Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Geller72

  veterán

  válasz Televan #4 üzenetére

  Ugyanezt a "méretet" néztem én is. ;) Egy darabig meg lenne oldva a problémám a 8700-as i7 mellé. :D.

  --->>Tevo Tarantula RS, Ender 3 Pro, Ender 5 for szél. Új, bontatlan.<--

 • Geller72

  veterán

  válasz HeadHunter98 #9 üzenetére

  Nem igazán ez a lényeg. Van olyan ssd, ami sata foglalattal drágább, mint m.2-vel annak ellenére, hogy amúgy ugyanannak a gyártónak gyakorlatilag ugyanaz a terméke csak más csatlakozóval. Alapjaiban a sebesség a lényeg. Legalább annyi fáradtságot vehetnél, hogy ha érdekel a téma elolvasol egy itteni tesztet. Vagy többet. Vagy csak ezt a cikket.

  Egy-két mondatban összesűrítve:
  A satás ssd-d sebessége max ~550 mb/s. Egy m.2 (cikkben említett) ssd pedig mondjuk 6x gyorsabb is lehet. Azaz ha játékot, vagy bármit ami nagy - kell betölteni akkor baromira nem mindegy, hogy az milyen gyorsan megy. Hogy mondjuk 3 percet ülsz a géped előtt, mire betölti, vagy csak felet. Vagy még annyit sem.
  Csak akkor látod az előnyét, ha az m.2 ssd lényegesen gyorsabb a satásodnál. És itt most azt nem is boncolgatom, hogy manapság egy rakás alaplapba (asztali/noti is) van m.2 foglalat, azaz bepattintod a deszkába, oszt' hali. Nem kell sehova vezetgetned a kábeleidet, egyiket sem a kettő közül, azon mantrázni, hogy hova tegyed, hova érnek el a kábelek, van e annyi sata csatit, mert egyszerűen semmi nem kell neki. Van hátránya is, a "hegyesebb" m.2-k eléggé melegszenek, kell nekik a hűtőborda, ami jobb lapoknál is szintén tartozék. vagy meghűtöd légárammal.

  --->>Tevo Tarantula RS, Ender 3 Pro, Ender 5 for szél. Új, bontatlan.<--

Hozzászólok Aktív témák