- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
Új hozzászólás Aktív témák
-
Béééla
őstag
válasz
AllTheBest #13 üzenetére
nyilván vannak helyek ahol magánemberként is be lehet szerezni alkatrészeket megbízható helyről, csak keresni kell
Pont erről szólt. Te, otthoni felhasználóként és barkácsolóként hol kapsz hozzá?
Igen, vannak szervizek, és igen, olcsóbban kell dolgozniuk, mint egy új telefon ára, de ez akkor sem válasz arra, hogy otthon javíthatónak kell lennie.
Nagyon szép és jó hogy ki tudod cserélni, csak a kérdés, hogy mire. Én is csináltam már két szar telefonból egy jót, de azt úgy, hogy az enyém alaplapos, a donor meg kijelzőhibás volt. -
AllTheBest
őstag
Sajnálom, hogy megpróbáltam pozitívan értelmezni a szerelhetőséget, én csak felvetettem, hogy mi van ha... Ez már csak felesleges szőrszálhasogatás... Én személy szerint örülök annak, hogy nem úgy csinálták meg (mert megtehették volna), hogy könnyen szétszedhető legyen, meghibásodni bármi megtud.
És az anyagismeret nem egy olyan óra, amit minden iskolában tanítanak...
Ettől függetlenül nekem volt szerencsém 1 éven keresztül tanulni, de az sem ment bele olyan szinten, hogy NYÁK-ot próbáljunk eltörni... -
JasL
őstag
válasz
AllTheBest #13 üzenetére
Te nem sok anyagismereti órán vehettél részt iskolás korodban
A NYÁK-ot te izomból földhöz vághatod, akkor sem törik el (maximum roncsolódik)! Két féle elektronikai probléma fordulhat elő egy áramkörrel: elpukkan egy elektrolit kondenzátor (a modern SMD lapok, mint a Vive-os is, nem tartalmaz ilyet) vagy túlfeszültség miatt szétég egy félvezető alkatrész (ez sem sanszos).
Szerintem ha elejted a Vive-ot, akkor sem lesz semmi baja, mert egy bazi nagy műanyag keret van köré pakolva, ami maximum szétesik az erős fizikai behatástól meg eltörik legfeljebb, egy kis pillanatragasztó megoldja.
Igen, abban igazad van, hogy nem 1 évre vesz ilyet az ember, hanem valószínűleg max fél, aztán jön az xVR 2.0 és eladja féláron ha megveszik.
-
AllTheBest
őstag
Nem vagyok iPhone tulaj, de volt már, és szereltem is. Pl: smartclinic.hu, google második találat, i6 alaplap CSERE 70ezer, ami akárhonnan nézem, még mindig olcsóbb mint venni egy másik i6-ot... Főleg, hogy ebben benne van a csere ára is, nyilván vannak helyek ahol magánemberként is be lehet szerezni alkatrészeket megbízható helyről, csak keresni kell, amit én most a kedvetekért nem fogok megtenni.
Azért az ember egy ilyen kaliberű VR headsetet nem 1 évre vesz szerintem. Ha nem is fél éven belül, de mondjuk 1 év múlva tegyük fel, hogy meghibásodik benne valami, pl a nyák megtörik egy eséstől vagy valami. Ha már a Vive árának a feléért az ember be tudja szerezni, akkor már nyert ügy( azt, meg hogy egy év múlva be lehet-e szerezni hozzá alkatrészeket, az már más kérdés, de abba már nem mennék bele, mert a jövőről felesleges vitatkozni) -
Béééla
őstag
válasz
AllTheBest #7 üzenetére
Vegyünk egy egészen kézenfekvő példát: iPhone.
Mutass egy MEGÍBZHATÓ oldalt (nem ebay), ahol alaplapot kapsz hozzá. A választ megkaptad. -
_X10Dead_
aktív tag
válasz
AllTheBest #7 üzenetére
Csak a csillió példányban gyártott cuccokhoz kapsz ma pótalkatrészeket elérhető áron, azokból is csak az egyszerűbb/gyakrabban meghibásodó darabokat. Értsd, amire a kínai másolóipar már rámozdult.
A relatíve kis sorozatban gyártott dolgokhoz csak gyári alkatrész lesz, ha lesz, és Te, végfelhasználóként horror áron kapod meg. hogy egy példát mondjak, anyámnak adtam egy (nem mainstream) okostelefont. Persze, hogy pofára ejtette, átrepedt a kijelző, a tapiszenzor megsérült. Persze OGS diplay volt, így egyben lehetett volna cserélni, de a cserealkatrész drágább volt, mint a komplett készülék és akkor a szerelésről még nem is beszéltünk.A hozzáállásod helyes és szimpatikus, de sajnos a mai gyakorlattól igen messze van. Akkut tudsz cserélni meg hátlapot, esetleg egy lelazult fülhallgató bemenetet forraszthatsz vissza, ennyi...
-
R9DEON
senior tag
válasz
AllTheBest #7 üzenetére
Meg lehet venni a nyákot, legutóbb egy 23.000Ft telefon nyáklapért 20.000Ft kértek, innentől el lehet dönteni, ezek úgy vannak beárazva hogy még véletlenül se jusson eszedbe a javítás lehetősége.
-
Béééla
őstag
válasz
AllTheBest #5 üzenetére
A fröccsöntött műanyag pótalkatrész még esélyes, de ha letörik a nyákból valami, nem kapsz te hozzá semmit...
Telefonoknál is kijelzőt tudnak cserélni meg akkut. -
Béééla
őstag
válasz
AllTheBest #3 üzenetére
Te láttad, mi van benne? Javítani? Max lencsét vagy kijelzőt cserélni ha megkarcolódott/eltört. Ezeken nem tudsz mit javítani...
-
-
R9DEON
senior tag
Miért olyan fontos a szerelhetőség hiszen vagy nem lehet majd hozza alkatrészt kapni vagy csillagászati áron, egy példa Elektrolux mosógép vezérlőpanel (elég egyszerű egy PC alaplaphoz képest) 35.000 Ft, annyiért jobb ha veszek egy újat amúgy is 7-8 éves gép szerintem nem lesz ez máshogy a VR szemüveggel sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az elkövető most is az iFixit volt, akik szerint meglepően könnyű szétszerelni az eszközt.
- Milyen légkondit a lakásba?
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Autós topik
- Nyaralás topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Gitáros topic
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- OLED monitor topik
- SSD kibeszélő
- Friss előzetest és fejlesztői videót kapott a Mafia: The Old Country
- További aktív témák...
- AKCIÓ! LG 27MP58VQ-P 27 FHD 75Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest