Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • M@trixfan

  addikt

  Ez igen :N Ezek a megoldások mindig a képminőség rovására mennek. Kb. az lesz, hogy egy fényképet nem lehet normálisan megnézni rajta, ami finoman szólva alap funkció.

  twitter: MatrixfanLive

 • M@trixfan

  addikt

  válasz dezz #15 üzenetére

  Úgy, hogy már általában véve sem túl jó a képminősége a kijelzőknek és kalibrálhatatlanok. Az iPad (főleg az új, az valami eszméletlen) és egy-két komolyabb IPS tablet a kivétel. Ki lehetne térni az eddig megjelent OLED-ekre is, hogy egy normális szín nincs rajtuk, csak rikító neon árnyalatok. A másik példa a PenTile elrendezés ami úgy sz@r ahogy van. Borítékolom, hogy az ilyen 3D megoldások sem tesznek jót a képminőségnek, főleg ha maga a 3D a prioritás. Alapból gyenge színek, sávosodás, nem tiszta a kép a prizmák miatt, stb...

  twitter: MatrixfanLive

 • M@trixfan

  addikt

  válasz dezz #18 üzenetére

  Az a baj, hogy specifikációkba burkolózva közelíted meg a kérdést, pedig annyira egyszerű, csak egy kicsit kellene gazdasági oldalról nézni. Nem mehet el az árazása a Polaroid tabletnek, mert így sem könnyű versenyezni. Tehát ha nagyjából ugyanaból a ráfordításból kell megépíteni egy olyan kijelzőt amiben egy ráadás folyadékkristály réteg van vezérléssel és kivezetéssel, akkor szerinted melyik változat gyártásánál lesznek nagyobbak a tűréshatárok? De már eleve az is,hogy átlátszó != nem színez... Ezért "borítékolom", ennek a legnagyobb az esélye. Erre jön még rá, hogy nagyjából 5-10 felső kategóriás telefonnak vagy tabletnek van elfogadhatóan helyes képe a piacon. Megjegyzem semmi szégyen nincs abban ha valaki ezt nem veszi észre vagy nincs erre igénye.

  Wide Gamut... huh, bárcsak ott tartana a dolog! Megint, ne a specifikációkat sorold, hanem vegyél kézbe egy telefont és nézd meg a színeket. Ordító neon mindenütt és - most figyelj :) - "borítékolhatóan" a gradation sem egyszerű ennél a szerves technológiánál, mert csúnya hibákat produkál. Hol van ez attól, hogy csak a Wide Gamut konverzió legyen a gond! És most jön a "mindfuck": amúgy nem mindegy mitől rosszabb? :))

  A kellő PPI-vel kapcsolatban teljesen igazad van, csak tudtommal eddig még nem adtak ki HDPI vagy "retina" felbontású PenTile kijelzőt konzumer termékben ahol ne lenne borzalmas a hatása. Csak ugye akkor már ott vagyunk, hogy minek PenTile elrendezést használni ami főleg a SubPixel renderelés elősegítése céljából "hasznos".

  twitter: MatrixfanLive

Hozzászólok Aktív témák