Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Tyberius

  aktív tag

  válasz Renwick #36 üzenetére

  Én csak azt nem értem, hogy az IEC aljzattal szerelt UPS-ek esetében a mezei júzer hova dugja a monitort? Mert én a hülye fejemmel mégiscsak azt gondolom, hogy a UPS egyik fő előnye, hogy ha elmegy a hálózat, akkor van időm elmenteni a munkámat, kilépni a szükséges programokból és leállítani a gépet (gyanítom, a mezei júzer is így van vele). Na most ezt monitor nélkül nehéz lenne megoldani. Ha viszont a monitort is rá akarom dugni, akkor már alapból kell hozzá egy elosztó, nem? És ha már elosztó van, akkor rögtön ugyanott vagyunk, hogy van hova dugni a betonkeverőt.

  Mellesleg ha nekem lenne UPS-em, én bizony rádugnám az állólámpát :) Szerencsére egy kezemen meg tudom számolni, hányszor volt részem áramszünetben az elmúlt öt évben, és még feszültségtüske okozta géphalállal sem kellett számolnom. Ha sok pénzem és/vagy nagyondrága gépem lesz, majd veszek egyet.

  CYX kollégának meg azt tudom javasolni, hogy cserélje le a 400W-os Chiefteket egy 350W-os modellre, az passzív PFC-s.

 • efi99

  senior tag

  válasz Renwick #36 üzenetére

  Ja egyforma IEC-dugó mindenhol, az még nem változtat azon, hogy különböző dugók a falakon. Magyarul az UPS hátulja egyforma ugyan, helyette viszont átalakítót gyárthat minden régióra külön-külön :DDD Csöbörből-vödörbe. Ráadásul plusz még a zsinór költsége.
  A user hamar rájön, hogy a hegesztőtrafót nem bírja, mellesleg meg ugye átalakító és voálá, ezzel nem akadályoz meg semmit a gyártó.
  A végeredményre, mint írtam korábban is, érdemes lesz visszatérni 1 év múlva. Tarolni fog a Schuko.

  Annyit dolgozom, hogy lassan már az ivás rovására megy.

Hozzászólok Aktív témák