpu már kevésbé. Szerettem volna az 1.8ast megkapni amit akkor már az acomp (80as vinyóval) forgalmazott (ráadásul olcsóbban mint sulinetben az 1.6 volt 60assal). A nagyobb procis igényt a kereskedőnek bejelentve közölte, h ők azt nem tudják, hívjam a disztribútort. Hát ez volt az expert computer. Felhívom a számot, egy csóka azt mondja, hogy 1.8assal nem tudják mert az nincs sulinetben (!!!!). Persze mondtam nekem az is jó ha 1.6os adnak, aztán ráfizetéssel cseréljék 1.8-ra. Ja, hát azt nem lehet, meg nem tudják. Persze 1.8as nem is biztos, h lesz, mert nem áll rendelkezésre kellő mennyiségben (ezek szerint volt már akkor is), ha mégis lesz sem tudják mikor, se kb árat se semmit...
  Mindenesetre nagyon jó ötlet volt a sulinet, de ahogy megvalósították meg ahogy ellenőrizték, hogy ne legyen kettős árazás.... Volt egyáltalán vki az illetékes minisztériumokban aki látott és be tud kapcsolni számítógépet?

 • Adi

  senior tag

  válasz t.r.b #3 üzenetére

  Csatlakozom az előttem szólókhoz: írd már meg plz, hogy melyik cég volt ez! Megérdemli az ilyen, hogy tudjanak az inkorrektségeiről és elkerüljék a vevők. :(((

  A cikkhez hozzászólva: mókás azt olvasni ''öreg'' komputeres fejjel, hogy nem jó a billentyűzete, mert az Enter lapos és az ű fölötte van. Ha a cikkíró is még a DOS-os korszakban, angol billentyűzetű PC-vel ismerkedett volna össze a háziszámítógépek után, akkor a mai magyar billentyűzetektől mennének tönkre az idegei. :DDD

  ldm start-reconf primary

 • Doviziozo

  aktív tag

  Érekes, hogy nem terjeszthető ki a gari, mikor pl. a másik magyar nagykernél alapból 3 év garival lehet kapni ezt a notit. :U

  Forza Rossoneri!

 • t.r.b

  csendes tag

  válasz DeimoS #6 üzenetére

  Az a helyzet, hogy egy kissebb cégen keresztül vettem a cuccot, és nem szeretnék nekik kellemetlenséget okozni egyenlőre... de ha záros határidőn belül nem olvosolják a problémát, akkor szívesen megosztom veletek hova nem kell menni. :(

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés