Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen processzort vegyek?
- iPad topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Egérpad topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
A hagyományőrzést hogyan kell elképzelni? Feudalizmust vezessünk be? Vagy mégkorábbig nyúljunk vissza, a hátranyilazás legyen tantárgy? Esetleg a mégkorábbi emberáldozatot vezessük be, avagy a fára/tengerbe kéne visszamászni?
Honnan jön amúgy is az a magabiztosság, hogy te megmond, hogy én őrizzek hagyományt, mert szerinted az az oké, az viszi előre (képzavar
) a világot? Miért ne én mondhassam meg, hogy neked mit szabadjon és hogyan élj?
Mondanám, hogy az is érdekel, mit értesz pontosan a melegek üldözésén (tehát hogy a halálukat kívánod vagy csak egy verést, netán megelégednél, ha folyamatosan megaláznák őket szóban?), de valójában semmi kedvem erről veled beszélgetni. Borzongatóak a megnyilvánulásaid
#70 Darmo ha egy exkgb-s szovjet agresszor mondja, az biztosan igaz! 40 év alatt ezt az egyet megtanultuk, a hiteles forrásnál is hitelesebbek ők ott keleten!
-
törölt tag
válasz
cherubion08 #104 üzenetére
Az Ur anuszan lakokat(Esetler a Te anuszodon lakokat Your Anusz esetleg ?) ?
-
Alchemist
addikt
válasz
cherubion08 #104 üzenetére
Beltalowda Ányimal.
-
-
Astroboy
őstag
válasz
cherubion08 #102 üzenetére
Most miért? Sose ártottunk az emberiségnek.
Sőt!
Emlékszem 65 millió éve egyik reggel hugival mondtuk apánknak, hogy ugyan felejtse már el azt a dínós kísérleti sárgolyót, mert azokat a pikkelyeseket inkább zsákutcának tekintettük mint uralkodó fajnak.
Az öreg végre belátta, hogy valóban nem volt túl sok fejlődési potenciál a túlméretezett gyíkjaiban, és gyorsan megkínálta a bolygót egy jó nagy aszteroidával, hátha az addig félelem miatt rejtőzködő föld alatti rágcsálók / tengerben élő lábas halak erőre kapnak és értelmes civilizációt alapítanak.
...
Pár ezer éve visszanéztünk, hogy mizu, basszus fater azóta minden nap sírva kel. -
Kezdem unni,h nem lehet egy cikk alatt normális kommenteket olvasni. Nyomjátok itt a hitvitákat ,fullba nyomjátok a kretént,h meggyőzzétek az igazatokról a másikat. Ha Herendi porcelánokról szólna a cikk,akkor is a végén Usa-Kína,fasiszta-komunista, benzines autó-elektromos autó, mittudom én milyen dolgokon marnátok egymást. Magyarok vagyunk, ne egymást gyűlöljük már legjobban, utáljuk inkább a marslakókat
-
törölt tag
Tudsz-e valamit bizonyitani belole?
Vannak benne tortenelmileg helyes kijelentesek, de az egyhaz addig ollozta az egeszet amig az O erdekeit nem szolgalta. Kozben a vallast ugy alakitottak, hogy a a kovetoinek meg azt is elmondjak, hogyan ertelmezzek amit olvasnak.(Akkor most mirol beszelunk, anyuka az agyban amikor mesel a gyereknek pontosan ugyan ezt teszi, a gyerek kerdez, es anyuka ertelmezi neki az elhangzottakat.)
Azert hivtam mesekonyvnek, mert te meg azt sem erted mikent kellene mukodni, egy tampontot ado konyv, sajat beked megtalalasahoz, mint egy jo mese, a vegen katarzis lesz, ha jol csinalod. De nem, te ezt itelkezesre hasznalod fel, memondod belole(Ahogy kiforgatod onnos celjaidra), hogy mas hogyan eljjen.
Vagyis a jelenlegi formaban, nagyon nehez kihamozni belole azt mi is lenne a lnyege, ezert pont az ellenkezojet erik el vele. Tudod, az egyik fejezetben egy duhos allat az isten aki mindent elpusztit, akinek ez tetszik ezzel okoskodik, a masikban meg egy szereto segito szandeku. Amit mostanaban senki nem emleget, mert a szeretet mindentol fuggetlen kell hogy legyen, pl nemi identitastol is. Ugye ugye azert csak a sajat csapdadba esel, es kiderul milyen felszines is vagy.
Hol uszitasz, ahol kotelezo ervenyukent mint axiomat emlited, hogy a hazaszeretet kotodes nelkuli emberek senkik, gyakorlatilag ezt irod. Csak annyira megszoktad mar, hogy fel sem tunik ugye?
En nem gyulolok senki, csak azt utalom, ha meg akarjak nekem mondani, hogy nekem mi a jo. Lehet szepen mondani, hogy lehet jobb is, de hogy kinyilatkoztatod, hogy mindenki hulye csak a vallasos helikopter, meg a hazafi, az egy kicsit sok.
Nincs semmi bajod sem veled se a kollegaddal, csak gondoltam kicsit beviszlek a malnasba, hogy vegyetek magatokat eszre, ez mar nem a kozepkor, meg nem is a szolgalolany meseje, akarmennyire is szeretnetek. Megnyugodhatsz, ha az utobbi bekovetkezne, en lennek az elso ako ormommel es dalolva vet veget onnon eletenek, ahelyett hogy egy ostoba kenyszredett vilagba kelljen kepmutatnom. Szerintem asszonykam ugyan ezen a velemenyen van, ugyhogy a "paradicsomi allapotokat " csak a hozzad hasonloak elveznek.
-
törölt tag
Akkor mégegyszer, a vallás az egyház által korlátok közé szorított képmutatás. Erre nem lennék buszuké, főleg úgy nem, hogy uszítod az embereket és ítélkezel felettük mintha Neked ehhez jogod lenne. Először is a bűnszervezet jelenlegi vezetője is rájött, hogy ez már nevetséges és nem lehet az emberéket kiközösíteni holmi szándékosan összeollózott és félreértelmezett mesekönyv alapján.
Itt lenne az ideje, hogy ezt felismeri te is ahelyett, hogy gyűlölködsz.
-
exedoc
senior tag
Hatalmas +1.
Az itthoni, és az USA-Kína résszel is maximálisan egyetértek. Kína mindent erővel vagy erőszakkal old meg, az állam közbeavatkozásával. Na ugyanezt elkapta az USA amíg ez bös**e kormányozta. Bár meg lehet nézni nagy szabadságukkal mire mennek, mostanában igencsak hangos a sajtó tőle. Demoralizáció, faji, osztálybeli ellentétek. Eddig se volt rendben, csak valahogy senki se akart foglalkozni a dologgal, gyakorlatilag egy "bombán" ücsörögtek. Változatlanul tartom, hogy tech cégek technológiai fölénye ne legyen már politikai kérdés. Autógyártakat sem kaszálnak el, csak mert valaki előrébb van mint a többiek. (Tesla pl.) Igazából a kínai rendszer nem olyan rossz ám, mondhatni a gazdasági/technológiai fejlődést az állam kierőszakolja. Persze van, hogy túltolják. De fejlődnek. Nálunk meg csak a blabla megy meg a fing reszelgetése, de semmi nem történik azon kívül hogy milliárdokat tüntetnek el, és minden biznisz valami kormányközeli emberé.
-
arnoldito
senior tag
válasz
janeszgol #68 üzenetére
Várjál már, én szakmai tudásról beszéltem, amit itthon kamatoztatni tudok. Nyílván tettünk félre, de abból vidéken egy lakást vettem. Vállalkozáshoz szükséges 3M forintos tökét már itthon kerestem meg, nem, nem loptam össze, csak elmentem olyan szakmába dolgozni ahol nettó 400-450 adnak, aztán tesóm is itthon kapart még össze és megvettük az első gépünket kettő éve. Valaki kérdezte mennyi itthon egy vállalkozást nyitni, elmondom nem sok idő, aláírtuk a papírt az ügyvédnél és egy hét múlva bejegyezték a Kft.-t. De azóta nagyon sokat küzdöttünk, a covid-19 miatt a partnerekkel, egyszerűen fittyet hánynak a fizetési határidőre, de lelövöm a poént, német exportra dolgozunk 70%-ban és ők trükköznek, sokszor 40! napra, a magyar cégek meg 15re. Na de ez egy kis érdekesség volt, mindenkinek ezt kívánom, tapasztalja meg, meg sok kitartást, kint se egyszerűbb. Az első 3 évben 6 laktunk 1 szálláson amit a cég adott, mert így maradt meg, de muszáj volt mert szakmailag ott tudtunk előre lépni a fémiparban.
-
himpike
aktív tag
A putrit manapság passzív háznak hívják
-
Lassan a Huawei bezárhatja a boltot.
-
genlog
aktív tag
válasz
#90088192 #85 üzenetére
Dehogy. Nem csak a hitről, hanem a vallásról, vagyis a komplex egészről beszélek. Ne keverd a kettőt, illetve a hármat, mert az egyházzal is kevered a vallást magát.
A vallás a hitnek ad keretet, rendszert; valójában közvetíti az anyagi világ felé. Egy ideális világban a kettő megegyezik. Bár ezt ide leírni talán felesleges volt, azért leírtam, hogy tiszta legyen. -
strogov
senior tag
"a megfigyeléseket, átnevelő táborokat meg a teljes kontrollt tartsák meg maguknak mert ezekre senki nem vevő."
Na persze. Minden ország minden vezetője földön csúszna egy olyan rendszerért ami Kínában van. Csak van olyan amelyiket már akkor se választják újra ha eszébe jut.
"Mindent meg akarnak szabni"
Minden ország minden vezetője mindent meg akarna szabni. Az amerikai vezetés most csak azt szabta meg, hogy ki ne használjon amerikai IP-t. Kína nyugodtan használhatja a saját cuccait senki nem szól bele ... az, hogy ez mire elég látjuk a huawei telefonokon. A covid-19 vakcináknál a bizalmi indexen meg azt láthatjuk, hogy az emberek melyik ország minőségbiztosításában bíznak jobban, vagy kevésbé.
-
mauimagic
senior tag
Azt hittem ez valami Huaweies topik, turbómagyar feszengésre nem számítottam
-
genlog
aktív tag
válasz
#90088192 #81 üzenetére
Lásd be, ez a hozzászólásod csak trollkodás.
Olyan dolgokat sorolsz, amit nem is mondtam. Szalmabáb-érvelések hada.
A vallást pedig az alapján megítélni, amit hallottál bizonyos egyházakról... Azt akarod mondani, hogy Jézus tanítása azért nem helyénvaló, mert volt inkvizíció például?
De tovább ezt a kérdést itt nem lehet forszírozni, engem előbb törölnek, mint titeket, így nem foghatom bő lére a hozzászólást, pedig több aspektus lenne, amivel mindez alátámasztható, azok után meg csak a vak nem látja, mi folyik a világban.
Ennyi. Általam téma lezárva, mielőtt engem zár le a modi. -
Benetnes
tag
Nagyon adom amit leírtál! Ezek tények, nem is értem itt ki miért kakaskodik. Fejlődés nulla, fizetőértéke nincs a munkádnak ebben az országban. Vennél autót, házat, egy normális ruhatár, haladni a korral minden tekintetben de miből? Minimum nettó 250 ezertől kéne indulnia a fizetéseknek, hogy egyáltalán élhető legyen ez az ország. Ne fakadj sírva a boltokban a rekord magas áfával és mutyival megtámogatott beszakadt forint miatt értelmezhetetlen árakon. Így persze hogy nem megy a gazdaság, ha nincs mit költeni.
Élj a mának itthon másod úgy se lesz.
Mi ez ha nem szégyen? Nem stadionozni kéne hanem 250 forint alá visszarúgdosni a szájbaba.....t eurót na az eredmény lenne!!!
Mire legyek büszke hogy hülyének vagyunk nézve?Hogy On is legyek.
Amerika ne szóljon már bele mindenbe, kicsit átestek a ló túloldalára.
Mindent meg akarnak szabni, közben meg egy marék szárított lepke szintjén vannak agyilag. Huawei, xiaomi, ZTE, Facebook, Google, Amazon mindenkibe beleáltak aki nagyobb piaci részre tett szert. Az Apple meg a Samsung miért nincs megszólva semmilyen ügyben? Jó lesz ha ezt a bohócot leváltják holnap.Kína meg maradjon a határain belül mielőtt a komcsi diktatúrával együtt bedózerolják őket az óceánba.
Amíg szórakoztató vagy háztartási elektronikai cikkeket gyártanak addig nincs baj szerintem jó úton haladnak.
De a megfigyeléseket, átnevelő táborokat meg a teljes kontrollt tartsák meg maguknak mert ezekre senki nem vevő. -
törölt tag
Ertem, felsz a valtozastol e csak a kijelolt dogmak menten lehet mindenknek elni. Parancsoljon Kinaba faradni, a lehetoseg adott, akar Eszak koreaban is. Mert reformok nelkul, TE meg mindig az apatsagban irnad a kodexet gyertya feny melett, de lehet a mamut vadaszat jobban illene hozzad.
Vagyis egy tipikus Magyar gondolkodas mod, ami jo azt eltetjuk a fejlodesben, ami nekunk nem tetszik az meg milyen mar fujj le vele, es akarjuk a maradisagot. El azonnal a szamitogep elol, mert ordogtol valo, es homo szexualisok is hasznaljak.
Tudod a nemi identitas, ha egy cseppnyi empatia szorult volna beled, akkor el tudnad kepzelni, hogy a emberek nem csak leulnek es eldontik melyik iranyba tartanak. Kulso befolyas nelkul kialakul, rengeteg elolenynel megfigyeltek. Vagyis meg ra sem lehet fogni, hogy ugy neveltek.
Vallas, a vilag rakfeneje, szerintem egy olyan szervezettel ne peldalozz ami gazdasagi alapon mukodik es kifosztotta a legszegenyebbeket. Amit meg az emberiseg ellen tett arrol jobb ha hallgatsz mert a modik elsirjak magukat rogton.Nincs azzal semmi baj, TE igy akarsz elni, a jol megszokott dogmaid kozott, szived joga, csak el ne felejtsed, NE itelkezz!!!! Mert amit itt levagtal, az egy onmeghazuttolas, nem kicsit nagyon, egy kepmutato vislelkedesforma.
Ja Viola Zoltan NAK cimu konyvet ajanlom, elolvastam kb mindenre emlekszem, engem nem tudsz az uress puffogassal sarokba szoritani, bar latom kitartoan probalkozol. Ha meg van valamilyen csoport aki nem lett verig sertve a beszelgetesunk folyaman, azt keresd fel es fejezd be amit elkedtel. A Zsidok, Soros, Migransok, Romanok, Szlovakok, es ki tudja meg nem volt a listan, csak gyorsan szorgosan, kulonben a pokolra kerulsz
-
genlog
aktív tag
válasz
#90088192 #76 üzenetére
Látható az újabb generációkon, hova vezet, ha nincs helyes önazonossága és identitása csak korporációk, marketing és manipulatív, álnok ideológiák formálják/züllesztik egy fogyasztói zombivá, elvesztve minden emberiességét (nemzeti tudat, vallás, nemi szerep stb.).
Ebből nincs kiút. Ekkora rombolást nem lehet visszacsinálni.
A körkörös hivatkozás a múltat lenéző, azt romboló ideológiák sajátja, hiszen egyetlen érvük van: a múlt rossz, reformokra van szükség. Viszont a múlt nem rosszabb, mint a jelen, emiatt el kell hallgatni, végképp el kell törölni az emlékezést. A reformok általi világ viszont rosszabb lett, mint az előző, emiatt gyorsabban még újabbat kell kreálni és így tovább.
Ennek szerte a világban nyilvánvaló jelei vannak a politikában, gazdaságban, mindenhol, még a művészetekben vagy a nyelvekben is.#77 A magyar kormány olyan, amilyen, de semmiképpen nem jobboldali, különben akkor a magyarságtudatot erősítené, a magyarságot védené szerte a világban - nem ezt teszi.
Bizonyos jobboldali elemeket felhasznál szavazatszerzésre, de attól még nem üldözi a homoszexualitást, más vallásúakat, nemzetiségeket stb. hanem egyengeti azok erősödését a magyarok, a hagyományok ellenében, tehát ők is azt a rombolást végzik el, mint a nyugati liberalizmus, csak más címkék alatt, más prózával feldíszítve.
Hogy korrupt, meg haverialapú... persze, egyetértünk, de a baloldali kormányok például mind ilyenek voltak mindig is, szóval ez a jelenség semmiképpen nem a jobboldaliságra jellemző. -
törölt tag
Tudod, sok embernek nem is esik le a haza szeret egy erzes lenne, nem pedig egy itelo birosag ami mindenkinek megmondja a tutit.
Pont hogy aki szereti a hazajat, az jar lehajtott fejjel, es keseruen egyetert azzal amit leirtam.En max egy ket embert tudok szeretni, nem vagyok kepes magameva tenni a kollektiv bunosseg negaltjanak a gondolatat. Nem szegyen ez van. Nem jelent se jot se rosszat, csak mast.
-
exedoc
senior tag
Erre reagáltam:
"Egyetértek. Ezeknek már a hazaszeretet üldözendő, persze a hazaszerető az, aki az agresszor. A baloldal mindig ilyen volt, lényege a rombolás."Én nem beszéltem baloldalról amíg ezt nem írtad, illetve előtted nem írták. Nem is tudom, hogy jött ide, én a jelenlegi kormányt kritizáltam, ami jobboldali. Mélységesen elítélem ami jelenleg folyik, és ez független a politikai hovatartozásomtól, és nézeteimtől. És az, hogy erre ráragasztják, hogy ez jobboldali kereszténydemokrata kormányzás, az meg egyenesen okádék, körül kell nézni más fejlett országokban, hogy néz ki egy jobboldali kormányzás. Az, hogy bánt, és foglalkoztat ami a hazámban folyik, szerintem ettől jobban semmi nem tükrözi a hazaszeretetet, hiszen egészében látom ami történik, és az milyen hatással van az emberekre a környezetemben, ismerősi körben élőkre. Mindenki tudta, mikor meg lettek választva, hogy a tűzhöz közel állnak és megtömik a zsebüket. Ne legyünk álszentek talán én is megcsináltam volna. Viszont ők átestek a ló túloldalára, és semmi sem elég, még több kell, pedig azt hittem ha már tele vannak végre folglalkoznak majd gazdaságpolitikával, olyan dolgokkal ami mindenkit érint. Évek óta várok erre, de nem történik meg, és nem is fog soha.
Az meg nem magyarázat, hogy azé' ilyen szar a helyzet mer' a Soros meg a köcsög unijó. Ezt egyék meg a nyugdíjasok a köztévében, meg a rádióban. -
törölt tag
Ok mi a közös?
Itt bukik el, mert a népviselet kb ugyan az minden szomszédnak, a genetika egy X megy egy Y mint minden szomszédnak, a nyelv? Igen különböző de ezen az alapon az összes Angol nyelvet beszélőt egy nációnak tekinthetjük.
Érted már miért megoszt, és nem egyesít?
Hidd el, nem véletlen, az eredeti szeparacionak az oka a korai felismerés a betegségek terjedésének megakadályozása, így biztosítható a túlélés, amikor fogyott az erőforrás akkor még neki mentek egymásnak, de nem azért mert holmi magasztos eszme vezérelte őket hanem kanosak/éhesek voltak.
Erre a sunyi emberek felépítettek egy kultúrát, ami az oszd meg és uralkodj alapján működik, mindenki kiskirály akar lenni, vagyis a fragmentácio nekik előnyös.
Ehhez kell a tanulatlan tömegek hada aki nem hajlandó gondolkozni és szereti ha vezetik őket.
Énnek egyik módja a nacionalizmus.
A trükk az, hogy zárt érvelési körbe zár és onnantól csak önigazolásként működik. Tökéletes csapda.
-
genlog
aktív tag
válasz
#90088192 #65 üzenetére
A nacionalizmust nem találta ki senki, éppen azért alakult ki, mert közös tulajdonságaik alapján közösséget alkotnak emberek. Ma történik az, hogy mesterségesen találnak ki közösségeket, ami persze torz és nem működik jól.
#66 Miből vontad le azt, hogy a kritikust lebalosozzák? A legtöbb jobboldali ember bírálja a jelen kormányt, mert csak szépen szövegel, de ellenkezőleg cselekszik.
Nem hiszem, hogy nálam nagyobb kritikusa lennél társadalmunknak, de ez már nem a topik része lenne... -
exedoc
senior tag
válasz
#90088192 #65 üzenetére
Szerintem hagyd, felesleges. Mindenesetre érdekes, és sokat elmond a gondolkodásmódról kishazánkban. Aki kimondja, hogy szar amit jelenleg csinálnak, aki nem bírja elviselni, hogy ráerőltetnek valamit, és ezzel megosztják az embereket az balos. Ha valaki elmegy külföldre egy jobb élet reményében az majdhogynem áruló, mert a hazaszeretet az az, hogy itt maradsz és talán keresel annyit, hogy nem halsz éhen, merthogy így él a nagy átlag. De a baloldal rombol? Mi? Mi a f...?
Itt már nincs jobb meg bal. Ez a kormányzás ez jobboldali? Most emberek ezt hiszik tényleg? Ú... megyek innen inkább, de nagyon gyorsan. Kár volt belefolynom, vagy egyáltalán véleményt nyilvánítani.
-
törölt tag
A kérdés helyes, csak rosszul válaszolod meg.
Mihez kötődök? Asszonykámhoz, a 2 kutyushoz, meg a pár barátomhoz.
Semmihez nem akarok kötődni ami megosztja az embereket A nacionalizmus pont erre lett kitalálva, valmi aki segít külső ellenség képet generálni.Milliószor fontosabb kötődési pontok vannak az életben, mintsem egy szájba rágott űrkitöltő birka terelő maszlag.
Tudod a gyengék kiváltsága a birka ösztön. Mindig tartózni kell valahová, hogy a belső bizonytalanságot el tudja nyomni. A nyáj megerősítést ad, és védelmet.
Vannak olyanok mint én, nincs szükségem külső elfogadásra/megerősítésre másoktól.
A jövőnket a jelenünk határozza mEg a múltból még már tanultam eleget, de látom sokan nem.
Alantas öröm?
Az hogy szádba adott dogmákkal ítélkezel mások felett? Erre gondoltál?
Majd ha lesz 1 darab egyedi gondolatod akkor jelentkezz, addig is csináld amit eddig, mert abban jó vagy.
A haza szeretetnek semmi köze ahhoz amit csináltok, azt úgy hívják önigazolás.
Pozitiv hagyomány melyikre gondolsz, össznépi lopás, szomszéd kutyájának megmérgezése, mindenkit ott lapátolunk át ahol tudunk, ha megdöglik a tehenem akkor a szomszédé is dögöljön meg.... valamit kifelejtettem?
-
genlog
aktív tag
válasz
arnoldito #46 üzenetére
Egyetértek. Ezeknek már a hazaszeretet üldözendő, persze a hazaszerető az, aki az agresszor. A baloldal mindig ilyen volt, lényege a rombolás.
Fentebb írta Agyturbinkusz, hogy büszke arra, hogy gyökértelen kozmopolita és nem érez semmi nacionalizmust. Akkor vajon mit érez helyette? Mihez kötődhet? Felszínes, prompt közösségekhez, divatos szubkultúrákhoz vagy csak úgy teng leng a kultúrmassza közepén?
Fiatalon még oké, az ember legyen liberális, meg járjon világot, de később ha nem találja helyét, nincs múltja, akkor semmilye sincs, csak talmi és nagyon alantas örömök, ha nincs pozitív hagyomány, minden generáció lejjebb csúszik. -
exedoc
senior tag
Aki értette miért mondtam, hogy "putris" az értette, aki nem az nem. Tudod, az hogy Mr.O.V., és az ő ismerősi köre megteheti, hogy szétlopja az országot, és szerinted ez rendben van háát... egészségedre. Ahogy gondolom szerinted az is rendben van, hogy az uniótól, amire kígyót békát kiabál felvesz milliárdokat, hogy aztán elosztogassa a haveroknak meg elherdálja stadionokra ahelyett, hogy az ország gazdasági fejlődésével vagy bármi mással foglalkozna ami előrébb vinné, szintén meredek. Persze ha ezt kimondja valaki, akkor húzzon el innen. Kisebbség lennék? Nem hiszem. Csukd csak be a szemed, meg dugd be a füled, ha attól jobban érzed magad, és szidd kínát. Azok tehetnek erről. Meg a Soros, meg a migránsok meg még sorolhatnám. A véleményem politikai hovatartozástól, és a vagyoni helyzetemtől független. Kinek van nemzeti öntudata? Aki ezt elnézi, vagy az akit ez zavar? Egyre lejjebb csúsznak az emberek, miközben a tűzhöz közel állók dőzsölnek. Hála az égnek nekem szerencsém van mert nagyon jól élek, de amim van azt a két kezemnek, a kitartásomnak, és az akaratomnak köszönhetem, nem pedig annak, hogy ismertem valakit, és bekerültem egy olyan közegbe amitől okádnom kell, de ahol úszik a pénz. Ez a banda csak a saját kis szemétdombját kapirgálja, ezért putri. Nagy bizalmam volt bennük, de már rég eljátszották. Lopnak? Lopjanak. Évek óta arra várok, hogy végre tele legyen a zsebük, és végre foglalkozzanak az országgal is aminek a kormányzását nagy fölénnyel megnyerték. Sajnos azonban csalódnom kell, mert még mindig nem elég, és bizony nem is lesz soha. Ja és még valami mielőtt még elkezdi valaki a böszmeséget. Rohadtul nem vagyok baloldali. Ahogy egyébként ez a politika amit folytatnak sem jobboldali.
-
válasz
arnoldito #11 üzenetére
Bárki fejében putris az ország, akinek van elvárása, hogy mondjuk az állam jól működjön.
És a jól az nem bármelyik bezzegországhoz képest jól vagy nem Zimbabwéhoz képest jól, csak.... jól.Példa jön! Ha én ma ügyet akarok intézni a földhivatalban, akkor ezt nagyrészt elektronikusan megtehessem (2020, hellóóóó), kössék értelmezhető határidők az állami oldalt, legyen számonkérhető. Ezzel szemben a valóság: menj be, ja azt most nem lehet, akkor írj levelet, azt érkeztetik és talán 60 nap alatt meglesz a válasz. De ha nincs, hátbocs, járvány van, mond te is ezt annak, aki azt rajtad simán számonkéri. Na, ezt jelenti a putri.
És ahoz, hogy ne legyen putri, előbb fel kéne ismerni, hogy EZ a putri. Aztán el lehet kezdeni váloztatni rajta. De amíg sokan azt is tagadjátok, hogy van baj, a magyarkodásra hivatkozva, addig nincs miről beszélni....
Tanács: nem attól leszel hazafi, hogy nem fogalmazol meg kritikát.
-
Alchemist
addikt
válasz
Tigerclaw #53 üzenetére
Kína puskalövés nélkül szeretné Tajvan-t annektálni, ennek jelenleg akadálya a tajvaniak elszántsága, korszerűsített hadserege. Ezzel szemben a Krím-ben éppen az oroszoknak volt bérelt támaszpontjuk.
Trump-ékat elsősorban nem a telefonok, hanem a professzionális kommunikációs berendezések érdekelték. Nyilván nem szeretnének oda eljutni, hogy a következő generációs vadászgépben vagy más fegyverzetben Made in PRC alkatrészek legyenek. -
joey04
titán
Trump egy idióta. De egy idiótának is vannak néha jó döntései. A Huawei elleni harc az. Más kérdés, hogy egyből sokkal kenyémebben kellett volna beleállnia.
-
Tigerclaw
nagyúr
Vagy fejlesztes helyett csak bevonulnak Taiwan-ba, ami nem lesz sokkal tobb mint egy Krim 2. Lesz ejnye bejnye, de mivel annyi orszag fugg Kinatol, talan meg komolyabb szankciokat se vezetnek be, mivel azzal sajat magukat lonek tokon. Foldrajzilag tul kozel van Kinatol, es tul messze az USA-tol, hogy matematikai eselye lenne felszabaditani. Raadasul a tersegben van Eszak-Korea, Japan, igy konnyen 3. vilaghaboru lehet az egeszbol.
Ha Bidennek van esze, visszavonja az ilyen cegekre szabott komoly korlatozasokat es lassabb tempoban, eri el a celjat, vagyis a fuggetlenedest a Kinai gyartastol. A folyamat mar megindult, a nyugati cegek egy resze mar megkezdte a tavozast Kinabol, ahogy a bergyartok is. Ki kellene varni, hogy legyen eredmenye ennek.
Trumpot egyebkent sem valami vizio vagy strategia vezeti ilyen dontesekhez, hanem egyszeruen a penz, amit cserebe kap. Gyakorlatilag ket top 3-as, vagy legalabb top 5-os mobiltelefongyartot dobott vissza kb. 5 evvel. Annak is orulni lehet, hogy Kina meg nem valaszolt erre...persze jo okkal, mert o ugyanugy fugg az USA es Europa megrenedleseitol. Ki fogja etetni az az milliardnyi embert, aki munkanelkuli lesz, ha a megrendelesek elfogynak? Amugy Kina talan pont azon dolgozik, hogy ok is fuggetlenebbek legyenek a nyugattol. Ha nem is olyan husos falat, de ott van neki a teljes belpiaca, Del-Amerika, Afrika, Azsia egy resze + Oroszorszag es a kezeben tartott nehany post Szovjet allam.
Most meg patt helyzet van, de ha valamelyik fel kemenykedik, es a masik felet sarokba szoritja, nagyon rossz dolgok tortenhetnek.
-
Colomb
tag
válasz
#90088192 #36 üzenetére
+1 szerintem Agyturbina tök jól összefoglalta.
Nem senki nem Náci, és senki nem akarja a másik halálát, ebben biztos vagyok!
És ahogy leírtad #arnoldito te sem vagy elégedett azzal ami Magyarországon most zajlik!
Én csak erőt és kitartást kívánok neked, légy bátor tanúlj nyelveket, igen menj, legyen bátorságod és ismerd meg a világot kultúrákat és embereket. Legyen bátorságod kilépni a konfortzónádból, és nyitni Én egy nap letettem a "kalapácsot" feláltam és eljöttem... Ezzel én nem leszek kevésbé magyar! Dolgoztam olyan helyen ahol még nem is láttak Magyart! (nem nem az USA) Európaiként a világ legtöbb táján tárt karokkal várnak. Megbecsülnek, megfizetik, és megköszönik azt amit csinálsz... Ezt kívánom neked, hogy ne csak a szebb jövőbe bízhas mint szalmaláng hanem a jelen életed is szebb lehessen. -
arnoldito
senior tag
Én beszélek össze vissza? Te próbálsz meg szkatulyázni már mondtam, és burkoltan teszed mind ezt, szépen összemosod a dolgokat, mert azt mondod, hogy aki rendelkezik nemzeti identitással az egyenesen náci, szélsőséges, sőt gyilkolni is akar, ezért putris ez az ország. Jössz egy Roma gyilkossággál, ami 2008-ban volt, az elkövető egy pszichopata nem mellesleg. Ez meg rendben van ugye? [link]
-
Alchemist
addikt
válasz
Aprósólyom #28 üzenetére
Corruption is not a bug but a feature.
-
törölt tag
válasz
arnoldito #40 üzenetére
Latod, meg magad is leirod, ha nem mentel volna nemetbe, akkor se tudas se penz sosem lett volna. Ezen kell valtoztatni, de nem TE szerinted ez igy jo.
Tudod amikor otthagytam, akkor eppen hogy koromhoz kepest/tudasomhoz kepesat igen jo helyen dolgoztam, es ugy se volt semmi eselyem arra, hogy barmit elerjek, ha csak a fizetesemre hagyatkoztam, gyakorlatilag batoritottak, hogy a sajat cegemet lopjam meg, dolgozzak zsebre, mert kulonben kb valaszthatok, eszek vagy lakok.
Most dolgozok, kapok erte fizetseget, es nem kell mason agyalnom, max ha akarok mast is csinalni, mert lehet LEGALISAN. El sem tudod kepzelni, hogy nekem meddig tartott letrehozni a vallakozasomat, kb 10 perc a hivatali elintezni valo, online, teljesen legalis, es dolgozhatok. Neked mennyi ideig tartott? Na szerinted az normalis? Persze...
Folytassam?
Ha ugy gondolod, hogy leirom a tapasztalatomat, mert arrogans akarok lenni, akkor kezdjuk az elso megnyilvanulasoddal, annal arrogansabbat ritkan latni.Ezt kellene megerteni, azzal, hogy a nagy identitassal, probalod elfedni a problemakat, azzal semmire nem mesz. Tudod Panglosz mester, a vilagon minden a legnagyobb rendben van. Aztan oreg korara bevalotta mekkora mafla volt.
Tudod a tortenelem konyvet fellapozva, ez a magatartas forma igen jo mintazatot rajzol ki, ahelyett, hogy elfogadnad a meglatasat a masiknak, Buszken viritasz, hogy akkor is nekem van igazam. Hajra, ha neked jo. legyen igazad, csak menj es nezz korbe hogyan elnek az emberek. Vegigjartam Somogyot Tolnat es Baranyat, kb az utolso kis faluig. Na az valahogy nem azt mutatja, hogy nem egy putris hely. Es nem azert irom mert nem ertem meg azt, hogy nem azert elnek igy mert igy akarnak elni, hanem tudom, hogy nekik mar csak a halal maradt mint masik valasztas. Miert?
Mert az oktatas, mert a szocialis vedohalo, mert a kikozosites...es igen benne van a csodavaras a reszukrol is ahogyan majd mindenkiben....Meg mindig, a bevandorlok, erted, nem celorszag. Miert nem?
Az hogy integralni kell mas nepsegeket, csak neked uj, mashol ez teljesen normalis.
Csak egyszerubb azt mondani, hogy hulye bunko....
Ja az integralas nem egyenlo penz.Kulonben en agyarorszagon is megmondtam a frankot, csak az olyanok mint TE azt mondtak hulye vagyok, ha valtozik a dolog akkor uj okossagokat kell kitalalni, hogy ervenyesuljenek.
2/3 az 2/3 a szamok nem hazudnak. -
andor80
senior tag
válasz
arnoldito #46 üzenetére
Egyre jobban megvagy kavarodva.Elsőnek javaslom.Olvasd el majd értelmezd és azután összeszedetten kommentelj olyat minek van értelm .Köszi.ÉS tedd offba politika így is törölve lesz félig jogosan is.
"Olasz vagy Magyar ember nemzeti érzelmű senkit nem akar megölni. "
Mi van?[link] tényleg nem.
-
arnoldito
senior tag
Szóval itt nácik vannak? Ezért putris mi? Máshol még véletlenül sincs mi, csak nálunk? Attól mert egy Olasz vagy Magyar ember nemzeti érzelmű senkit nem akar megölni. Te amiről beszélsz az a második világháború fasizmusa, amiben a legszélsőségesebb nácizmussal kéz a kézben jártak. Történelem óra...
-
andor80
senior tag
válasz
#90088192 #38 üzenetére
Volt annoval nem tudok mit kezdeni .Remélem mindig ,hogy az emberíség tanul a hibáiból de mint látható ez nem megy.
Kis közösségügünkben is megfigyelhető ez pl a minősíthetetlen gumiszabályos moderáció pl.De mindegy is jelen van kit érdekel a múlt ..NEhogy már trumplit 200 éves dolgok miatt hibáztasd.
Mondom nagyon jól teszi -A kommunista véres diktatúra kínát nem szabad kokik és sallereke nélkül hagyni ha van rá lehetőség szét kell szopatni őket. -
andor80
senior tag
-
arnoldito
senior tag
Ja, hogy ha én rendelkezem nemzeti identitással, akkor náci vagyok és húzzak a vérbe!? Agyrém amit mondasz, már bocsánat, hogy ki merem mondani, hogy Magyar vagyok, semmi bajom azzal aki Német, Osztrák, Francia vagy Olasz. Tisztában vagy vele, hogy az Olaszok milyen büszkék arra amik? Pedig van baj, nem is kevés náluk, és mégsem Nácik, senkit nem akarnak kinyírni, ahogy te próbálsz egyből skatulyázni azért, mert ki merem mondani, szeretem a hazám.
-
arnoldito
senior tag
válasz
#90088192 #36 üzenetére
Kérlek folytasd még!
Szavaiból az arogancia csak úgy sugárzik, világot megjárt ember, aki szerint itt ha jól értem, mert ugye én szerinted fogykos vagyok, és csak úgy boldogulok bérből, hogy sehogy, a létminimum alatt tengetem napjaim, itthon lopni csalni kell. Magyarországról, sőt a megyéből, még soha ki nem tettem a lábam, ezek után lengetem a zászlót, és merek büszke lenni arra ami vagyok!? Magyar! Örülök, hogy kimondtad, hogy soha nem mondtad, de legalább belül magasabb embernek tartod magad kedves világ utazó. A választási lehetőség az szerinted az, hogy ocsárolok, majd mikor tenni kéne akkor már csak a nagy szám volt legfeljebb, vagy elhúznak, és onnan folytatják, hogy otthon milyen rossz, én megmondom innen a frankót.
Senki nem vitatja, hogy könnyebb bizonyos szakmákkal külföldön, de ott is dolgozni kell érte, hogy haladj is valamerre...
Mi az, hogy MO meg ZIM? Írd már le, hogy Magyarország, Zimbabwe, vagy még kiejteni is nehéz?
Bevándorlókról meg annyi, be lehet adni hivatalosan, mit is szeretne, aztán majd ha megfelel és szükség van rá jöhet, de papírok nélkül berontani nem szép dolog sehová, még akkor sem, ha csak keresztül akar menni. Mit szólnál, ha én most hozzád beülnék, másik 50 társammal, ha nem szépen szólsz szétverjük a lakásod, és menj dolgozz, mert nekünk kell enni, inni adni. Van az a videó, Svédben, hogy szegény migránsokat, be kell fogadni, majd tíz emberből kilenc azt mondja mikor természetesen, hogyne tudnék segítenk, majd mikor ott áll "Ahbula" már azt mondja, sajnos meg kell beszélnem a nejemmel, most pont már nem is szabad az szoba stb... Képmutatás, PC szöveget nyomsz ezzel te is, közben a Magyar embereket meg savazod...
Vissza kanyarodva, dolgoztam németben, tesómmal együtt, én 8.5 évet ő meg 5, a kint megszerzett tudást hazahoztuk, és vállalkozásunk van, meg alkalmazottak, akik jól érzik magukat nálunk. De nyílván mi hülyék vagyunk, miért nem maradtunk kint ugye? Azért nem, mert mi változtatni akarunk, mi más vállakozók akarunk lenni, nem csak nagy hanggal osztani az észt, világpolgár...
-
swayze
tag
válasz
arnoldito #35 üzenetére
Én itt élek Mon 29 éves vagyok (8 éve dolgozok kb) és esélyem sincs saját ingatlant venni vagy jövőt tervezni, mert a fizetések arra jók, hogy sok adót fizess belőle meg albit aztán hónap végén maradjon 40-50 ezred (és én nem keresek rosszul) ami arra lesz jó, hogy ha valami elromlik vagy javítatnod kell akkor azt futja. 1 éve kb már én is felismertem, hogy ez az ország csak jelent ad az embereknek jövőt nem (ezért nagyon tanulom a németet)! Itt annak éri meg maradni aki örökölt vagy kap egy lakást, onnantól már el lehet lenni, akinek ez nem adatik meg az már pakoljon is, mert a 25-30 év hitel beláthatatlan időtartam.
A politikáról itt könnyű véleményt mondani teljesen mindegy melyik oldal van hatalmon az embereknek csak az számít, ha a jobb a hűtőt viszi a bal a vasalót akkor a bal a jobb, mert az kevesebbet lopott. A valóság meg az, hogy mind kettő egy büdös tolvaj és soha nem adnám egyikre se a szavazatom, de ezt a magyarok egyszerűen nem látják nagyon buta nép csak magunknak köszönhetjük, hogy az elmúlt 30 évbe Európa legrosszabb országai közé tartozunk, úgy hogy jó az elhelyezkedésünk lehetne mezőgazdaságunk és a természeti károk is nagyon ritkák e helyett mi van? Szegénység, korrupció, 0-ás egészségügy, hazugságok, diktatórikus államok pártolása (Kína, Oroszok) a törvények a politikusokat védik meg a hazugságaikat a pénzek eltüntetését, közbe te meg magán orvoshoz mész ha bajod van mert a közegészségügybe akár meg is halhatsz?
Ezek után te tényleg büszke vagy rá hogy magyar vagy, mert én már egy jó ideje nem!
-
törölt tag
Itt most lesz egy hulye kerdesem, csak elvi szinten:
Amikor amerikaban szegregacio volt, akkor melyik orszag ment oda es azt mondta, hogy nem hasznalhatjatok a TECH-et ami a mienk, sot nem is kereskedunk veletek?
Csak mert ez a bort predikal es vizet iszik esete.
Meg mielott felre ertes esne, NEM nem partolom semmelyik nepcsoport/ember vegazalasat velt valos elkepzelesek alapjan.
-
andor80
senior tag
válasz
arnoldito #11 üzenetére
Sajnos az az úgynevezett"hazafiak" köznyelvben nacik miatt "putris" ez az ország nekik kellene elhúzni de szerencsére igen kis apró kisebbség ők semmi vizet nem zavarnak .Hangosak ?Igen.
Relvánsak?Max mémekben.On!
Huawei tulaj vagyok rég óta most p30 pro
Megvetem a trumlit egy idióta veszélyes alak(Ld az elmúlt hetek)
De kezdek igazat adni neki .
A kommunista kínai állammal sajnos úgy néz ki tényleg együttműködik a Huawei.
Arcfelismerő kamera technológiát ad el ami alkalmas az Ujgur kisebbség azonosítására ami pedig segíti őket az átnevelő táborba juattani és ott embertelen körülmények közt sínylődni
HA ebben akár egy csavart is sergít a huawei ha ez valóban igaz akkor pusztuljon a Huawei bármennyire is szeretem a márkát.Persze a huawei szerint csak teszt volt..PERSZE...Féreg lvl 99
-
törölt tag
válasz
arnoldito #35 üzenetére
Ez a kulonbseg, nekem senki popsijat nem kell nyalnom, olyan helyet kerestem, ahol azert alkalmaznak, amit tudok, nem azert, hogy kit ismerek.Latod magadbol indulsz ki azt gondolod en a zavarosban halaszok, hat pont azert jottem el, mert nem volt hozza gyomrom.
Kulonben, meg Eloszor Ausztral voltam, igy kicsit nehez a TE erveidet ram eroltetned...
Itt kezdodik a kulonbseg. Persze hogy elboldogulsz, a hal is el van a rajban. Csak valaki nem akar a rajhoz tartozni, mert nem ert egyet azzal amit a raj csinal. Remelem, a nagy nemzeti identitas, kellemes erzest kelt benned, illetve, kajat tesz az asztalra. Bennem asszonykam kelt kellemes erzest, es a munkam erteket nem kell ugyeskedessel, lopassal kiegeszitenem. Ezert mar megerte eljonnom, igy orulok neki, hogy TE ottmaradtal.Minden problema megoldasa ott kezdodik, hogy fel kell ismerni a problemat, kulonben soha semmi nem valtozik, ha ez igy jo, legyen, csak nem nekem.
Akinek van valasztasi lehetosege, az rogton nem kivanatos? Mert addig kanaan MO mig nem lattal mast.
Igazad is legyen, Neked eleg, es itt ki is fulladt, mert a kulonbseget nem tudom leiirni sajnos.
Lathatod mennyi emberrel beszeltem az itteni forumon is, sosem emlitettem meg senkinek, hogy alacsonyabb rendu/magasabb rendu mert adott orszagban el. Ez csak a TE narrativad, amit probalsz a szamba adni, en annyit mondtam, hogy ertelmetlen azokat az embereket elkuldeni akik latjak/kimerik mondani mekkora a baj. Mert azok az emberek tudnak rajta javitani. Az hogy te elmesz minden nap dolgozni, es szerencsevel a nemzeti atlag kornyeken keresel egy eleten at, azzal kb semmilyen valtozast nem fogsz indukalni, azzal meg, hogy Zaszloval a kezedben a melledet dongetve hangoztatod, hogy minden rendben, meg annyira sem.Ha igazad lenne, akkor a bevandorlok nem tranzit orszagnak hasznalnak MO-t hanem celnak, de latod meg nekik sem fullik a foguk ahhoz, hogy ott letelepedjenek. Amikor ekezik az afrika menekulteket, akkor azert megmutatnam neki azokat akik ZIM-bol jottek. A magyagyarok nagyresze jelenthet nekik szorgalombol kitartasbol, es oszintesegbol. Csak ugye MO-n sosem fogsz veluk talalkozni...
Kicsit el kellene ezen gondolkozni, es tenni valamit, legalabb el/be ismerni, hogy igen is komoly gondok vannak mint a gazdasaggal, mint az alltalanos mentalitassal. Csak ugye aki ebbe szuletik annak ez a normalis. Szerintend normalis hogy az orszagban elok tobbsege gyakorlatilag nem tud megelni a fizetesebol(Szegnysegi kuszobb alatt vannak)? Azt is igy ugy csusztatva/feketen kapja? Folytassam?
Egyszeru mindig mast okolni mindenert, aztan amikor elfogytak a bunbakok, akkor majd neztek mint hal a szatyorban. Mert akkor csak azok lesznek veled ott, akik pontosan igy gondolkoznak mint TE. Majd meglatjuk mire mentek.
-
arnoldito
senior tag
válasz
#90088192 #34 üzenetére
Na akkor már nem vagy itt, hála az égnek!
Tévedésben élsz, engem ugyan nem vet szét az ideg, de tudod(bár honnan tudnád, hisz elhúztál
, mert te oda mész ahol jobban elvagy a zavarosban, te vagy az európai polgár mi?
) én pedig hazafinak érzem magam, és képzeld el tudok itthon boldogulni, nyílván ehhez kell kitartást, ellenben veled aki csak magyaráz, és nincs nemzeti identitása. Jössz itt a nacionalizmus bármilyen dumával, te ebben nem veszel részt. LOL! Azt is letagadod, hogy Magyar vagy mi? (Bár aximum ahogy látom, csak a személyidben!) Nyald a németek, angolok, vagy bárhol máshol is légy popsit, az való neked. Persze ezt kimondom, akkor ideges vagyok mi? Vagy csak fáj az igazság!? Nem kell válaszolni, költői kérdés volt... Szebb jövőt!
-
törölt tag
válasz
arnoldito #11 üzenetére
Ez tetszik nincs elég baj, meg azok is húzzak el a belüket, akik tudnának valamit csinálni, és bevalljak, hogy igen is nagy a xar.
En megtettem, sot buszke vagyok ra, hogy nem eltetem a nacionalizmus semmelyik formaljat. Jobban/nyugodtabban elek mint valaha? Nem kerdes, kozben teged meg szetvet az ideg, mert valaki ki meri mondani amit gondol... Szep jovot, Live long and Prosper V
-
genlog
aktív tag
Márpedig ők is baloldaliak. Ahogy Európában az úgynevezett jobboldali pártok is baloldaliak, csak mérsékeltebben, mint az úgynevezett baloldaliak.
Annyira balra tolódott korunk politikai palettája, hogy a jobboldal szinte eltűnt, vagy marginális szerepe van néhány ország (pl. Izrael) kivételével. -
exedoc
senior tag
válasz
arnoldito #24 üzenetére
Kína nagyon tör felfelé, ez így van. Én sem repesek tőle. Igazából nekem ami nem tetszik az ahogy csinálják a dolgokat. Elkaszálnak egy nagy céget mert első volt az 5G-ben? Oké akkor tiltsa meg, hogy az USA-ban nem lehet Huawei eszközökkel 5G hálózatot kiépíteni. De miért is kell tönkrevágni akkor az egészet? Miért nem kap google licenszet? Miért nem gyárthat attól még okostelefont? Ennyi erővel vágjuk tönkre a Tesla-t is mert élen jár az elektromos autók gyártásában, technológiában, és a többiek túl le vannak maradva. Ja hogy az amerikai? Arra is kíváncsi lennék, hogy akik itt helyeselnek meg fujjognak Kínára, vajon hánynak van Xiaomi telefonja, és hányan rendelnek az AliExpress-ről olcsón dolgokat, pl. telefontok, kijelzővédő üvegfólia, és még sorolhatnám. Vajon hányan vásárolnak kínai üzletekbe mert olcsó? És vajon hányan tudják, hogy a méregdrága iPhone-t kínai Foxconn gyártja többek között? Az jó az USA-nak? Legyártatják relatíve olcsón, majd szétszórva a világban eladják méregdrágán hatalmas profittal? Akkor jó Kína? Igazából számomra semmi különbség nincs Kína és az USA között. Utóbbi egyre többször mutatja meg milyen undorító módszerei vannak. Mellesleg kémkedést kiáltani annak az országnak ahol a Google és a Facebook mindent figyel, a vásárlási szokásaidtól kezdve a megtekintett weboldalakon át. Érdekes. Nagyon érdekes.
-
Colomb
tag
Igen technológiailag abszolút megvalósulhat, ha viszont nem diktatúrában fogunk élni (remélhetőleg) vagy/és nem mossák át mindenki agyát jófajta propagandával, minden szinten (mint ami most is megy) akkor jogilag, elég nehezen tudom elképzelni, hogy az emberek lenyelnék, vagy szavaznának rá...
-
Aprósólyom
addikt
válasz
gurubefree #3 üzenetére
"Ez nem más mint a multik lobbija az amerikai törvényhozásban"
Ez mindig is így volt és mindig is így lesz. Más kérdés, hogy eddig tudtál-e róla vagy nem. De, aki kicsit is képes stratégiai gondolkodásra és ismeri a történelmet, az belátja, hogy az érdekeket meg kell védeni, különben elveszik azt is, amit korábban megszereztél, hiszen egy bizonyos érdekütközés után már elvesznek a PC megoldások... A hétköznapi ember saját életében zajló kis dolgaiban is megnyilvánul ugyan ez a mechanizmus. -
genlog
aktív tag
-
arnoldito
senior tag
Még idézőjelben sem mondok a hazámra olyant, hogy putris. Mondom azt, hogy kis ország (hazám, nagy részét elvették). Egyébként abszolút nincs miért szégyenkeznie, mert a Nagy nyugaton pl. Angliában térdig járnak a szemétben, és hát a francia, spanyol, olasz se sokkal különb, nyílván van lemaradás, de a 40 év kommunizmus érződik. Németek, osztrákok attól sírva fakadnának, ahogy kinéz a házuk tájéka.
Sajnos értsd meg őket is, nem adhatják a Kínai államnak azt a technikát, mert közvetve ők tolják a Huaweit és a Xiaomit, és hasonszőrű márkákat, cserébe mindent is tudnak rólunk. Ugye az 5G kiépítésre emlékszel, Trumpnak szúrta a szemét, miért nem Amerikai vállalat csinálja náluk, ha már pl. ott a Cisco. Én csak azt mondom, minden országnak szíve joga megvédeni a saját szellemi tulajdonát. És ha mindent kivinnénk Kínába vagy Indiába gyártani, mert ott olcsóbb mit csinálunk itthon? Füvet legelünk? Mindenki nem lehet mérnök...
-
andsom
csendes tag
Hasonló lesz ez a chip gyártással is. Az amerikaiak bele kényszerítik Kínát a fejlesztésbe. Már pedig pénzük és anyaguk van és már korántsem egy elmaradott ország. Gyakorlatilag az amerikai megoldás csak nagyon rövid távon fog működni, hosszú távon tökön lövi magát az USA. De ez nekünk valahol jó lesz, szóval várjuk a fejleményeket.
-
Colomb
tag
Szép új világ? Hurrá Kina?
Ajánlom figyelmedbe...https://www.youtube.com/watch?v=NXyzpMDtpSE
A Huawei és az egész Kinai rezsim kéz a kézben fog a nyakadba folyni szépen lassan, lehet tapsolni... Meg az önjelölt Királynak aki megment minket a hanyatló nyugattól.
És megágyaz ennek ! had jöjjön >> csak neked Szittya Magyar ;D -
doooo
veterán
válasz
gurubefree #18 üzenetére
Kezdőárakról van szó. Az, amit a cégek határoznak meg, nem feltétlenül a vásárlók. Na meg azt is vedd figyelembe, hogy az i12-k új modellek. És persze Google nélkül még kevésbé jogos a Huaweiek ára.
-
gurubefree
senior tag
Csak egy peldat emlitenek .... felesleges vitaba nem mennek bele mert az arak szinte naponta valtoznak , es sokban fugg attol honnan szerzi be az ember a keszuleket .
Huawei nova 7 es a Samsung A71 . Meg lehet nezni mit kap az ember kevesebb penzert a Huaweivel ! Van sok mas pelda ...
iPhone 12 Pro 256GB ~£950
Huawei P40 Pro 256GB ~£750iPhone 12 Pro max 256GB ~£1150
Huawei P40 Pro+ 512GB £999 -
Alchemist
addikt
Attól tartok, hogy Trump jórészt csak a felszínen kapirgált... ha a nemzetközi kereskedelmi forgalomba hozatal expliciten igazolandó feltétele lenne annak igazolása, hogy nem használnak fel ki nem fizetett szellemi terméket vagy éppen gyerek- illetve rabszolgamunkát, akkor (nemcsak Kínában) sokaknak főhetne a feje.
A kínai dömping bizony érezhető nemzetbiztonsági kockázatot jelent (annak mindenképpen, aki a hatalmi erőviszonyokban nem Peking csicskása).
Érdekes, hogy Kína az a "kommunista" ország, amely élen jár a kapitalista kizsákmányolásban. Így csak addig lehet örülni az occó kínai termékeknek, amig a fagyi vissza nem nyal... amíg ki nem rúgják az embert, mondván a munkádat egy kínai kuli heti 60 órában harmadáron elvégzi. Lassan persze a kínaiak is megszokják a jólétet, nem lesznek annyira olcsók... felkészül Afrika. -
exedoc
senior tag
válasz
arnoldito #11 üzenetére
Akkor átfogalmazom mert az "idézőjelbe" szót vagy nem láttad vagy nem akartad látni. Ebben a kicsi országban... mondandó folytatva. Nem akartam vitát szítani, de engedtessék már meg nekem, hogy felháborodjak azon ami hazánkban zajlik. Ettől viszont még mindig magyar vagyok, és nem akarok elmenni innen, bár nem mondom, hogy nem fordult meg párszor a fejemben. Az álláspontom a politikai nézetemtől független. Elég szomorú, hogy politikai kérdés lesz egy tech vállalat fejlődéséből. Gondolom ha hazánkban lenne ez a nagy tech cég te lennél az első aki felháborodna a kialakult helyzeten. Hagyjuk már ezt az álszent dumát, hogy miattuk lesz más országba munkanélküliség. A munkanélküliséget, minden ország maga kezeli ahogy tudja, vagy nem tudja. Ahogy a gazdasági, ipari fejlődés is minden ország saját dolga.
-
doooo
veterán
-
doooo
veterán
válasz
gurubefree #3 üzenetére
Ennek a "minőség" résznek semmi értelme nincs. A "megfizethetőségnek" sem, hisz a csúcs Huawei-ek drágábbak a Samsungoknál (de talán a középkategóriában is), sőt, mostanában az iPhone-oknál is. Versenyképességről, meg versenyről meg főleg nem beszélhetünk, hisz a kínai állam korlátlan pénzmennyisége áll a cégek mögött (legalábbis Huawei esetében). Ez a piaci verseny szöges ellentétje.
-
gurubefree
senior tag
Teljes mertekben igazad van ... az en hibam , rosszul fogalmaztam . Amire szeretem volna utalni az az volt , hogy ar-ertek aranyaban keptelenseg felvenni a versenyt a kinai gyartokkal . Ez pontosan abban a szegmesben csucsosodik ki ahol a legtobbet adnak el ( "kozepkategoria" ) . Ahogy megyunk feljebb nincs annyira latvanyos arkulonbseg ... de vigyaznak arra , hogy robbet kapj a penzedert ! Hasznaltam Huaweit , Xiaomit , most eppen egy Oppo Reno z2-t nyuzok . Lehet rossz peldaval jovok de szerintem ez is jol tukrozi mi is tortenik ... hogy vannak Europai es mas joleti tarsadalmakban elo emberek kihasznalva, felrevezetve multik altal .
Sokat kerekparozok ... Aki benne van ebben a dologban tudja hova jutott ez a sport manapsag . Egy kozepkategorias vaz ( carbon ) megfizethetetlen !
A kepen lathato vaz es kerekszett kinai .. kozvetlenul a gyartotol .Egy ilyen kaliberu kerekpart keptelen lennek kifizetni . Kozel 5000km tettem bele problemamentesen . -
arnoldito
senior tag
Maximum te fejedben putris ez az ország! Ha nem tetszik el lehet húzni innen! De ha kihúznátok még jó páran a buksitokat a demokrata, bocsánat balliberális had ne mondjam miből, látjátok, hogy a "Demokraták" és Republikánusok között ebben pont egyetértés van. Senki nem szeretné, hogy az ő tollával ékeskedjenek, cserébe még gazdasági, technikai fölényt szerezzenek, és a saját országodban még sok sok munkanélkülit teremtsenek...
-
zzola
titán
Sokadjára RIP!
-
exedoc
senior tag
Mr.T. az USA O.V.-je, a Huawei pedig a "Soros". Agyhalálban kopipészt. Mert az, hogy egy ilyen idézőjelbe putris országba ez megtörténik már az sincs rendben, de hát itt az isten háta mögött előfordul az ilyen. De hogy az USA is elkapta ezt... az már nonszensz.
-
törölt tag
válasz
gurubefree #3 üzenetére
Azért a Huawei nem harmadáron mozgó kétpálcás volt, simán fellépett az Apple/Samu szintjére, ahol leginkább az egyéni ízlésen múlik kinek melyik jön be a legjobban.
-
Tigerclaw
nagyúr
Trump a lelepese (kidobasa) elott az utolso honapokban, hetekben kiarusitast tart. Penzert barkinek ad kegyelmet, megnyitja alaszkai vadont az olajcegek elott, vagy epp kinyirja az Apple legnagyobb rivalisait. Kell neki majd a penz, miutan konnyen lehet hogy birosagon, majd a huvosben kell letoltenie nemi idot, foleg hogy allitolag sok adossaga van.
-
Armagedown
őstag
#7 Nyilván a sajátját védi, Amerika már csak ilyen.
-
Bgyarmati
csendes tag
Az USA - bizonyos területeken - nagy technológia elmaradásban van pár kínai céggel szemben. Ezzel a keménykedéssel túl sokat nem tudnak ártani, legfeljebb rövid távon - a kínai állam megtámogatja az USA által betámadott cégeket - viszont hosszabb távon megerősítik az ellenfelüket. "Ami nem öl meg, az erősít".
Legjobb példa az oroszok elleni EU-s gazdasági embargó. Az embargó kezdetén az oroszok búzaimportőrök voltak. Az embargó hatására Putyin aranyesőt öntött az orosz gabonatermelőkre, MA már az oroszok az egyik legnagyobb GABONAEXPORTŐRÖK, már nem az USA határozza meg a világtőzsdén a gabonaárakat, a ruszkik is nagyban játszanak!! -
aprokaroka87
nagyúr
válasz
gurubefree #3 üzenetére
Azért egy 1200$-os iPhone és egy harmad annyiba kerülő telefon közt lehet különbség.
Az persze megint más kérdés hogy mennyi haszon van rajtuk.
-
gurubefree
senior tag
Miert nem csodalkozok ..... Egyrebb jobb minosegu , versenykepes , megfizetheto dolgok tomege omlik az europai , amerikai stb vegfelhasznalokra . Ez sok embernek szurja a szemet .... hogy , lehet igy eladni $1200-ert egy iPhonet amikor 1/3 vagy 1/4 aron lehet megvenni kinai termekeket nagyon jo minosegben . Ez nem mas mint a multik lobbija az amerikai torvenyhozasban ami ugye betegesen befolyasolja az EU burokratak babu tologatasat .
-
aprokaroka87
nagyúr
Tehát Usa = Megmondja bárkinek hogy te mostantól nem fogsz telefont gyártani, sőt semmit.
Miért, mert mi azt mondtuk...
-
Picco
addikt
de unom mar az ertelmi deficitben szenvedo naracsfeju neanderthal beleavatkozasat a technologiaba...rohadjmeg
Új hozzászólás Aktív témák
ph Lényegében ezzel lépéssel köszönhet el a Trump-adminisztráció.
- Futás, futópályák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Kuponkunyeráló
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Eredeti játékok OFF topik
- Építő/felújító topik
- A Microsoft beszállt a világ legnagyobb karbonmentesítő projektjébe
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Watch Active 2, 1 Év Garanciával
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus ProArt OC RTX 4070 OC 12GB GDDR6X videokártya 3 év garancia 27% áfa
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 Gen3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 14" WUXGA I MAGYAR I W11 I NBD Gar!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest