Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kiskakas
senior tag
sziasztok,
nem nagyon porog a topik,de hatha lesz vkinek tippje.. van egy Zyxel P334-es routerem adsl-re,evek ota beallitva egy adott helyen.. A gond az, h elfelejtettem az admin jelszavat, a deafult ugye 1234 lenne.. A reset gomb torli a konfigot is? ugyanis lovesem nincs a jelenlegi adsl jelszorol es nehez lenne megszerezni, mert a tulaj kulfoldon van. (es csak o jarhat el a szerzodes ugyeben).
A gyari doksi szerint a reset gomb csak az admin jelszot allitja vissza 1234-re, a konfigot nem lovi ki. van vkinek ebbe tapasztalata?
-
Uchimata
tag
És nem fél percig bootol, és nem hangos, és nem 2x annyi a fogyasztása, és pl. ugyanolyan gyorsan beállítható a felirat tulajdonságai, és ugyanolyan csatlakozókkal el van látva, és ... és ... és ...
Szerintem nagy fáradtsággal a Popcorn vagy más NMT közelébe lehetne jutni, már ami az ergonómiát és a többit illeti, de én még ilyen konfigot nem láttam, de főleg nem ennyiért
A HTPC egyetlen előnyének eddig csak azt találtam, ha nem csak médiacenternek, hanem alap PC-s dolgokra is szeretné az ember használni. De akkor is csak úgy van értelme, ha ez az igény létszükség, vagy gyakoribb, mint a filmnézés, torrentezés, zenehallgatás, rádióhallgatás, képalbumnézegetés -- szerintem.
-
LonGleY
veterán
Már megint miért nem PNG-k a screenshotok? A nagyrészt szöveget tartalmazó képek nemcsak, hogy kisebbek lennének, mint a JPG, de mellékesen tömörítési hibáktól teljességgel mentesek... Ez így nagyon igénytelen, 100%-os méret mellett is észrevehetők a hibák és jóval lassabban töltődnek be.
-
kariad
senior tag
Jé digitális kenyérpirító!!
-
bambano
titán
az a vinyótartó keret vinyók főzésére alkalmas a peremeivel...
-
rudi
nagyúr
Azért a 120 000 Ft körüli Asus Eee Box B206 elég érdekes altarnatíva, mert a belső Radeon lekezel bármilyen HD videót, adnak hozzá távirányítót, oprendszert, van HDMI kimenete, Wi-Fi-je, nem hangos, nem fogyaszt túl sokat, és nem utolsósorban lehet rajta internetezni. Meg lassan itt a fejlettebb Atom platform is, ami még olcsóbban tud majd HD videót lejátszani.
-
Uchimata
tag
Köszi a "pü" választ. Nekem mondjuk volt még ezer más szempont, és ebbe az ilyen buherálás sajnos nem fért bele. De félre ne értse félre senki, mert se sznob nem vagyok, se lusta, ráadásul eléggé értek a hardverhez is, tehát akár magam is megcsinálhatnám. Rengeteget jártam utána a dolognak, és elégedett HTPC-s, Barebone-os tulajdonosokat sajnos csak elvétve találtam, de azoknak is igen alacsony volt az igényük, vagy csak egyszerűen másra használták. Még a dedikált hardveres médiacenter (NMT) tulajok is sokat bosszankodnak, kivéve a mára(!) már viszonylag kiforrott Popcorn Hour birtokosait, pedig az sem 100%-os, de már nagyon jó.
Nálam a legfontosabb szempont az volt, hogy ha arra szánok az értékes időmből, hogy szórakozzak, akkor az 100%-ban szórakozás legyen, és nem pedig buherálás és fejvakarás. A konkrétumokba nem mennék bele, mert ez egy giga-topik, de a szumma így alakult ki bennem.
Tény, ha kompromisszum kész lennék, akkor is előbb vettem volna a WD TV-t 30e-ért, minthogy saját fabrikálásba kezdjek.
-
Vitus
őstag
Se nem szép, se nem olcsó. Nekem NEM TETSZETT!!!
Vitus
ui.: Ahogy így le volt szedve a hátulja engem a régi fertőtlenítő gépekre emlékeztet, amiket a kórházakba láttam a 80-as évek vége, 90-es évek elején, amikor még fém volt a tű meg minden.
-
jerry311
nagyúr
Apropó sebesség. Száz megabites hálózaton a NAS-ra nagyjából 5 MB/s-os tempóval tudtunk írni, adatait pedig 6 MB/s-mal olvastuk.
Ezek után "PH! tetszett"? Ha már támogatja egy NAS a gigabites hálózatokat, akkor legyen már képes legalább 150-180 Mbps sebességre! (többet nem mondok, mert otthoni felhasználásra szánt eszközök közt kb. egy sincs ami 200 Mbps felett teljesít)
Mondjuk az 5-6 MB/s akkor is gyenge lenne ha csak 100-as hálókártyával szerelték volna.NAS gyártók nem olvasnak felhasználói visszajelzéseket? Vagy senkinek sem gond, hogy egy 4 GB-os memóriakártyát közel 15 perc felmásolni?
-
marcias
őstag
Sztem ez így simán sz@r.
Innen érzem, hogy a használata csupa bosszúság lenne, főleg a médialejátszó esetében.
-
Aprósólyom
addikt
Írtam Pü-t. Ez már inkább oda való. A lényegi kérdés az emberi igénye és anyagi helyzete. Illetve ha szarul keres, de mégis áldoz rá ennyit, annak a lelke rajta... Szóval aki kerüli a design-os feltűmést, és szereti maga építeni a dolgokat az kb fele ennyiből barkácsol egyett a tv szekrényébe egy ilyen gépet...
-
shteer
titán
az elképzelés jó, a megvalósításon valóban dolgozni kell még
jó teszt
[I]utolsó előtti bekezdés: Sabloneszöz
[/I]
-
rudi
nagyúr
A félár azért kicsit necces szerintem, de 80-90k körül már lehet építeni egy barebone gépet - például Asus Pundit alapon - ami egyszerre lehet NAS és fullos médiacenter, ÉS emellett egy teljes értékű PC. Itt felvázoltam egyet. Erre rácsapsz ingyenes NAS szoftvert, egy frontendet és hajrá.
-
Uchimata
tag
válasz
Aprósólyom #5 üzenetére
Kérlek írd le ide a javasolt konfigot és a részleteket. amely kb ugyan azt a dolgot tudni fogja. Sokat kerestem olcsóbb megoldást, de még nem találtam rá, kiváncsi vagyok a féláras megoldásodra, nem gúnyból, hanem igaziból. Köszi.
-
grandtour2
tag
Kár, h az előlapi kijelzője nem nagyobb picit, és nem integráltak bele egy digitális fényképkeretet
Méltó dísze lenne a szobának, és nagyi is sokat nézegetné.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Újabb felesleges játékszer gazdag hülyegyerekeknek...
"...vagy az egyik gépünkkel letöltött adatokra, ha a másikra szeretnénk átjuttatni őket."
Ez különösen tetszett...
-
^Clown
addikt
Na ezt meg én csodálom
Maga a szerkezet nem rossz, de:
1. Mire a drivert felszenvedem, legalább egy óra... Mindig elszáll valami hibaüzenettel, a huszadik-harmoncadik próbálkozásra szokott felmászni.
2. A router menüjébe sem mindig sikerül belépni
és hasonló problémák...Egy termékből nem vonok le következtetést, épp azért írtam, hogy ez a cucc tetszett
-
TheDragon007
senior tag
a nagy fehér doboz jól néz ki, de az értékelés sztem is jogos...
-
"Bekapcsolás után kíváncsian vártuk, milyen effektek jelennek meg az előlapi kijelzőn, de csalódnunk kellett. "
Mos tényleg, ez a legfontosabb? :/
Amúgy ügyes kis cucc, mondjuk ha néznék filmeket akkor biztos kéne nekem is
-
D.Orion
veterán
"Bekapcsolás után kíváncsian vártuk, milyen effektek jelennek meg az előlapi kijelzőn, de csalódnunk kellett."
Hát egy nappali sarkába eldugott kis eszköz ne is világítsa be az egész szobát használat közben... Elég érdekes ha nektek negatív dolog egy észrevehetetlenséget(ki szeretné ha ez a ketyere a sarokból az ember képébe világítson képnézegetés közben) célzó eszközön a fényjátékok hiánya... Én még a kék ledet is sokallom rá, minek...
-
szente
addikt
válasz
Neil Watts #3 üzenetére
lehet hogy csak nem vagyok ma vicces kedvembe...
-
^Clown
addikt
Nekem eddig nem voltak túl jó tapasztalataim a ZyXEL termékekkel (wlan router), de ez tetszett
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Neil Watts #3 üzenetére
Ami nncs azt nem lehet érezni. Bár először én is azt hittem, hogy valami kis atomos teszt lesz, de nem. Egyébként van olyan ember aki tényleg pusztán médialejátszóért 50-et kicsenget? Mondjuk ha 500e Nettót keresnék, lehet én sem vacakolnék saját rendszerrel. Kíváncsi vagyok, hogy hány óra alatt számolna ki egy crysis képkockát, ha valaki megírná rá.
Egyébként szép gépecske el tudnám képzelni a nappaliban.
Uchimata: Megér ennyit, hogy az egyedi rendszer kényelmét kiélvezd? (távirányító, könnyebb átlátható kezelőfelület) Ennek majd. a feléből ki lehetne építeni sajátot (igaz nem ilyen pici és lehet nem ilyen szép, de sose mondta senki, hogy ki kell tenni mindenki szeme láttára)
-
Uchimata
tag
Hónapok óta követem a Médiacenter (avagy NMT - Network Media Tank) híreket, és bizony hasonlóan vélekedek, mint a teszt készítője. A piacon van már hosszú hónapok óta több erősebb "szív" is, mint ami ebben dobog. Én sem értem, hogy miért nem jelennek meg a ráépülő termékek.
1-2 azért akad, és köztük van a méltán népszerű Popcorn Hour A-110 is, amiben már a FullHD anyagok lejátszása (MKV support-tal), Bittorrentes letöltés és ezer más dolog is benne van. Tudásban a tesztelt eszköz és a Popcorn össze sem hasonlítható (a Popcorn javára). Épp ma rendeltem meg egy ilyet, mert nem bírtam kivárni, mire megjelennek a nagy nevek FullHD megoldásai, és bizony a 750 GB-os HDD-vel együtt is csak bruttó 91e Ft-ot kérnek érte. Ez sok pénz, de a piacon még így is egyedülállóan olcsónak számít a tudásához mérten.
Már alig várom, hogy otthon kipróbálhassam, 1-2 hét múlva.
-
-
fiATHaLON
őstag
Nem látok játékteszteket!
Most akkor ezen nem is megy a Crysis?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A gyártó két eszközével érdekes házi multimédiás rendszert építettünk fel.
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- Nagyszerű állapotú, dobozos ASUS Prime Z270-P
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Honor X8c 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest