Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • #96302336

  törölt tag

  válasz bit_vector #2 üzenetére

  Szerintem pedig jó a szünetmentes áramforrás. Egyrészt a hálózati feszlökésektől is védi a gépet, és egy áramszünet esetén is biztonságban vannak az adatok. Már láttam fesz. impuzussorozat miatt kinyiffant tápot. Nekem egy APC-m van és már tapasztaltam áldásos hatását. Pillanatnyi fesz. kihagyásnál, áramszünetnél, és durva fesz. ingadozásnál is. nekem többet ér, ha a gépem nem megy tönkre az e-on sz@ros hálózata miatt. Ráadásul a jobb UPS-ek védenek tel. vonalat, UTP hálózatot is. Nincs annál bosszantóbb, mikor a kábelhálózaton keresztül bejövő lökés kinyírja a hálókártyát, vagy rossz esetben az egész gépet. Az EMP hatás pedig csak nagyon közeli becsapás esetén öli a gépet. A másodlagos, kábeleken kereszül terjedő hatás a sokkal valósabb, és rombolóbb. Közvetlen csapást semmi sem bír ki, de egy távolibb villámcsapás másodlagos tüskéje ellen 99%-os biztonsággal véd egy jó minőségű UPS.
  Az elsődleges védelmet elvben az E-on hálózatának kellene kivédenie, ami azért kb. teljesül. Ezért vannak a túlfesz. levezetők a villanyoszlopokon, és ezért vannak biztosítékok is. A valós lökés, ami egy hálózaton eljut a fogyasztóig 500-800 voltos lehet. Azokat röhögve lekezeli az UPS. Közvetlen csapásra semmi orvosság nincs. Csak a biztosító.

 • #96302336

  törölt tag

  válasz efi99 #28 üzenetére

  Amelyik UPS-en csak egy teljes értékű IEC csatlakozó van, a többi pedig csak túlfeszvédett, az nagyon kis teljesítményt tud. Nem hinném, hogy egy olyan 1 percnél tovább húzná egy csúcskategóriás cuccokkal telepakolt PC-nél.

Hozzászólok Aktív témák