Hirdetés

2019. január 21., hétfő

Hozzászólások

(#1) d@vee


d@vee
(fanatikus tag)

Nos, én is tegnap láttam. Nálam 9/10, ha a többi Marvel filmhez hasonlítom. Végigmegyek a számozásaidon, amikhez van hozzáfűznivalóm.

1: Hulk tényleg be volt promózva, erre Bannar ott szerencsétlenkedett abban a páncélban. Kicsit csalódás volt. Igaz az elején kaptunk a zöldségből egy keveset, de Thanos gyakorlatilag két pofonnal kifektette, pedig akkor még csak 1 kő volt nála. Kicsit csalódás volt, de viszonyítást kaptunk a főgenya fizikai erejéből.

2: Én is vártam a nagy Tony és kapitány találkozást, erre még telefonon sem beszéltek. Viszont ez nem feltétlen negatívum, így nem vettek el ezzel is időt más dolgoktól.

3: Gamorra halála hidegen hagyott, egy fontos infón kívül amúgy sem sok értelme lett volna Thanos ellen. Bár Víziót sajnáltam, de borítékolható volt a halála, mivel nála volt az Elme kő. Szegény Loki-t meg elintézték pár képkockával, azért ez gáz volt. Ide fűzöm Tony leszúrását is, annál tudtam, hogy úgysem halna meg, mert annyira nem tökös a Marvel. Pedig bár bevállalták volna, azért arra járt volna a piros pont.
A fél univerzum pusztulása meg annyira súlytalan, mivel az Idő kövével visszamennek és megakadályozzák azt a bizonyos csettintést és ezzel el lesz intézve. Persze előtte még lesz egy hosszabb harc Thanos ellen a kövekért, de kb. ennyi. Ezt vízionálom (érted :DDD )
Tudom hogy a "hatás" kedvéért nem így történt, de Strange miért nem állította meg az időt, mikor harcoltak az őrült titánnal és húzta le a kesztyűjét Thanosnak? Ja mert akkor ennyi is lett volna a nagy összecsapás?

6: A kiscsaj le akarta választani a kőről Vízió idegszálait, stb, hogy ki tudják venni a követ Vízió halála nélkül.

7: A befejezés megint. Sajnos nem vállalják be úgysem, hogy az elpusztultak úgy is maradjanak. Kell az a Pókember 2, meg dr. Strange 2 is, túl sok pénzkiesés lenne. Tehát nem is tudtam komolyan venni, mikor elporladt a komolyabb szereplők egy része.

Te megvártad a stáblista utáni jelenetet? Ha igen, leesett egyből, kit riadóztatott a félszemű?

[ Szerkesztve ]

"Kétségtelen, hogy kemény vagy. Amikor leérsz a terembe, megdöglenek a kismacskák és vér folyik a falból akkor is, ha lány vagy. Az edzést pedig nem neked kell bírni, hanem a gépeknek"

(#2) Victoryus


Victoryus
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Kapcsolódik ez a friss Shield sorozathoz, vagy azzal megint nem is foglalkoztak? Mondjuk fordítva is igaz, darabokra hullott a Föld, de egyik hős sem volt ott megmenteni.

(#3) h3lios


h3lios
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én ma néztem és nálam 10/10 lett a film.

Úgy látszik nektek sok minden nem ment át, mert pár dolgot olvasok itt amik teljesen egyértelműek (számomra).

d@vee:

1. Hulk nem akart előjönni Banner-ből, magyarázatot nem kaptunk rá, hogy miért de elég józan ésszel belegondolni. Ez a csávó hideg vérrel kiirtott 1 fél népet azon a hajón, majd Hulkot röhögve péppé verte, úgy hogy összesen 1 !! Infinity Stone volt nála. Egyszerűen rettegett a gonosztól, mert az összes kővel a birtokában gyakorlatilag Isten szinten van a csávó.

2. Tony és kapitány találkozás jó lett volna, viszont 1-ben nem lehetett volna ennyi karaktert kezelni. Wakandában már így is necces volt a dolog. (továbbra is röhögök azon, hogy sólyom és Blackwidow + Bucky lőfegyverekkel harcolnak az univerzum legbrutálisabb erői ellen)

3. JAJJ ! Gamora lehet, hogy téged hidegen hagyott, viszont 1 brutál érzelmi töltete volt a jelenetnek. Thanos a fogadott lányát dobta a szakadékba azért, hogy a feladatát végig csinálhassa. Ez már magában 1 érdekes morális kérdés, hogy vajon megéri -e feláldozni az egyetlen lényt, akit szeret, azért, hogy beteljesíthesse a küldetését.

És itt a következő két dolgot össze is kötném. Strange mondta a többieknek hogy 1/14 millió + az esélyük Thanossal szemben. Valszeg az az egy eset, amikor legyőzték azzal lett teljes, hogy Thanos megkapta tőle a Time Stone-t. Semmi értelme nem lett volna rambózni a képességeivel, ha a végén elbuknak.

Azt halkan jegyzem meg, hogy ekkora Thanosnál már ott volt másik 4 kő. Ezekkel simán verte volna Strange-et, mielőtt egyáltalán aktiválta volna a time loop-ot, mint Dormamu ellen.

És akkor a kapocs: Nem fogják Thanostól visszaszerezni a Time Stone-t és azzal visszautazni. Ameddig nála van a kesztyű addig legyőzhetetlen és Isten szinten van. Semmit sem tehetnek ellene és itt van szerepe a végén látható jelenetnek. Amikor Thanos látomásában a fiatal Gamora megérdezi tőle, hogy valóban megtette ? Én arra tippelek, hogy ezek a látomások időről - időre visszatérnek és szépen lassan az őrületbe kergetik majd Thanost és valamilyen események folytán ő maga fogja visszapörgetni az időt, mert nem tud együtt élni a gondolattal, hogy a saját lányát kivégezte és végül mégsem lelt békére.

Kövi:

Ha megfigyeled szinte csak új generációs karakterek haltak meg a végén. Nyilván a következő film után a régeiekkel már nem fognak építkezni. Persze a következő film vége valszeg az lesz, hogy a most elvesztett karakterek közül visszakapunk jópárat / mindet. Downy szerződése és sok más színészé lejárt, amiket nem újítottak meg. Nálam itt az a tipp, hogy azok a karakterek akik most elpatkoltak 1 alternatív dimenzióba kerültek, ahol az emberiség másik fele pusztult el. És a következő Avengers végén Tonyék feláldozzák magukat, hogy helyet cseréljenek az elpatkolt karakterekkel / megmentsenek akit csak lehet.

A végén Fury Captain Marvelt hívta.

[ Szerkesztve ]

B-tag: H3lios#2825

(#4) izzoken válasza d@vee (#1) üzenetére


izzoken
(újonc)

Tegnap láttam én is. Nem voltam elragadtatva. Thanos letarolt mindent, még a játékidőt is.

[ Szerkesztve ]

(#5) h3lios


h3lios
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Magához a cikkhez:

A vége érdekes lett. Őszintén szólva szerintem a kisebb rosszat választották. Ha kicsinálják a régi karaktereket (Tony, Kapitány) akkor azért hőbörögnének a fanok, hogy milyen kiszámítható a film. Egyébként erre várt mindenki, ezért számomra bármilyen hülyén hangzik, de pozitívum hogy azok a karakterek patkoltak el még ha áttételesen is, akikre senki sem számított.

És persze ez nem fog így maradni, mert ezzel valóban kiherélnék a következő éveiket, viszont annak a módja, hogy ezt az egészet hogy fogják rollback-elni felettébb érdekes.

Lényegében az egyetlen eddig ismert tárgy a time stone amivel ezt végre lehetne hajtani. Ez viszont Thanosnál van, aki ellen esélytelenek, mivel minden kő nála van. Ha ő nem akarja, hogy legyőzzék, akkor nem is fogják. (a képregényekben is a saját hülyesége miatt kapott ki, mert amúgy mindenki felett áll ebben az állapotában).

Én ahogy feljebb is írtam arra tippelek, hogy a Gamorás látomások szépen lassan felemésztik és ő maga vonja vissza a "csettintést", mert nem tud együtt élni a gondolattal, hogy nem maradt senki számára az egész univerzumban.

Mert azért lássuk be, rohadt unalmas lesz számára az örökké valóság. Ellenfele nincs, mert mindenkit kivégez pusztán egy gondolattal. Feladata szintén nincs, mert megtette amire vállalkozott. A csatlósait legyőzték a földön. Innentől kezdve lényegében értelmet vesztette a létezése.

Másik téma:

Rengeteg karatker volt a filmben, akit remekül kezeltek. Mindenki kapott kisebb-nagyobb feladatokat. Még Mantis is, mert majdnem miatta sikerütl legyőzni a főgonoszt.

Több karakter közötti kémiát én is szivesen néztem volna, viszont ehhez az kellett volna, hogy 5-6 órás filmet adjanak. Ami nyilván érthető okok miatt nem lehetséges.

Egyébként hamár idegesítő dolgokról beszélünk, akkor Petert kell, hogy megemlítsem.
Fullba tolta a kretént a Titánon. Értem én, hogy meghalt Gamora és gyászolni kell, de így konrkétan neki köszönhetően párolgott el az univerzum fele. Nálam ez az egy WTF moment volt az egész filmben.

[ Szerkesztve ]

B-tag: H3lios#2825

(#6) d@vee válasza h3lios (#3) üzenetére


d@vee
(fanatikus tag)

Ha akarta volna, már akkor beizzítja az idő kövét, mikor Thanos megérkezik. Nem kell mélyebben belemenni, annyira nem elgondolkodtató a film.
Gamorra-hoz persze értem én, hogy ott ki-ki elérzékenyült. Thanosnak fontos volt a nevelt lánya, mégis feláldozta. Arra értettem a halálát, hogy nekem személy szerint nem hiányzik, mert nem ad akkora pluszt. Nem arra, hogy a film érzelmi szempontjából is felesleges volt.
Értem én, Hulk miért nem bújt elő. Nem az a gond. Hanem az, hogy az előzetesekben az volt, hogy teljes pompájában ott van a csatában.

[ Szerkesztve ]

"Kétségtelen, hogy kemény vagy. Amikor leérsz a terembe, megdöglenek a kismacskák és vér folyik a falból akkor is, ha lány vagy. Az edzést pedig nem neked kell bírni, hanem a gépeknek"

(#7) total90


total90
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Most jöttem ki a moziból, 10/10. Baromi jó lett.

Ha nincs jó, ló a szamár is. Képeim: 500px.com/abenteuR Videóim: tinyurl.com/yb2nk3e6 Instagram @abenteuerkanal

(#8) adlersson válasza d@vee (#1) üzenetére


adlersson
(tag)
LOGOUT blog

"Tudom hogy a "hatás" kedvéért nem így történt, de Strange miért nem állította meg az időt, mikor harcoltak az őrült titánnal és húzta le a kesztyűjét Thanosnak? Ja mert akkor ennyi is lett volna a nagy összecsapás?" - h3lioshoz hasonlóan én spec. afelett még mindig nem térek napirendre, hogy elmondják Gamorra halálát Quillnek, akinek emiatt az utolsó másodpercben eldurran az agya (függetlenül attól, hogy három ezredmásodpercre vannak a világmindenség megmentésétől), így természetesen egy hajszálon múlik, hogy nem sikerült levenni Thanos kezéről a kesztyűt. :W

ㄅㄨˋ ㄆㄚˋ ㄇㄢˋ , ㄐㄧㄡˋ ㄆㄚˋ ㄊㄧㄥˊ 。

(#9) Ellia


Ellia
(őstag)

A film jó is meg nem is. De ez csak egy fél film. Totál súlytalan volt a vége - Thanos kinyírta a fél univerzumot és elég látványosan a 2. generációs kupac hőseivel együtt (rng wtf?) és életbe hagyva az "öregeket". Ebből szerintem következik, hogy tőlük fogunk búcsúzni a 4. részben. A hogyan az még kérdéses. Remélem annak tekintetébe átértékelhető lesz ez a rész.

Thanos mint "gonosz" szerintem jól működött amúgy - bár néha a méretaránya elég fura volt :D

Szóval 4. film, jön Captain Marvel és rendet rak - illetve a film végén tippre elő kerül Adam Warlock (lélekkővel együtt) akire (a gonosz énjére) fel is lehet húzni a csoportos filmeket az új karakterekkel.

BN: eszem#2717 GW2: eszem.3751 Uplay: SzMrt

(#10) wesder


wesder
(PH! kedvence)

Holnap megyek megnèzni, visszatalálós hsz.

"Minden, aminek kezdete van véget is ér Neo."

(#11) oriic válasza d@vee (#6) üzenetére


oriic
(HÁZIGAZDA)

"Ha akarta volna, már akkor beizzítja az idő kövét, mikor Thanos megérkezik."

Nyilván benne volt ez is abban a több mint egymillió lehetséges jövőben amit megnézett. Egyetértek amúgy fentebb írt ötlettel, hogy maga Thanos fordítja majd vissza az időt, csak közben ott a bibi, hogy a 4. filmről kiszivárgott forgatási képeken több szereplőn is valamilyen specális szerkezet van a kezükön, plusz a kapitány is az évekkel korábbi szerkójában látható.

Live-Die-Respawn

(#12) TazLeacher válasza h3lios (#3) üzenetére


TazLeacher
(PH! nagyúr)

1. Hulkal nem az volt a baj, hogy nem szerepelt, hanem, hogy az összes előzetesben benne volt...

2. Pontosan...Vakandában így is necces volt és a kutyát nem érdekelte. Nem 6 helyszínen kellett volna párhuzamosan nyomni, hanem egybe. Ennyi erővel lehetett volna az egész Thanosos dolog Vakandában, és akkor nem kell állandóan váltogatni.

3. Gamorra engem nem hagyott hidegen, de pont semmi érzelmi töltete nem volt. Thanos nem egy olyan apafigura, akiről azt feltételezi az ember, hogy ez mekkora nagy áldozat. És így is volt kezelve. Nem volt vívódás, nem volt "ezt azért nem", felkapta, 'oszt belehajította a lukba, mint egy kavicsot. 1 csík könnyel nem lehet egy jelenetnek érzelmi töltetet adni...inkább vicces és szánalmas volt, mint érzelmes.

Disney Infinity adok-veszek-csere: https://goo.gl/2CPMqH

(#13) TazLeacher válasza adlersson (#8) üzenetére


TazLeacher
(PH! nagyúr)

Ez bár a film egyik legnagyobb butasága, de ezt valahogy nem tudtam "komolyan venni", ezt valahogy felírtam arra a listára, hogy "kell ilyen is, mert ettől lesz film a film", de igen. Sokáig gondolkodtam, hogy felírjam-e erre a listára, mert ez konkrétan nettó baromság volt.

Disney Infinity adok-veszek-csere: https://goo.gl/2CPMqH

(#14) janeszgol


janeszgol
(PH! kedvence)

Én mára eljutottam odáig, hogy ha film, akkor csak Marveleket nézek. (Ebben benne vannak a sorozatok is.) Ezek kötnek le. Eddig mindegyik tetszett kevés kivétellel (Flash S3 gagyi, a legutóbbi Thor meg fárasztóan vacak.)
Szóval nem sokat várok ettől a filmtől, mert nehéz elrontani annyira, hogy ne tetsszen nekem. (Bár az erőltetett poénokat írtad, félek is tőle.) Az se jó, hogy a hősök halálának nem adtak drámai élt. Oké ha húszan halnának meg, elég unalmas lenne, de háromnál még lehet drámázni. Remélem jó film lesz!

A női nemnél csak a női igent szeretem jobban.

(#15) h3lios


h3lios
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mivel spoileres kibeszélő, ezért nem jelzem külön.

Viszont az a jelenet, amikor Red Skull megjelent rohadt epic volt. Mindenre számítottam, csak arra nem, hogy ő előkerül. Pedig amúgy teljesen logikus volt, mert az időrendben lévő első gonoszt, aki kapcsolatba került az első felfedett infinity gem-el nem írhatták ki annyival, hogy paff eltűnt azt jóvan.

Mégsem számítottam rá, hogy pont itt láthatjuk majd viszont.

B-tag: H3lios#2825

(#16) TazLeacher válasza h3lios (#15) üzenetére


TazLeacher
(PH! nagyúr)

Ez igaz, ebben egyet kell értsek, ott volt egy erős "neb@ssz" érzésem...

Disney Infinity adok-veszek-csere: https://goo.gl/2CPMqH

(#17) TazLeacher


TazLeacher
(PH! nagyúr)

Egyébként rájöttem mi a bajom a film második felével...teljesen súlytalan és következménymentes volt. Abban az esetben, ha nyertek volna, akkor azt lehetett volna mondani, hogy Happy End, Hollywood..stb.

Ebben az esetben, amikor lényegében lerohanta a Földet a lehető legnagyobb gonosz, és elbuktak, így az lett volna a minimum, hogy ennek van súlya. Lehetett volna egy másik Sokovia, egy újabb New York, 1-2 főbb szereplő halála, de nem lett. Az utolsó jelenet drámai lehetett volna, megfelelően lezárhatta volna az egészet még így is, ha nem ennyire szájbarágós.

Nem tudom ki nézi a Walking Dead-et. Ott a Season 6 vége. Na, az igen. Így kell 1 évig sakkban tartani a közönséget. Itt is simán megtehették volna, hogy nem mutatják végig, ahogy a csapat fele meghal, egyszerűen "végigszaladunk" a világon látjuk, hogy az emberek tömegesen porladnak el, Kína, Usa, Egyiptom..stb...majd a végén mondjuk párhuzamosan látjuk, ahogy a Fekete Özvegy összeesik könnyezve, Tony meg üvölt, hogy "Noooooooo!". És vége. Ebben az esetben fogalmunk sem lett volna, hogy ki(k) halt(ak) meg, és így tényleg elhitethették volna velünk, hogy van súlya a befejezésnek. Akkor elhihetted volna, hogy aki meghalt, az tényleg meghalt. 1 égi ment volna a találgatás, hogy ki miatt volt szomorú, ki miatt borult ki Tony...Így, hogy ennyit kinyírtak, ezt senki sem hiszi el, és a dráma egyszerűen elúszott.

Ebből pedig egyenesen következik, hogy semmi következménye vagy súlya annak, hogy elbuktak. (Víziót tekintve...de erről már korábban írtam, hogy ez számomra nulla.) Tudjuk, hogy akik meghaltak, nem halhatnak meg, így a civilek sem halhatnak meg, tehát nincs miért izgulni.

Persze az egész új értelmet nyerhet jövőre, sőt annak fényében az egész filmet újra kell majd értékelni, de most ez van, ebből kell főzni.

[ Szerkesztve ]

Disney Infinity adok-veszek-csere: https://goo.gl/2CPMqH

(#18) d@vee válasza h3lios (#15) üzenetére


d@vee
(fanatikus tag)

Red Skull felbukkanása az tényleg komolya volt. Számítottam rá, de nem ott.

"Kétségtelen, hogy kemény vagy. Amikor leérsz a terembe, megdöglenek a kismacskák és vér folyik a falból akkor is, ha lány vagy. Az edzést pedig nem neked kell bírni, hanem a gépeknek"

(#19) TazLeacher válasza d@vee (#18) üzenetére


TazLeacher
(PH! nagyúr)

Nemvagyok akkora nagy Marvel őrült, miből számítottál rá?

Disney Infinity adok-veszek-csere: https://goo.gl/2CPMqH

(#20) bullseye


bullseye
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Engem főleg jelentéktelen dolgok zavartak, de összességében tetszett.

- Hogy Loki meghalt (megint...) annyira nem érdekel, de basszameg mindenki más asgardi is (még csak nem is a felük, ha jól értem). Már a Ragnarökben is bosszantott, hogy két vicceskedés között megöltek minden katonát, meg Thor régi fegyvertársait, ozt ennyi, menni kell tovább, mert kell az idő Jeff Goldblum vicces fejeket vágására. Tényleg, akkor az utsó Valkűrnek is ennyi? Cool, érdemes volt behozni.

- Thanos kesztyűje és Starlord esetében sem az zavar, hogy Starlord barom, azt teljesen karakterazonos. De szemétség volt úgy feltüntetni Thanost, hogy ez a pár szerencsétlen majdnem legyőzte. Nem ő emberelte meg magát, és rázta le őket (mert ugye valamiért nem roppantotta el egyenként a nyakát senkinek Loki után...), hanem valaki hülyesége kellett, hogy megússza.

- Gamorra esete viszont nagyon tetszett, nem azért, mert olyan tragikus, és sajnáltam, hanem mert mégis volt valaki, akit Thanos szeretett.

- Thor tényleg miért nem a fejére ment? Vagy legalább a kezére? Minden második kémtörténetben levágják a kezét annak, aki odabilincsel valami fontosat, itt miért nem? Attól még győzhetett volna, de vicces lett volna látni, ahogy megpróbálja fél kézzel kirázni a másik csonkját, hogy aztán fordítva felvegye a kesztyűt...

- Tony tuti meghal. Ha túl is élné a negyedik részt, May néni kinyírja, amiért megölette Petert.

- Sokan mondták, hogy fárasztó volt a film a sok harc miatt (meg a sok szereplő követése miatt is), tényleg.

- Megint sikerült besétálniuk a fokozás csapdába. Thanos Isten lett, csak csettintett és mindenki/2 meghalt az egész univerzumban(?). Mégis le kell majd győzni valahogy, sőt visszafordítani a dolgot a folytatásokhoz. Persze morálisan is fontos, de főleg a folytatásokhoz. És hacsak nincs ott valaki zseni, és hajlandóak egy szép nagy long cont írni a következő részre, akkor az nagy eséllyel erőltetett lesz, mert vagy még erősebb lényeket kell behozni hozzá, vagy időutazást. Marvel tulképp lehet az első és a harmadik is, szóval némileg bizakodom/aggódom.

Szerk.:
- Suri már eddig is idegesítően önelégült volt, viszont zseni. Ha Tony-t kinyírják, szinte biztos ő lesz Vasember, asszem a képregényben is egy kiscsaj lett. Mondjuk Banner sem mutatott rosszul a robotban, de csak visszahulkosítják.

- Koponya felbukkanása miért volt akkora kunszt? Mondjuk integettem neki, hogy szia Hugo, aztán elolvastam, hogy nem is ő volt. :)

[ Szerkesztve ]

'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%

(#21) sultansmith


sultansmith
(senior tag)

Nekem az egyetlen Marvel film, ahol komolyan tudtam venni a gonoszt végre, és ez nagyon jól esett.

Tetszik, hogy átvették a DC-től ezt a karakterbemutatást a gonoszokra illetőleg, nagyon jót tett ennek a könnyeg popcornmozinak!

Babakék is never ever motherfuckin' DIE!

(#22) bandiras2 válasza sultansmith (#21) üzenetére


bandiras2
(senior tag)

Thanosnak képesek voltak valódi motivációt kanyarítani.
A csávónak igaza volt. Ott és akkor a történelem igazolta az előrejelzését, a fajtája elpusztult. És neki van egyfajta megoldása a problémára. És igazának gőgjében megváltaná a világot.

A társadalom amely az egyenlőséget a személyes szabadság elé helyezi, egyiket se fogja elérni. A társadalom amely a személyes szabadságot az egyenlőség elé helyezi, mindegyikből bőségesen részesedik. Milton Freedmann

(#23) h3lios


h3lios
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ma voltam 2. alkalommal nézni a moziban és sokminden letisztult. Figyeltem bizonyos dolgokra.

Thanosnál marad a kesztyű a végén, amikor nézi a naplementét. Továbbra is a kezén van, mégha nem is a legjobb állapotban. Ebből arra következtetek, hogy az univerzum irtás után megsérült és összeégett ugyan, viszont valahogy rendbe hozza a későbbiekben. Ellenkező esetben semmi értelme nem lenne annak, hogy továbbra is a kezén van. Ez csak azért szopás, mert így a hősöknek 0 esélyük van ellene.

Valszeg a hangyában lesz a megoldás. A story sokak szerint arról fog szólni, hogy atomi szintre zsugorítják magukat és megkeresik Pim rég eltűnt feleségét. Az atomi világban valszeg nem telik az idő vagy nem úgy, ahogy a külvilágban, tehát valszeg ilyen szinten hozzák be az időutazást. És azok az órák, amik a forgatási képeken voltak a karaktereken valszeg a zsugorító eszközöket irányítják.

Visszatérve a mostani filmre:

Szerintem nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy Thanos nem gonosz karakter. Egyszerűen meg akarja menteni az univerzumot attól, hogy saját magát csinálja ki. Nyilván a módszer az erőőőőőőősen kérdéses, de ha elfogadjuk azt, hogy a cél szentesíti az eszközt, akkor valójában Thanos 1 hős karakter, a többiek meg mind az univerzum pusztulásáért küdzenek (hosszú távon). Az elején úgy kezdett neki, hogy megtámadott ártatlan világokat, és lelövette a nép felét (Gamorás Flashback). Viszont ezt a megoldást ő maga is utálta és ezért kereste a megoldást, hogy mégis teljesítse a feladatát, de ne kelljen ártatlan embereket mészárolnia. Ezzel gyakorlatilag (a halottak szemszögéből nézve) egy fájdalom mentes megoldást talált mind saját maga, mind az áldozatok számára. Valamint ez 1 random módszer, tehát nem egyéneken vagy épp rajta, hanem az univerzumon múlik, hogy ki éli túl és ki nem.

És ez rohadtul tetszik a karakterében, hogy végre nem a világuralom a cél, meg az, hogy mindenkit értelmetlen módon kinyírjon. Mondta is a filmben, hogy a céljához vezető út nem egyszerű és még 1x nem hagyja, hogy bármi megállítsa. Az egyetlen "családtagját" is hajlandó volt kicsinálni az ügy érdekében ami kíváncsi vagyok, hogy a kövi filmekben fogja-e még kísérteni. Ha tippelnem kéne akkor igen.

Amit előttem feldobtatok: Thor miért nem a fejére célzott

Thanos 1 energia sugarat lőtt Thorra az egyik infinity stone-nal. Thor pedig a levegőből vágta bele a baltát a sugárba amin keresztül hasított, majd belecsapódott Thanos mellkasába.
Ez azért nem ugyan az, mint amikor fogja az ember és beleállítja az előtte álló ellenbe a baltáját.

És hamár Thor ! Most direkt figyeltem a belépőjére + kapitányéra. Eszméletlenül EPIC lett mind a kettő, de főleg Thor. Hidegrázós volt és a hátamon is felállt a szőr annyira király lett az egész. A zene, a kosztüm, a balta, az egész megjelenése a villámokkal. Simán kijelenthető, hogy magasan ő a legerőssebb Bosszúálló, pláne a történtek után.

[ Szerkesztve ]

B-tag: H3lios#2825

(#24) Fr0z3n


Fr0z3n
(őstag)

Remélem lesz egy ennél is hosszabb rendezői változat. Kíváncsi vagyok mit hagytak ki.
Maga a film 10/10. Megnéztem, kijöttem, egy cigi és csak ültem és bambultam magam elé. De ahogy néztem, nem csak én tettem ezt.

(#25) h3lios válasza Fr0z3n (#24) üzenetére


h3lios
(PH! addikt)
LOGOUT blog

2. alkalommal a végén figyeltem az emberek reakcióját. Mindenki csak ült és nézett ki a fejéből, sokan motyogtak, hogy bazzeg, ez most komoly ?!

Nem akarta senki elhinni amit látott. :D Nem volt mostanában olyan szuperhős film, ami úgy zárult volna le, hogy "gonosz" győz és a hősök szana szét vannak verve. Nyilván lehet tudni, hogy lesz folytatás bla bla bla. De magában ez a film bizony arról szólt, hogy Thanos nyert és kész.

B-tag: H3lios#2825

(#26) oriic válasza h3lios (#23) üzenetére


oriic
(HÁZIGAZDA)

"Thanosnál marad a kesztyű a végén, amikor nézi a naplementét. Továbbra is a kezén van, mégha nem is a legjobb állapotban. Ebből arra következtetek, hogy az univerzum irtás után megsérült és összeégett ugyan, viszont valahogy rendbe hozza a későbbiekben. "

Biztos használható még, azzal teleportált el ugyebár Thor elől is.

(#25) h3lios

Szerintem nem nyert Thanos sem. A tervezett feladatát elvégezte, de Gamorra elvesztése azért betett neki is. A naplementés jelenetben szerintem látni rajta, hogy megviselték az előzmények.

[ Szerkesztve ]

Live-Die-Respawn

(#27) h3lios válasza oriic (#26) üzenetére


h3lios
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A győzelmet arra értettem, hogy nem tudták megállítani abban, hogy tejlesítse a küldetését. A naplementés - víztükrös jelenet a kis Gamorával egyértelműen mutatta, hogy Thanos maga sem biztos abban, hogy helyesen cselekedett. Látszott rajta, hogy szégyenli amit tett a "lánya" előtt. Innentől kezdve lehet, hogy tovább gondolja a történteket és nem csak 1 szent küldetésként gondol majd erre az egészre, de az egyének tragédiáját és átérzi majd. Mert ugyan folyamatosan hajtogatta, hogy mennyit elvesztett 1 nap alatt, viszont ha belegondol, hogy mekkora veszteségeket okozott az univerzumban élőknek az könnyen az őrületbe is kergetheti.

Persze a végén elégedetten nézte a naplementét a házában, de majd meglátjuk a következő filmben, hogy mennyire valósak ezek a találgatások. :)

Én örülnék neki, ha az őrületbe kergetnék a halott emberek és a lánya "szelleme".
Thanos már eleve 1 nagyon árnyalt karakter, viszont olyat még nem igazán láttam, főleg nem ilyen szinten, hogy a "főgonosz" a végén saját maga is elbizonytalanodik azon, hogy egyáltalán mi a rákot csinált. És, hogy biztos ez volt-e a jó megoldás.

[ Szerkesztve ]

B-tag: H3lios#2825

(#28) wesder


wesder
(PH! kedvence)

Thanos akkor most egy Anti-hős?

"Minden, aminek kezdete van véget is ér Neo."

(#29) Zsmester89 válasza h3lios (#27) üzenetére


Zsmester89
(őstag)

"mekkora veszteségeket okozott az univerzumban élőknek az könnyen az őrületbe is kergetheti" - Ezt kizárnám, nem fog emiatt megörülni, eddigi élete során is folyamatosan népirtást követett el...mégis csak a célja maradt fontos.
---
wesder: Szerintem igen.
---
Az időutazás lesz a kulcs a következő filmben, nem véletlenül volt fontos, hogy Vasember életben maradjon...de ez a hangyában meg a következő filmeken szerintem finoman felvázolásra kerül majd.
Persze, vissza fognak hozni hősöket, a régiek meg mennek a levesbe...nem lőhették el most az összes puskaport.
:D
Hogy ki s hogyan győzheti le Thanost....Mókuslány is legyőzte, akinek a legdurvább képessége, hogy mókusokkal is tud beszélgetni....
A felhozott Hulk az előzetesben rohangál, valójában meg nem :) Ragnarök óta tudjuk, hogy direkt félrevezetnek minket a rendezők...itt is volt pár: Thor ordítása mikor valamit csinálnak Lokival az előzetesben, kövek száma a kesztyűben, Thor villámszórása, Hulk bandázása, stb... :) ez mind full szándékos volt.

A "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.

(#30) Zsmester89 válasza bullseye (#20) üzenetére


Zsmester89
(őstag)

2 asgardi hajó volt, ezt mondták is :) Valkűr muffék élnek.

A "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.

(#31) oriic válasza Zsmester89 (#29) üzenetére


oriic
(HÁZIGAZDA)

Persze, mondták is többször, hogy csomó kamu jelenetet leforgattak hogy ne szivárogjanak ki spoilerek.

Live-Die-Respawn

(#32) Pécsi gyerek


Pécsi gyerek
(őstag)

Szerencsére én az a fajta vagyok, aki élvezi a filmet,nem állandóan a hibákat keresi.Persze én is tudnák kb 2szer egy percről beszélni ami kicsit unalmas,vagy nem igazán odaillő volt,vagy rosz hirtelen vágás a filmben.De ezek is csak azért tüntek igazából fel,mert az elejétől kezdve zakatolt a vonat.Fergeteges tempoban történtek az események.Meglepetésből is volt dögivel.Az eggyik legjobb film lett amit valaha láttam.A legdurvább ami a filmet jellemzi,hogy kijőve a moziból,az összes ember ott állt,nem tudott hazamenni úgy levolt döbbenve.Utána pár percre meg akkora beszélgetés zsibongás kezdődött a mozi előtt,hogy akkor most mi a f@sz van.Nálam 10/100 :)) És ahogy elnéztem az embereket,mindenkinek maximálissan bejött.

Gigabyte b250m-ds3h lap+pentium g4560+2×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+ +Gigabyte rx 460 oc 4 gb+zalman z1 neo házikó :)

(#33) d@vee válasza TazLeacher (#19) üzenetére


d@vee
(fanatikus tag)

Mert a Tesseract "végzett vele". Már ott gyanítottam, hogy csak elteleportálta valahová.

"Kétségtelen, hogy kemény vagy. Amikor leérsz a terembe, megdöglenek a kismacskák és vér folyik a falból akkor is, ha lány vagy. Az edzést pedig nem neked kell bírni, hanem a gépeknek"

(#34) adlersson


adlersson
(tag)
LOGOUT blog

Lehet, volt róla szó és csak elsiklottam felette, de a végén, a között a néhány "elpárolgott" hős között van valami kapcsolat, közös tényező? Vagy csak randomgenerátorral kijelöltek x hőst, akit kinyírnak a végén?

ㄅㄨˋ ㄆㄚˋ ㄇㄢˋ , ㄐㄧㄡˋ ㄆㄚˋ ㄊㄧㄥˊ 。

(#35) wesder válasza adlersson (#34) üzenetére


wesder
(PH! kedvence)

Szerintem random volt mind. Ha már holnap jönne a 4. rèsz az is kèső lenne. Nagyon hosszú lesz ez az egy èv. :(

[ Szerkesztve ]

"Minden, aminek kezdete van véget is ér Neo."

(#36) h3lios válasza adlersson (#34) üzenetére


h3lios
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Random történt a pusztítás. (Random kilőtték az új generációs hősöket kivétel nélkül...) :DDD

B-tag: H3lios#2825

(#37) wesder


wesder
(PH! kedvence)

Egyèbkènt Thanos nem a Halál Istennőjènek kegyeièrt akarta kiírtani a fèl univerzumot?

"Minden, aminek kezdete van véget is ér Neo."

(#38) oriic válasza wesder (#37) üzenetére


oriic
(HÁZIGAZDA)

A képregényekben igen. De az külön világ.

Live-Die-Respawn

(#39) Fr0z3n válasza wesder (#37) üzenetére


Fr0z3n
(őstag)

Az a képregény, ez film :) Nem mindig van összefüggés. Adam Warlockot is hogy várta mindenki azt sehol semmi. Pedig elvileg a lélek kő nála van. A képregényben.

(#40) BeastMode válasza Fr0z3n (#39) üzenetére


BeastMode
(őstag)

Plusz az utolsó Galaxis Őrzői végén már majdnem "kész" is volt Adam:)

(#41) bullseye


bullseye
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Csak én érzem úgy, hogy Thanosnak az tett jót, hogy a többi sima gonosz helyett kicsit animésebbre vették? Kezdeti trauma miatt rossz logikával keresett megoldás, több évtized felkészülés, töretlen eltökéltség...

'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%

(#42) Fr0z3n válasza BeastMode (#40) üzenetére


Fr0z3n
(őstag)

Gondolom majd a második részben Marvel kapitánnyal együtt rendbe teszik a dolgokat.

A végén mikor Fury hívja és megjelenik a kijelzőn a jel, 30 ember egyszerre felkiált, hogy marvel kapitány... Az megfizethetetlen :D

[ Szerkesztve ]

(#43) BeastMode válasza Fr0z3n (#42) üzenetére


BeastMode
(őstag)

Jó Neked, akkor olyanokkal ültél egy teremben, akik értettek is hozzá valamennyit.
Nálunk kb. csak mi hárman (két haverral mentem) tudtuk, hogy kié a jel, plusz a terem háromnegyede már ki is ürült, mikor elkezdődött a stáblista...

[ Szerkesztve ]

(#44) wesder válasza BeastMode (#43) üzenetére


wesder
(PH! kedvence)

Nálunk asszony semmit sem èrtett, mert szegènynek ez volt az egyetlen Marvel film a Galaxis őrzőin kívül. De legalább megnèzte velem. Persze mivel nem nagyon èrtette hogy ki kivel meg hogy mi van így azt mondta a filmre hogy elmegy egynek.

"Minden, aminek kezdete van véget is ér Neo."

(#45) BeastMode válasza wesder (#44) üzenetére


BeastMode
(őstag)

Én annó az Ultron Korára tudtam magammal rángatni a Zasszonyt, erre már nem jött:D így maradt az unokaöccse és az öccse, de legalább őket érdekelte is a film:)

(#46) wesder


wesder
(PH! kedvence)

"Minden, aminek kezdete van véget is ér Neo."

(#47) wesder


wesder
(PH! kedvence)

"Minden, aminek kezdete van véget is ér Neo."

(#48) thesound


thesound
(őstag)

Csak így nagyvonalakban:

-Thanos vitte a filmet. Remek főgonoszt kreáltak. Nem egyértelműen gonosz (ha a motivációját "megértjük"), sőt továbbmegyek, azt mondanám, hogy szerethető karakter. Sikerült árnyaltra és tényleg monumentálisra megalkotni. Ez az ő filmje volt, mint ahogy "mindenki" kapott önálló történetet korábban.

-Nyilván magyarázható, de amikor Starlord miatt nem tudták levenni a kesztyűt, ott nekem is nagyon kilógott a lóláb.

-Valaki írta, de én is azt mondom, hogy Strange azért adta a követ oda, mert az egy eset ahol nyertek a jövőben, így kezdődött. Még mondja is, hogy a végjáték elkezdődött. Persze néha nekem is fura volt, hogy nem használta a követ, amivel valójában mindent vissza lehet forgatni. (remélem tökös lesz a marvel és nem lépi ezt meg a következő részben)

-Amit sajnálok, hogy Ebony Maw-t hamar eltüntették, pedig nagyon coolra volt megcsinálva szerintem amíg szerepelt.

-A poénok jók voltak szerintem, de majd eredeti nyelven is megnézem, talán némelyik jobban üt. A Stan Lee cameo pl. kifejezetten gagyinak hatott. Űrlordék hozták a formát.

-A rivalizálások furcsának hatottak. Nem szeretheti egymást mindenki, de a hangmélyítős jelenet, illetve a Strange-Iron Man cicaharc néha sok volt.

-A látvány magáért beszél, amikor mutatták az idegen világokat tényleg úgy lehetett érzeni, hogy benne vagyunk. (lehet az imax miatt)

-Egyébként én is azt tapasztaltam amit többen is írtatok, hogy mindenki szépen csendben megvárta a stáblista végét és még utána is csendben, rendezetten ment mindeki kifelé a moziból.

[ Szerkesztve ]

Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán

(#49) Viktor77


Viktor77
(Jómunkásember)

Na, ki élte volna túl? :) [link]

(#50) wesder


wesder
(PH! kedvence)

"Minden, aminek kezdete van véget is ér Neo."

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.