Hirdetés

2019. június 24., hétfő

Hozzászólások

(#301) bghistvan


bghistvan
(senior tag)

úgy gondolom sok ember mond valótlant arról.......hogy milyen rendszerességgel kapcsolgatja a TV távirányítóját :)
csupán ezen cikknek köszönhetően is.....hogy álljunk már be a sorba.........mondjuk már hogy óóóóóóóó........már én sem tévézek :C (aztán közbe mégis)
lehet támadni: köszönöm :R

[ Szerkesztve ]

(#302) Hieronymus válasza Geller72 (#241) üzenetére


Hieronymus
(senior tag)
LOGOUT blog

...Én az opció választásának módjára gondoltam, Azaz hogy az ISP-nél kiválasztom, neki kifizetem, ő meg rendezi, aktiválja/deaktiválja nálam....

Van ennél sokkal jobb megoldás is, csak egy kicsit aktívabb hozzáállást igényel. Netflix, Prime video,... előfizetés és azt nézed amit te szeretnél. Reklám mentesen.

Nincs

(#303) Pete55555 válasza bghistvan (#301) üzenetére


Pete55555
(PH! kedvence)

Nincs bekötve TV szolgáltatás. Úgyhogy nálam ez nem jött be. :(((

...Szeretem leracsniztatni...

(#304) b. válasza Hieronymus (#302) üzenetére


b.
(PH! nagyúr)

És persze magyarul...

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#305) Psychopeti válasza Astroboy (#287) üzenetére


Psychopeti
(senior tag)

Ajjj te kis huncut :P Akkor már inkább az ANIMAL PLANET ;]

Kend azt hiszi ez csak úgy van, hogy befogjuk a kancát a szekér elé, és gyi te szürke???

(#306) Andrash22


Andrash22
(újonc)

Én se nézem sokat a tv-t , ha mégis akkor Sportadásokat, m4 sport1,spiler tv .Vacsorázás közbe bele pillantok néha séfes műsorba a tv2 ill áll az alkuba, egész jó szerintem.

(#307) Multibit válasza bghistvan (#301) üzenetére


Multibit
(PH! kedvence)

Vegyél vissza az arcodból! Gyere el hozzám, győződj meg arról, hogy igazat mondtam! Azután gyere vissza ide, ismerd be, hogy nem én vagyok a hazug, hanem Te vagy egy szánalmas troll!

(#308) T_chris válasza Multibit (#307) üzenetére


T_chris
(PH! addikt)

Korán van, igyál egy kávét, hátha bekapcsol az iróniadetektorod. :)
Tudod.... Akinek nem inge. :)

[ Szerkesztve ]

Aki érti a humort az mindent tud. Aki nem, az pedig mindenre képes.

(#309) #74018560 válasza bghistvan (#301) üzenetére


#74018560
(törölt tag)

Nincs TV-m, tehát nincs is mit kapcsolgatni. Jöhet a kontra :))

(#310) csibesz


csibesz
(újonc)

Tényleg az a vicc, hogy szinte csak azok szólnak hozzá a témához, akiknél nincs bekötve a TV szolgáltatás és évek óta nem tévéznek. Most divat ezt mondogatni? Érdekes módon a szavazáson 34% szavazott csak arra, hogy egyáltalán nem néz TV adást. Most akkor?

Na meg ahogy írták feljebb is, elég szűk kör a szavazóbázis. 50+ korosztály, gyerekek max 5-10%-ban szerepelhetnek benne. Sőt lányok/nők sem hiszem, hogy 20-25%-nál magasabb arányban szerepelnének. Magyarul itt 60-70%-ban azok szavaznak, akik az informatika megszállottjai és "fiatal" férfiak (15-40). Nyilván torzít a képen, de prohardveren nem is lehet más körből kiválasztani a szavazók listáját.

Amúgy ebben a körben (15-40 éves férfiak) tényleg jóval kisebb a tévézők aránya, ezt én is aláírom. Viszont ha valaki elolvassa a kommenteket, kb az jöhet le neki, hogy a TV csatornák pár éven belül bezárhatják a boltot. Közben pedig egyáltalán nincs erről szó. Bár jó pár adót nem sajnálnék én sem...

Egyébként én is az emlegetett korosztályból vagyok, és szoktam tévézni napi rendszerességgel.

[ Szerkesztve ]

(#311) wagi


wagi
(senior tag)

Igen nézek tv-t főleg sport műsorokat de megnézem az X-faktort,az éjjel-nappal budapestet,pumpedékat,survivort és az anikó showt is.

Akkor én most retardált vagyok?

(#312) komi77 válasza csibesz (#310) üzenetére


komi77
(senior tag)

Örülök, hogy a furának számító tv-zős csoport tagja vagy Te is :C . Már kezdtem úgy érezni, hogy ezt is "be kell vállalni" kategória vagyunk. Persze látom a trendet ahogy az informálódás és a szórakozás eltolódik vagy kiegészül a netes médiákkal. Ugyanakkor nem hiszem, hogy jelenleg ne lenne a tv-szolgáltatásra igény. Már csak azért sem gondolom, hogy így lenne mert a tv készülék és a tv műsor gyártók is hatalmas piackutatáson alapuló fejlesztéseket végeznek. Nem minősíteném sem a tv műsorokat sem az internetes tartalmakat. Mindegyikből kiveszem a magam részét, ami nem tetszik azt meg kerülöm. Össze sem szeretném hasonlítani őket mert mindkét médiumon megtalálhatóak a színvonaltalan, megtévesztő, minősíthetetlen, stb. kategóriák, reklámok, akármik. Ezek nélkül tv-zni sem lehet és még egy netes oldalt megnyitni sem. Szóval egyik kutya másik eb. Azt sem gondolnám, hogy egyik helyettesítője a másiknak, inkább kiegészítik egymást. A net esetében tény, hogy több a lehetőség, ennyi.

Szegény ember kézzel nőz.

(#313) Renok


Renok
(senior tag)

Tavaly nyár óta nincs TV előfizetésünk otthon, és nem is hiányzik.

(#314) viharhozo válasza csibesz (#310) üzenetére


viharhozo
(PH! addikt)

A reklambevetelek szempontjabol erdekes (18-49 kozti) korosztaly evrol-evre, trendszeruen morzsolodik le. A sportkozvetitesek viszonylag jol tartjak magukat, de a gyartott programok nezettsege durvan csokken (az elismert csokkenes is 15% koruli volt tavaly). A meg szukebben vett fiataloknal (18-34) meg durvabb ez az ertek, nem is nagyon publikalnak rola adatot.

Viszont attol meg, h tévét nem neznek, mas screent bamulnak naphosszat, a csatornaknak oda kell beferkozniuk.

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

(#315) CSB29


CSB29
(fanatikus tag)

#Csibesz 310 - teljesen egyetértek

Csak a közösségi ivókban nézek tv-t a meccsek miatt. Sajátom nincs is. Otthon is inkább ingyenes streameket figyelek, ha nagyon kíváncsi vagyok valamire, pl. m4 élő. Az 720p és jó nettel nézhető. Van egy 24"-es FHD monitorom az bőven elég.

[ Szerkesztve ]

r3 1200, GTX 1070

(#316) komi77 válasza viharhozo (#314) üzenetére


komi77
(senior tag)

Nem vagyok média közgazdász ezért csak feltételezem, hogy értem a leírtakat. Azt gyanítom, hogy nagyobb reklámbevétel = nagyobb nézettség, viszont a vizsgált korcsoportoknál ez csökkenő trendet mutat.
Hadd kérdezzem meg, hogy ez itthoni viszonylatban van így vagy globális? Ha itthoni, akkor a reklámadó növekedés okozhat-e reklámbevétel csökkenést? A megváltozott fogyasztói/vásárlói szokások okozhatnak-e reklámbevétel kiesést?
Ha ezek összefüggenek a reklámbevételek csökkenésével, akkor evidens-e a tényleges nézettség csökkenés? Vagy máshogy kell értelmezni a számokat.
(Pusztán érdeklődés szintűek a kérdések, nem értek a témához) :U

Szegény ember kézzel nőz.

(#317) Vikthor válasza komi77 (#316) üzenetére


Vikthor
(PH! nagyúr)

Nekem van egy olyan ötletem, hogy legyen egy "központi film adatbázis" ahová a gyártók-kiadók szépen közzéteszik a filmjeiket különböző minőségben SD-HD-FullHD stb és minél jobb minőség annál drágább, persze nem horror áron. Így azokhoz a filmekhez juthatna hozzá az ember, amire valójában szüksége van. Ezután le lehetne tölteni és/vagy tárolni a saját PC-n. Nem lenne több VHS-DVD-BD és ki tudja milyen elavult lassú média formátum. Mindenkinek lenne eredeti hang és szinkron meg feliratok. Lehessen kvázi licenszelni a filmeket media formátumtól függetlenül. Pár tucat filmem volt már és lesz is amit megvettem VHS-DVD-BD formátumban, miért kell sokadjára ugyanazt megvásárolni csak azért mert jobb a minősége? Ne a formátumért hanem a tartalomért fizessen az ember, persze olyan minőségben, amit meg tud magának engedni, lényeg, hogy digitális legyen és letölthető és vissza lehessen igazolni, hogy xy user accountnak x mennyiségű és minőségű "film másolat" van a birtokában. Ja bocs, lehet ez nem lenne elég környezetszennyező... Értem már. :D

~ B & B & L | Suomi Finland Perkele ~

(#318) csibesz válasza Vikthor (#317) üzenetére


csibesz
(újonc)

Ilyen már van. Úgy hívják, hogy torrentoldal, csak nem a kiadók töltik fel a filmeket. :D

Amúgy nem rossz ötlet, talán egyszer a jövőben... De belátható időn belül biztos, hogy nem lesz ilyen.

[ Szerkesztve ]

(#319) .Szaki. válasza Vikthor (#317) üzenetére


.Szaki.
(őstag)

Filmeket lehet vásárolni iTunes-on és a Play Store-ban is van erre lehetőség, letölti, kifizeted és nézed. :)

(#320) Vikthor válasza csibesz (#318) üzenetére


Vikthor
(PH! nagyúr)

Igen azt vágom, jobb híján vízzel főzök én is, és a klasszikus utat járom, hogy az értelmes filmeket amiket a torrentoldalak "reklámoznak" elmegyek és megveszem BD formátumban. De milesz mikor a BD szar lesz már és halott mint a VHS-DVD?

~ B & B & L | Suomi Finland Perkele ~

(#321) Vikthor válasza .Szaki. (#319) üzenetére


Vikthor
(PH! nagyúr)

és HD hang meg untouched video is van? vagy csak full tömörített veszteséges kacat? És ha nem akarom streamelni a megvett filmeket, hanem offline tárolni 1:1 minőségbe, akkor azt miért nem lehet? Na ezért nem jöhetnek szóba ezek a próbálkozások.

[ Szerkesztve ]

~ B & B & L | Suomi Finland Perkele ~

(#322) MZperX75 válasza bghistvan (#301) üzenetére


MZperX75
(PH! addikt)

Nincs TV-m,szolgaltatasom sincs. 2db 24"monitor figyeg fhd-ben ,2db 15"laptopom van egy asztali géppel karöltve.
Emelettel lejjebb ősöknél van ilyen azt hiszem 10éves HD-ready pana palazma zabálja az áramot 300-400W :DDD

Utolsó TVm Samsung 71cm CRT-volt 2000-2001-ben leselejteztem illetve eladtam...

[ Szerkesztve ]

(#323) komi77 válasza Vikthor (#317) üzenetére


komi77
(senior tag)

Nekem is van egy kisebb gyűjteményem különböző formátumokból. Az ötlet a mindenki számára elérhető médiatár kapcsán nem rossz - azt hiszem van is már ilyen. Az azért fura, hogy a legtöbb "nem tv-zős" a képernyő nézegetős szokásokat a filmnézéssel azonosítja (jó írtak pár hülye reklámról meg nézhetetlen valóságsókról is). Ha így vesszük, akkor már nekem se kellene tv előfizetés. Viszont én pont ebben teszek különbséget a net és a tv-szolgáltatás használata között. Neten informálódok, vásárolok, médiát töltök le, stb. tv-n bizonyos csatornák bizonyos műsorait nézem. Persze ezt is le lehet tölteni a pc-re. A baj csak az, hogy este 21.00 után már nem töltögetek csak nézek - ha még látok. ;)

Szegény ember kézzel nőz.

(#324) blackrulz válasza Vikthor (#317) üzenetére


blackrulz
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A mai terjesztési hálózatot biztosan meg kell reformalni... Rohadt sok lemezem van, évekig vásároltam, de a fele kb origi fóliás. Ott a plex szerverem, nekem ne adjanak lemezt, rugalmatlan, fölösleges környezeti szennyezés a gyártása, a szállítása, felejtsék el az atugorhatatlan hülyeségeket. Idén beragtam, lehordtam az utolsó dobozt is a pincébe, aztán ennyi. Lokalizalt tartalmat vagy hajlandóak adni jó minőségben és széles kínálattal, a dvd megjelenésével egyidoben, vagy nem vásárolok, csak mozizok. Nem érdekel az ára, ha a mostani korongoknal csak kicsit olcsóbb megvennem simán. Ahogy eddig is tettem. A jó filmet/sorozatot eddig is tamogattam, szart meg nem nézek...

[ Szerkesztve ]

Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök a gép elé és csináltok valami értelmeset?

(#325) viharhozo válasza komi77 (#316) üzenetére


viharhozo
(PH! addikt)

A trend egyertelmuen globalis. Itthon azert mutathato ki nehezebben, mert az elmult evekben jelentosen bovult a csatornak szama. Ezert is szereti pl. a Vajna-tévé a csoportszintu nezettseget emlegetni. A piac aprozodasaval pedig nyilvan csokken egy adott musor nezettsege, hiszen nagyobb a valasztek. Az viszont szinte kimutathatatlan, h a nezettsegcsokkenesbol mennyit okoz a kinalat novekedese es mennyit az, h nem neznek annyit kertévét a nepek.

Emelle jonnek meg a streamingszolgaltatok, ahol ugye nincs reklam, ennek megfeleloen nezettseget se kommunikalnak. A Netflix a maga 100 millio elofizetojevel hatalmas szeletet vitt el a hagyomanyos tévéktol (meg ha nyilvan parhuzamosan arra is elofizetnek az elofizetoi).

Persze a kertévék is probalnak reagalni, szinte mindent megnezhetsz mar a neten is (kulfoldon vegkepp mindent), utolag is, tobbnyire ingyen, ha reklamokat is nezel. Raadasul ott tudjak perszonalizalni a reklamokat, tehat meg ertekesebb feluletet nyernek.

Sztem a kepernyo elott toltott ido nem csokkent az evek folyaman, csak atalkult, a tévébol telefon lett. De lehet, h ebben tevedek, mert eleg ritkan latom a 12-24 kozti korosztalyt, szoval csak feluletes ismereteim vannak a fogyasztoi szokasaikrol.

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

(#326) komi77 válasza viharhozo (#325) üzenetére


komi77
(senior tag)

Köszi a kimerítő választ. A Vajna-féle csoportszerűség tetszett. :C Ezek sosem a valóságról beszélnek. Persze ezt más médiákra is lehet mondani - nem mennék bele ebbe, szar ahogy működik. Most már az írott sajtó is ebbe a csoportba tartozik, sőt a korábbi neten elérhető politikai oldalak is bekebeleződtek. Gondolom ez a fajta irányítottság sem tesz jót a médiának.

Szegény ember kézzel nőz.

(#327) Bird


Bird
(PH! addikt)

Tévézni nem szoktam, csak a képeket nézegetem. Amint hangot adok rá folyton valami sorost hallok a dobozból. Lehet csak hallucinálok?! ;]

.:A konzolozás körülbelül olyan, mint a Canon / Nikon: amelyiket előbb veszed a kezedbe, azt szokod meg.:. Btag: Bird#21416 Xbox tag: Bird HUN

(#328) komi77 válasza Bird (#327) üzenetére


komi77
(senior tag)

Még nem hallucinálsz majd akkor, ha a hangerő ráadása nélkül is hallod a hangot. :D

Szegény ember kézzel nőz.

(#329) Reggie0 válasza csibesz (#310) üzenetére


Reggie0
(PH! nagyúr)

Egyszeru a megoldas: Akik TV-t neznek azok nem ernek ra kommentelni, bamuljak a trubadurladat.
Amugy a masik magyarazat, hogy mamar TV-t nem nezni egy magasabb kulturkorhoz tartozast jelent, ezt pedig szeretik hangoztatni azok az emberek, akiknek csak epphogy feleri a kulturajuk azt a magasabb kulturkort:)

(#330) csibesz válasza Reggie0 (#329) üzenetére


csibesz
(újonc)

Gondolom ezt viccnek szántad, hogy nem érnek rá kommentelni. Nyilván ők is neteznek és kommentelnek. A másik dolog amit írtál, azt én is észrevettem már nem egy emberen. Azt hiszi, hogy ő magasabb szinten áll, mert nem tévézik. Fennhangon szidja a műsorokat/adókat, főleg a reklámokat, pedig mindannyian tudjuk, hogy vannak értelmes és jó műsorok, illetve adók.

Akkor a fiatal társadalom 60-70%-a, akik napi 3-4 órát (vagy többet) görgetik a FB üzenőfalat, órákat beszélgetnek messengeren a személyes kapcsolatok helyett, és megosztják a fél életüket, azok értelmesebbek, mint aki pl. megnéz egy kvízműsort, sporteseményt, vagy egy jó filmet a tévében? Hagyjuk már. (Nyilván nem csak FB-on lógnak az emberek, akik inkább neteznek a TV helyett. Ez is csak egy kiragadott példa volt.)

Egyetértek, hogy sok az agyatlan, igénytelen ember, akinek ez az egy szórakozása van, hogy a tévét bámulja. De az én szememben az sem jobb, aki a FB-on éli az életét, megosztja minden mozzanatát és szebbnek/jobbnak mutatja az életét, mint amilyen valójában... De ez már egy másik téma. :D

[ Szerkesztve ]

(#331) Bird válasza komi77 (#328) üzenetére


Bird
(PH! addikt)

Párhuzamos univerzumokban ez elképzelhetetlen. ;]

.:A konzolozás körülbelül olyan, mint a Canon / Nikon: amelyiket előbb veszed a kezedbe, azt szokod meg.:. Btag: Bird#21416 Xbox tag: Bird HUN

(#332) zeorsdfd válasza csibesz (#330) üzenetére


zeorsdfd
(senior tag)

Lehet, hogy nem áll magasabb szinten az, aki csak netezik és nem tévézik, de azért legyen megemlítve, hogy ezek a szintek a létra legalján vannak.
Mindkét elfoglaltság borzalmas időpocsékolássá és károssá tud válni, szemben a tudatos, szűrt információkeresésssel, önképzéssel, neadjisten olvasással, offline élettel töltött időhöz képest.
A sport és a kvízműsor nézése pedig minden esetben időpocsékolás ;]

(#333) arnyekxxx válasza bghistvan (#301) üzenetére


arnyekxxx
(PH! addikt)

úgy gondolom sok ember mond valótlant arról

Tévedni emberi dolog - mondta a sündiszó és lemászott a drótkeféről.

(#334) arnyekxxx válasza csibesz (#310) üzenetére


arnyekxxx
(PH! addikt)

"gyerekek max 5-10%-ban szerepelhetnek benne. Sőt lányok/nők sem hiszem, hogy 20-25%-nál magasabb arányban szerepelnének."

leszavazzak külön a kölköm nevében (nem néz tv-t, egy tablet van neki a falra felrakva azon néz offline helyi hálózatról meséket) meg az asszony nevében (egyel kevesebb tévéműsort néz mint én azaz 0db-ot (nem nézi az F1-et)?

ez a +1 gyerek és +1 nő kicsit még rontana a TVnézők arányán :)

(#335) niof


niof
(őstag)

Én kb. 10 éve kereskedelmi csatornákat szinte egyáltalán nem nézek. Az F1 miatt az M4-et szoktam, de csak akkor. Egyre ritkábban nézem a tematikus csatornákat is, ezekből is már csak 4 maradt, amit hajlandó vagyok nézni (Discovery Science, Discovery Showcase, Travel Channel és esetleg esténként DaVinci Learning - ezek is csak azért maradtak, mert egyáltalán nincs rajtuk reklám), erre inkább érvényes a heti 1-2 alkalom. Van egy Shuttle a TV-re kötve, csak online tartalmakat fogyasztok már inkább, jellemzően...

"A zene a káoszból rendet teremt; a ritmus a széttartót egységbe fogja; a melódia a megszakítottat folytonossá varázsolja; a harmónia az össze nem illőket összeegyezteti. Yehudi Menuhin

(#336) csabi63 válasza csibesz (#310) üzenetére


csabi63
(senior tag)

Bármiféle általános PH! szavazás, felmérés eredménye a valóság torz karikatúrája. Itt mindenki tech érdeklődésű, ezen belül is jellemzően tech érdeklődésű fiatal férfi, ami a népesség töredékének a töredéke.

Így aztán kicsit sem meglepőek az erre a kérdésre érkező válaszok sem. Ha ugyanezt feltennék egy nyugdíjas otthonban, az sem fedné a valóságot. Ha a Nők Lapja fórumán, az sem.

Olvastam egy GlobalWebIndex felmérést, az egyformán a nemek között, és minden korosztályban készült (tavalyi). Az online only viewers arány mindössze 2%. A 16-24 éves korosztályban a legmagasabb, de ott is csak 4%.

Tehát ritka madár a tévét egyáltalán nem néző, még akkor is, ha itt 34% felett vannak jelen. Ismét nyilvánvaló, hogy egy tech fórumon más eredmény nem nagyon születhet. (csodálom, hogy csak 34%)

(#337) komi77 válasza csabi63 (#336) üzenetére


komi77
(senior tag)

:C Osztom a véleményed, lényegében én is hasonló álláspontot írogatok napok óta. A statisztikát meg külön köszönöm. A szavazás ideje alatt többen is írtak különféle számokról. Nehéz eldönteni melyik fedi a valóságot, inkább csak azonosulni lehet azokkal - persze ez vagy tájékozottságot feltételez vagy elfogultságot. Nekem a Te számaid a szimpatikusak és bár nem vagyok tájékozott, minimális elfogultság mellett inkább az érvekre hagyatkozok. Azok pedig azt mutatják, hogy egyenlőre komoly fejlesztések folynak mind tv gyártás mind műsor szolgáltatás terén, ami. nem a tv kihalását vetíti előre.

Szegény ember kézzel nőz.

(#338) Duree


Duree
(PH! kedvence)

Az emberek tévé nézési szokásai addig nem fognak változni ameddig az adás több mint a fele reklám, a maradék meg ismétlés, öskövület filmek.

Notebook javítás alaplap szinten, csatlakozók , chipset , smd csere. Kijelző és káva javítás, csere

(#339) RozogA87 válasza csibesz (#330) üzenetére


RozogA87
(kvázi-tag)

Jómagam hamarabb szoktam le a facebookról mint a TV-ről. Nem Tv-zem bő 14 hónapja. De két éve használtam utoljára a facebookot. Mondjuk ebben Zuckerbergéknek is szerepe volt...arra már vagy 5-6 éve rájöttem hogy a TV nézés haszontalan időtöltés, de sokáig nem ignoráltam teljesen. Főleg a hírek miatt. Aztán rájöttem hogy milyen ez az ország, meg hogy a TV híradó hazudik.

Az intelligens emberek hajlamosabbak a mentális betegségekre. Állítják a hangok a fejemben.

(#340) Duree válasza RozogA87 (#339) üzenetére


Duree
(PH! kedvence)

Hát igen a híradó úgy hazudik ahogy az öt támogató politikai párt kívánja.

Notebook javítás alaplap szinten, csatlakozók , chipset , smd csere. Kijelző és káva javítás, csere

(#341) komi77 válasza Duree (#340) üzenetére


komi77
(senior tag)

Sajnos ebben igazad van. Pár ember kezében van a komplett média szektor. Tv és írott sajtó. Csak az a hír amit ezeken látsz, olvasol. Nagy sajnálatomra ez érvényes a webes híroldalak többségére is. Ha így nézzük a dolgot: sakk-matt. Vagyis ha nem bulvár híreket akarsz megtudni, akkor mindegy milyen médiát választasz. :W Egyébként a tv kontra nem tv csoport érvei és ellenérvei között pont ugyanezt a mindegy mit választasz dolgot érzem. Reklám, mindenhol van. Minősíthetetlen tartalom, mindenhol van. Megtévesztés, kamu adatok, mindenhol van. Ami pozitív: mindkét esetben van választás, egyik sem kötelező. Szerintem egyik kutya másik eb. Mindenki válassza a számára szimpatikusabbat, előnyösebbet vagy akár vegyesen.

Szegény ember kézzel nőz.

(#342) Duree válasza komi77 (#341) üzenetére


Duree
(PH! kedvence)

Tökéletesen jól látod a helyzetet, mindenben igazad van.

Notebook javítás alaplap szinten, csatlakozók , chipset , smd csere. Kijelző és káva javítás, csere

(#343) kapal


kapal
(újonc)

Őszinte érdeklődéssel kérdezem, hogy a 12-60 éves korosztályban ki az, aki 70-es IQ felett még néz TV-t?
Komolyan érdekelnek az okok, ha létezik még ilyen ember.

(#344) Csabroncka válasza kapal (#343) üzenetére


Csabroncka
(PH! addikt)

Én például ma szívesen megnéztem a Natgeo HD-n a Cassini űrszondáról szóló filmet.
Az a baj, hogy rengetegen általánosítotok és a TV-nézés mint fogalom kimerül a Barátok közt és a többi szemét műsortartalommal.

"in medias res"

(#345) R̲e̲m̲


R̲e̲m̲
(senior tag)

8 éve nincs tv-m, de nem is hiányzik... Filmet gépen nézek, nem hiányoznak a reklámok, a népbutítás meg úgyis mindenfelől jön.... :((

(#346) csibesz


csibesz
(újonc)

Hiába gondoljátok felsőbbrendűnek magatokat, azért mert nem tévéztek. Attól még az emberek 60-70%-a továbbra is néz TV-t (ahogy a szavazás eredményéből is látszik). Akik közt nem csak 70-es IQ-val rendelkezők vannak, bármily meglepő. Azért mert ti 0-24-ben a gépet nyomkodjátok és torrentről letöltitek a filmeket/sorozatokat, vagy pl. netflixen fizettek érte, nem vagytok felsőbbrendűek. 2 diplomám van (nem büfészak), ahogy a menyasszonyomnak is, mégis szeretünk TV-zni. Rengeteg értelmes, diplomás embert ismerek, akik szoktak TV-zni. Nyilván nem az Éjjel-nappal BP, Szeress most és hasonló műsorokra gondolok. Hozzáteszem még, rengeteg más dolgot csinálunk szabadidőnkben, nem a tévézésről szólnak a mindennapjaink a munka mellett. Mielőtt valaki belekötne.

[ Szerkesztve ]

(#347) komi77 válasza kapal (#343) üzenetére


komi77
(senior tag)

De kérlek, ne minősítsünk senkit még utalás szintjén sem - a 70-es iq-ra gondolok :N Korábbi hsz-ek jó részében pont a szavazás anomáliáit tárgyaltuk abban a tekintetben, hogy az PH szavazók nagy többsége milyen érdeklődési körű, általában nem 8 osztályt végzett, nagyobb számban fiatal férfi - persze vannak középkorúak is és nők is. A lényeg, hogy ez egy viszonylag szűk és speciális kör, ezért nem lehet mérvadó az itteni szavazás eredménye. Visszatérve az intelligencia kérdésére magasabb és alacsonyabb intelligencia hányadosú ismerősökre is tudnék pro és kontra példákat írni. Van olyan jó egzisztenciájú és magasan képzett ismerős (negyvenes korosztály), aki annyira konzervatív, hogy M3-as műsorokat néz nosztalgiából a számítógépet és az IT eszközöket nyűgnek érzi - nem is foglalkozik velük. Van olyan 8 osztályt végzett ismerős, akinek még szakképzettsége sincs viszont körbejárta a világot, sok helyen és munkakörben dolgozott, angol és német perfekt és csak a neten él. Véleményem szerint nem lehet általánosításokat tenni ebben a témában és nem is kell.

Szegény ember kézzel nőz.

(#348) Vikthor válasza R̲e̲m̲ (#345) üzenetére


Vikthor
(PH! nagyúr)

"nem hiányoznak a reklámok" pedig azt meg kapod itt a PH!-n is :D, mondjuk látom, hogy te is tábortag vagy a sárga csillagoddal! :D :D :D

~ B & B & L | Suomi Finland Perkele ~

(#349) csibesz válasza komi77 (#347) üzenetére


csibesz
(újonc)

Erről van szó, egyetértek veled. Amúgy meg a legkönnyebb dolog másokat ledegradálni ilyen-olyan szokásai alapján. Ez pont arról az illetőről mond el sok mindent, aki az alapján minősíti az embereket, hogy mivel töltik a szabadidejüket. Maximum akkor lenne rá joga, ha arról lenne a szavazás, hogy jársz-e mindennap kocsmába, és/vagy elköltesz-e havi 30-50 ezer Ft-ot cigire... Sőt továbbmegyek, akkor sem lenne rá joga. Mindenki úgy éli az életét, ahogy akarja. Egy tanult, értelmes ember is lehet alkoholista és dohányozhat.
Mindenki a reklámokkal jön, ha tévézésről van szó. Kényszerít rá valaki, hogy megnézd a reklámokat? Ott van másik 60-80-100 adó, amit addig nézhetsz, vagy egyéb más teendőiddel foglalkozhatsz addig. Hagyjuk már ezt a szánalmas kapálózást. Nyilván nem túl jó dolog, hogy fél óránként reklám van. De nem minden adóra jellemző ez... Egyébként ahhoz képest, hogy PH olvasók szavaztak, meglepő az eredmény. Ugyanis csak 34% szavazott arra, hogy egyáltalán nem TV-zik.

[ Szerkesztve ]

(#350) Vikthor válasza csibesz (#349) üzenetére


Vikthor
(PH! nagyúr)

"Egy tanult, értelmes ember is lehet alkoholista és dohányozhat." - Maximum tanult... értelmes ember nem alkoholista, destruktív és szuicíd. Szerintem.

~ B & B & L | Suomi Finland Perkele ~

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.