Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • M@trixfan

  addikt

  válasz dezz #18 üzenetére

  Az a baj, hogy specifikációkba burkolózva közelíted meg a kérdést, pedig annyira egyszerű, csak egy kicsit kellene gazdasági oldalról nézni. Nem mehet el az árazása a Polaroid tabletnek, mert így sem könnyű versenyezni. Tehát ha nagyjából ugyanaból a ráfordításból kell megépíteni egy olyan kijelzőt amiben egy ráadás folyadékkristály réteg van vezérléssel és kivezetéssel, akkor szerinted melyik változat gyártásánál lesznek nagyobbak a tűréshatárok? De már eleve az is,hogy átlátszó != nem színez... Ezért "borítékolom", ennek a legnagyobb az esélye. Erre jön még rá, hogy nagyjából 5-10 felső kategóriás telefonnak vagy tabletnek van elfogadhatóan helyes képe a piacon. Megjegyzem semmi szégyen nincs abban ha valaki ezt nem veszi észre vagy nincs erre igénye.

  Wide Gamut... huh, bárcsak ott tartana a dolog! Megint, ne a specifikációkat sorold, hanem vegyél kézbe egy telefont és nézd meg a színeket. Ordító neon mindenütt és - most figyelj :) - "borítékolhatóan" a gradation sem egyszerű ennél a szerves technológiánál, mert csúnya hibákat produkál. Hol van ez attól, hogy csak a Wide Gamut konverzió legyen a gond! És most jön a "mindfuck": amúgy nem mindegy mitől rosszabb? :))

  A kellő PPI-vel kapcsolatban teljesen igazad van, csak tudtommal eddig még nem adtak ki HDPI vagy "retina" felbontású PenTile kijelzőt konzumer termékben ahol ne lenne borzalmas a hatása. Csak ugye akkor már ott vagyunk, hogy minek PenTile elrendezést használni ami főleg a SubPixel renderelés elősegítése céljából "hasznos".

  twitter: MatrixfanLive

Hozzászólok Aktív témák