- Bambu Lab 3D nyomtatók
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- CPU léghűtés kibeszélő
- Az Intel volt vezére beismerte, hogy benézte az AI-t
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen videókártyát?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
winbox
senior tag
válasz
woodworm #5758 üzenetére
Igen, próbáltam ott is, de nem listázta a sima 2.4G-s régebbi TP-Linket és a dual band-es Huawei 4g routeremet sem, üres volt a keresés mező restart után is. Biztos amúgy hogy csak nálam volt rossz, mert működnie kellene, de most nem volt időm hibakeresésre, egyszerűbb és gyorsabb volt ez az út.
-
winbox
senior tag
Pendrive-os módszer nem működött nálam, de így utólag nem is bánom, mert breed alól könnyen lehet cserélgetni a rendszert. Breedből először kivettem amit a 6. menüben a padavan miatt bekellett írni és elmentettem. Utána felírtam a gyári fw-t a 2. partícióra és indult is elsőre. Ha tudta volna a Padavan a sima wifi repeater módot maradt volna, így a gyári lett.
-
winbox
senior tag
Én is ma flasheltem vissza a gyári romot, mert padavanban sehogy sem tudtam wifi repeater módot beállítani, wds-el nem látta a másikat. Breed alól tökéletesen felment a gyári rom, amivel meg simán beállítottam, hogy wireless repeater legyen. Ezalatt a pár év alatt tökéletes volt a padavan rajta, DLNA, xupnpd-vel netrádió a tv-n, torrent egyből vinyóra távoli eléréssel és még webszerver is ment róla. Viszont most fejlesztettem, és így azért még hasznát tudom venni.
-
winbox
senior tag
Olyan problémám van, hogy van X GB mobilnetem egy hónapra. A Network Traffic-kal jól látom, hogyan alakul a fogyasztásom, viszont azt vettem észre, ha elmegy az áram (ami sajnos itt gyakori) van, hogy kiesik belőle pár nap, így sajna nem egyszer volt már olyan, hogy korlátozott a szolgáltató, nem tudtam mire vélni, mert a havi bontásban maradt még sok adatforgalmam, aztán a napi bontást megnyitva láttam, hogy kimaradt belőle pár nap. Administration/Settings fülön van egy Save Network Traffic History to Internal Storage? opció, ezt most auto commit every day-re állítottam, így most ha elmegy az áram, még az előző napi adatforgalmat is látom. Viszont azt is észrevettem, hogy áramszünet esetén ez a beállítás is visszamegy a default w/o commit to flash értékre (az a vicc, hogy nem mindig megy vissza defaultra, de többször volt már rá példa) és ha utána megint jön egy áramszünet, akkor a két kimaradás közötti adatforgalmam megint nincs mentve. Van erre valami megoldás, azon kívül, hogy naponta nézem Uptime-ot?
-
winbox
senior tag
válasz
JoHn123 #4571 üzenetére
Nekem van 2 samu is itthon, én is ezzel szenvedtem, megoldás az lett, hogy lan-dhcp server-Manually Assigned IP around the DHCP List résznél mac alapján fix címet adtam mindkét tévének+ hostnevet is állítottam be nekik, amit a tv használ pl. [TV]UE40J5510, [TV]UE40ES6100
-
winbox
senior tag
válasz
rostiron #4354 üzenetére
Leírás itt található: [link]
De emlékeim szerint valaki leírta már magyarul is az entware telepítésének a lépéseit itt a fórumban.
Ha kész akkor jöhetnek a parancsok ssh-n:
opkg update
opkg install samba4-server
elvileg felrakja magától a samba4-libs-et is.
Beállításokat a /opt/etc/samba/smb.conf- fájlban találod, szerkeszteni pl winscp-vel lehet. -
-
winbox
senior tag
-
winbox
senior tag
válasz
vargalex #3631 üzenetére
Nekem sem tudott felcsatolni egy Maiwo K104-es hdd házat, látni látta az eszközt, mert a logban próbálkozott, de arra már nem emlékszem, hogy mit írt, pedig usb 3-as switchel + táppal volt rákötve. Minden más eszközzel tökéletesen ment a tok. Volt itthon egy legolcsóbb kínai mezei usb 3 to sata átalakítóm, amivel pöccre csatolta, ennek valami fx vagy fxx-es controllere van, azóta is ezt használom, a másikat meg eladtam. Majd nézek helyette egy Orico házat, hogy ne instant a hdd-t lássam, aztán reménykedek, hogy azt is támogassa.
-
winbox
senior tag
válasz
lac14548 #3583 üzenetére
E6f4533 a legújabb, de szerintem felesleges frissíteni, pont a sok javítást tartalmazó verziód van. Viszont, ha van időd forgatsz prometheusban újat, felrakod, megmarad mindened és akkor már a friss lesz, de valaki egyszer belinkelte ide a forgatott firmwaret, ami az új verzió. [link]
-
winbox
senior tag
válasz
wwenigma #3390 üzenetére
Na végre sikerült upgrade-elnem a transmissiont és a web controlt is padavan alatt és tökéletesen megy, csak most volt azóta több időm szórakozni vele. Hiába kapcsoltam ki a felületen az entwaret, töröltem, majd újra bekapcsoltam, mindig az lett a vége, hogy régi csomagokat látott update után is, nem lehetett upgrade-elni semmit. Valami beakadhatott benne, mert aztán úgy lett jó, hogy töröltem a felcsatolt /opt mappa tartalmát, hagytam bekapcsolva a webes felületen az entwaret, majd telepítettem az entware honlapjáról származó mipsel generic installert az /opt mappába, tökéletes
Web control tényleg jobban néz ki. Most már minden csomagból a legfrissebbet látom update után a listában, minden csomag simán települ.
-
winbox
senior tag
válasz
wwenigma #3385 üzenetére
Igen, eddig eljutottam már korábban is, telepített csomagoknál transmission-web és daemon-openssl 2.92+git-5-ös verzió, de ha behozom a web controlt, 2.90-es transmissiont ír és az alap web controlt hozza be, itt adtam fel régen is. opkg list-upgradable-re pedig nem hoz ki semmit, még a telepítetteket sem.
-
winbox
senior tag
válasz
Boby8709 #1925 üzenetére
Van rajta hdd? Nálam az elején kék volt, de ha felcsatolod a hdd-t lila lesz a led, így nekem is most mindig lila. A customization fülön tudod állogatni, gondolom, ha a Front LED USB: disabledre van állítva akkor alapból kéken fog világítani, mondjuk nálam az alapértelmezett Front LED Ethernet: WAN nem játszik, mert usb stick-em van.
-
winbox
senior tag
Most már a gearbestes képeken is a kínai logóval ellátott router van, lehet, hogy már nem matricázzák, hanem alapból olyan lehet a festés?
-
winbox
senior tag
Ezt szerintetek működésre lehet bírni? [link] hozzáadtam saját filtereket (hufilter,easylist stb.), be is teszi őket, privoxy fut, de valamiért nem szűr. iptables-save paranccsal kiirattam a tartalmát és ott benne is van az ip, amire akarom a szűrést tesztként.
iptables -t nat -A PREROUTING --source 192.168.1.x -p tcp -m tcp --dport 80 -j REDIRECT --to-ports 3128
Routert újraindítottam, de semmi. -
winbox
senior tag
Pedig az enyém is teljesen ugyanígy volt matricázva, a china telecom az különösen jól meg van csinálva, mert először én is azt hittem, hogy az nem matrica, de mint mondtam, körömmel feltudtam szedni őket, csak kellett egy kis idő hozzá, de most így néz ki: [kép] Miután leszedtem, beleragasztottam a dobozba őket. Bár lehetséges, hogy most már rányomtatják, nem matricázzák.
-
winbox
senior tag
Nekem is így jött anno, mindegyik matrica, kis türelem és óvatos körömmel való kaparás után sérülés nélkül lejött róla. Nagyon nehéz megkezdeni a sarkát, mert jól tartja a ragasztó, de utána szépen, egyben le is jön az egész.
-
winbox
senior tag
Ha valakit érdekel gearbesten a FONGB18 kuponkóddal EU raktárból szállítással együtt $39.27 lesz és hamar itt van. Tudom nem 30$, de ez is valami. [link]
-
winbox
senior tag
válasz
szaboi6512 #701 üzenetére
Mostanában ez a kupon szokta $29.99-re vinni gearbesten, tegnap ment, ma már nem. Szerintem várj egy-két napot, hátha újra aktív lesz.
GBBF165 -
winbox
senior tag
válasz
enginev3.0 #551 üzenetére
GBBF165
$29.99 -
winbox
senior tag
válasz
woodworm #503 üzenetére
4pda-ra regisztráltál? Emlékszem mikor én regisztráltam oda a stick firmware miatt vagy egy órámba került, mire kitudtam találni a 4 számjegyből álló captcha-t
De amúgy teljesen igazad van.
Na újra buildeltem, immáron mindegyik skint kipipálva, flash előtt lementettem a beállításaimat, de flash után megmaradt minden beállítás és most már skinek is vannak
Esetleg ha lesz időd Szoszo94, beleírhatnád majd a skin menüpontot
-
winbox
senior tag
Én úgy csináltam, hogy először megnyitottam az alkalmazást telón, bejelentkeztem a fiókba, akkor ki is írta, hogy keresés, aztán rácsatlakoztam a routerre, amin már volt net, vissza az appba és abban a pillanatban be is dobta. De miért nincs net a wifin? Rakd vissza a hálózatot, ahogy eddig volt, aztán dugj egy kábelt a wan portba. Vagy probald meg visszarakni rá a stabilt, ne a developert. De elvileg így is mennie kell.
-
winbox
senior tag
Akit érdekel, itt vannak az alap témák prometheusból: [link]. Én is újra buildelek majd emiatt, kifelejtettem tegnap.
-
winbox
senior tag
válasz
ToniSlow #391 üzenetére
A Huawei usb modemeknek általában 2 variánsa van. Hilink és Non-Hilink(stick). Az én E3372 usb stickemnek a 2 variánsa a E3372h és E3372s. A h az gyárilag Hilink-es szoftvert tartalmaz, van WebUI-ja és routerként funkcionál. Az s pedig sima stick, tehát csak fel tudsz csatlakozni vele a netre, így publikus ip-t kap a géped. Az enyém h, de flasheltem rá stick firmware-t, így a router egyből publikus ip-t kap, nem pedig NAT-oltat.
-
winbox
senior tag
válasz
adorjant #381 üzenetére
Még mindig megszakad a kapcsolat neked és olyankor manuálisan kell újracsatlakoztatni? Hogy van beállítva a padavanon belül, lősz egy képet? Én eleve úgy kezdtem, mikor megjött a stick, hogy felflasheltem rá a legújabb firmwaret, azóta még egyszer sem szakadt meg, pedig kb már 2 hete használtam, remélem marad így minden, most, hogy a routerbe van dugva.
-
winbox
senior tag
Igen, kínából jött Belgiumon keresztül, szállításnál az ingyenes belga postát választottam és itt is van plusz költségek nélkül. De ahogy olvasgattam akik eddig 30 dodó környékén vették, még nem állították meg senkinek a vámon
Felment a Padavan, szeretném mégegyszer megköszönni ezt az alapos leírást, minden rendben ment
Előtte egy Asus RT-AC1200G+ -om volt kemény másfél hétig, mert egy Huawei E3372h-153 -as usb stick 20/20Mbps-re volt vele korlátozva, sehogy se tudott több sebességet. Vissza is küldtem a webshopnak, szerencsére belefértem az időbe, majd majdnem harmad (!) áron megvettem ezt a routert ami már az első benyomással megnyert magának. Öröm lesz ezzel foglalkozni
Bedugtam az usb sticket, stick firmware van rajta, beállítottam manuálisan az apn-t, országot, hálózatot és a mentés gomb után kemény 2 másodperccel már megvolt a publikus ip-m, és szaladt is a net. Kegyetlen
Az asus percekig kínlódott anno, mire tudott csatlakozni és sokszor ledobált. Az is jó router lett volna, csak a broadcom chip miatt nem volt cfw. ez van. Első tesztnél ennyit ment most, de tuti lesz ez több is:
-
winbox
senior tag
válasz
Brandynew #360 üzenetére
FingR86-nak köszönhetően
-
winbox
senior tag
Ma megérkezett a várva várt 11.23-án rendelt, 25.99 dodós router, bármiféle egyéb költség nélkül
Csak estefele érek haza, akkor is lesz majd a kezemben, de addig nem lesz alvás, amíg nem fut rajta a Padavan
-
winbox
senior tag
válasz
Szoszo94 #330 üzenetére
Te azért tudod beállítani, mert a modemen Hilink-es WebUI van, ott lehet állogatni, viszont akinek sima stick modem van, mint pl nekem, annak továbbra is automatikusan vagy fixen kell majd az apn-t meg a többit beállítani a routeren, hogy kapcsolódjon
Neked nincs így dupla NAT? Vagy hogyan éred el akkor a stick webes felületét? Ajjj csak jönne már meg a router, most küldték tovább Belgiumból, elvileg 1-2 hét és itt van
-
winbox
senior tag
Geekbuying-ra találtam kódot, de csak $36.99-re viszi le GKBF02D [link]
staker: Nálam nincs optika, de szerintem, ha kitörlöd a modemről a bejelentkezési adatokat, attól még ugyanúgy fog menni, csak nem lesz neted, nem fogja tudni, hogy ő csak sima modemként kell üzemeljen, ha szoftveresen nincs rá mód, akkor hívd az ügyfélszolgálatot, ahogy írtad. De majd kijavítanak, ha tévedek.
Invitelnél pl. be kellett telefonálnom, hogy ismerősöméknél a központból tegyék át sima bridge módba a modemet, mert sehogy se tudtam a kezelőfelületén beállítani, de ez sima adsl volt.
-
-
winbox
senior tag
válasz
hardline #171 üzenetére
Sajna mindenképp routerkent működik a mifi, nálam egy huawei e5577 mifi van, de routerre rákötve dupla NAT volt + az usbn sehogy sem jott ki belőle 40mbitnél több, csak ha pc-vel volt összekötve. Aztán mikor már eleget volt rajtam miatta az a bizonyos álarc, vettem egy sima 4g usb sticket, azt fogom majd a routerre kötni, ha megérkezik
-
winbox
senior tag
Sziasztok! Köszönöm szépen a részletes leírást, így már belemerek vágni, csak jót olvastam róla neten. Huawei E3372h-153-as 4G stickem van, csak emiatt vettem egy Asus RT-AC1200G+-os wifis routert, mert itt nincs vezetékes net és így megtudjam osztani és normális router legyen mögötte, erre 20/20Mbps a max vele. Először még nem tudtam, hogy a router a ludas, ezért orosz fórumok segítségével és sűrű káromkodás közepette sikerült cserélnem a stick firmware-ét stick verziósra a Hilink helyett, mert a Hilinkes verzió inkompatibilis az Asus routerekkel (eldobálja a csomagokat, a weboldalak nem töltenek be teljesen, ráadásul dupla NAT is volt) de a sebesség a stick firmware-el így is maradt 20/20, gépbe közvetlenül 100+ Mbps-eket hoz simán a stick, de most nem tudom, hogy az usb 2.0 csati korlátozta le vagy csak szimplán ezzel is inkompatibilis volt, de az összes firmware-t feltettem a routerre is, de nem ment, cfw meg a broadcom chipek miatt nem volt. Úgyhogy az Asus most megy vissza ahonnan jött és rendelek egy ilyet. Remélem ezzel már menni fog a stick teljes sebességgel. Nem tudtok rá működő gearbest kupont?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gumi és felni topik
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- Új kétfiókos NAS-sal gyarapodott a Synology palettája
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 250GB I DVDROM I 14,1" WXGA I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest