Hirdetés

2019. augusztus 20., kedd

Hozzászólások

(#1) Ribi


Ribi
(nagyúr)

"tápellátás megszűnése esetén aktiválódjon a titkosítás"
Ezt nem teljesen értem.
Alapból nincs titkosítva, vagy hogy van ez? Winyót letitkosítani kb 4-8 óra.
Ha valaki nagyon hozzá akar férni, akkor kiszedik a lemezeket és minden védelem kuka.

(#2) Tonyius777


Tonyius777
(tag)

Jó irány csak szerintem, akinek fontos adatai vannak, az biztos nem bízza a törlést senkire!

Amúgy kíváncsi vagyok ha az elektronikája meghibásodik akkor mi van drága lenne 2db on ugyanazt tárolni inkább akkor sima HDD más titkosítási megoldással.

Voltam már így CD írással is 1-2hét után már nem olvasta a márkás lemezt kitudja író vagy lemez probléma volt e és még csak nem is titkosítottam ez aztán a titkos írás :)

Üdv:Tony

(#3) macilaci78


macilaci78
(Korrektor)

Tehát ha ki akarok cseszni a tulajjal, kiveszem a vinyót és egy USB-s dokkolón keresztül sajátgépből simán csak tallózom a meghajtót és ezzel töröltem is a kulcsot? ;]

Egyszobás garzon Szegeden a Cserzy M. utcában eladó, akár garázzsal is a parkolóövezet határán. https://ingatlan.com/29949866

(#4) Krix


Krix
(senior tag)

Gondolom a kulcsról azért lehet másolatot készíteni különben ha pl. az alaplap megadja magát a laptopban akkor a vinyónak is annyi. Persze ilyenkor az ember csak előveszi az előző napi adatmentést és minden mehet tovább. :)

If it is not broken then don't fix it!

(#5) DMG válasza Tonyius777 (#2) üzenetére


DMG
(senior tag)

Ez a termék megint csak nem az otthoni felhasználóknak van szánva, egy szerver környezetben meg minimum RAID0 de leginkább RAID5 van alkalmazva (nyílván területtől függ, melyik éri meg jobban), szóval az elektronika meghibásodása ugyan azt vonja maga után mint normál esetben, cserélni kell a diszket és kész.

Nagy divatja van most ezeknek a titkosításoknak, de csak ezért egy nagy cég nem fogja lecserélni a teljes storage rendszerét ilyen diszkes megoldásra, inkább megoldja az aktuális diszkes rendszerekkel máshogy. Persze ha új beszerzésről van szó, akkor már más a helyzet.

Amit ma megtehetsz, azt tegnap kellett volna.

(#6) RÁK_ válasza macilaci78 (#3) üzenetére


RÁK_
(tag)

Nem, ez maga a vinyo. Egy sata vinyo, csak titkositos elektronikaja van.

(#7) RÁK_ válasza DMG (#5) üzenetére


RÁK_
(tag)

Sztem inkabb otthoni felhasznaloknak van. Amugy a raid 0 nem sok adatbiztonsagot nyujt, raid 1 lesz az inkabb. De amugy ezzel "csak" a vinyokat kell kicserelni a szerverben, vagy a storageban es az adatokat attolni. Mondjuk sztem a vallalat osszes adatat egy ilyen specko vinyora bizni gaz lenne, barmi baj van az eletben nem szeded vissza az adatokat. Meghat egy szerverbol ritkan lopjak ki a vinyot, illik biztonsagos helyen tarolni. Viszont ha viszik, akkor szerverestul. Mondjuk van benne a tapellatasos vedelem is, de az meg extremnagy baromsagnak tunik.

(#8) madoxx


madoxx
(aktív tag)

"A meghajtó ugyanis küld egy hitelesítési kérelmet a rendszernek, ha ezen megbukik a számítógép, a merevlemez automatikusan törli a feloldókulcsot."

és ezt mennyi idő lesz "átverni"? :C

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.