- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Házi hangfal építés
- Milyen házat vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Azonnali notebookos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
róland
veterán
válasz
krisztyann #44 üzenetére
Miért nem váltasz?
-
-
Keem1
veterán
Persze, de mobilnet a vezetékest hosszútávon - bár azért a szolgáltatók szeretnék - még nem helyettesíti. Én is használtam régen USB-s 3G modemet, akkor volt kb. 80-as ping. Mostanság lehet úgy 15-20. És a vezetékes? 2-5 között. A kolléga játékot is írt, meg skype-ot. Na a magas ping ezeknél még rosszabb mint az alacsonyabb sávszélesség. Szóval mobilnet mobilra, vezetékes net meg otthon mindenre (még mobilra is wifin). Ez az életszerű, gazdaságos és a legmegfelelőbb felhasználási mód. Néhány ritkább, átmeneti eset persze más, amit te is említettél.
-
ez oké, csak nekem, mint átlagjúzernek ezt honnan kéne tudom, hogy az oldal melyik részét kell komolyan venni, és melyik hülyeség?
ha itt, a színes, szagos grafikon ezt mondja, akkor nem ugrok neki a sokoldalas ÁSZF-nek, hogy hátha mégse úgy van.persze ez a T fassága, csak azért írtam, hogy lásd, honnan vesszük az infókat
-
mrhitoshi
veterán
Naja, de az egyenleg lekérdezős oldalon, vagy valahol a számláknál azt írja, hogy 7,1Mb és alatta 4G. Illetve a 4G-s ismertető fülre kattintva is az összes csomag bejön. Kicsit mintha átvágós szaga lenne a dolognak, de igen, jobban utána kutatva kiderül, hogy a különálló netcsomagoknál jelenleg csak az L-től felfele van 4G, és ezek szerint ezt nem is bővítik most. Mondjuk nem mintha értelme lenne 500MB-os csomagnál, de azért lehetne ezen a szinten is szolgáltatni a 7Mb/s-nál többet, mondjuk 15-öt.
Szerk.: Most akkor mivan ?
-
róland
veterán
válasz
krisztyann #32 üzenetére
Idézet a t-mobile honlapjáról: "A maximális sebességek a Like S díjcsomagok esetében a 4G/LTE technológiára jellemző névleges sebességek." - forrás: Like S díjcsomag
-
7GB-s mobilnet csomagom van ~másfél éve.
most, hogy az új lakásomban nem volt net két hétig, és a telefonról osztottam meg a nagy gépre, így sikerült elhasználnom a 7GB-t, egyébként jó ha 5-600mega elpörög belőle egy hónapban, pedig igen aktívan használom, van hogy erről dolgozom.szóval ja. valós, valódi mobilos felhasználási környezetben igencsak fölösleges a korlátlan mobilnet.
-
Keem1
veterán
"Nekem olyan korlátlan kell amivel mindent használhatok, netezés, fb, skype, netes játékok, stb..."
Áruld már el, hogy minek ez mobilra. Otthon korlátlan net van, hiába 1 GB díjcsomag a mobilon, otthon mindig wifire csatlakozom. Valahogy nem érzek késztetést, hogy telón is korlátlan legyen. Még max plusz 1 GB-nak látnám értelmét, a többi fölösleges lenne.
-
-
Qukac
tag
válasz
krisztyann #32 üzenetére
Igen néhány előfizeétshez csak 3G van, de ha forgalombővítést kérsz, automatán jön a 4G. Nekem Mozaik XS-em van, kértem hozzá egy 1GB-os adatbővítést, amivel már használhatom a 4G-t.
-
válasz
sz.balazs.95 #31 üzenetére
Ezt mégis honnan veszed? Az összes NetPlusz LTE képes havidíjas előfizetés esetén. Telekom ÁSZF 2.3.2.1:
Kínált sávszélesség (le/feltöltés): NetPlusz S-M esetén megegyezik a hang díjcsomagban foglalt adat felhasználására vonatkozó sebességgel (illetve csak hang
díjcsomag esetén 7,2/1,4 Mbps), NetPlusz L-XXL esetén pedig 60/22 Mbit/s. Minden havidíjas díjcsomag mellé igénybe vett NetPlusz adatdíjcsomag/opció
LTE1800 hálózat igénybe vételére teszi képessé a díjcsomagot. Így az adott díjcsomagban foglalt teljes adatforgalom leforgalmazható a 4G/LTE1800 hálózaton.Feltöltőkártyásokra meg nem érdeke a szolgáltatónak építeni, ez belátható.
(#29) mrhitoshi
Elképzelhető, hogy ilyen téren is bővítenek, mert már volt rá példa. Októbertől pl a Mozaik XS-t tették LTE képessé, mert előtte nem volt az.
Viszont jelenleg az összes aktív előfizetéses díjcsomag LTE képes a Telekomnál. -
válasz
mrhitoshi #29 üzenetére
„Egyébként valami nem világos. Most akkor több díjcsomagra is kifogják ezt terjeszteni, vagy maradnak a 3G/4G-s csomagok, csak nagyobb 4G lefedettséggel ?”
Természetesen csak a lefedettség nő. Annyira nem lendültek bele a dologba.
(#30) róland: Konkrétan az összes Domino NetPlusz díjcsomag ilyen. Csak az előfizetésesek kapnak LTE-t, de azok is csak L-től (1 GB-tól) felfele.
a félkövérrel megjelölt az LTE-s, a többi HSPA:
Domino NetPlusz S
Domino NetPlusz M
Domino NetPlusz L
Domino NetPlusz XL
Domino NetPlusz XXL
NetPlusz S
NetPlusz M
NetPlusz L
NetPlusz XL
NetPlusz XXLNekem amúgy Domino NetPlusz L van, Lumia 820-szal, de eddig csak H+ volt a max, de az is csak 7,2 Mbps-en, vagyis olyan, mintha sima HSPA-m lenne.
-
róland
veterán
válasz
krisztyann #24 üzenetére
Egyik szolgáltatónál se tudok olyan díjcsomagról, ami ha adatforgalmat is biztosít, akkor ne lenne képes a 4G-s hálózatot használni. (Viszont készülék rengeteg van még a piacon, amelyik max HSxPA-t tud.)
-
-
-
nesa
veterán
megneztem, ez nagyon tetszik, egy kiragadott reszlet garantált az esetek
100%-ában 0 Mbit/s. -
kurtuzov
senior tag
Szerintem ezzel csak elkezdik jobban csalogatni a népeket a 4G felé és így csökkenni fog a 3G leterheltsége.
-
krisztyann
tag
És mi van azokkal akiknek nem 4G-s a díjcsomagja?Így azokon a helyeken ahol nem hogy 3G még 2G sincs ugyan úgy használhatatlan lesz a hálózat?
-
Csak kár, hogy ebből a buliból feltöltőkártyások ki vannak zárva...
-
Bembee12
aktív tag
Mikor lesz már korlátlan mobilnet? Elég 3g-be. Csak legyen már
-
-
Gusztáv
addikt
Csak megérte kirúgni az Origó főszerkesztőjét, azóta nagyon harmonikus a kapcsolat
Mindenképp pozitívum a fejlesztés, bár nekem eddig is az volt az érzésem, hogy sok helyen a 3G kárára fejlesztették a 4G-t (pl itt nálunk Biatorbágyon).
-
trec12
addikt
Az árazásban sokkal fontosabb volna, de ebben én szkeptikus vagyok. Olyat nem nagyon fogunk látni, hogy egy 5e forintos net csomag 3-4e lesz holnaptól. Talán az adat ami több belekerülhet. Szal olcsóbb nem lesz. A Digi talán majd tesz valamit a kedvező árazás tekintetében ha elindul de ez szerintem nem lesz gyors mert a kapacitása ehhez szerintem kezdetben kevés lesz. Kénytelen lesz nemzeti roamingot kötni ha köt/tud egyáltalán. Tudtommal semmi kötelezettsége nincsen az indulással kapcsolatban ellenben az általuk kiadottak szerint azonnal indulnak ahogy lehet...
-
Qukac
tag
Rendben, az egy másik ország. Ez meg egy pozitív hír, hiszen mindig a tarifa meg a lefedettség van ostorozva. Most az egyikben történt egy szignifikáns előrelépés. Ne legyünk már tipikus magyarok mindig, hogy mindenért siránkozunk. Tök jó, egy sokat szidott pontot igyekezett megoldani a szolgáltató, jó irány. Az árképzési politika meg másik lapra tartozik, talán abban is történik előrelépés.
-
Qukac
tag
Komolyan fanyalog valaki egy ilyen híren? Mivel van ostorozva mindig X szolgáltató? "ÖÖÖÖ hát nincsen lefedettség", "Ne reklámozzad itten nekem a 4G-t miközben 3G sincsen...". Erre végre lépnek lefedettségileg egy elég nagyot előre, és itt meg megint csak fikázás megy. Mi kell nektek örök élet, ingyen korlátlan mobilnet?
-
Nagyon jó. Nem hittem volna, hogy ilyen hamar lépnek, miután megvették a frekvenciákat.
-
varsam
őstag
4G a jövő, 3G-re már nem lesz fejlesztés.
(#3) alldaybig
Eddig az volt a baj, hogy csak a nagyvárosokban van LTE és a kicsikre nem gondol senki. Most itt egy több tízmilliárdos beruházás, amivel év végére 80% lakossági lefedettség lesz, 2015 végére pedig 93%.
Az ügyfelek nagy százalékának bőven sok az ami most van adat, ha neked több kell, akkor pedig ott vannak a limit bővítő opciók: [link] -
alldaybig
tag
inkább a szánalmas adatmennyiséggel ellátott csomagjaikhoz adnának több forgalmat
-
Zoz
őstag
És mikor lesznek a települések 100%-ban lefedve legalább 1G-vel, hogy legalább telefonálni lehessen?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24P1 24 FHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest