- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Home server / házi szerver építése
- CES 2025: nyárra megjönnek az Acer új kézikonzoljai
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- E-book olvasók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
haxiboy
veterán
Szemre nincs káros hatással, maximum annyira amennyire egy monitort bámulsz. A lencsék vagy lencserendszer pont ezért van előtted, hogy a fókusz megfelelő legyen. Ha egy távcsőbe/fényképezőbe belenézel az rontja a szemed? (ha belenézel vele a napba biztosan)
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
Atocha
senior tag
Hmmm... értem hogyan működhet, köszi a megjegyzést. Ebben az esetben ki kell próbálni és meg kell nézni mik lesznek a tapasztalatok 1-2 év rendszeres használat után.
Még így sem merem azt mondani, hogy ez nem rontja a szemet...Nem vagyunk mások, mint egy szemvillanásig emberi alakot öltő csillagpor!
-
dezz
nagyúr
Tévedésben vagy. Nem úgy működik, mintha csak úgy oda tettek volna 3cm-re a szemedtől egy megjelenítőt. (Azt eleve nem látnád élesen.) Egy lencse, jobbaknál lencserendszer van a kettő között (előtted is írták), ami látványra és optikailag olyan, mintha jóval távolabb lenne egy jóval nagyobb megjelenítő.
[ Szerkesztve ]
-
efi99
őstag
Szédülést okoz - többek között, de nekünk most ez az érdekes - ha a szem és a belső fül eltérő információt szállít az agynak. Ezt ilyen műorral kivédeni nem lehet. Csak a fejjel tökéletes összhangban, arányosan és torzítatlanul mozgó kép esetén nem lépne fel. Itt még nem tartunk. A legkisebb eltérés is számít, pl szemüvegben is simán lehet szédülni (amíg az agy meg nem szokja), pedig az eléggé egy precíziós eszköz. VR sisakot meg általában nem hord napi 16 órát a fején senki.
Annyit dolgozom, hogy lassan már az ivás rovására megy.
-
Atocha
senior tag
Szerintem meg így is, úgy is tönkreteszi ilyen távolságból a szemét az embernek...
Én nem javaslom a használatát.
Nem vagyunk mások, mint egy szemvillanásig emberi alakot öltő csillagpor!
-
sixpak
nagyúr
válasz Teréz Atya #24 üzenetére
Mindegyikben van...azért necces még a full hd telefon is.
Ha egészen őszinte akarok lenni, akkor még az 1440p telefonokon is hagy kívánnivalót maga után a látvány.
Na majd a 4k telefonok...
Viszont én szédülést nem tapasztaltam még soha.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
Teréz Atya
senior tag
Ez bizony lehet. Viszont a testmozgasom meg koveti a kepet. Vicces latni onmagam, amikor ereszkedem, hajlitom be a labam. Ulve nem is tudok vezetni.
@ Blindmouse - a cardboardban van valami lencse, vagy natur kell fokuszalnod kozelre?
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Reggie0
félisten
válasz Teréz Atya #20 üzenetére
Mert egyaltalan nem koveti a testmozgasod, igy tudja az agyad, hogy a latott kepnek koze sincs a valosaghoz. Viszont amikor szinte majdnem jol reagal a kep minden mozdulatodra, akkor az agy a latvanyhoz probal igazodni. Probald ki milyen egy labon allni csukott szemmel es nyitott szemmel es erezni fogod, hogy mennyire szamit a latas.
-
Blindmouse
senior tag
válasz Teréz Atya #20 üzenetére
Ilyen telefonos cardboard-tól kb 2 perc után fejfájásom lett.
3440x1400@120Hz #ultrawidemasterrace #gloriouspcgamingrace
-
törölt tag
A következő nagy találmány a vr-ben a péló lesz. Kevésbé fogsz szédülni, mert tudod, hogy ott van és úgy próbálsz majd egyensúlyozni.
-
Teréz Atya
senior tag
Hogy a nyube lehet, hogy az FPV headsetben meg egyszer sem lettem rosszul? Pedig ott van aztan zizi, meg SD adas meg izgalom, amikor elmegy a kep.
Jo, az kicsit megviselt, amikor foldet nezve elkezdtem porgetni a gepet. Kb, mintha bugocsigaba bamulnek.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
ALBY
senior tag
Michael Jackson skin a karácsonyi DLC-kben
A lónak is két oldala van mégsem hanglemez...
-
Ehhh... hát ennyi lenne? Szerintem ez megint csak egy szánalmas trükk, hogy kevesebb pixelt kelljen a gépnek kiszámolni Majd jönnek azzal, h kell csipa, meg szempilla, ha kiesnek kockák az meg a pislogást szimulálja majd, ugye?
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
edward2
addikt
Ugye itt azzal van a probléma hogy a fejünk mozgását 1:1ben lekövető VR headset olyan rázkódást vetít ki a szemünk elé amit a szemünk szokott kompenzálni / csillapítani. A járásunkat se látjuk mennyire sok rázkódást okoz. Mivel ez meg vetített kép ezért látjuk.
Nem tudom hogy lehet ezt megoldani, de nehéz lesz.
-
Yutani
nagyúr
-
sixpak
nagyúr
válasz stranger28 #4 üzenetére
Bátrabbaknak egy ilyet esetleg...
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
törölt tag
Voldemort ezt beszopta...
-
Yutani
nagyúr
Basszus, most elkezdett zavarni, hogy ott van az orrom a látótérben!
#tarcsad
-
kortic
tag
válasz stranger28 #4 üzenetére
levédetni mielőtt megcsinálja valaki!
Local phone smartass, exMobiltudós, szerviztechnikus - kijelzőcsere nélkül nem telefon a telefon
-
ALBY
senior tag
Be kell húzni egy felest előtte, és nem fogsz stresselni a kukkerban
Ha meg mégis, nem fog érdekelni.A lónak is két oldala van mégsem hanglemez...
-
1tom
aktív tag
A legegyszerűbb megoldás: nem kell használni.
[ Szerkesztve ]
Bunkók kiméljenek! Amiga rulez always!
-
DR|FTK|NG
veterán
Lehet személyre szabni az orrot?
Én játszottam VR-es játékkal, VR szemüveggel egy jó barátom telefonján, nem szédültem el, bár öt perc kevés ehhez.
Új hozzászólás Aktív témák
- Napelem
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Trump miatt fejezhette be sokszínűségi programjait a Meta és az Amazon
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- PlayStation 5
- BestBuy topik
- Home server / házi szerver építése
- Tudományos Pandémia Klub
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- Lian Li UNI FAN SL120 ventilátor szett + vezérlő, fekete
- Samsung Odyssey G3 S27AG32
- Lian Li UNI FAN TL LCD Series ventilátor, 3-as csomag, vezérlővel, 120mm, fekete (12TLLCD3B)
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra. I7 9700 / RTX 2070S / 16GB DDR4 / 500GB SSD + 1TB HDD
- Nitro AN517-51 17.3" FHD IPS i7-9750H GTX 1660 Ti 16GB 500GB NVMe magyar vilbill gar