Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Recke

  csendes tag

  Köszi ezt is, bár ez már megvolt.
  Most, hogy áttanulmányoztam igazat adok, hogy nagyon túltoltam.
  Viszont azt továbbra is fenntartom, hogy ellenőrizni kell a lapon lévő fázisok számát. Vagyis másnak is ajánlott az általad is linkelt táblázatban lévő adatok értelmezése vásárlás előtt.
  (Azért az meglepett, hogy még 3950x is rakható némelyik X370-be akár OC-ra is!)

  [ Szerkesztve ]

  Minden esetben a nagyobb fizikai erővel rendelkező ebnek van lehetősége a szaporodásra!

 • hobizoli

  veterán

  " 2011 ben megvetted a ramot, onnan kezdve 4 .genig kihúzta az 1600 as ram, csak max 2 gen ről 3-ra cserélted a procit, aztán jöhetett a 4. gen.
  Az Am3+ as lapok tulajai meg max néztek mint nyúl a reflektorba"

  elobb meg a RAM generaciokon at torteno hasznalhatosaga volt a lenyeges

  2009-tol volt DDR3 mar Phenom 2009 januar vegen februar elejen mar eleve DDR3 support-tal jott ki, ugyhogy aki megvette azt, akkor az AMD-nel maradva annak az az FX 2017-s kikukazasaig, es a elso generacios Ryzen-kig, azaz 8 evig jo volt ugyanaz a RAM modul vegig

  powered by MegaSquirt2 v3.0 standalone EFI system, www.diyautotune.com

 • Alpi.

  őstag

  X370 az csak egy generációt jelez, nem a lap "komolyságát". Már a 2000-eseknél is lehetett olvasni, hogy itt gyengébb, ott gyengébb, ram oc nem fog menni, aztán ment pont ugyan úgy. Kíváncsi vagyok, milyen lesz a 3000-essel, de nagyon bízom benne, hogy továbbra is maradhat a Crosshair VI ! :)

  https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg

 • joysefke

  veterán

  Ember, mielőtt megvádolsz engem azzal, hogy nem olvastam el az AT tesztet illetve hogy nem tudom azt értelmezni, végigpörgetted a fejedben azt az eshetőséget, hogy elolvastam, értelmeztem, felfogtam, hogy mit írtak, igen a magyarázatokat is.

  És ezeknek a magyarázatoknak, amelyeket elolvastam és megértettem ezek ellenére tartom az AT tesztjét rosszul kivitelezett, slendrián tesztnek ahol már a tesztkörnyezet és a tesztprogramok is sántítanak és emiatt egyrészt nem lesznek az eredmények sem pontosak, sem relevánsak.

  _________________________________________________________

  Elolvastam a magyarázkodást, nagyon szép, de a tényeken nem változtat:

  -(1) NEM a legutolsó reviewer BIOS-szal teszteltek, amivel teszteltek az nem úgy turbózott mint ahogy kellett volna.

  Ha jól olvastam, a lap amivel teszteltek még csak benne sem volt a press review poolban, hanem "csak úgy jött valahonnan". Innen nekem nem meglepő, hogy ezen a banánhéjon IS elcsúsztak.

  -(2) Attól, hogy leközöl valamire -konkrétan a SpecInt2006 használatára- egy indoklást, attól az még nem lesz egy valid indoklás és érdemben védhető döntés.

  Lehet szép színes szagos grafikonokat meg eröltetett magyarázatokat készíteni, de attól a tény amit írtam még tény marad: egyrészt nincsen real world relevanciája a teszteknek, a használt C++ compiler és az abba belehekkelt direkt a SpecInt2006-ot célzó dolgok pedig elviszik az eredményt olyan irányba, hogy problémás lesz az architektúrák közötti összehasonlítás.

  Ha pedig SpecInt2006 alapon problémás a CFL-ZEN2 összehasonlítás és csak a ZEN+ vs ZEN2 összehasonlítás volt a cél, akkor mit keres a 9900K a tesztben? Ha pedig benne van, akkor miért DDR4@3200-on fut a memóriája, holott a többi tesztben a gyárilag támogatott DDR4@2666 van a 9900K mellé társítva. Ezt hogyan és miért, újabban a SpecInt-et OC beállításokkal szokás futtatni?

  Az egyszeri user annyit fog látni, hogy az AT review első grafikonos oldalán minden tesztben -ami ráadásul "Industry Standard" is, lol- az intel toronymagasan magabiztosan vezet.

  Holott a valós kép az, hogy a non-gaming tesztekben úgy kell előkaparni a valós helyzetet modellező teszteket, ahol a 9900K a 3900X ellen érdemi előnyt tud felmutatni.

  A ZEN+ vs ZEN2 IPC és ST előrelépés szemléltetésére ezernyi másik valós életbeli teszt megfelelő lett volna -ahogy azt más teszterek meg is muattták-. Én nem látom, hogy miért egy ősöreg és még a maga idejében is bőven problémás valamit kellett előkukázni, egy olyat amit a múltban sem nagyon használt az AT (legalábbis a 2700X, 9900K, 7700K tesztek során).

  -(3) 1709-es Win:

  Ezt magyarázkodásnak hívják. A 1709-es Win10 egyrészt már nem releváns, másrészt pedig kétkedem benne, hogy a 1709-es Winbe bele lehetne rakni az összes eddig megjelent Spectre patchet (amelyeknek a használatát a MS is javasolja).

  Harmadrészt pedig az eltérő szoftverkörnyezet nem teszi lehetővé a pártatlan összehasonlítást. Semmilyen értelmes indok nincsen arra, hogy a 9900K miért ne Win1903-at futtasson, ha már amúgy is végig kellett pörgetni az összes tesztet a ZEN2-ön egy 1903-as Win-nel. Mégis hogyan képzeljem ezt el, volt két külön karban tartott patchelt stb Win imege-jük egy 1903-as és egy 1709-es és meg sem próbálták közös nevezőre hozni a dolgokat?

  -(4) Ha az 1.9Kg-os hűtőtornyot használták a többi rendszernél is, akkor a ZEN2-nél miért nem?

  Mint írtam a ZEN2-nél a turbó időtartamát és agresszivitását befolyásolja (egyebek mellett) a hőmérséklet. Alacsonyabb hőmérsékleten tovább (vagy egyenesen folyamatosan) magasabb órajelre turbóz a processzor. Ez egy a teljesítményt lényegesen befolyásoló tényező.

  Ha az intelre ráraknál egy LGA 1151 stock coolert, hidd el nekem az is befolyásolná a teljesítményt. Lényegesen.

  Én két járható opciót látok: vagy mindkét procira rárakunk egy megfelelő, a teljesítményt negatívan nem befolyásoló aftermarket coolert és egységesen úgy tesztelünk VAGY

  a ryzent leteszteljük a gyári coolerrel (mert jár hozzá) és egy az intelnél hasznát aftermarket coolerrel. Aztán a végén lehet a coolert is értékelni.

  Az hogy az eggyikre rárakunk egy batárt (nehogy véletlenül throttlingoljon) a másikra pedig a gyárit (mert ahhoz az jár) az nem járja és elég életidegen. Aki kiad 500$-t a CPU-ra, 300$-t a lapra az ki tud adni 100$-t egy coolerre is.

  És mielőtt engem vádolnál hogy tájékozatlan vagyok meg nem olvasom el a dolgokat, a CB letesztelte és

  SINGLE CORE-ban 3%, MULTI CORE-ban 5%-ot JELENT a Noctua vs Stock cooler 3900X esetén. Csak a cooler 20C-os szobában.

  ___________

  Azert jo lenne itt-ott el is olvasni azt a valamit es foleg megerteni mielott valaki ilyen hosszu kirohanasba kezd valamirol

  LOL

  [ Szerkesztve ]

 • wwenigma

  Jómunkásember

  Az uj chipset driver 1903-ra meg ujaabb 2-3%ot.

  Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

 • joysefke

  veterán

  Folyt köv.

  Ha csak 1-1 hiba lenne, akkor azt mondom, belefér. Belefér egy régebbi 7-ZIP-et vagy WinRAR-t használni. belefér egy SpecInt2006 elemzés úgy hogy összehasonlításra kevéssé releváns. Belefér Box hűtővel tesztelgetni a 2Kg-os toronnyal szemben. Eggyel régebbi BIOS-t használni Stb stb stb.

  mert ők is emberek, és deadline előtt nyilván 12 órázni kell, meg ha egy héttel előtte kijön valami új Win patch vagy az AMD előáll egy új driverrel, akkor kezdődik elölről a móka.

  De minden egyszerre nem fér bele.

  Vannak tesztoldalak, ahol egyetlen ilyen hibát nem követtek el. A többieknél pedig összesen 1-2 problémás dolog van, de nem minden egyszerre, legalábbis ha valaki komolyan vehető review site képében szeretne tetszelegni

 • Sirandrish

  titán

  Sőt..már a tavalyi karácsonyfa alá is ezt vették a népek :D

  Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....

 • koko52

  addikt

  Szerintem az átlag felhasználó automata frissítésen van és nem foglalkozik a sebességlassító foltozások kikapcsolásával, programok futtatásával, tehát benyel mindent amit ráküld a win10.

  A temetők a nagy népsűrűség ellenére a legmagányosabb helyek a világon. John Ajvide Lindqvist: Élőhalottak!

 • SECTORnooB

  addikt

  A Wraith Stealth gyári hűtővel maximum, Broki 3-al egészen más a helyzet. A legkisebb Wraith hűtő elég volt az első genes R3 vonalnak és az R5 aljának.

 • hemaka

  nagyúr

  Annyira nekem nem sürgős, elvagyok a mostanival is. Most azért nem váltok gyorsan amd-re, mert a grafikonok szépek.

 • keembo

  tag

  Hülyeség azt venni valóban, de a vásárló személyét nem minősítem (próbálom magamban tartani) :D. Legközelebb viszont remélem az Intel kontráz rá valahogy erre, teljesítményben vagy árban. De legalábbis ne húzzon el sokáig az AMD. Remélem azt is, hogy most levegőhöz jutnak és dGPU frontra tudnak koncentrálni.

 • DudeHUN

  senior tag

  Nem teljesen értek néhány kommentet. AMD-s örömhír? Bezzeg anno jó volt neked az Intel? Ez mi? Technológiai kérdésekben hogyan lehet így gondolkodni? Ezek a tesztek tájékozódásra jók. Mit érdemes venni, melyik termék éri meg jobban az adott felhasználásra. Mindig is így kellett nézni. WTF srácok.

  [ Szerkesztve ]

  Gamer for Life

 • QwErTy42

  addikt

  Oromhir=ujra van verseny

  ...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...

 • Alpi.

  őstag

  Jogos ! Annyira jól állunk egy ideje hw erővel, hogy sokunknak ha 5 évig meg kéne tartania a konfigot, akkor sem lenne gond. Sosem voltak ennyire "pazarlóan" erős gépek. Mondjuk ez látszik a tesztekben látott fsp értékekről is valahol.... 100-200 fpseket versenyeztetünk...
  Engem is leginkább a kíváncsiság hajtott a jelnelegi és a következő Ryzen cpu beszerzére. 2600 volt és most meg egy 3600-as jön. Több, mint elég nekem.

  https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg

 • Kvg

  senior tag

  Nézegettem az OCUK árakat, a leggagyibb 60k és a középszerű is olyan 90k+ tól felfelé. amennyiben ez így marad, inkább megvárom a Zen 3 at DDR5-el és kihagyom a DDR4 et.

  [ Szerkesztve ]

 • Mr.Csizmás

  félisten

  wtf? :F

  hol kapsz 6c/12t procit 68k-ért, ami nem zen2? egy i3-9350kf biztos jobban megérné... :U

  | Cicu & Cica VII | id: fritzkandur (#2997 Bnet) | 3D nyomtatás -> https://bit.do/fliccprint |

 • keembo

  tag

  Ha nekem szól: igen, örömhír, de mondok jobbat: nekem most is jó/elég a mostani, régi Intel procim. De ha most kellene váltanom, egy 6/12-es ügynök mellett tenném le a voksomat.

 • Kvg

  senior tag

  X570 lapok árát írtam. borzasztóan túlárazottak az sok sok fém izé amit rá kell szerelni a gyári "szalag"munkásoknak nagyon meg drágítja.

  [ Szerkesztve ]

 • schawo

  titán

  x570-re gondolt

  [ Szerkesztve ]

  SoftDirect - Windows és Office licencek http://goo.gl/GqwSTH Win7 6000 Ft, Office 365 Vállalati E3 16000 Ft/felh/év, Win10H 14500

 • Timer

  addikt

  Hatalmas +1. Annyira nevetséges már ez az egész, bár még jót szórakozok azon, hogy ugyanazok az emberek, akik köpködtek az AMD-re évekig, hogy elavult architektúra, durván fogyaszt, melegszik mint a disznó, stb., most megkapva UGYANEZEKET az érveket (amelyek kvázi tények) a saját favorizált gyártójukra, szisztematikusan elbagatellizálnak mindent. Ezt hívom én úgy, hogy felköptek, és most alá állnak.

  Évek óta pofázom, hogy felesleges egy-egy gyártó mellett letenni a nagyesküt. Technikák jönnek, mennek, az egyetlen normális megoldás átlag user számára, ha a legjobb ár/érték arányt keresi. Ez a Ryzen megjelenése óta az AMD kínálatában található meg. Az, hogy az abszolút csúcs mindeközben az Intelnél volt, az egy dolog. Az, hogy játékra sokáig Intelt ajánlott minden "hozzáértő", az is egy dolog. Ahhoz viszont komplett dilettánsnak kell lenni, hogy az ember ne lássa, hogy az R51600 - 2600 - és most 3600 magasságában MINDEN átlag felhasználásra jobb ár/érték arányú választás egy AMD.

  Mondom ezt úgy, hogy az elmúlt években ezeket használtam: E2180, i5 2500K, i54460, i74790, Phenom X4 945BE, R51600X, és most erősen elgondolkodtam az R72700X-en, vagy az R5 3600 (X)-en.

  Céges CAD gépbe most vettem 8700K-t, Dark Rock 4 hűtővel. Alapórajelen nincs baj a melegedéssel, de ha elkezded húzni (és itt most csak 300-400 MHz-ről beszélek) máris más ligában játszanak a hőfokok. Miközben, cinebench R15 alatt (és igen, ez itt most reális, lévén CAD gépről van szó) nagyjából 15%-kal tud többet, mint a jó öreg 1600X az otthoni gépben. Háromszoros áron...

  [ Szerkesztve ]

  Azt kapod, amit adsz.

 • koko52

  addikt

  CPU frontra ez igaz, VGA-ra nagyon nem. Egy 1440p 144 hz monitort egyszerűen nem tudsz kiszolgálni minimum 144 FPS-el még fél milliós kártyával sem. Még ott járunk hogy 1440p 75hz, 4K 60hz (jó esetben megvan a min 60), FullHD 144Hz. És RT off!

  [ Szerkesztve ]

  A temetők a nagy népsűrűség ellenére a legmagányosabb helyek a világon. John Ajvide Lindqvist: Élőhalottak!

 • Mr.Csizmás

  félisten

  :R

  reméljük jön majd valami konzisztensebben árazott is később, pl. asrock master, vagy msi gaming plus kiadás. (<50e)

  | Cicu & Cica VII | id: fritzkandur (#2997 Bnet) | 3D nyomtatás -> https://bit.do/fliccprint |

 • schawo

  titán

  1440/75Hz-re már a 1080/64 is jó. 2080Ti 100-120 Hz minimumig és 144 átlagra oké. Freesync támogatás mellett ez azért bőven rendben van 2,5K nagy fps jártékra.

  [ Szerkesztve ]

  SoftDirect - Windows és Office licencek http://goo.gl/GqwSTH Win7 6000 Ft, Office 365 Vállalati E3 16000 Ft/felh/év, Win10H 14500

 • zsintai1987

  tag

  Üdv! végigolvasva a kommenteket:
  Hogyvan az amikor megvettem az fx 8320-amat, írták a milyen procit vegyek topikban, hogy:
  -kazán
  -sokat eszik
  -télen nem kell fűteni
  -csináljanak az AMD-sek egy interaktív oldalt hogyha bekapcsolják a gépeket, paks-on kapcsoljanak fel mindent
  -gyenge a gyári hűtő (mert ugye az nem lehetett vizezni...)

  De ha a 9000+k-ról van szó már ezek a szempontok nemszámítanak, mert idézem: nem azért veszek 100k+ért procit és 60k+ért lapot hogy számítson a fogyasztás hőfok! Ja a legjobb: veszek rá vizet és így jó!

  Addig meg az 54.000 forintos fx-et leszólták ezek miatt...

  Nem értem az embereket... DE segítséget szeretnék kérni!

  Akkor most melyiket vegyem 3600 vagy a 9900k?

  Előnyök a 9900k-hoz:
  -tudja az 5GHz-t, de ha a silicon lottery nem jön be akkor 150W+ a minimum 100fokon (de ugye ez intelnél nemszámít)
  -kell egy új lap alá
  -kell egy vízhűtés, ugye a 100fok
  -a kapok ingyen lyukakat bele, bár ha a pasztát jól rányomom talán befedi-ja nem (Ubisoftnál dolgozom, muszáj friss wint használnom + HT kikapcs a DNA miatt, így a 7700k értelmét vesztette, marad a játszós 1600x melóra is, a 7700k-val meg szórakozzon az asszony)

  Előnyök számomra a 3600-nál:
  -belemegy a mostani lapomba: Asrock b350 gaming k4
  -van hozzá hűtő: noctua nh15
  -elég neki a mostani 450-es tápom
  -9900k helyett marad +50rugó ami mehet vga-ra, ssd-re, +1 slot mem-re, bármire...

  3700x, ASUS 570prime, 2X8Gb g-skill 3000 lc16, Giga 2070 oc, CM 500P fehér, Seasonic Focus+ 550W 80+ Gold

 • schawo

  titán

  Nem ez volt a valódi baj a földmunkagépekkel, ezt csak a tulajok ragaszkodása láttatta bele a kommentekbe. A fő probléma vele az volt, hogy lassú szar volt. És ehhez jött hozzá, hogy a lassú szarsága mellett még fűtött is, mintha muszáj lett volna. De jobb volt csak a hőteljesítményét látni, mint baját, értem én.

  SoftDirect - Windows és Office licencek http://goo.gl/GqwSTH Win7 6000 Ft, Office 365 Vállalati E3 16000 Ft/felh/év, Win10H 14500

 • joey04

  félisten

  Az a baj, hogy az egész kommented egy tévedésre alapul. kolopele fórumtársnak ment a válasz, aki azt a nézetet vallja, hogy a számára, neki fontos feladatokban legjobb procit vegye. Nem számít neki, hogy bizonyos feladatokban csak mondjuk 10%-ot tud pluszban, az ár meg mondjuk a duplája (a számokat csak kitaláltam a hasamra csapva, a lényeg gondolom érthető). Aki még ekézve van, az BMW001, ő meg egyenesen leírta, hogy aki most vesz intelt, az hülye, szóval őt sem lehet elfogultsággal vádolni...

  Közben elbagatellizálod a dolgokat, lásd:

  Az, hogy az abszolút csúcs mindeközben az Intelnél volt, az egy dolog.

  vagy:

  Az, hogy játékra sokáig Intelt ajánlott minden "hozzáértő", az is egy dolog.

  Miközben ezek tények, és akinek ez számít, annak az Intel volt a nyerő idáig.

  Ahhoz viszont komplett dilettánsnak kell lennie, hogy az ember ne lássa, az R51600 - 2600 - és most 3600 magasságában MINDEN átlag felhasználásra jobb ár/érték arányú választás egy AMD.

  Milyen átlag? Aki játszik, annak a mostani genig az intel volt a jobb választás, akinek meg alap feladatokra kellett gép, annak inkább a ryzen apu-k voltak jó vételek, nem az 1600-2600.

  Sok munkára meg valóban jobb a Ryzen már generációk óta.

  Szóval az legalább akkora fanboy kijelentés, hogy Ryzen óta AMD-t kell venni. Mert nem mindenki járt jól eddig vele. btw most már gaming szempontból is valóban megéri az új gent venni, de 70k körül van a 3600... Azért 50k alatti kategóriában ahogy korábban kifejtettem most is meggondolandó az intel a 9400f miatt. Felette már csak Ryzen, de ahogy BMW001 írta, ez vasárnap óta valid csak...

 • zsintai1987

  tag

  Akkor még (2011-ben asszem) csak játékra kelett: Wot, WoW. ara tökéletes volt. Miután elkezdtem dolgozni rájöttem, hogy lassú. Váltottam a kékre 5700, aztán 7700k lett, egy évvel később 8-as gen. Mellé vettem egy 1600x-et rx 580-al játszani (2éve).
  Csakhát jöt a kör e-mail, hogy mától HT off, friss win...
  Szintén mikor kérdezgettem melyik intelt vegyem, jöttek a hasznos kommentek: na befűti a lakást? nyáron nem birod melette? Lassú szar a WoT alatta? mostmár lelehet kapcsolni paksot...
  Érted, nekem ez a problémám! Hogy senki nem értette a kérdést, hogy miért váltottam le rólla: játszani még jóvolt, de az "anvil engineben" már gyenge volt! (mármint a 8320, és keresztfiamnál még mindig működik, Lol csgo)

  [ Szerkesztve ]

  3700x, ASUS 570prime, 2X8Gb g-skill 3000 lc16, Giga 2070 oc, CM 500P fehér, Seasonic Focus+ 550W 80+ Gold

 • lacus83

  senior tag

  Nem olvastam végig mind a közel 1000hszt de szerintem most nem fogom magam össze f@sni hogy csak I5 8400em van. Igen feljött az Amd az Intel re. De hol van a 60ks 8/16os Amd CPU? Jah sehol.
  Az volt a naiv aki azt hitte, hogy ha az Amd új genje jól sikerül és beéri a csúnya drága Intelt akkor még olcsóbb is lesz.Az Amd utol érte az Intelt de árban is.
  X570 sem olcsó, tudom van X470 is de ahoz meg várd a BIOS updatet, és vagy jó lesz vagy se.
  Auto boost tehát tegyél ugyanúgy jó hűtőt az Amdre is.
  A jó lap sem árt hisz akkor nem futja ki jól magát az Amd sem.
  Szóval CPU ugyan úgy drága lett, a jó lap is, RAM jelenleg már nem olyan opció ami ronditana a helyzeten hisz már olcsó.
  Szimplán szimpátia kérdése hogy kék vagy piros
  De azért annyira naivak ne legyünk már hogy ami erős, jó is azt már olcsón is oda adják, ez már nem az első genes 1600,1700.
  De azt az 1 évtized Intel hírnevet az Amd nem fogja hirtelen ledolgozni. Lehet jó az Amd, de aki nem jártas a témában még mindig az Intelt fogja kérni a boltban, és az Inteles laptopot veszi le a polcról és ez egy darabig így is marad

  [ Szerkesztve ]

 • Timer

  addikt

  "Ahhoz viszont komplett dilettánsnak kell lennie, hogy az ember ne lássa, az R51600 - 2600 - és most 3600 magasságában MINDEN átlag felhasználásra jobb ár/érték arányú választás egy AMD."

  Ezek szerint magyarázatra szorul az "átlag" szó, de tuléajdonképpen érhető, fogalmazhattam volna bővebben is. Átlag alatt azt értem, hogy "mindenből egy kicsi". Egy kis játék, némi böngészés, némi kódolás, némi photoshop vagy egyéb produktív eszköz használata. Ahogy írtam is, akinek a full csúcs kellett, és leginkább játékra kellett az a csúcs, ott Intel volt a nyerő, ezt belátom. A gondom csak az, hogy a legtöbb Intel fanboy (akinek nem inge...) az elmúlt 3 évben is azt kommunikálta, hogy a Ryzen egy másodvonalas hulladék, miközben a valós "átlag" felhasználásban közel sem volt akkroa a különbség egy 7/8 gen Intel i5 és egy R5 1600 / 2600 között, mint amekkorát az árcédulák közötti különbség sejtetett.

  És még egyszer mondom, fontos, hogy NEM CSAK játékról beszélünk (amiben az Intel vitte a prímet), hanem mindennapos dolgokról (ahol kábé édes mindegy, mi van a gépben), illetve produktív szoftverekről is (ahol pedig a több mag miatt erősebbb választás volt a Ryzen).

  Remélem, így már érthetőbb, mire gondoltam. Ettől még a hozzászólásom többi része igaz: nagyon nem bírják itt néhányan elviselni, hogy a saját éveiket kapják viszont az arcukba, ezért inkább tökön szúrják magukat a kettős mércével.

  Ami pedig a 9400f és a 3600 árainak összehasonlítását illeti: az ugye megvan, hogy az egyik termék kettő (!) napja lépett piacra? Térjünk vissza erre mondjuk másfél hónap múlva. Egyébként az AMD a 2000-es sorozat tagjainak árazását tegnap megint megnyirbálta, nem is kevéssel, így már egy 2600X vagy épp 2700X is megfontolandó választássá vált, hiába tavalyi technika.

  [ Szerkesztve ]

  Azt kapod, amit adsz.

 • csiga8

  senior tag

  Ami teszteket - vásárlása előtt - nézegettem, azok szerint majdnem egál, vagy 2-3 C fokkal marad el.
  Aprón most is van 22K-ért. Az a 2-3 C fok plussz 10-12 ezerért olcsóbban - nekem- bőven megérős.

  Reszursz-1 vagy hasonló régi akkutöltőt, ill Global CH611 akku töltőt vennék

 • Noukoum

  addikt

  Hát nem érted? Ha az amd melegebb mint az intel akkor természetesen számít minden egyes hőfok, zaj , hang , gyári hűtő. De nyilván ha az intel akkor senkit nem érdekel, úgyis mindenki vesz hozzá 30 ezres hűtőt, vagy vízhűtőt, meg aki már ilyet vesz az ne spóroljon rajta ne legyen hülye.... Ja meg én sose nézem hogy mennyit fogyaszt évi szinten néhány ezer forint kit érdekel én megtehetem ( bezzeg az fx korban ajaj)
  Szóval igen ez megy.
  A másik. Komolyan a topik nagyrésze abból áll hogy bizonyos személyek 50+ hozzászólás óta fikázzák az amd-t mikor hű intel nvidia fanok, soha nem vennének amd-t, de azért itt vannak, és ők mondják hogy az amd-sek trollkodnak???? Ez most komoly?

  [ Szerkesztve ]

  „Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”

 • sb

  veterán

  Nekem ez az egész kimaradt, mert mint korábban írtam az anand-on csak a power méréseket szoktam olvasni, abban elég alaposnak és pontosabbnak tűnnek a direkt mérésekkel, mint a többi oldal.

  Innen nézve még érdekesebb olvasni amit róluk írsz.
  Valóban gázosnak tűnnek a felsorolt dolgok, de a power részről abszolút nem az jött át, hogy az Intelt tolnák. Még így is a Zen2-re nézve tök pozitív képet festenek a perf, perf/W nézőpontból.

  Ezek szerint eleve hendikeppel indulva is meggyőző... :) Bár ezen nincs mit csodálkozni.

  eladó cuccok: Phenom II X4+GTX460 1GB konfig, Samsung SSD-k, Tp-Link WDR3600, Modecom Feel 202 mITX ház...

 • keembo

  tag

  Még csak 2 nap telt el, nem kizárt az a 8 mag 60k-ért, bár attól félek, hogy ahogy az Intel majd lefele araszol árban, úgy az AMD meg felfele és találkoznak félúton. Szóval aludjunk rá még párat imho.

  Mellesleg aki nem jártas a témában, az is hall az AMD hyperól majd. Náluk tekintsük ezt divathullámnak, de marhanagyot durrant most a Ryzen, ifj. Veér Istvánhoz és Átlag Pannához is eljut a lökéshullám, ebben nem kételkedem.

  [ Szerkesztve ]

 • Leon77

  senior tag

  Nekem spec. Amd platformon van nvidia kártyám. Azt veszem,amit az elérhető infók alapján jobbnak itelek meg. De ahogy olvasom a topik nagy része arról szól, hogy páran megrekedtek az oviban a homokozoban es azon veszekednek, hogy a piros, vagy a kék homokozó lapát a jobb.

  Vicces, de egyben szánalmas is szvsz. Akinek nem inge persze ne vegye magára.

  Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó

 • Jadro

  veterán

  Nem kell összetojni magad, nem erről van szó. Minden csak nézőpont kérdése. Az új gen ryzen még friss minden tekintetben. Állítsuk inkább pariba a 2600-os ryzennel a 8400-et - mert időben, teljesítményben kb egy szint és az áruk is beállt már. Itt egy laza 20 ezer forinttal olcsóbban megkapom a 2600-ot (PCX.hu friss árak) . 65e vs 45e. Ebből majdnem tolok mellé még 16 GB ramot. Akinek ez nem számít, azt csak irigyelni tudom. :)

  Samsung Galaxy S10 black

 • galaktikus

  aktív tag

  Sírok azon az ingame chaten :D

  Rizsa konfig: Zen 3600 - 2x16 Gb 3200 Mhz Crucial Ballistix Sport AT - Sapphire Pulse 5700 XT

 • Pug

  veterán

  Lassú szar.. 2011 óta nyúzom a 8320-asom fix 4.5 GHZ-en.

  Mihez képest lassú? Tudod, minden relatív.
  Szar? Milyen szakmai terminológia mentén értelmezzem a "szart"? :U

  Sokat eszik? Igen, kurvára sokat.
  Értelmes lap kellett alá? Igen, nagyon is.
  Melegedett? Igen, mint a pokol.

  Érdekes módon azóta valóban befutott a 6-8 thread szükségessége? Igen, egészen jól is örgedett a korral.

  Szeretem, mikor egy "Jómunkásember" szájából olyan mélyenszántó érvek röpködnek egy termék esetén, hogy "szar".

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák