- Megjött a Razer DeathAdder egerek legfrissebb nemzedéke
- Ismét minimalista miditorony érkezett a Fractal Design műhelyéből
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- Digital Fingerprinting: Így buktat le a böngésződ a neten - Tech Percek #18
- Prezentálta PCI Express 6.0-s SSD-vezérlőjét a Silicon Motion
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Tápokról alaposan - mélyvíz
- Amazon Kindle
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Brandynew #6457 üzenetére
Telegram: https://t.me/xiaomi_mi3g
-
woodworm
veterán
válasz
Brandynew #6381 üzenetére
Az ax3600-as topikja pörög, azért érdemes beleolvasni vásárlás előtt. Egyelőre nincs normális cfw hozzá, padavan nem is lesz, egy régi openwrt érhető el, amibe a gyári drivereket hegesztették bele.
Ha valami gyorsabb padavanosítható érdekel, akkor a dir-878-assal érdemes próbálkozni. A chipset elméletileg tudja a 160MHz-es csatornaszélességet, megfelelő klienssel egész gyors tud lenni. Padavan viszont csak a kínai fork lesz rá. Én nem próbáltam és nem találkoztam véleménnyel sem róla.
Mindenesetre most 16e a Euronicsban. -
-
válasz
Brandynew #6276 üzenetére
Üdv!
Az egy 2020 novemberi firmware, így természetesen van frissebb. A Padavan topik összefoglalójában találsz több linket is, lehet válogatni.
-
DeNi91
tag
válasz
Brandynew #4683 üzenetére
Tuti, rajta van a matricán az alján is a G és a dobozon is, írja is az 1000 Mbit-et a LAN portokra a dobozon.
1 kék port van (WAN), amire a netet kötöm és 2 fehér (LAN). A doboz szerint mindhárom 10/100/1000M, a leírásban is így volt a Gearbesten.
Cat6-os kábel mindkettő, és próbáltam is, 520 Mbit körül megy a letöltés speedtesten, ha direktben a T-s modemről mérem. Az a fura, hogy WiFin is elég gyors de kábelen az istennek nem megy 100 felé, ha a Xiaomi routerre kötöm a gépet.
-
-
vargalex
félisten
válasz
Brandynew #3891 üzenetére
Szívesen fordítok, de anno én bekapcsoltam. Ha valaki megmondja, hogy ezen kívül kell-e még valahol engedélyezni, akkor szívesen build-elek. Persze lehet, hogy ez a padavan-ng bugja.
-
Watercolour
aktív tag
válasz
Brandynew #3838 üzenetére
A kérdés jogos, véleményem szerint nem feltétlen szükséges engedélyezni.
IPv4 esetén a legtöbb bejövő ICMP kérést blokkolhatod anélkül, hogy különösebb problémákat okozna, de IPv6 esetén más a helyzet, a protokollnak szüksége van arra, hogy bizonyos ICMP üzenetek szabadon mozogjanak a hostok között.
Ezek közé a feltétlen szükséges üzenetek közé tudtommal nem tartozik az ICMP echo request/reply (ping), tehát erről az ipv6-test.com hibásan tájékoztat. (vagy lehet, hogy tévedek, fixme)
Feltéve, hogy a padavan ezen funkciója jól működik, és valóban csak ezt az ICMP üzenetet blokkolja (és a szükséges csomagokat átengedi), nem kell engedélyezned ezt, nem fog hibásan működni az IPv6. -
scream24
senior tag
válasz
Brandynew #3821 üzenetére
Köszi a javaslatot. De már lassan egy éve boldog tulajdonosa vagyok egy ilyen készüléknek s a megérkezése pillanatában padavannal használom. Ha már itt tartunk érdemes egy újabb sw-t feltenni? Javult valamit esetleg extra funkciók? Egy haverom nyúz már egy jó ideje, hogy neki is kellene, de Ő nem az a kínából rendelgetős stb.
Így rám maradt a feladat, ez az ár pedig rendkívül kecsegtető!
-
nggabi
félisten
válasz
Brandynew #3682 üzenetére
Tegnap megküzdöttem az entware-rel. Újra kell formázni a pendriveot, kb 1 óra volt nekem mire belőttem a transmissiont. A felület egy kicsit jobb, letöltéskor nem fagy annyira, de a tüskék ugyanúgy meg vannak. Sztem nem éri meg vesződno vele.
A friss fordítást linkeltem, simán menüből felrakod, 1 perc (ha már padavanon vagy). Mintha stabilabb lenne mint az előző bulid.
-
woodworm
veterán
-
Szoszo94
őstag
válasz
Brandynew #1979 üzenetére
Ha van szgép ami be van kapcsolva otthon, akkor a legegyszerűbb egy Chrome távoli asztal. Én így szoktam matatni rajt, ha nem vagyok otthon, a gépem úgyis 0-24 megy
Ehhez nem kell semmit sem állítani a routeren. Viszont ha nem vagy otthon, minek piszkálod?
Szánj rá egy kis időt, állítsd be megfelelően, onnantól hozzá sem kell nyúlniNekem lassan egy hónapja megy megszakítás nélkül, ebben a hónapban 500GB letöltés körül jár a torrent kliens és pont tegnap húztam bele 10db 30-50GB-os film torrentfájlait a watch könyvtárba
-
woodworm
veterán
válasz
Brandynew #1949 üzenetére
A linkelt oldalról az fw forrását tölti le, az onnan letölthető fw-k régiek és egyébként sincs közöttük a xiaomira való. A script patcheli az eredeti forrást az eltérő vas miatt, nem tudom mennyire lehet fájdalommentesen cserélni a transmissiont a buildben.
Mivel a torrent miatt amúgy is csatlakoztatva van egy hdd a routerre, egyszerűbbnek tűnik az entware használata és az ott elérhető csomagot telepíteni, a beépítettet pedig kikapcsolva hagyni.
Ha az a 10 torrent mind letöltés és egyszerre akarod őket indítani, akkor nem is csodálom, hogy kiakad. Szerintem elég egy aktív letöltést engedélyezni és a többit várósorba rakni.(#1952) Szabadh
-
-
-
-
Headless
őstag
válasz
Brandynew #1940 üzenetére
Azért mert a prometheus script tölti le magát a padavan forrás kódját, amit aztán leforgat. Ezért kell egy ubuntu, ahol elérhető a fordító környezet. Nem magát a binárist osztják meg, mint openwrt-nél. Sőt az mtk licence miatt a forrás lehet, hogy egy autentikációval ellátott szerverwn van, hogy csak a megosztott virtuális gépek tudják használni.
-
Szoszo94
őstag
válasz
Brandynew #1933 üzenetére
Szia!
Ahogy a cikkben is le van írva
Újat forgatsz, és vagy onnan teszed fel (beállítások megmaradnak), vagy kimented szintén a cikkben linkelt módszerek valamelyikével a virtuális gépből és felrakod a webes felületen keresztül.
Előbbi szerintem egyszerűbb és gyorsabb is, én így frissítettem, mikor a cikket írtam. -
Headless
őstag
válasz
Brandynew #1787 üzenetére
Transmission a másik ami nem érdekel, mert a router magától leszedi. Szerintem az egyik leghasznosabb fejlesztésünk az RSS olvasó. De egy microsoft RDP-t biztos nem engednék ki.
Én mindenkit tolok a vpn felé mert beállítani nem bonyolult, sebessége bőven elegendő egy fhd stream továbbítására is (20-25 mbps). És azért mégiscsak biztonságosabb. Nem kell minden egyes szolgáltatásnak külön portot nyitogatni....
Ftp-nek azért vannak sebezhetőségei és ha nem passzív ftp-t használ valaki akkor a port is valószínű, hogy a gyári 20,21-es porton. És tele van a net próbálkozó botokkal ahog, a dropbear ős olyamatosan jelenti a sikertelen próbálkozásokat a 22-es porton ssh-ra. Persze lehet port nyitás helyett port forward, és akkor a botokat kivédte az ember.
-
Headless
őstag
válasz
Brandynew #1785 üzenetére
Én nem csak erre használom, a teljes otthoni távvezérlésemet érem el pc-k. Egyéb hálózati eszközök. Hidd el én vagyok a legkevésbé paranoiás. Ilyen szempontból, de kényelmesebb távolról is sambázni.
Meg a saját 9092-es oldalunkat nem szeretném kiengedni, mivel tudom, hogy tele van XSS lehetőséggel (Mivel az egész shell scriptel van írva helyoptimalizációval) a valaki netán bejutna a jelszón vagyis a http basic authentication-ön, akkor root hozzáférése lenne a routerhez, és ha csak rombolni szeretne azt is simán megteszi, de lophat is bármit.
-
Csörsz
csendes tag
válasz
Brandynew #1782 üzenetére
Én még nem találtam, pedig elég sokat kerestem...
Sikerült beszerezzek egy 3G-t az utolsó 30$-os akcióból kuponnal. Full kezdőként raktam fel a HeadLess féle Lede-t. Sikerült beállítanom a TM-t, MiniDLNA-t, Samba-t. Teljesen elégedett vagyok a routerrel. Már csak az USB eszköz külső elérése kellene. A TM-et, Luci-t elérem,de jó lenne felhőként is használni a HDD-t.
Megköszönném,ha leírnád az elérést (szerintem más is).
Már csak azt nem értem,hogy Luci-ban a statusban az első négy info miért nem megy?
-
Oldman2
nagyúr
válasz
Brandynew #1726 üzenetére
Üdv mindenkinek!
Épp router cserében ügyködök, az 5GHz-es sáv szükségessége miatt.
Egy TP-Link TL-WR1043ND-t vált ez a jós(z)ág, amire teljesen véletlen akadtam rá.
A linkelt Alis ajánlat rendelhető a Xiaomi Mi WiFi 300M Amplifier 2 Expander for Mi Router erősítővel együtt is.
Érdemes a kettőt együtt megrendelni?
-
suste
veterán
válasz
Brandynew #1720 üzenetére
Írni nem ír rá a normál működéskor (megtelt flash-sel vígan elműködik), és a méret meg teljesen lényegtelen ebből a szempontból (a fele is bőven elég lenne, de akár a negyede is. Olvasni is csak nagyon ritkán fog onnan (leginkább boot-kor).
Ellenben a RAM sebesség és mérete tényleg számít, hiszen oda/onnan ír/olvas folyamatosan! -
suste
veterán
válasz
Brandynew #1716 üzenetére
Szerintetek a ROM mire való?
Ha sok van belőle, akkor több eszköz kapcsolódhat
Esetleg ha RAM-ról lenne szó. Persze az mindjárt nem 8x nagyobb, mint a "szokásos", csak 4x.
De egyébként abszolút dicséretes a 128/256 párosítás!!!
Csak magyarázzák el a marketingeseknek is, hogy miért.
Szerk.: És stabilabb sem lesz tőle a router! Ez is inkább a RAM-ra igaz.
-
Szoszo94
őstag
válasz
Brandynew #1397 üzenetére
És hatástalanítás közben a kék vagy a piros vezetéket szoktad elvágni?
-
kenand
veterán
válasz
Brandynew #1338 üzenetére
Én 2 notiban is upgardeltem 7260-ra, mindkettő jól működik
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
Brandynew #1310 üzenetére
Szia!
Nekem telefonrol ha auto-ban van a 2.4-es wifi csatorna valasztas (es bele is valaszt a surujebe) ami a 6-os csatorna nalam es csak 20mhz-es csatorna szelesseget engedek, akkor 10mbit le es 11 fel. Ha atteszem a 13-asra akkor 22/11. Ha 20/40mhz a szelesseg es marad 13-ason a csatorna, akkor meg 28/14 a sebesseg.. 5g-n meg 53/20 (80mhz-s csatornaval)
-
suste
veterán
válasz
Brandynew #1203 üzenetére
Szerintem most az furcsa helyzet, hogy a szolgáltatók végre biztosítanak sok embernek nagysebességű le/fel kapcsolatot (amit persze az emberek 90%-a nem használ ki), de ugye a legtöbb háztartásban nagyrészt a letöltés megy leginkább. Így a feltöltésre sokkal több szabad kapacitás marad, amit ki is tudnak mérni aki kipróbálja.
-
Szoszo94
őstag
-
vargalex
félisten
-
Szoszo94
őstag
válasz
Brandynew #1162 üzenetére
Üdv!
A nagyon hiányos szerintem túlzás, rengetegen vannak már itt, akik életükben először csináltak ilyet és a leírás alapján ment nekik. Az összes lépés le van írva, van pár kép is a fontosabb részeken, inkább a szúrkálódás helyett írd le, hol akadtál el és azt a részt átnézem én is, mi nem érthető benne.
Viszont mielőtt nagyon belemennétek a vitatkozásba, neked éppen segíteni próbálnak itt, ezt ne felejtsd el
Egyébiránt próbáltad más eszközökkel is a wifit?
-
hardline
senior tag
válasz
Brandynew #1187 üzenetére
Ez olyan anomália, mint nálam a feltöltés. Mobilnetem van, mindegy hogyan kapcsolódok a routerrel (stickkel, mifivel usb-n, vagy wifin keresztül) a letöltési sebesség az 5-30Mbps között van, mint bármikor, feltöltés viszont ~0.
Ha ugyan ezen eszközökkel kihagyom a routert és PC-n mérek, akkor nincs semmi gond. -
Headless
őstag
válasz
Brandynew #1180 üzenetére
Egy samba másolási sebességet, vagy tényleg iperf sebességet mérj nálam a speedtest mostanság nagxlyon nem valós értéket mutat.... 72/89-et mutat, míg az iperfes mérés bőven felette van mindkét irányba.
Digi 100/100 amúgy.Ha pc-n mérsz speedtest bétával, akkor ne chromeot használj, az lassabb.
-
szaboi6512
őstag
-
szaboi6512
őstag
-
Headless
őstag
válasz
Brandynew #790 üzenetére
Futtatni akármennyit lehet csak a kapcsolatok számát kell okosan beállítani nálam most globálisan 40, torrentenként 20, feltöltési szálak 10 torrentenként 1. Letöltési sor 5, feltöltési sor nincs. Letöltési seb max nincs feltöltési 512 kb/s
Letölteni olyan durván 5-8 mb/s átlagra képes ext4 hdd-re. Nálam mondjuk 2.0-ás de nem hinném, hogy kevesebb terhelést adna a cpu-ra egy 3.0 max a fájlmásolás lenne gyorsabb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asztali PC , i7 6700K , 1080 Ti 11GB , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 500GB HDD
- Asztali PC , R5 8400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 500GB NVME , 2TB HDD
- Legion Go 1TB
- Lenovo LOQ 15IRX9 - i5 13450HX, 16GB, RTX 4060 8G, 1TB M.2 (Gari: 2027.03.11.)
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest