- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Projektor topic
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rive
veterán
válasz
Dark Archon #46 üzenetére
Akkor még egyszerűbb az egészet érintetlenül visszahozni.
-
GegeWarrior
senior tag
Akinek rossz a lelkiismerete annak a kalapács a legjobb barátja.
-
S mi van, ha formattálás helyett törlöm a partíciót?
-
Rive
veterán
válasz
BalaNce87 #41 üzenetére
És itt tudnak róla beszégetni, kérdezni.
És ezzel egy hozzászólásban küldöd el a fenébe azokat, akiktől lehet érdemi válasz reményében kérdezniTőcccsé diskless linuxot és olvasd el a BADBLOCKS manuálját.
Egy "badblocks /dev/sda -swv" megszabadit minden gondtól. Ingyen.
Valahol láttam a neten valami gépet ami nyolc 1 centi átmérőjű lyukat fúrt a tányérokba, és végleges adattörlésként reklámozták cégeknek.. ez tényleg elég lenne?
Ha utána még egyszer bekapcsolod a vinyót, akkor tuti -
Hát bövül a profil,már nem csak adatmentést vállalnak,hanem adatmegsemmísítést is
-
daninet
veterán
csak én húzgálok ki leválasztás nélkül pendrájvokat? Mióta a piacon vannak van nekem, és soha egy sem romlott el nekem... még a 32megás is megvan
vagy ezt csak a gyengébb minőségűeknél van?A cikkhez hozzászólva:
Valahol láttam a neten valami gépet ami nyolc 1 centi átmérőjű lyukat fúrt a tányérokba, és végleges adattörlésként reklámozták cégeknek.. ez tényleg elég lenne? -
BalaNce87
addikt
Egy-két hozzászólást azért érdekesnek tartok. Mindek ír ide az aki nagy mellénnyel vágja, hogy mit kell csinálni? Azoknak született ez, akik nem vágják, hogy mi a téma. És itt tudnak róla beszégetni, kérdezni.
Tök okos vagy aztán menjél és használd, de légysziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...
Valószínű nem működne a cég, ha nem lenne rá szükség!
Hozzáteszem: ebből az irományból és a kis videóból az elméleti háttéren kívül sokat nem tudtam meg. Ha most akarnám véglegesen kiirtani az adataimat, akkor még most se lennék előrébb.Szerencsére nem államtitkot őrzök xD
-
Isee
senior tag
válasz
hejesírásó #39 üzenetére
Nekünk azt tanították anno a suliban hálózatkiépítésnél, hogyha azt akarjuk elérni, hogy egy merevlemezről el legyen tüntetve minden, akkor az első hozzászólók tanácsait mondták:
kalapács, úthenger, c4, fejsze, pajszer, meg ehhez hasonlók. Ha továbbra is akarják használni a merevlemezt, akkor vegyenek újat
mod:
jelzem, adattörlésről van szó, nem mentésről jelen esetben -
hejesírásó
senior tag
arra kíváncsi vagyok, hogy van-e titoktartási dolguk, arra az esetre ha törvénysértő adatoktól akar vki megszabadulni, vagy ilyen esetben a tökére lépnek a usernek, és már mennek is vele a rendőrségre?
-
Rive
veterán
Annyit tennék hozzá a cikkhez, hogy mélyformázási lehetőségek, winyótól függően ma is vannak, a némelyik gyártó kirakja a holnapjára a mélyformázó alkalmazását.
Nincsenek. Azok a cuccok csak afféle zerofill jellegű izék, esetleg némi teszt-extrával nyakonöntve. Mélyformázáshoz semmi közük, bárhogyan is hivják őket.
-
demagóg
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #31 üzenetére
Gyakorlatilag nem lehetséges, bár ebbe néhányan nem akarnak beletörődni.
-
-
rudi
nagyúr
Marha lassú a netem, és dolgoznom is kellene, szóval ne harapjátok le a fejem, ha megkérdezem: volt a hosszabb filmekben szó flash alapú adattárak törléséről és/vagy adatvisszanyeréséről? Én személyesen megszívtam már kétszer úgy, hogy a pendrájvom egyszerűen behalt, egy leválasztás nélküli kihúzás után már nem volt hajlandó tovább menni.
-
atike
nagyúr
Érdekes cikk! Várom a folytatást!
-
Gézengúz
addikt
Na de teleírkálom a lemezt (fullra) ingyenes linux isokkal.....Mivel felülírtam az adatokat, azokat már vissza nem állítja senki... És ha ezekután törlöm/formázom akkor max. a linux isokat tudja visszaállítani...
Mit kell ehhez ész???
-
devast
addikt
cat /dev/urandom > /dev/hda
Ezért pízt fizetni istenem.... -
Vladi
nagyúr
Furcsa, de így visszagondolva számgépes pályafutásomra még sosem volt szükségem arra, hogy adatot véglegesen és visszahozhatatlanul töröljek.
Azért mondott 2-3 érdekes dolgot az illető.
De valahogy több finomságot vártam.
Érdekes az is, hogy amit manapság low level format progiként a gyártók adnak, azok nem azt csinálják, amire ez a terminológia megszületett. De akkor mit is csinálnak?
-
-
GrandeP
addikt
Én úgy tudom (ami nem jelent semmit se) , h ha nyomok egy teljes formattot, aztán irkálok rá, majd megint format...
Akkor arról az adatokat már csak látni fogják, de visszanyerni nem...
Tehát gyakorlatilag a könyvtár struktúrát fogják látni, amivel nem sokra mennek...
Amint lesz egy kis időm, végignézem a videókat...
-
_ak_
addikt
Kürt Zrt. Ha jól rémlik még azt sem tudtam, h mi a cpu rövidítése, de ezek már akkor adatmentéssel foglalkoztak.
-
-
-
moli.hu
őstag
ezek szerint felesleges volt hetfo(rol keddre virradora) 17x wipeolnom a hdd-t, amit visszaadtam a melohelyen?
mondhattatok volna hamarabb is.
-
antikomcsi
veterán
Az adat visszanyerést még megértem, de azokat nem, akik pénzt adnak adat megsemmisítésért.
Ilyet én is vállalok. Kiszerelem szépen a tányérokat, aztán gáz-oxigénnel, valami nagyobbacska pisztolyal szépen letörlöm az adatokat. Aki azt visszanyeri, annak a rabszolgája leszek.
Úgyhogy várom a megrendeléseket, adatmegsemmisítésre.
-
dajkopali
addikt
mindenkinek ajánlom, hogy nézze meg a három hosszabb videót, nagyon tanulságos, azokat nem lehetett egy cikkbe belezsúfolni, amiket elmondanak a mérnökök
-
Annyit tennék hozzá a cikkhez, hogy mélyformázási lehetőségek, winyótól függően ma is vannak, a némelyik gyártó kirakja a holnapjára a mélyformázó alkalmazását.
Bár sztem a mélyformázás semmivel nem hatékonyabb, mint egy sima formázás+felülírás. Nekem a HP notim biosában van egy opció, ami többszörös újraírás-formázás sorozatot hajt végre, egyszer megcsináltam, kb másfél napig szüttyögött rajta
(13ciklust csinált)
-
titus26
tag
üdv!
remélem valaki tudd itt segíteni.
van egy ibm t42-es laptopom, és behalt rajta az xp. unmountable boot volume kék halállal megáll a win betöltése. megpróbálnám újratelepíteni a rendszert, de nem engedi a telepítő. tudom valahogy formázni a hdd-t win nélkül? a telepítő nem hajlandó.előre is köszönöm a választ?
-
bambano
titán
végre egy jó forrás.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #1 üzenetére
és ha uána rendeltetésszerűen akarják használni azt a vinyót?
mert az is benne van a pakliban.
eddig én csak floppyt töröltem kellemesen erős mágnessel (asszem valami 6,3T erősségű NMR-mágnes (szupravezető) volt). nem lehetett utána meg se formázni
-
Hebry
senior tag
Először egy ipari mágnessel megsimogatni aztán kalapáccsal szétverni, Garantált a siker.
-
válasz
Mr.Csizmás #1 üzenetére
Jaja, én is erre gondoltam. Egy nagy kalapács, és el van intézve, nem tudom, mit kell ezen ragozni
-
Mr.Csizmás
titán
Hm, egy sörért szétverem az egész vinyót, beleértve a cilindereket...aki arról visszanyer adatot, minden elismerésem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Honor Magic7 Lite 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Prodesk 600G4 SFF - i5-8500, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, ATI R5 430 2GB eladó!
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Vásárold meg most a Zalman T7-et, és élvezd a minőséget!
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged