Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • dezz

  nagyúr

  Nálam volt kölcsön egy HTC EVO 3D és bár nem tökéletes ez a szemüvegmentes stereo-3D (csak egy bizonyos pozícióból jó a 3D-s kép), azért egyátalán nem volt rossz!

  Rendesen 3D-ben mentek rajta 3D-s (nem csak konvertált, van ott egy csomó eredeti 3D-s tartalom) YouTube videók, máshonnan letöltött filmek (SBS formátumban, de ahogy látom, ez a tablet az MVC kódolás is támogatja már), vagy pl. van egy elég jó APP saját 3D fotó adatbázissal. Ezek szerintem ezen a tableten is működhetnek! (A HTC-hez volt pár 3D-s játék is, azok már nem biztos, hogy ezen mennének, de ki tudja.)

  A HTC-n van dupla szenzoros fényképező, amivel elég jó 3D-s fotókat és videófelvételeket lehet csinálni. Talán ezen a tableten is an ilyen.

  Ja, és persze a 3D mód ki/be kapcsolható, az alap a 2D mód.

  (#2) Loveless: Nem tudom, miért zavar téged ennyire, hogy ilyen is van a piacon...

  (#3) Sub-ZeRo: Én nem vagyok gyártó, de én is ezt mondom...

  (#12) Reggie0: Így van, az emberek többsége nem érti, mire jó ilyen kis képernyőn a 3D, azt hiszik, max. néhány centiméternyi mélység látható így. Nem fogják fel, hogy a megjelenítő itt kvázi olyan, mint egy ablak egy virtuális térre. Aztán amikor mutattam pár ismerősnek a HTC-n pár olyan fotót, amin százméterekre vagy akár kilóméterekre lehetett "ellátni" (mező, hegyek-völgyek, vagy akár csak egy utca), eléggé leesett az álluk. :)

  (#13) M@trixfan: Már hogy a csudába ne lehetne megnézni rajta egy 2D-s képet, 2D módban? Úgy olyan, mint egy sima 2D-s megjelenítő (már azonos paneltípusokat feltételezve)! A 3D mód egy extra fícsőr. Egyébként 3D-ben nem annyira zavaró a kisebb felbontás.

  [ Szerkesztve ]

 • dezz

  nagyúr

  válasz M@trixfan #16 üzenetére

  Borítékolod? Hát én meg tudom, hogy pl. a HTC-n nem befolyásolja a 2D-s megjelenítést. Ez egy plusz folyadékkristrály réteg, ami ha ki van kapcsolva, teljesen átlátszó. (Az egy másik dolog, hogy az EVO 3D-ben valami VA-féleség van, ami oldalról nézve kissé fakóbb színeket ad.)

  Többfajta olcsó paneltípus van a telókban és tabletekben, amik elfogadhatóak. Pl. nem tudom, mi van a Blade-ben (valami S-LCD), ami olcsósága ellenére elég jó.

  Az nem az OLED hibája, hogy wide-gamutos, hanem a hozzá társított spórolós elektronikáé, ami nem tudja szimulálni az sRGB-t, mint pl. a Dell U2410-es monitor (a profibbakról nem beszélve).

  Kellő PPI-nél nem igazán számít a szubpixel-elrendezés.

 • dezz

  nagyúr

  válasz M@trixfan #19 üzenetére

  Hát, ilyet még nem mondtak nekem, hogy specifikációkba burkolózom... Talán mert általában ennek éppen az ellenkezőjére törekszem. :F

  A plusz folyadékkristály réteghez nem kell külön vezérlés, mivel csak két állapotú (on/off), azaz vagy rá van kapcsolva az áram, vagy nincs. Talán polárszűrőből sem kell hozzá több. A kivezetés semmiből sem áll, főleg, hogy egy áramkörön van az egész. Fogalmam sincs, mekkora lehet ennek a pluszköltsége. Neked talán van? Úgy hiszem, nincs... Tegyük fel, 10%. Valószínű ennyivel drágábban is adják. Ez a teljes tablet árának töredéke... Verseny ide vagy oda, bizonyosan így is jól fog járni vele a Polaroid...

  Ha esetleg a blogomra pillantasz vagy rákeresel az LCD támaban született hozzászólásaimra az elmúlt jópár évben, talán rájössz, hogy elég elhibázott volt a részedről az első bekezdésed utolsó mondata... ;)

  Ehelyett inkább ne hallgasd el, hogy téves feltevésekre alapoztad az előző hozzászólásaidat, a 3D megoldását illetően...

  Nem ismerem az OLED pontos specifikációit, abból indultam ki, amit az imént tőled és előzőleg másoktól hallottam: szaturáltabb színek (feltételezem, a neon színek alatt te is ezt értedded)... Ha esetleg nem tudnád, a wide-gamut alapja a szaturáltabb (azaz tisztább, az alap szín mellett minél kevesebb egyéb színt tartalmazó) színösszetevők... Ezt az OLED hibájának felróni szintén elhibázott... Ez éppen hogy az OLED előnyére válik, ha megfelelő elektronikával párosítják! (LCD alapon pl. jóval költségesebb dolog a wide-gamut, mint a sima sRGB.)

  A PenTile elrendezést a színösszetevők eltérő degradációjának kompenzálása érdekében alkalmazzák az OLED-nél.

  Egyébként minek is keverted ide az OLED-et? Tudtommal még nem létezik belőle stereo-3D-s.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák