- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
válasz
AxBattler #393 üzenetére
Nincs is negativ kritika, reszemrol se. Tenyleg read only? Az zavar, amit a PH mutat az olvasoi fele. Pont a Guru3D, TPU az, ami objektiv, es ugyan azt a tag tesztkornyezetet hasznalja minden platformon.
kolopele: Hiaba magyarazod olyannak, aki azt nezi egy pc alkatreszben, hogy mikor mennyit esik az ara.
Az ilyen nem is tudom, hogy miert vesz PC -t.
Vazz, csak a hutesemre elvertem kozel 700k -t. Ahogy megvettem, es osszeszereltem, mar csak a felet erte, leven vizes cuccokra senki nem kolt. Most meg kapnek erte ugy 200 -at.
Es akkor most azon kellene sirnom, hogy majd valamikor bukok a jelenlegi konfigomon? Az ilyen ember vegyen aranyrudat, azon valszeg nem bukik.
Kansas: Nem, azt mondom, hogy tobb mint egy evtized utan arverseny van.
Eddig ugye nem volt, VGA fronton most sincs.
-
törölt tag
https://www.alza.hu/amd-ryzen-7-3700x-d5634215.htm#parametry
a reklám helye.
Jelenleg 1556 ügyfél érdeklődik a termék irántkjó.
-
andy19770128
aktív tag
válasz
MPowerPH #392 üzenetére
Igy működik a hit. A nagybátyám szarrá keresi magát azzal hogy psihológiai tanácsokat ad reklámozó cégeknek. Mindig az első lépés hogy a hitedre apellál. Meg fogod venni a száraz kutyaszart. Megeszed és te is propogálni fogod hogy más is egye. Objektiv ujságirás egy mitosz.....
-
kolopele
nagyúr
Amikor az ember megvesz egy ilyen konfigot nagyon nem azzal foglalkozik mi lesz akkor amikor majd el akarja adni. Ugyanez van autónál, tévénél, bárminél. Amikor az ember eldönti a sok jó közül melyiket választja akkor csak ennyi érdekli. Nem mindenki a pénzét számolgatja, miszerint hogy ha ezt most megveszem lesz e még hó végén tejre........
A HT miatti lassulás pedig megoldható egy kis programmal, így no problem. Tesztek bizonyítják hogy működik (akár saját is), arra viszont még mindig nincs bizonyíték hogy bárkit is ért már kár a HT miatt, és gyanítom nem is fog, főleg nem egy átlagfelhasználót. Ettől függetlenül nekem a világon semmi bajom az AMD - vel, megkockáztatom ha most nem 9900K - m lenne és váltani akarnék be is vállalnám valamelyiket, de így hogy megvan és nincs gond vele semmi értelmét nem látom. -
-
MPowerPH
félisten
válasz
Lacika112 #385 üzenetére
Az objektivitas ott kezdodik, hogy az altalad felhozott Phenomok akkoriban sehol nem voltak, igazabol a hasznalhatatlan kategoriat suroltak, mig az Intel 10 evig tarolt a kazan i7 -ekkel, es ez a vegletekig elhuzott, kiszipolyozott architektura a mai napig megallja a helyet.
Eddig ez volt a csucs, most igy 1 evtized utan leszorultak vele az elso helyrol vagy teljesitmenyben, vagy teljesitmeny/ar vagy /W mutatoban. Es? 1 hete meg nem volt mas alternativa.
andy19770128: Nem, szo sincs rola. De van par oldal, akik megtartottak azt, hogy nem iranyitott teszteket csinalnak, hanem minden platformot ugyan ugy vesznek gorcso ala.
pengegyerek: Nehez elhinni, ha nem, ez igy mukodik.
fanti: Nem tudom mirol beszelsz, es igazabol ez a resze mar hidegen is hagy. Nem szoktam foglalkozni ilyenekkel, azt vettem, ami a legjobb. Nem eri a felet, mert akkor a Te sz@rodat meg a mehtelepen sem vennek at, ez az egyik. Az alaplap a sorozat legjobb lapja, a legkomolyabb aramkori elemekkel. Ha mar igy belemegyunk, a GIGABYTE B450 Aorus Pro egy rakas k@ki, es meg finoman fogalmaztam. Beszelgethetunk az aramkori felepitesen, de gondolom meddog dolog lenne. Ha nem engedhetnem meg, akkor en is ilyen szutykokat vennek, de valahogy nem ezen szoktam sporolni.
A HT kepessegeit nem veszitette el, nem volt UEFI foltozas sem, Win alatt jottek korlatozasok, amiket szimplan kikapcsoltam. Sokat bukni sem fogok rajta, leven majd annyi volt a netto ara, amennyibe a sajat procid kerult, de azt is elszamoltam koltseg oldalon, igy mondjuk ugy, hogy ingyen volt, es a mindenkori ertekcsokkenes az, ami ra vonatkozik?
Azt meg csak hozzateszem, hogy valszeg elobb lesz 16/32 -es Ryzenem rendes X570 -es lapban, mint Neked.Mar ha CAD alatt jol fog mukodni....
-
Kansas
addikt
Az általad linkelt összehasonlításban én bizony nem látok külcsínre különbséget..
Szóval ja, akkor marad az, hogy melyik a gyorsabb... bár ott meg épp az általad leírtak miatt úgy fair, ha mindkét API benne van a tesztben, hátha esetleg a két(jövőre már talán három) gyártó kártyája nem ugyanazt az API-t preferálná... -
pengegyerek
aktív tag
-
fanti
addikt
válasz
MPowerPH #339 üzenetére
Fölöttébb sértő a stílusod.
Nos, igen. Megértelek.
Valóban kellemetlen érzés amikor az ember féltve őrzött drága gépe
(Asus Maximus XI Apex, Intel® Core™ i9-9900K) egyik napról a másikra csak a felét éri ha eladásról lenne szó.Igen, ez szar érzés.
Vettél egy horrordrága alaplapot aminek a PCH-ja hardveresen backdoor is egyben, a processzorod meg a sorozatos UEFI foltozások és oprendszerfrissítések révén elvesztette a HT-s képességei zömét....és még így is sebezhető szegényke.....egyem azt a drága szívét jó fokhagymásan. De vigasztaljon a tudat, hogy legalább baromi drága volt! És ha ettől sem lettél boldogabb, hátha akkor attól az leszel, hogy igen szép összeget is buktál rajtuk!És még nincs vége! Mert még ebben az évben jön a 16/32-es KINGRIZS!!!
Szegény Intel, brühühü brühühü....
-
pengegyerek
aktív tag
Bennem önkéntelenül felmerült a gondolat, hogy te minek vagy itt és olvasod ezeket a teszteket ha csak vitatkozni tudsz
komolyan annyira értetlen és éretlen kép alakul ki rólad a hozzászólásaid alapján, hogy már fáj olvasni mint ha direkt kerülnéd a tényeket mert unatkozol otthon xD vagy csak üldözési mániád van de az nagyon
-
Lacika112
aktív tag
Azért poénos amikor amd eszik sokat "fújj az szar kazán" első phenomok-fx
Amikor az intel kazánok fűtenek úgy leolvadnak a sarki jégsapkák p4-i7-i9 "kit izgat ! alig pörgeti 2x annyira a villanyórát"
A leghumorosabb hogy pont ezek a nagyhangúak magyaráznak objektivitásról
-
MPowerPH
félisten
Persze hogy megvan. Ki mondta, hogy ezt nem itelem el? Ez sincs rendben, de ez itt egy bevett szokas. Az AMD is megadja az idealis tesztkornyezetet, mint ott az Intel.
De a PH -nal ez egy hosszu idore visszanyulo jelenseg, ami mar akkor elkezdodott, amikor az AMD vezerszovege a 'The future is fusion' volt.Hosszu folyamat ez mar, ahol az Intel es NV hirek minimumra vannak veve, kivetel ha valami gond van, mig az AMD -s hirek folyamat a cimlapon vannak.
andy19770128: Ez nem hit, ezek tenyek. A hianyos, AMD -nek kedvezo tesztkornyezet az arulkodo, nem maguk az eredmenyek.
-
Sinesol
veterán
Amúgy én azt gyanitom, hogy ha magasabb is a dx11 átlagfps, a minimumfps/1% low szerintem tuti alacsonyabb, kevésbé sima lehet, viszont ez nem derül ki TPU-nál, mivel minden észérvnek ellentmondva ők ilyesmiket nem mérnek.
Itt egy videó egyébként, igy elsőre ennyit találtam : [link]
Elvileg az AMD kevésbé érzékeny az API-ra, az Nvidia viszont gyorsabb dx11 alatt általában, bár elvileg épp a DMC5-ben valahol csak fele annyi fps-t hoz, mint dx12-ben bár azt mondják az valami bug.
-
Kroni1
veterán
válasz
MPowerPH #364 üzenetére
Az megvan, hogy amikor az első Ryzen kijött az intel meg akarta mondani a nagy külföldi tesztoldalaknak, hogy hogy teszteljék a procikat? Mármint nem az inteleket, hanem az AMD-ket...
És ha már az uniós versenyjogot felhozod az intel gigabüntije is megvan igaz?!
Szóval lehet úgy gondolni, hogy dávid biztos pénzeli a világtérképen semmi súllyal nem bíró magyar oldalt, a nála 10x nagyobb góliát, - aki már bizonyítottan megbukott a múltban - pedig biztosan jó útra tért, és semmi ilyesmit nem csinál a sokkal komolyabb befolyással bíró külföldi oldalak esetében. Én azért fenntartom magamnak a jogot, hogy ennél szkeptikusabb legyek.
Azt mondom olvassa el mindenki a teszteket amiket akar (ne csak a grafikonokat fussa át) és gondolkozzon el az olvasottakon! Ne csak azt nézze melyik grafikon hosszabb egy h@ngyaf#sznyit a másiknál, olyan programokban amiről fingja sincs h micsoda. Lássunk az adatok mögé, jöjjünk rá, hogy mi kell a céljainhoz, mert ha ezt megtettük akkor nagy százalékunk arra fog rájönni, h tök felesleges CPU-ra 100-150k-t kiadnia.
-
Alpi.
addikt
Jaja, szinte hihetetlen szamok ! Nagyon jol mutatja, miert van gondban Intel. Megrekedtek a gyartastechnologiaval es ebbe egyszeruen nem lehet mar tobbet beleeroszakolni. Mar a 9900k is feszegeti a hatarokat. Nem az evi par 1000 Ft-os villanyszamla tobblet az erdekes. Egyszeruen leragadtak, mikozben Amd szepen elhaladt ezen a vonalon. Raadasul meg mindig nem egyertelmu, hogy mikor mozdulnak elore, mikozben 1.5 ev mulva 5nm a terv a tuloldalon. Latva azt, hogy eddig hibatlanul teljesitettek a kituzott lepcsofokokat, ez ami igazan aggaszto lehet szamukra. Vagy, elcsaltak ezt is a vorosok....
-
MPowerPH
félisten
válasz
hokuszpk #375 üzenetére
Lehet, de nem tolem. NV is kajal, Ti huzva megeszik 350W -ot, de legalabb van FPS is. Engem ugyan nem erdekel. Aki a villanyorat nezi, mikozben a gepet hasznalja, az nyugodtan kukazza a PC -t, es vegyen konzolt.
Ezzel arra akartam ismetelten ravilagitani, hogy mig Intelnel egy 16 magos proci onmagaban kerul(-t) fel eve 600.000 HUF -ba, addig most(szept. -tol) a 16 magos AMD proci, csucs X570 -es lappal es rendes memoriakkal majd olcsobbra jon ki. Ezzel mindent elmondtam a piac ezt megelozo helyzeterol, es azt is le lehet szurni vegre, hogy milyen valtozasok lepnek eletbe ezutan. Szvsz mashogy nem tudom dicserni az AMD -t. Csak en nem frocsogok, mint a gyerekes fanboyok, hanem probalok targyilagos maradni.
mod: Nem a tesztek eredmenyebol kovetkeztettem, hanem a tesztkornyezetbol. Bizonyitekom nincs, nem is lehet, nem a PH -nal dolgozok. De ha UK -ban igy mukodnek a dolgok, akkor a vilag tobbi orszagaban is ugyan ez a helyzet. Mondjuk ezt ugy, hogy marketing strategia egy formaja. Lattunk mar sok hasonlot, eleg csak visszaemlekezni a "The Way It's Meant to be Played" mondatocskara, es a hozza tartozo logora.
-
S_x96x_S
addikt
Chiphell-es teszt.
https://i.redd.it/fos4173j8v831.png -
hokuszpk
nagyúr
válasz
MPowerPH #353 üzenetére
"Fogyasztas nem erdekel, mert miert erdekelne? Azert az evi par 1000HUF -ert?"
pedig a fogyasztas egy ultimate erv szokott lenni mondjuk pl. az AMD videozsugak ellen...
'16 magos Intelem volt ez elott, ahol csak a proci kerult annyiba, amennyibe egy teljes 12 magos Ryzen konfig a meregdraga alaplappal es memoriakkal egyutt."
masok szerint az X570 lap mar onmagaban eleg draga...
-
tibaimp
nagyúr
Franklin, kolopele:
-
Kansas
addikt
Érdekelne egy összehasonlító teszt DX11.1 és DX12 közt(fejből nem tudok olyan multi-API játékot, ahol DX12 is van és DX11-nél régebbi API is), hogy a teljesítményen kívül van-e más különbség.
Az tuti, hogy a DX10 látványban is többet tud a DX9-nél(volumetric cuccok vs "tágul a kör a földön"), de nem nagyon emlékszem, hogy szó lett volna ilkyen szempontból DX11/12 vonatkozásában... -
-
MPowerPH
félisten
válasz
CPT.Pirk #365 üzenetére
Dehogy kell kimondani. Pont a Cinebench volt az, amivel nem reg meg az Intel vaganykodott. Aztan jott a lassulas, es hirtelen mar nem volt relevans az ott kapott pontszam.
Azert igy nez ki a PH -s teszt, mert az AMD -nek is megvan a maga tesztkornyezete, amit be kell tartani, ha belepsz. Ezert penzt fizetnek. Intel az OCUK -nak fizet, vagy fizetett ugyan ezert, ott is ment a false info, csak mas csatornakon.(dolgoztam ott magasabb pozicioban, onnan tudom)
-
hokuszpk
nagyúr
"Linux atyja többek közt azt taglalta, hogy a HyperThreading-et le kéne teljesen tiltani a francba."
es elkesett vele, valamelyik BSD ( talan az OpenBSD ? ) mar ugy kb. keteve letiltotta a verbe, mar akkor is az volt az allaspontjuk, hogy veszelyes. es ezt meg a Meltdown/Spectre elott...
-
Bunga 155
csendes tag
Abszolut laikuskent az a velemenyem, hogy ezek szep eredmenyek.
Azert a Zen evrol evre raver sajat magara 10% ot es mar az intel mellé ert ugy hogy egy teljesen uj gyartastechnologian keszul nem egy evek ota bejaratotton (14++++nm) Kellett ez es ennek mindenki orulhet. Haboru nelkul nincs fejlodes, es az AMD nelkul jelen esetben az intel csak adna a semmit egyre tobb penzert.Kell az AMD es jo hogy csinalja amit csinal. Aki meg tovabbra is szarozza oket az figyeljen oda arra, hogy ha esetleg megis csokkennek az intel arai, szoljon a boltban hogy o a learaszas elotti aron szeretne megvenni mert az AMD egy nagy szar
-
Sinesol
veterán
Az kicsit más dolog azért, nem is értem hogy jön ide, mivel az nem is egy grafikus api, hanem egy hozzáadott extra.
A dx11 vs dx12 vs Vulkan esetében viszont te is csak azt fogod belőni, amivel jobb teljesitményt kapsz, ergo logikus hogy arra vagy kiváncsi, hogy mi az a max, amire adott cucc képes az adott játékkal.
Egyébként le is írták talán valahol régebben, hogy ahol több api van, ott azt választják tesztre, amelyikkel jobban teljesít az adott cím.Most érted lehet x game dx12-ben ad 40 fpst a kéknek meg 30-at a pirosnak, viszont dx11-ben mindkettőn 60-al fut. Ajkkor most mi ertelme is van dx12-n futtatni a tesztet? Bizonyit bármit is?
Alapjában véve amugy azt is elmondták, hogy cpu szempontból a nextgen api-k főleg ott adnak előnyt, ahol erős cpu limit van, értelmes rendszernél ez meg már nemigen gyakran fordul elő. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
S_x96x_S #341 üzenetére
Azt én is látom, de itt a PH!-n kellene.
Nem akarok az idejükkel garázdálkodni, de egy ilyen jelentős tesztnél csak elférne egy PTS kernel fordítós teszt, ráadásul még elég informatív is...
BMW001: és akkor most pl. dobjuk ki a Cinebench teszteket is, mert az Intel azt mondta, hogy nem életszerű?
Amúgy olvasás nélkül bírálni bármit is az nonszensz. Elhiszem, hogy xyz vélemény alakult ki benned ezért vagy azért, de kontextus nélkül bírálni a teszt tartalmát az meredek.Amúgy sokan nem értik (volt is hosszú vita a korábbi tesztek alatt), hogy pl. miért tesztelnek az Ashes játékkal, miközben relatíve kevesen játsszák. Azért, mert processzorokról van szó és az megmutatja mit tudnak.
A CiV VI meg egy vacak példa a játék teszteknél, mert lategame úgy is belassul a körváltás, mindegy mit teszel alá... Az olyan mintha a Stellarissal tesztelnél procit, annak is mindegy milyen bika gépet tolsz alá, mert egyszerűen nem tud többet a játékmotor... -
MPowerPH
félisten
Megtanultam par eve, hogy PH -s teszteket nem olvasunk. Eleg Abu -t olvasni a forumon.... Egyebkent nem tunt fel, hogy nem egyedul vagyok ezen a velemenyen? Szerinted ezt ingyen csinaljak, hogy a gyarto altal elore meghatarozott csomaggal tesztelnek? Dehogy, rohadt sok lovet kapnak ezert, ami nalam kimeriti az unios versenyjog feltetelezett megserteset.
-
andy19770128
aktív tag
válasz
KillerKollar #67 üzenetére
Én játszom dx 9 es és 10 es játékokkal is. De egy uj terméknek a jövőről kell szólnia nem a múltrol vagy a pillanatról
-
Yany
addikt
Néztétek az Anandtech-es TDP csekket? Szerintem marha izgalmas: [link]
-
Sinesol
veterán
válasz
andy19770128 #359 üzenetére
Sok esetben a játékok dx11 apival jobban futnak mint dx12-vel, szerintem főleg ezért a gyakorlatuk.
Bár alapjában véve ezt leszamitva is elég felületes a tesztjük, manapság elég viccesnek számít, hogy átlag, meg minimumfps-t tesztelnek csak. -
Kroni1
veterán
válasz
MPowerPH #330 üzenetére
"Nem olvastam el a tesztet, csak atfutottom a grafikonokat, ennyi boven eleg is volt."
Ezzel ki is állítottad saját magadról a bizonyítványt.
ribizly #345: Ez a dia ismét azt mutatja, hogy itt kb a fingreszelés megy, mert az általad linkelt játékok sebességére szinte semmi hatása nincs a CPU-nak, tehát bőven elég egy Ryzen 1700, vagy nem tom melyik a legolcsóbb ami szerepel.. Persze ki lehet adni 4x-es árat is pár plusz fps-ért ha valaki attól jobban alszik!
-
Alpi.
addikt
válasz
Komplikato #287 üzenetére
-
hobizoli
nagyúr
válasz
SECTORnooB #138 üzenetére
+50k marad egy jobb dVGA-ra
-
Sinesol
veterán
Nagyjából elégedett is vagyok, az előzetesen ígért növekedést hozni tudták, van valóban értékelhető upgrade lehetőség, nagyon jó az ár/érték arány. Az Anand-os tesztet olvastam először amúgy, azért is volt fura azután az ittenit olvasni. Főleg, hogy mindent elborit a piros szemüveg itt, kb. vilagveget vizionalnak a másik oldalnak, miközben azért nem történt akkora verés, csak felért az AMD is az első helyre.
-
kolopele
nagyúr
Már csak olvasom, mert átment bohózatba az egész. Gondolom felnőtt emberek vagyunk ( nem biztos, hogy mindenki), így el tudjuk dönteni mi a jó számunkra, vagy éppen mihez kell az adott proci. Nekem 9900k, a másiknak Ryzen 3900x, másnak elég egy 6700 vagy egy 2400G is. Hatalmas a választék, mindenki megtalálja a neki valót, tényleg egymásnak kell menni lassan ezek miatt? Habár ez egy olyan ország volt mindig is, ahol az a jó sokaknak ha a másik tehene is megdöglik.................
-
MPowerPH
félisten
Szoval megegyszer. Az AMD huzva van a tesztben, all core. De ott is van, 4250MHz, manual oc. Az Intelhez nem nyultak. Nem ertem, mit nem ertesz?!
Fogyasztas nem erdekel, mert miert erdekelne? Azert az evi par 1000HUF -ert? Az arakrol annyit, hogy nem most vettem az i9, es eddig a pontig nem volt alternativa. Azt is leirtam, hogy csak game -re most is i9 -et vennek. Es azt is leirtam, hogy reszemrol megvarom a 16 magos varianst, mert arra mar megerheti valtani.(Nekem)
Sok AMD fanboy csak read only -ban tolja, mikozben csak egy kicsit kellene megeroltetnie magat, hogy gondolkozzon, mielott kritizal valakit.En messze vagyok a fanboysagtol, annal azert erettebbnek tartom magam. Azt veszem, amelyik jo, es olyat, ami kenyelmesen kiszolgal. 16 magos Intelem volt ez elott, ahol csak a proci kerult annyiba, amennyibe egy teljes 12 magos Ryzen konfig a meregdraga alaplappal es memoriakkal egyutt. Meg jo, hogy gyorsan tuladtam rajta, most szivnam a fogam.
Egyebkent hianyolom a tesztekbol a 9920X -et, es csondben remenykedek, hogy a 3950X tesztnel berakjak a 9960X -et. -
A ph! lefizette az AMD-t, hogy csináljanak olyan processzort ami hosszabb csíkot kap a tesztben!
-
Ragnar_
addikt
Mikor a 12/24@ 4GHz all core proci nagységrendileg ugyanannyit megy mint egy 6/6 @4.6 GHz proci hasonló IPC-vel, ott nem a procival van baj.
(Persze nem is mondja sok mindenki, hogy játékra érdemes 3900x-et venni. Optimális esetben a játék engine skálázódna mondjuk 16 vagy 32 szálra, és nem marginális különbségek lennének 6/6 és 12/24 között. Persze ezt így könnyű 'kitalálni' de ha mondjuk a játékenginek nem többszálúsíthatóak, akkor megáll a fejlődés, mert a procik a többmag/szál irányba tudnak középtávon fejlődni.) -
sb
veterán
válasz
MPowerPH #339 üzenetére
Én már válaszoltam pl. erre:
Ehhez nem. Egy problemam van ezzel. Hogy a 9900K megy 5GHz -n, ez meg megall 4GHz -n.Szezon, fazon. Benézted a single core Turbo dolgot is.
Itt is csúsztatsz. Mi megy 5GHz-n? Mi áll meg 4GHz-en?Az egyik a single core Turbo Intelnél, a másik meg az allcore AMD-n?
Vagy allcore-ra gondoltál? Az Intelt húzod az AMD-t nem?A fogyasztás nem érdekel.
Árban meg szeretsz is többet fizetni, mert kevesebb apró húzza a zsebed.Pllllz! Minimális tárgyilagosságot és pontosságot! Többet mint az oviban.
-
MPowerPH
félisten
Hagyd.... Nincs azon a szinten, hogy erdemben kommunikalni lehessen vele. Csak szoltam, mar ha meg nem volt szerencsed beleolvasni a sok zagyvasagba, ami neha omlik belole. Tudnam hogy elnek meg az ilyenek...
No mind1, meglatjuk a 3950X hogy domborit, lesz e addig valtozas. Ha lesz javulas, akkor CAD miatt reszemrol arra lehet befizetek.
sb: A 9900K az osszes tesztben default orajelen futott, nem piszkaltak, azt vettek alapul. Ez 3.6Ghz all core, es 5GHz single core turbo. Ezt irtam eddig is.
Az AMD -re vonatkozo 4GHz -t irtam tevesen. 4250MHz van feltuntetve. -
NandoXXL
senior tag
Olvastad? Hány játék van a tesztben? Egyiknél problémát is írtak. Kevés mintavétel, nem releváns, de 100% hazai Magyar!
Tisztelt Prohardver, lesz bővítve a teszt több játékkal? Esetleg ilyen hiányt keltő marad a teszt? Szuper lenne pár játékot bele tenni, emelné a teszt szinvonalát.
-
Sinesol
veterán
Az a baj, az átlag fps körülbelül semmit sem jelent, ha már normális gamingről van szó, sokat nem ér ez az összehasonlítás, gyakorlatilag semmit nem mond el arról, hogy hogyan fut az adott játék.
Joysefke: Talán az a baj, hogy alapos tesztet csináltak, vagy mi?
-
S_x96x_S
addikt
válasz
CPT.Pirk #334 üzenetére
> De a fél vesémet odaadnám érte, ha lenne legalább
>egy phoronix test suite-os kernel fordítós teszt Linux alatt,majd ha szükségem lesz rá, akkor jelentkezem a vesédért!
https://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=ryzen-3700x-3900x-linux&num=7 -
sb
veterán
Valóban vannak részletesebb tesztek.
A fentebb ajánlott CB/Anand teszteket érdemes megnézni. Főleg ha nem világos, hogy mit is hozott a Zen2.Röviden:
- Megvan a 15-16% IPC növekedés.
- Így jobb IPC-re mint az Intel.
- Emiatt kb. hozza 4.5 körül az 5GHz-es Intelt. De legalábbis baromi közel van. Már nem arról van szó, hogy beáldozol 10-20%-ot cserébe az olcsóbb árért. És persze azt is csak extrém esetben (ha csak kevés magot használsz vagy 100+ fps low res szituációkban...)
- Fogyasztásban pedig a fenti -10-20%-ot a fenti esetekben már eleve jobb fogyasztással hozta a Zen+ is.
Most meg egál és a fogyasztás még javult 30-40%-ot kb.Gyakorlatilag kétféle setup van:
- Ha maximális teljesítmény kell (Intelt ezért vettek eddig is, ez volt az egyetlen előnye, 5GHz, stb...) ott kb. egál van és már brutális a fogyasztáskülönbség.
- Ha pedig hasonló fogyasztás kell akkor...CB single (5GHz vs 4.4-4.6GHz!)
9900K: 221
3900X: 213
3700X: 205
2700X: 177IPC:
Ryzen 5 2600 100%
- IPC +16%
- DDR4-3200 +1%
- Takt +7%
Ryzen 5 3600 124%AVX-ben kb. dupláztak.
Játék (átlag):
2700X: 100%
3700X: 115%
3900X: 116%
9900K: 119%Alkalmazások (átlag, multithread):
2700X: 100%
3700X: 117%
9900K: 124%
3900X: 167%Fogyasztás (CB, Prime95 AVX):
8700K 131W 174W
3700X 153W 151W
2700X 199W 206W
9900K 211W 281W
3900X 216W 199WEgy magon (Max Turbo nyilván):
2700X 23W/core
3700X 16W/core2C/4T és 8C/16T (package power):
3700X: 52W / 88W
9900K: 63W / 166Wszerk:
Ahhoz, hogy mi használ ki 6-8-12 magot szintén meg kell nézni a teszteket. Ez már döntés kérdése. De ha olyan progit használsz ami 2-4 magot tud csak kihasználni akkor sem a sokmagos procikat érdemes fikázni. Egyébként érdemes a CB tesztet megnézni. Szerintem az egész jó tesztcsokor és látszik, hogy bőven van előnye a sok magnak.+13, +20, +69, -3, +3, +53, +7, +22, +13
Ezek a százalékos gyorsulások min fps-ben FHD-ban. 3700X vs 7700K.
Nyilván nem +50-100%-kal gyorsabbak 6-8 maggal, de látható a különbség. És ugye ezek a single játékok ahol kevésbé jön ki az előnyük. -
Gyuri27
félisten
válasz
MPowerPH #337 üzenetére
Jóvan koma. Azzal tessék játszani amivel egy idős vagy.
Ez egy amd-s hir.
Leirtad, párszor, hogy szar az amd, szar a ph.
Szerintem mindenki megértette és tudomásul vette. Mégis itt trollkodsz minden második hsz-ben.
Van valami magamutogatási kényszered vagy kell a hsz a kövi ph ranghoz?
Ne válaszolj. A kérdés költői. -
MPowerPH
félisten
-
sb
veterán
válasz
MPowerPH #317 üzenetére
Segítek. Single core 5GHz-t megy a procid. Annyi a single core Turbo.
Második segítség: Ahol a 9900K nem 5GHz-et megy a tesztekben (allcore), ott a Zen2 sem 4.5-öt megy (allcore)
Most vagy játszod a hülyét vagy...
A fogyasztás lehet, hogy nem érdekel. Engem a teljesítmény sem, mert csak 2 és 6 magos procim van.
De ez nem akadályoz meg abban, hogy más magszámú cuccról is meg tudjam állapítani, hogy melyik a jobb/rosszabb.
Jó lenne némi objektivitás... Más ha valami jobb és más ha leszarod, nem érdekel. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hmm, nice!
De a fél vesémet odaadnám érte, ha lenne legalább egy phoronix test suite-os kernel fordítós teszt Linux alatt, pikk-pakk megcsinál mindent az automata és ingyenes teszt keretrendszer. Elég informatív teszt lenne mindenféle fejlesztők, programozók számára.
-
Sinesol
veterán
DudeHUN
Lol, ha ez igaz, akkor ez elég nagy gáz, mégis mi értelme így bármit tesztelni?
-
Ragnar_
addikt
-
MPowerPH
félisten
válasz
b2fodist #329 üzenetére
Nem sokkolsz. Nem olvastam el a tesztet, csak atfutottom a grafikonokat, ennyi boven eleg is volt. Az oldal es a forum az kicsit mas teszta, engedd meg mar nekem, hogy ezt en dontsem el, nem uj tag vagyok.
Egyebkent is a beka segge alatt vannak, eleg csak megnezni az altalam emlitett oldalak milyen minosegu es mennyi tesztet hoznak le. Es mindemellett partatlanok maradtak. PH -n 10 eve meg olvashato volt ez a resz, aztan szepen lassan ledegradalt. -
MPowerPH
félisten
Nem olvasok magyar oldalakat.... Guru3D, Techpowerup... A PH viszont mar egy ideje AMD berenc oldal, false tesztekkel, ahol egy Intel vagy NV hir, megjelenes csak 1-1 mondatot kap, mig a masok oldalon mindenhez kulon cikket hoznak le.
ribizly: Azert, mert az oldalon lehozott tesztek utan valszeg fizet nekik az AMD. Tobbek kozott ezert nem fizetek mar nekik egy garast sem, mert nem birtak partatlanak maradni, es fake tesztekkel hulyitik a nepet.
-
Ragnar_
addikt
"
sokan nézik ám azokat az eredményeket. Meg a 250 vs 249 FPS miatt is döntenek máshogy. Sok a dilettáns, aki kiad + 150k val többet ugyan annyi FPS-ért."
Csak nem azt akarod mondani, hogy te nem veszed észre (bekapcsolt FPS számláló nélkül) hogy 132 ,vagy 120 átlag FPS-el játszol ?
-
ribizly
veterán
Hogy lehet az, hogy a legtöbb külföldi tesztben az Intel i9-9900k, i7-8700k (1-2 játék kivételével, pl. Civilization VI) erősebb, erre itt meg majdnem mindenhol ráver az AMD?
-
joysefke
veterán
Durva, van megjelenésre időzített teszt a PH-n. Gratula!
-
MPowerPH
félisten
-
hombre[EU]
veterán
Jól látom,hogy a 2950x szintet hozza a 3900x majdnem féláron budget környezetben?
-
sb
veterán
válasz
MPowerPH #208 üzenetére
Néz már meg egy jobb tesztet. CB vagy Anand.
4.5-ön hozza az 5GHz-es Intelt. Maxon fele fogyasztásból.A 9900K-d erősebb, így van. 1-2%-kal. Ha megtolod 5.2ön allcore akkor meg még egy kicsit. Legalább 5-10%-ot ver rájuk. Csak már 3x fogyival.
Kezd ez az egész a Sámson b*zi viccre hasonlítani... már elég régen.
-
Kroni1
veterán
válasz
Nagynozi #295 üzenetére
"ez a teszt nem a valóságot tükrözi, főleg játék tesztek alatt!"
Vagy csak nehéz elhinni nem?
Azért az intelre rájár a rúd rendesen az utóbbi időben, nem elég, hogy a sebezhetőségek kapcsán folyamatosan lassítják kb. a teljes palettájukat, de egy júniusi konferencián a Linux atyja többek közt azt taglalta, hogy a HyperThreading-et le kéne teljesen tiltani a francba. Eközben az AMD meg állítólag egyre több optimalizálást kap win10 alatt.
Abu leírta, hogy azért ezekkel a játékokkal teszteltek, mert itt látható a különbség. Ezt vagy elfogadjuk vagy nem, de azért nem gondolom, hogy minden alkalommal csalást kell kiáltani. Tény hogy vannak részletesebb, alaposabb tesztek külföldön, itt cserébe tudsz kérdezni, és szerencsés esetben a készítők reagálnak és elmondják, mit miért csináltak úgy ahogy.
Elhiszem, hogy rengeteg olyan játék van, ahol az intelek gyorsabbak, sőt azt se firtatom, hogy ebből van több, de sztem még mindig túl van hypeolva a CPU szerepe a játékokban, és sok esetben kb. alig van skálázódás.
-
A hozzászólások olvasása előtt:
Jézusom, mi ez a hatalmas káosz és következetlenség ebben a tesztben??
Szerk: ja, értem már, gyogyós játékok most káosz az egész. A fogyasztási és sebességeredmények, egyaránt. Lapozzunk. Mindjárt nézek valami értelmes oldalt is.
Nem a Zen2 procival van gond, azt mindenképpen veszek, de ez a teszt nagyon béna.
-
Stigma.HC
senior tag
Bőven elég nekem a kistesó. Nem akarok egy vagyont elkölteni jelenleg és még jó ideig nem is akarnék nagy összeget ráfordítani.
Az igazság az, hogy volt nálam nem rég egy ideig egy 2600-as rendszer, azt használtam az enyém helyett és már azzal is nagyon jól elvoltam. De ha már itt a friss akkor inkább legyen ez.
Most nem intel lesz, mert osztottam szoroztam nem csak a pénzt nézve és nem érné meg nekem.
Ami meg fontos szempont még, ÉN nem tuningolok. Nem szoktam nem is fogok így ez is nagy szerepet játszik ebben. -
Qtya123
őstag
Azt meg tudja mondani nekem valaki, hogy ez a sok fajta sebezhetőség csak és kizárólag a HT-s intel procikat érinti, vagy van felfedezett biztonsági rése és lassítása egy 8/8 9700k-nak is?
-
törölt tag
válasz
wwenigma #294 üzenetére
Nem a húzható pentiumra gondolsz? Annó volt egy olyan, amikor szénre húzták, akkor beért egy i3 at, és majdnem annyiba is került.
Azzal rengeteg hülye megszívta, 3258
https://www.legitreviews.com/intel-pentium-g3258-processor-review-quest-5ghz_145874
Mondjuk most hogy a HT értelmét vesztette, lehet mégis nyerőben van
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Ryzen sikerét továbbvíve az AMD most megmutatta az Intelnek, hogy mitől döglik a légy!
- Óvodások homokozója
- Politika
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Diablo IV
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Nyaralás topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- További aktív témák...
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i9-10900KF 10-Core 3.7GHz LGA1200 (20M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- AMD Ryzen 9 9950X 16-Core 4.3GHz ( 64M Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor! BeszámítOK
- Xiaomi Redmi 13C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55CS6 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T510i - i3-330M I 4GB I 250GB I 15,6" HD I DP I Cam I W10 I Garancia!
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest