Hirdetés

2019. augusztus 19., hétfő

Hozzászólások

(#1) ->Raizen<-


->Raizen<-
(veterán)

Hajrá intel csapassad! :DD

(#2) total90


total90
(veterán)

Milyen alkalmazas tud jelenleg 12 magot kihasznalni?
Gondolom jatek nincs, ami ezt tudna, de valami specialis szoftver?

Ha nincs jó, ló a szamár is. Képeim: 500px.com/abenteuR Videóim: tinyurl.com/yb2nk3e6 Instagram @abenteuerkanal

(#3) DigitXT válasza total90 (#2) üzenetére


DigitXT
(nagyúr)

Videokódolás pl. biztosan: masszívan párhuzamosítható és kiválóan skálázódik.:K

Egy elírás: "csaj tíz magig":DDD Meg kicsit sok a "lényegében", "tulajdonképpen", és a "gyakorlatilag", de ezeket már megszokhattuk, mert utána remekül lehet őket összevissza magyarázni, ha mégsem úgy van, ahogy a szerző beharangozta.:R

[ Szerkesztve ]

https://www.youtube.com/user/RKbodyfitness

(#4) arn


arn
(nagyúr)

erdekes egy draga tuninglap az, amelyik nem tud a total alap 140w helyett 160at leadni... ennek meg a turesbe is bele kellene fernie. a legkommerszebb lapok is elbirnak siman ennyi tobbletet aranyosan.

RETRO HW-t veszek (VLB, Pentium, Tseng, GUS, Roland, etc)

(#5) rodrigez válasza total90 (#2) üzenetére


rodrigez
(senior tag)

SQL szerverek, videó és hangtömörítők, fájltömörítők, stb. Rengeteg program van ami kihasználja, játékokhoz teljesen felesleges, amikor 4/8-as Intel vagy AMD is kiszolgálja az igényeket. Amúgy most már egyre több játék kiaknázza a sokmagos processzorok erejét, de oda még szerintem sokáig elég lesz ennek a procinak a fele is, kellően magas órajelen. Én nem is arról van itt szó, hogy melyik program használja ki mind a 12 magot és 24 szálat, hanem arról, hogy paralel tudsz sok mindent csinálni észrevehető sebességcsökkenés nélkül. Játszol és közben háttérben konvertálsz, stb.

(#6) E.Kaufmann válasza total90 (#2) üzenetére


E.Kaufmann
(őstag)

Pl. 12 alkalmazás egyesével? :D
Amúgy egy halom folyamat fut egyszerre egy mai rendszerben.

(#7) Fred23 válasza total90 (#2) üzenetére


Fred23
(veterán)

16 szálat használó játék szerintem több is van, és azt se zárnám ki, hogy van vagy hamarosan lesz 24 szálat használó is!

(#8) Balika911 válasza total90 (#2) üzenetére


Balika911
(nagyúr)

Renderelés során is szépen dolgozik az összes mag, oda is megéri sokmagos processzort venni.

Érdekes, hogy tavaly mikor a CPU piac kb. mozdulatlanul állt, voltak olyan hozzászólások, hogy már a mit tudom én milyen fejlett technológia is a fiókban van, csak még fejik a népet a jelenlegivel.

Most eléggé az látszik, hogy beragadt az a fiók, én legalábbis az Intel válaszát nagyon kevésnek érzem ebben a szegmensben. Ha ilyen kategóriás processzor kellene, akkor Threadrippert vennék, az biztos! Viszont én csak játszom, arra meg bőven elég nekem egy kocaíhét (7700K), talán még sok is. :)

[ Szerkesztve ]

JBL Studio 220 hangdoboz eladó

(#9) DigitXT válasza Balika911 (#8) üzenetére


DigitXT
(nagyúr)

Threadrippert vennék, az biztos!
És a cikkíró pont ezt akarja elérni: tadamm!:))

https://www.youtube.com/user/RKbodyfitness

(#10) Balika911 válasza DigitXT (#9) üzenetére


Balika911
(nagyúr)

Akkor is azt vennék ha a cikkíró azt akarja elérni, meg akkor is, ha nem. :)

JBL Studio 220 hangdoboz eladó

(#11) core i7


core i7
(addikt)

Most akkor AMD lett a menő CPU?
kíváncsi vagyok egyébként van e valakinek itthol i9-e

A Videókártya manapszág drágaszág

(#12) E.Kaufmann válasza core i7 (#11) üzenetére


E.Kaufmann
(őstag)

Mondjuk nem csoda, új, friss, nem ez a posványszagú I sorozat. Még elvileg van benne potenciál, de gyakorlatilag lehet ez is olyan zsákutca mint amiben az Intel is vergődik, ahogy írták mások is.

(#13) DigitXT válasza Balika911 (#10) üzenetére


DigitXT
(nagyúr)

Én meg a mai napon hallottam róla először... DE legalább megtudtam,
hogy überprofi csomagolása lesz: semmi tulajdonképpen, lényegében,
meg majd gyakorlatilag elfüstöl alatta az alaplap. Csak a csomagolás!

Ja és hogy hasonló határidővel szállítják... Ma is érdemes volt felnézni
a PH-ra, hiszen régen olvastam processzorteszteket. Vagyis, hogy az
egyik termék sem elérhető, de már elverésről van szó, meg órajelekről.

https://www.youtube.com/user/RKbodyfitness

(#14) szaszyka


szaszyka
(aktív tag)

Az igazi kérdés az, hogy az AMD tudott jól titkot tartani a Ryzen-el kapcsolatban, vagy az Intelnek nem megy az ipari kémkedés (esetleg lenézte a konkurenciát, és nem foglalkozott vele)?

Lenovo Thinkpad X220 :D

(#15) proci985 válasza DigitXT (#13) üzenetére


proci985
(MODERÁTOR)

1920Xrol lehet tudni, hogy 3.4/4.0as orajel, ugyanugy 12/24 mag, tobb pciE, 800USD, cserebe tobbet fog fogyasztani.

allitolag azokat is szallitjak mar, szoval ilyen 2-3 heten belul szvsz varhato a start, hogy oszkezdesre mintket termek elerheto legyen. de ja, jelenleg csak a bizonytalansag van.
barati korben is van aki emiatt var ki, mert ki tudja mi lesz par het mulva.

[ Szerkesztve ]

The first rule of tautology club is the first rule of tautology club. // Social justice in lagom amount.

(#16) Z10N


Z10N
(addikt)

jelenleg csajk tíz
Cikkhez: Latom megy a kapkodas.

# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"

(#17) Manbal


Manbal
(senior tag)

tök jó hogy threadripper elleni harcról beszélünk, noha az AMD féle megoldásról egy árva teszt sincs ezidáig... mi lesz ha az is TDP limit gondokkal fog küzdeni? mi lesz ha 0 tunning potenciálja lesz? mi lesz ha cinebench vakításon kívűl máshol rendre elvérzik? ja majd kimagyarázzuk, értem...

az AMD inkább a VEGA-t virítsa már... majd egy hét múlva remélem lesznek tesztek / benchek mert az komolyan érdekelne... de ha beigazolódik a gyanú, miszerint 300W TDP-vel fogja azt bírni amit a GTX1080-as 180-al, akkor el mehet a bús picsába az AMD, mert erre várok már 1 éve, és ha ők beáldozták a GPU piacot, mert CPUban izmoskodnak az Intel ellen (ami halott ügy, legkésőbb 10nm-en az Intel kisöpri őket és visszaáll a 80-20%-os piaci részesedés), hát akkor... szóval tehetnek egy szívességet és átpártolok az NVhez!

(#18) Abu85 válasza proci985 (#15) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)

+40 watt papíron ide vagy oda, de az első tesztek alapján a Core i9-7900X is többet fogyaszt. Egyelőre nem igazán érteni, hogy miért. Az alaplapgyártók szerint az Intel még nincs kész a mikrokóddal, így várhatók fogyasztásra vonatkozó optimalizálások ősszel.

Hasonló az Anand szerveres mérése is terhelésnél. Egyszerűen a Zen valahogy nagyon el van találva, ha a fogyasztásról van szó. [link]
Főleg FP mérésnél nagy fogyasztó a Skylake-X, miközben a Zen veri ezekben a tesztekben. [link]

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#19) Abu85 válasza szaszyka (#14) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)

Leginkább egyik sem. Az eredeti Otellini terv nem ez volt az Intelnél. Ha maradt volna az, és Krzanich nem variálja át az egészet, akkor az Intel most 10 nm-en tartana az Ice Lake-kel. Ehelyett van 14 nm Skylake-kel.
Szóval valami strukturális probléma van ott. Nem csak emiatt, hanem azért is, mert a jelenlegi tervek alapján 7 nm-es procijuk 2021-ben lesz, míg nemrég az AMD CTO-ja azt mondta, hogy ők már 2019-ben átváltanak 7 nm-re. Valami nagyon félrecsúszott, amióta Krzanich a CEO. Nyilván nem feltétlenül csak az ő hibája ez, de ő az akinek ezt rendbe kell rakni, azért vezérigazgató.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#20) zolee1984 válasza Manbal (#17) üzenetére


zolee1984
(aktív tag)

Csak halkan jegyezném meg neked, hogy mivel a glofo megvette az ibm félvezető gyártó részlegét az intel mehet a sunyiba a 10nm-ével. Az amd rögtön 7 nm-en fogja kiadni a cuccait válaszul.
Viszont a vega engem is érdekelne már

üdv Zoli

(#21) p87


p87
(senior tag)

700USD körül egy jó proci lenne, de így... :W

(#22) Manbal válasza zolee1984 (#20) üzenetére


Manbal
(senior tag)

én is halkan jegyzem meg hogy az a 10nm nem gyengén jobb lesz, mint a glofo féle parasztvakító 7nm (ha egyáltalán lesz abból valami tömeggyártás szinten)... a Zen2 semmi más nem lesz mint egy ráncfelvarrott Zen, szóval kár tőle +5%-nál többet várni, az Intel viszont bő egy év múlva a "próba" Cannonlake után (ami nem mellesleg csak mobil platformokon jön) az Icelake-t adja ki a már optimalizált 10nm-en és az már egy teljesen új architektúra lesz...és most be is fejeztem

[ Szerkesztve ]

(#23) proci985 válasza Abu85 (#18) üzenetére


proci985
(MODERÁTOR)

ja, mikrokod miatt ez lehet.

na mindegy, par het aztan start, aztan meglatjuk a reszleteket.

The first rule of tautology club is the first rule of tautology club. // Social justice in lagom amount.

(#24) Abu85 válasza Manbal (#22) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)

Az eddigi adatok szerint nem. Mindhárom bérgyártó 7 nm-es node-ja előnyösebb lesz az Intel 10 nm-es node-jánál. Samsung: ~127 MTr/mm2, TSMC: ~116 MTr/mm2, Intel: ~100 MTr/mm2, GloFo: ~120 MTr/mm2

2019-ben már nyugodtan beszélhetnek váltópontról az érintettek, amikor már nem az Intelé a legjobb gyártástechnológia. Majd Krzanich talán visszaveszi a kirúgott mérnököket, ha rájött, hogy a fiataloknak nincs elég tapasztalatuk ehhez.

Csak az a baj, hogy a Zen egy új architektúra tele olyan kiaknázatlan lehetőségekkel, amelyek az elején nagyon sokat hoznak, míg az Intel erre nem tud építeni, mert ezeket már a Haswellnél kihozták. A következő nagy lépcsőjük pedig 7 nm-en lesz 2020 után. Persze tudnak egy rakás dolgot fejleszteni még. Rengeteg technológiát le lehet másolni a Zenből. Például az AVFS+LDO-t, vagy az Infinity Fabricot.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#25) arn válasza core i7 (#11) üzenetére


arn
(nagyúr)

ar/ertek aranyt tekintve mindenkepp... az intel termekpalettajaval nem lenne gond, viszont erthetetlen, hogy miert engedik az amdt teret nyerni, hogy nem modositanak az arakon. az intelnek sokkal tobb tartaleka van, elobb bukna az amd egy ilyenben.

majd akkor akarnak teljes frontos haborut, ha az amd termekszinten is beelozi oket? akkor keso lesz.

RETRO HW-t veszek (VLB, Pentium, Tseng, GUS, Roland, etc)

(#26) kenwood


kenwood
(addikt)
LOGOUT blog

Nekem picit fura,hogy egy 5820k/5960x siman elmegy akar 5ghzen is szinte barmelyik lapban, ha tuningos a proci,de a 140 helyett 160W tdp mar nem fer bele itt.
Gondolom,majd lesz par lapbol rev 2, ami mar hivatalosan 160W kompatibilis.

Szakmai kerdesekre privatban nem valaszolok. A forumon sem, mert semmihez nem ertek.

(#27) Abu85 válasza arn (#25) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)

Nem a tartalék a lényeg. Ha árkorrekciót csinálnak, akkor azt a teljes termékskálára le kellene bontani. Ez pedig jobban veszélyeztetné a pénzügyi mutatókat, mint az, hogy az AMD-re ráhagyják az árazást. Amíg az AMD nem gyárt sokkal több processzort a mostaninál, addig nem veszélyesek, mert még ha mindent eladnak, akkor is csak a piac harmadát-negyedét viszik. Valójában az Intelnek előnyösebb a nagyobb prémiumra játszani, hogy a némileg csökkenő eladásokat a nagyobb nyereség elfedje.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#28) Abu85 válasza kenwood (#26) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)

Azokban nem volt AVX-512. Attól, hogy te nem használod a processzort még validálni kell rá, hátha kap egy olyan kódot.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#29) bandika0626


bandika0626
(senior tag)

Szerintem két játékkal nyomatni egyszerre.

Bővebben az emberke játszik az egyik játékkal az egyik monitoron az asszonyka meg a másik monitoron persze mindketten külön-külön VGA-val.

AMD RYZEN R7 1700, Cooler Master MasterLiquid 240, MSI X370 SLI PLUS, Corsair 2x4GB DDR4 3600MHz,Asus dual 1060 3G , Gigabyte GTX 1060 3G , Coolermasters GX 450, WD Caviar black sata3 500GB, SSD samsung 830 64GB.

(#30) arn válasza Abu85 (#27) üzenetére


arn
(nagyúr)

jo, nyilvan ki van kalkulalva, hogy mennyit engedhetnek at, hogy minimalizaljak a vesztesegeket (ill mivel erik el a nagyobb nyereseget). de kontrolljuk csak addig van, amig az ovek a legjobb proci, ha ezt elvesztik, akkor pillanatok alatt ok lesznek kenytelenek alkalmazkodni. nem csak az aktualis piaci helyzetet kell figyelni, hanem a tendenciat, es a jovobeli varhato termekeket.

a masik, hogy pl a ryzenek egyaltalan nem jobbak, mint a core procik (sot), de az arazas az emberek szemeben "megszepiti", igy egyaltalan nem mindegy, hogy az elejen is mennyi teret engednek. egyszer mar eljatszottak ezzel egy addig jol csengo pentium brandet. jol latszik a nevvaltasokon, hogy melyik huzta tovabb. egyaltalan nem volt problemamentes a ryzen startja, erre siman rajatszhatott volna az intel.

pentium vs athlon => athlon
athlon vs core => core
phenom vs core => core
ryzen vs core => ?

RETRO HW-t veszek (VLB, Pentium, Tseng, GUS, Roland, etc)

(#31) proci985 válasza Abu85 (#27) üzenetére


proci985
(MODERÁTOR)

ja, errol lehet szo.

btw a ryzennek hivatalos start datuma is lett kozben ma, aug 10. szoval valszeg itt is akorul lesz.

[ Szerkesztve ]

The first rule of tautology club is the first rule of tautology club. // Social justice in lagom amount.

(#32) Habugi


Habugi
(addikt)

Még csak linkesítve és/vagy utalás szinten sem tartalmaz a cikk grafikont/infót arról, várhatóan hogyan teljesít (majd) ez a CPU a 2013as TombRaider benchmarkjában, ezáltal fogalmam sincs róla mit reméljek/hetek tőle. :( :o

..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...

(#33) Fred23 válasza Habugi (#32) üzenetére


Fred23
(veterán)

:))

:C

(#34) ->Raizen<- válasza Habugi (#32) üzenetére


->Raizen<-
(veterán)

Az intel jobb lesz a threadrippernél is ahogy az nv is jobb mint a vega eléggé poor az a 22k gpu score a 8 gigás változattól guru3d lékel! ;] :o Én értem el 25k-t benne. Nem lesz itt poor voltázás.

[ Szerkesztve ]

(#35) hokuszla válasza Habugi (#32) üzenetére


hokuszla
(aktív tag)

abu megmondta hogy gagyi ez, neked ennyi nem elég?

2500k 8GB 1050Ti 128+1024GB no warez

(#36) sh4d0w válasza Abu85 (#24) üzenetére


sh4d0w
(nagyúr)
LOGOUT blog

Mondjuk addigra a nagy öregek leszerződnek máshová...

https://www.coreinfinity.space

(#37) b. válasza Abu85 (#24) üzenetére


b.
(nagyúr)

Ugyan már Abu. Ezt nem tudhatod még a jósgömbödön át sem.

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#38) Abu85 válasza b. (#37) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)

Micsodát?

(#36) sh4d0w: Visszamennek. Szerintem rengeteg mérnöknek, aki tiplizett nem az Intellel, a munkakörnyezettel vagy a fizetéssel volt baja, hanem Krzanich személyével.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#39) TaaT válasza arn (#30) üzenetére


TaaT
(veterán)

fx vs core => core

(#40) b. válasza Abu85 (#38) üzenetére


b.
(nagyúr)

A tranzisztor sűrűséget konkrétan. Épp ma írtak róla, hogy 120 MTr a cél minimum náluk.
Meg a rengeteg dolgot lehet koppintani a Zenről dolog...

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#41) Abu85 válasza b. (#40) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)

Az Intel konkrétan megadta a 10 nm-es node-nál ezt. 100,8 MTr/mm2. Az, hogy 7 nm-re mi a cél lényegtelen. 2021 a céldátum, és ez az optimista előrejelzés, ilyenkor a többiek az 5 nm-t vezetik be. Majd Krzanich idővel meg fogja magyarázni a befektetőknek, hogy miért takarította ki a kinevezése után a gyártástechnológia fejlesztéséért felelős mérnököket. Jó volt a koncepció, hogy majd a fiatalok megoldják, csak hát a tapasztalat...

Miért ne lehetne ötleteket lopni a Zenből? Az Intel még mindig a DVFS-t használ, holott az AVFS+LDO láthatóan jobb. Nézd mit tud perf/wattban. [link] - ennek a nagy részét az AVFS hozza össze. Világos, hogy az Intelnek érdemes lenne lemásolni. Egy rakás olyan újdonság van a Zenben, amit az Intel még nem vetett be és baromira jó dolgok. Ha utol akarják érni a Zen hatásfokát, akkor muszáj lesz ezekkel szemezni. Az AVFS-sel és a Zen Boost technológiájával mindenképpen.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#42) Sanchez638


Sanchez638
(addikt)

" már szállít a partnerek számára, és tulajdonképpen csak a raktárkészletek feltöltésére várnak a starttal."

Mindenki kap 10-et ozt jónapot :D. Amilyen árak vannak, simán elég is lesz :D.

Utalásnál mindig írj tárgyat. Számom az adatlapomon. Privát számot nem veszek fel!

(#43) arabus válasza core i7 (#11) üzenetére


arabus
(aktív tag)

i9 még nincs de i7 már van tessék:[link]

(#44) b. válasza Abu85 (#41) üzenetére


b.
(nagyúr)

Konkrétan itt látható, hogy a 14++ technológia is 30% körül tett hozzá az induláshoz képest.. Intel nem csinált titkot a 10++ kijöveteléből 2019 ig, ami 120 MTr tranzisztor minimum el fog érni a jósgömbök szerint, tehát nem lesz technológiai lemaradása, csak átmenetileg de egy lépcsőfokkal feljebb, 10nm - en be akarják hozni a samu 7 nm gyártását..

#45 Az pont annyit jelent , hogy mire 7 nm hez érnek megint hatalmas ugrást fognak tenni, addig meg úgy ahogy megpróbálják tartania lépést... Gondolom van azért nekik is a tarsolyukban pár dolog, ne felejtsd el, hogy egy több éves fejlesztéssel tartják zennel a lépést , azonos magszámmal pedig még mindig gyorsabbak. ha ez a technológia lemaradás, akkor van?

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#45) Abu85 válasza b. (#44) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)

És mennyit tesz majd hozzá a 7 nm-es EUV implementáció a bérgyártóknak? Mert ott is lesznek fejlesztések. A GloFo pont 2019-re tervezi ennek a bevezetését.
Ha magyarázni kell, hogy nincs technológiai lemaradás az már régen rossz, főleg egy Intel számára, de mivel ma már inkább nem is térnek ki a gyártástechnológiára a marketinganyagokban, így nyilván azt a stratégiát választották, hogy inkább meg sem említik, amit nem tudnak majd megmagyarázni. :)

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#46) b. válasza Abu85 (#45) üzenetére


b.
(nagyúr)

Azt aláírom, de az utóbbi 7-8 évben ez mintha fordítva lett volna....

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#47) Abu85 válasza b. (#44) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)

Csak perf/wattban elmaradtak, ami azért nem olyan jó dolog a CPU-piacon. ;)
Én elhiszem, hogy hiszel benne, hogy van a tarsolyukban pár dolog, de a helyzet az, hogy amikor a Qualcommtól kell embert hozni 25 millió dollárért, hogy rakja rendbe az útitervet, akkor sok jóra rövidtávon nem érdemes számítani. Érdemes ezt elolvasni, amit a CanardPC írásából írtam. [link] - sok dologra választ ad.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#48) b. válasza Abu85 (#47) üzenetére


b.
(nagyúr)

Ja hát csak az a helyzet, hogy vagyunk pár millióan, akik hisznek bennük, és nem felejtik el, hogy az utóbbi pár évben, ha konkrét teljesítményt akartak vásárolni CPU piacon, akkor egy gyártó tudta ezt maradéktalanul kiszolgálni. Elhiszem én , hogy 4 hónap alatt ezt el lehet felejteni, csak vannak emberek akik nem teszik ezt...

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#49) ->Raizen<- válasza b. (#48) üzenetére


->Raizen<-
(veterán)

Hat ja eleg sok a marka hu ceg, iroda, vegfelhasznalo. Nem kell temetni az intelt paran megis ezt teszik itt, holott a ceg erteke tobbszorose egy amd-hez kepest.

(#50) sh4d0w válasza Abu85 (#38) üzenetére


sh4d0w
(nagyúr)
LOGOUT blog

Nade akkor pont Krzanich képtelen lesz helyre rántani a dolgokat, amíg ő a CEO.

https://www.coreinfinity.space

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.