- Milyen videókártyát?
- 3D nyomtatás
- A héten érkezik az Xbox alkalmazás az LG okostévékre
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
borg25
senior tag
Nem azt mondtam, hogy szeretik egymást, hanem, hogy én úgy hallottam, hogy megértik egymást. Míg egy magyar ezt nem nagyon tudja megcsinálni. Finnekkel is csak elméleti a nyelvrokonság, megértés nulla, míg a szláv népeknél nagyobb az átfedés, még ha utálják is egymást. Az eladónak ez történetesen úgy se számít, legalább nem torrentezik át egymásnak a szoftvert
-
nyunyu
félisten
Nem biztos.
Haverom lengyel unokatesói kikérték maguknak a nazdarovjét, amikor leültem velük inni haver lagziján.
Aztán elmagyarázták, hogy a lengyelek NAGYON rühellik az oroszokat (legalább annyira, mint a németeket), másrészt alig 50% átfedés van a két nyelv között.
Cseheket hamarabb megértik, mint az oroszokat. -
erer1000
őstag
azért az orosz ukrán vs szlovák cseh nem egy kategória
szlovák vagy cseh a lengyellel úgy ahogy még meg tudja értetni magát.
de orosszal baszhatja
hogy miért van mindenhol előbb kb cseh nyelv mint magyar?
cseh + szlovák egy kalap alá vehető. így 12+6 milliós beszélő szám
magyar meg 13millió18 vs 13
-
Cs1csó
titán
Lehet félreértjük egymást. A többnyelvűség önmagában nem rossz, de egy munlticégnek egyszerűbb ha egy képviselettel, egy nyelv támogatással minél nagyobb piacot lefed.
A CORTANA sem ok nélkül nem készült el még magyar nyelven - nemrég olvastam hogy már csehek is anyanyelvükön használják -és ők sem egy nagy ország de lehet komolyabb piac vagy csak kijárták maguknak a mi MS embereink ezt sem tudják. Nem kimondottan érdekel a Cortana és gondolom ki lehet váltani de azért nem lenne rossz magyarul.
-
Cassi
őstag
"Baromság ez a többnyelvűség"
Ennek semmi értelme, a többnyelvűség egy adottság, amit kezelni kell. Mit szeretnél, vegyük fel a kínai nyelvet? Az a néhány hevenyészve lefordított brosúra meg semmibe sem kerül. Érintőlegesen én is dolgoztam műszaki fordítóként, az egész úgy működik, mint egy fénymásolási szolgáltatás, beküldöd az anyagot, másnapra megkapod tíz nyelvre lefordítva. Naponta tízezerszer megtörténik, nem nagy ügy. Jogi rész szintén.
-
ttt
senior tag
Jaja, csak szopatjuk magunkat és egymást az agyonszabályozottsággal, a tucatnyi nyelvvel.
Azon rendszeresen fönnakadok amikor veszek valami biszbaszt és egy kilónyi használati utasítást kapok mellé, kismillió nyelvre fordítvaÚgy tudom, hogy az Amazon csak alapszolgáltatókkal szerződik szállításra. Itt ugye a Pfosta az, annak meg olyan jó nemzetközi híre van ami garantálja, hogy nem éri meg nekik ez a piac.
-
Egyet kell hogy értsek veled, én is így gondolom, holott kicsit magam ellen beszélek, mivel tolmácsnak/fordítónak tanulok.
Egyébként az Amazon szerintem pont rossz példa, mivel amazon.de pl. létezik, s a német piac szerintem szabályozottabb a magyar piacnál.
Egyébként ezek a jogszabályok is érdekes dolgok, mert az EU-ban egyfajta jogszabályharmonizáció ment végbe, magyarul a nemzeti jogszabályoknak elvileg összhangban kell lennie az Uniós jogszabályokkal. Sőt, a vámrendszer is egységesítve lett, még a szisztéma amivel a vámosok dolgoznak is egyforma. Ami még különbség azok az adókulcsok, de az az USA egyes államaikban is eltérő.
-
borg25
senior tag
Azért az amerikai még mindig nagyobb piac mint az európai.
Illetve mintha nem csak arról lenne szó, hogy a kész terméket drágább az USA-ba szállítani, hanem bizonyos alapanyagokat (micron RAM) drágább az USA-ból beszerezni amiből származó kész terméket nem csak az USA-ba adnának el. Aztán az is jó kérdés, hogy meddig lehet az az alkatrészt beszerezni. Lsd ZTE Trumpos problémája 4 hónapja
Lehet, hogy a munkaerő és gyártás máshol több, de a kockázati felár kevesebb. -
Cs1csó
titán
válasz
Hopkins95 #44 üzenetére
Baromság ez a többnyelvűség miniállamok minijogrendszerek tömkelege rémálom a multinacionális cégeknek.
AZ USA-ban elég egy használati útmutatót stb. létrehozni aztán az jó 300 millió embernek az EU-ban pedig le kell fordítani vagy 2 tucat nyelve, jogszabályra stb.
Sok cég ezért is nem jön a magyar piacra mert az ilyen INFRASTRUKTÚRÁLIS vagy a fene tudja milyen beruházás BÜDÖS neki. Az EU nem költséghatékony hely, legalábbis ami a forgalmazást tekinti.
Az Amazon a jó példa rá a világ pénze a rendelkezésére áll és mégis baszik betörni a magyar piacra pedig letarolhatná az ilyen EDIGITAL meg társai nem ellenfél.
-
Valószínű ebben igazad lesz.
Amúgy az Európai Unió élharcosai mindig azzal érvelnek, hogy a sokszínűségben és többnyelvűségben van az EU ereje. Akkor ez mégsem igaz?
Mondjuk a szabályozásoknál lehet ám olyan EU-s országokat találni, ahol lazábbak a szabályozások(Közép-Kelet-Európa), szóval ez kikerülhető. -
Cs1csó
titán
A legnagyobb prioritása az USA-nak van gondolom kb. 70%-ban az USA a legfontosabb.
flexxx2
Az nem feltétlen lenne rossz, a játékfejlesztők is kénytelenek lennének behúzni a féket nem lehetne nyakló nélkül tolni ki a határokat mert már nem lenne kártya ami kiszolgálja és kicsit állóvízzé válna, ami az árak bepunnyadását hozhatja.
-
flexxx2
őstag
Nekem ebből a cikkből nem a vámháború látszik durvának, hanem a gyártástechnológia közel van ahhoz, hogy falba ütközzön.
-
Hatvan9
senior tag
Feldobta az éjszakát pár hozzászólás, tudtam hogy érdemes beleolvasni.
-
ddaydome
senior tag
Azt mi lesz ráírva a csipekre? Los Vegas?
🤣🤣🤣 -
zseko
veterán
Akkor gondolom még most kellene vga-t venni, mielőtt megint elszaladnak az árak.
-
Akula
őstag
válasz
Hopkins95 #17 üzenetére
Mert végre van mire fogni.
egy kicsit olyan dejavu fílingem van. Ano, mikor a HDD-vel volt a baj, mert az árvíz elmosott valami gyárat, még rá három évre is azt szajkózták, hogy amiatt olyan magasak a beszerzési árak, mert nem tudják a kiesést utólérni. Mindig van mire fogni. Ha egy évig senki nem venne, jól beesnének az árak. Persze ilyen nem lesz, de jó eljátszani a gondolattal -
Baryka007
addikt
válasz
Hopkins95 #17 üzenetére
Pontosan... A gond ott van, hogy mire ideér a polcokra a VGA, addigra átmegy egy valag vámon, és piacon. Amihez már viszont köze van az USA nak... Legalábbis egy opciónak elmegy ez is... Másiknak pedig az, hogy egységesen emelnek a gyártók akkor az árakon, nem csak Amerikának emelik meg...
-
Cassi
őstag
Ha a mexikói drogkartellek meglátják az RTX-ek árcéduláit, azonnal ejtik a kokaint és Geforce-okat fognak csempészni az USA-ba.
-
shteer
titán
lesznek hamis mexikói kártyák is a kínaiak helyett?
-
törölt tag
"az NVIDIA kapcsán már az is felmerült, hogy inkább a Samsung 8 nm-es node-ját használhatják a jövőben, ami nem csúcstechnológia ugyan, de a TSMC-hez képest legalább olcsóbb"
Hát ez az elmaradott 8 nm
Már egyébként kezdtem félni hogy az új félmillás IPhone drágább lesz mint az új NV 2080TI, de úgy látom megnyugodhatok az új top kártya most is copy paste-za az árát... -
Mark_o
tag
Legjobb a cikkben
,,amely termékek éppenhogy kiheverték a bányászláz okozta árnövekedéseket"Mintha vitamin és friss levegő túladagolásból lábadoznék !
-
válasz
Baryka007 #11 üzenetére
Ez nekem is így esett le. A cikk arra enged következtetni, ha Kínában marad, akkor drágább lesz, mintha átköltöztetnék máshova.
Amúgy meg miért kéne hogy befolyásolja az itteni árakat az, hogy az USA éppen milyen vámot vet ki bizonyos cikkekre? Az ott van, mi meg itt vagyunk. Akkor a gyártók majd adják az USAban drágábban az árujukat, de a többletet ne velem fizetessék meg. Nekem ahhoz semmi közöm, már bocsánat...
-
erer1000
őstag
BB Priv-em hátulján ez a felirat áll:
és az összeszerelés minőségével itt sem volt gond
még a képernyő szallag kábele se dobta be a kulcsot napi ~100 fel-le tolástól majdnem 3 év alatt .úgyhogy ez olyan, ha az adott gyárban szar a minőségbiztosítás, akkor az USA-ban is tudnak fost gyártani, illetve észak szibériában vagy botswana-külsőn is tudnak űrtechnológiát gyártani
-
Baryka007
addikt
Ezt szeretem a pH.-ban hogy minden hírt lehoz, igaz késéssel a konkurenciáihoz képest. De részletesebben, "szakmaibban" írja azt le. Ezért olvasom inkább ezt.
De nekem ez valamiért úgy esett le, hogy olcsóbb mintha Kínában maradt volna... De 5 évvel ezelőtti piachoz képest viszont drágább Kínától... A Trump féle piac politika tönkretesz minket
-
lm83
őstag
Teljesen mindegy hol, a világban valahol történik egy kedvezőtlen/negatív dolog, az tuti kihat a magyar gazdaságra/ árakra/ forint árfolyamra... és egyből minden drágul nálunk... (már másnap...)
Ha gyengül az euro a dollárral szemben, gyengül a forint. Ha a lengyel pénz gyengül, gyengül a forint, ha a török pénz akkor is gyengül a forint...Ha nem volt eső nyáron, nem nőtt meg a gabona... Ha sok eső volt, akkor nem érett meg a gabona...
Ha kevés a gabona drágul a kenyér... Ha sok a gabona, akkor nem jó minőségű, azért drágul a kenyér...
Ha van elég és jó gabona, akkor a benzint emelték, azért drágul a kenyér...
Ha minden rendben van, akkor meg északon volt rosszabb a gabona termés, úgyhogy itthon inkább nem adják el, csak tárolják, majd az északiak megveszik drágábban... -
törölt tag
Az STB is mexikói volt, mégsem volt probléma a Voodoo-k minőségével. Nem az a lényeg, hogy hol készül, hanem, hogy hogyan. Az eredeti gyártó ne adja ki a kezéből az ellenőrzést, akkor be lesz tartva a technológia. Ellenpéldákat léehetne sorolni százszámra akár ezen ország határain belülről is. Hogy IT-t mondjak, ott volt a példa az IBM vinyóival.
-
snecy20
nagyúr
A Mexikóba költöztetés nem menne a minőség rovására? Ott azért minden van, csak minőségi munkaerő / minőségi összeszerelés nincs.
-
nyunyu
félisten
Nem teljesen értem, hogy a kína-usa közti vám emelése hogyan hat ki a magyar végfelhasználói árakra.
Józan paraszti ésszel azt gondolná az ember, hogy a kettő független egymástól, nincs metszetük.
-
oszi666
őstag
A vegen meg osszejon trumpnak es hazakoltozik a mindenfele gyartas. Kar hogy olyan draga lesz minden termek hogy a kutya nem veszi meg oket es szepen bedolnek majd.
-
SmikOne
tag
Ez az év eddig erről szól... Egy cikk a drágulásról, amit egy árcsökkentős cikk követ, majd jövőhéten megint a drágulás,és így tovább... SSD (memória inkább) piac dettó ugyan ez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az USA és Kína közötti kereskedelmi háború miatt már a GPU-kat fejlesztő cégek is a gyártás Kínából való kiszakítása mellett vannak.
- Milyen videókártyát?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Megjelent a OnePlus 13T
- 3D nyomtatás
- A héten érkezik az Xbox alkalmazás az LG okostévékre
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Packeta
- 500 millió eurós bírságot kapott az Apple az App Store okán
- Iqos cigaretta
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - Lenovo ThinkPad 40A9 dokkoló (utolsó 30db szett vagy csak dokkoló)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest