Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Steam Deck
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Dell notebook topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
nem rossz,az àràra azért kivàncsi lennék.
-
sshr3kk
tag
Jól néz ki, de sokkal univerzálisabb lenne, ha a kijelző helyett cserélhető num pad lenne. A helyére pedig ájfónt lehetne tenni kijelzőnek
-
macikos
addikt
Nekem asztali gépnél egy 15 éves Mitsumi billentyűzet van. Ilyen: [link]
Lehet, hogy csak ezt szoktam meg, de ennek tökéletes a nyomáspontja, hangja és a legfontosabb, hogy kényelmesen mélyített a billentyűk teteje.A noim egy Thinkpad T40.
Azoktól, mint ami a MacBookokon is van, egyszerűen rosszul vagyok.
Azt nem tudom, hogy lehet azokat szeretni
-
DaStorm
csendes tag
De durva! Tetszik... nagyon.
-
X7Mouse
csendes tag
el tunám képzelni a holmit az asztalomon 4gb rammal
-
válasz
benedekco #25 üzenetére
"Veszélyeztetné a piacon lévő termékeket? Szörnyű ez a hozzáállás a cégek részéről."
Arra épül az egész PC-piac, hogy ugyanazt a cuccot 3 féle csomagolásban eladni...Egyébként meg nekem pl. elég szokott lenni a 100mb/s-os cucc is. Ésszel kell csinálni a dolgokat, csak az ugye már sokaknál hiányzik...
Meg aztán manapság nagyon divat a wifi is, az meg még a 100 megásnál is lassabb.@peterkeT : Egyik oldala ez, de pl. az olyan kis fusi-supportosoknak, mint amit pl. a főnököm nyomat, kevesebb bevétel lenne
Amúgy Mancikaa nettopját is lepusztítja fél nap alatt, és azzal is képes nyaggatni bárkit.
Hozzáértő meg nem ijed meg a p3-tólSzóval ezen nem segít
Ezt már az asszonynak is mondtam (szintén informatikus, és újcucc-mániás), hogy mit vár, ha lesz munkahelye, akkor majd csillivilli új gépeket fog macerálni? Valószínűbbek a roncsok.
Lett munkahelye, kapott egy 2.4-es P4 Celeront, meg akadt 1-2 C2D gép a kritikusabb helyeken, többi p4, P3... (2 éve volt ez).Az én melóhelyem P4-ekkel van tele, kisebb mennyiségben C2D. A'sszed azokkal nincs gond? Pedig ez egy rohadt nagy cég. (És akad pár P3 is...)
-
kolosanyi
veterán
Nekem kifejezetten tetszik. Persze nem saját felhasználásra, arra ott a notim. Anyámnak jó lenne otthonra, a kb 6-7 éves pc konfig helyett. Arra, hogy netezzen, meg megcsinálja az órarend beosztást (tanár) tökéletesen elég. Ráadásul nem egy "nagy durung kocka" csücsül majd az asztala alatt, ahogy ő mondja, ha egy ilyet használ. Lehet be is szerzek egyet neki szülinapjára.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Alchemist #41 üzenetére
"az Atomhoz.."
Ezt én sem értem. Talán csak az lehet a mentség, hogy az Atomhoz jóval kisebb alaplap és egyéb alkatrészek tartoznak. i5-höz azért már hűtő is kell... Egy ilyen billentyűzet alá nem férne be egy átlag proci átlagos, 6-8 centi magas hűtőventillátora. Ráadásul akkor a csendesség is megszűnik. -
válasz
parandroid #46 üzenetére
Maximálisan egyetértek.
Talán annyit, hogy gyakran olcsóbb kihajítani a régi vackokat, mint foltozni őket. -
dezz
nagyúr
Az Amigák sem AmigaDos-szal jöttek, hanem AmigaOS-sel, ami az első pre-emptive multitask oprendszer volt tömeges felhasználásban (és aminek csak egy kis része volt az AmigaDos). Értve?
(#29) lgb: Úgy, úgy... Akkoriban nem csak játszott meg lógott a neten mindenki, sokkal többen próbálták kiélni a kreativitásukat, sokkal aktívabb volt a scene (nem csak warezolásban), stb.
(#30) Zso2: Mintha nem lett volna teljesen igaza...
-
zoo8800
veterán
Inkább a monitorba költöztessük a gépet, ne a billentyűzetbe.
-
parandroid
félisten
"Nem rossz, irodába Mancikának pont jó, de otthonra..."
Hidd el, Mancikának otthonra is bőven elég. És rengeteg Mancika van a világon. Én személy szerint nagyon örülök a nettop kategória megjelenésének, térhódításának, gondolj bele, hogy hány olyan háztartás van, ahol sokéves, megsárgult kockákat dugdosnak az asztal alatt, amik teljesítményben a fasorban sincsenek ezekhez az atomos gépekhez képest, viszont nagyok, csúnyák, sokat fogyasztanak, lassúak, rengeteg velük a gond, és alkatrész már csak bontóban akad hozzájuk.
Mennyivel szebb lenne az élet, ha ezek a nettopok végre tényleg "fillérekért" elérhetőek lennének, és mindenki inkább venne egyet pár évente, minthogy a "hozzáértő" pistikéket nyaggatnák a szomszédban, hogy mi nem megy már megint az őskövület P3 celeronjukon.
p
-
molnarpeter
nagyúr
Szvsz C64-be moddolt PC kissé átgondolva, tömeggyártásban.
mp
-
Alchemist
addikt
Azért ezekbe akár egy core i5 is belefért volna... miért ragaszkodnak ilyen extra megoldásoknál az Atomhoz..?
-
Beugrott a c64....De nem egy rossz elképzelés.
-
Gude
senior tag
Amiga feeling
-
yakuza.tora
addikt
Egy újabb ipari hulladék...
-
domi007
őstag
Meg lehetne ezt jól csinálni, akkor akár LAN-partyra is mehetne vele az ember...
Mondjuk az engem érdekelne, hogyha Mancika az irodában (aki ugyebár írógépen tanult meg gépelni, és ugyanakkora erővel üti a gombokat azóta is) elkezdi izomból használni ezt, akkor annak milyen következményei lesznek? Pl. merevlemezre...?
-
imibogyo
veterán
Nekem bejönnek nagyon.
Az egyetlen gondom velük az, hogy elég csúnyán nézne ki, ha hátulra beledugsz mindenféle kábelt (nyomtató, monitor, egér). Elveszti az esztétikusságát
Persze van vezeték nélküli egér, meg meglehet osztani a nyomtatót wifin is, de például a monitorkábelt már nem nagyon tudod lespórolni. Ha mondjuk csak egyetlen nagyon vékony kábel menne hozzá (táp) az már elfogadható lenne.
-
Zso2
őstag
Gyiku te minden topicban a Brazost emlegeted.. Mától a neved Mr Brazos..
Szerintem te még a cukros-vízbe is Brazos-t teszel , mikor limonádét iszolA termékről csak mondjuk ki , egy képernyő nélküli Laptop
A feladatra amire szánták arra pont elég, már ha van olyan hülye aki ilyet vesz (ezennel vége a harag levezetésére szolgáló billentyűzeten funkciójának,mert ugye a gép is tönkre megy).
Aki meg egyből azt mondja miért nem 2 g ram (akinek ennyi kell netezni az ássa el magát+ feltalálja a magyar magát mikor bele kell rakni még 1-et), meg faxom tudja milyen vga vezérlő,meg cpu..jajj istenem ne akarjatok már krájzisz 2-zni..ezt nem nektek találták ki
-
lgb
tag
Az a baj, hogy a C64 meg az Amiga nem csak attol volt jo (sot fokepp nem attol), hogy milyen a mechanikai kialakitasa, hanem hogy mi van a belsejeben (hw) es milyen programok futnak rajta (sw). Ez a gep attol meg ugyanugy egy PC, ugyanazt az elmenyt nyujtva, amit barmilyen mas PC-n futo OS es applikaciok tudnak. Ok, nyilvan mar valakinek az a feeling is bejon, hogy kinezetre/kialakitasra mas, mint egy atlag PC: nekem szemely szerint keves ez az elmeny. Mivel meg mindig code-olok C64-re is pl, nekem az emeny akkor C64 foleg, ha az ugy is viselkedik, egyeb esetben "csak egy PC"
Jo pelda erre a C64DTV ami ugye egy joystick-be zart C64 (igen sok extraval, kb egyetlen ASIC-ben implementalva). Na az mar C64 feeling
Igaz azon persze nem is futna mondjuk a windows
dehat nem is ez a cel, ha valaki C64 feelingre vagyik.
-
Mikor pár DVD-nyi anyagot kimásolsz a lenti/fenti/anyuka/apuka/tesó... gépére akkor azért jól jönne. Van hogy "A" gépen épp dvd írás folyik, aztán a "B"-n kell folytatni, mert sok volna áthúzni az "A" gépre. Veszélyeztetné a piacon lévő termékeket? Szörnyű ez a hozzáállás a cégek részéről.
-
macikos
addikt
Csak ne ilyen sz*r, lapos billentyűket tennének rá
-
Probber
őstag
A hagyományos asztali nettopokkal ellentétben itt egyel kevesebb eszköz foglal helyet az asztalon és ha még hozzá illő egér is van melléjük csomagolva, akkor végül is ez nem egy rossz megoldás.
-
Brown ügynök
senior tag
Ötletes. Kicsit izmosabb konfiguráció lenne, elfogadnám.
-
vanhalen
senior tag
Vajon honnan szereztek 330-as atomot ion1-essel...
-
doggie
aktív tag
Nekem is tetszik, pl. tv-re kötve netezni stb.-re el tudom képzelni.
-
markymango
tag
Az érintőkijelző egér helyett is működik? Hmm, még érdekelne is..
-
Findzs
addikt
és ha kipurcan a billentyű akkor mi van ? vagy ha ráborul egy kis víz ?
egyébként irodába jó
-
Vidala
senior tag
Talán már nem Basic-el meg AmigaDos-al.
Az oprendszer jogos felvetés, én is kíváncsi vagyok.
Azért az USB elég univerzális, én pl. sose veszem ki a kártyát a fényképező gépemből, csak rádugom, ozt csá. Főleg mióta HDMI van már azon is.
Egy n-es wifi-vel meg azért nagyon komplex már a világ.
Egy barátom meséli épp a minap: elég jó CD gyűjteménye van, de sokszor nincs kedve felmenni az emeltre kikeresgélni amit akar, mert hamarabb letölti a netről megint.LordVader80: valóban jobb lenne vezeték nélkül, de nekem azért nem lenne olyan furcsa.
Most is ezt játszom a notimmal, ha filmet nézek, bár az erősítőmből jön a HDMI kábel. -
Löncsi
őstag
Hatalmas ötlet, nagyon tetszik.
És ez bármilyen kijelzőre köthető (15 colos CRT-től a 40 colos plazma TV-ig mindenre, nem vagy megkötve mint az LCD-PC-nél).
-
Nem rossz, irodába Mancikának pont jó, de otthonra...
@benedekco : Ha GbE lenne, mit csinál vele a user egy ilyen géppel... meg aztán akkor már veszélyeztetné a piacon a többi terméket...
-
Vidala
senior tag
Engem is mindig felvidítanak az ilyen kísérletek. A C64 - Amiga feelinget jó lenne újra feltámasztani. Elgondolom, hogy beülök egy ilyennel az ölembe a TV elé, aztán hajrá. Mondjuk internetezni kb. ez is ok, de szerintem amíg nem csinálnak belőlük valami erősebb konfigot, addig elég kis sikererre számíthatnak. Pedig simán megoldhatónak látszana noti alkatrészekből.
-
Nekem bejön. Kb uaz mint a monitor háta mögötti PC. Az utóbbiban az a jó, hogy lehet jobb hűtővel szerelni.
Ezeket a gépeket szerintem itt szúrták el:
-104 gomb teljes méretű, lapos kialakítású
-Intel Atom D525 processzor
-1 GB DDR3-as memória??? Nem is tudom. Talán lehetne egy cseppel több
-10/100-as Ethernet port - ez ma a divat.... miért hagyják le azt a hülye gigabitet? Tudom ma a wifi a divat, de Én egy maradi kábelbarát vagyok. Kár hogy a déli hidakba nem integrálják izomból a gigabites lan-t. Tudom a fogyasztás....De remélem, hogy idővel kinövik ezeket a betegségeket. Bár a monitorra szerelhetőt jobb megoldásnak találom otthoni használatra.
-
PHM
addikt
Vajon mennyiért vesztegetnek manapság egy ilyet?
Jól sejtem, hogy a nehézkes bővíthetőséggel járó kényelmetlenség
egyáltalán nem látszik meg az árán?
Csak mert ha kb notebook árban adják, akkor nem éri meg beruházni rá.
Pedig amúgy tetszik az U510-es. -
mrlujoak
veterán
Eléggé alternatív megoldás.
Elvileg, ha nagyon szereted otthon a saját, nagy monitorod használni, majd a melóba is ugyanazt a gépet használnád, talán megoldás lehetne.Bár én így is egy notit cipelnék - útközben is van kijelzőm - ráadásul otthon a profi kijelzőt is rá tudom csatlakoztatni...
Nem tudom, valaki csak lát benne fantáziát...
-
Peter13
senior tag
IMÁDOM
Épp' a minap gondolkoztam rajta, hogy miért nem csinálnak megint olyan gépeket mint a C64 vagy az Amiga volt anno...erre tessék. Remélem lesznek még ilyenek, valami kicsit combosabb vassal (az új combo platformok pl jó alapot kínálhatnak ehhez, ugyanazt bele lehet pakolni ment akármelyik notebookba)...nagyon bírná a májam. Persze valószínűleg a tuningról le kéne mondanom...de akkor is -
oriic
HÁZIGAZDA
Végül is ha nagyon durván vesszük akkor egy kijelző nélküli netbook.
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Retro
-
rii
nagyúr
kis commodore-feeling? (-:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Gigazone által bemutatott Great Wall Cross PC-k nem foglalnak több helyet, mint egy klaviatúra.
- Politika
- Linux Mint
- Az SAP lett Európa legnagyobb cége
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Melyik tápegységet vegyem?
- Spórolós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Gamer PC AMD Radeon Rx5600XT 6GB / I5 / 16GB RAM / Windows 11
- Eladó Konfig I7-6700 16GB DDR4 1TB SSD GTX1080 8GB!
- Eladó Konfig I7-10700 32GB DDR4 512GB M2 SSD RTX3060 12GB!
- Eladó Konfig Ryzen 7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RTX3070Ti 8GB!
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Ryzen 5 4500 / ROG GTX 1080TI 11GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5500 / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7900 XT 20GB GAMER PC termékbeszámítással
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB Zöld / normál állapotban / 100%-os akkumulátorral / 12 hónap jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 4070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest