Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • .Szaki.

  őstag

  LOGOUT blog

  válasz Somatom #22 üzenetére

  Kedves Somatom!

  A két termék megvásárlása közt eltelt 2 év. Két év hiszed vagy sem, de rengeteg idő tud lenni egy ember életében, rengeteg minden tud változni, éppen ezért változnak az igények és az egyéni preferenciák is. Így lehetséges az, hogy akkoriban nagyobb szükségem volt a DeX-re, mint 2021-ben, így lehetséges az, hogy akkor nagyobb szükségem volt az OTG képességre, mint most és így lehetséges az, hogy most egy jól működő CarPlay-nek és Sirinek jobban tudok örülni, mint akkor örültem volna. Hiszen ha akkor is utóbbiak lettek volna fontosak, akkor nem lett volna Androidos eszközöm.

  Szubjektív az összehasonlítás? Persze hogy az, nem is árultam zsákbamacskát, leírtam, hogy igyekszem minél objektívebben megírni a bejegyzést. Hazudtam? Nem, mert eleve nem kedvelem azokat, akik elfogultan védik a sajátjukat, és képtelenek elfogadni azt, hogy másnak meg más jó. De elárulok Neked valamit: 100%-osan objektív cikk nem létezik! Sem az én bejegyzéseimben, sem Bog tesztjeiben, sem Vályi Pista videóiban, hiszen véleményt nyilvánítani a legobjektívebb hozzáállás mellett sem lehet úgy, hogy ne keveredjen a szubjektív véleményeddel. Arról van szó, hogy megosztod a Te véleményedet másokkal. Megosztod a Te tapasztalataidat másokkal.

  Objektív akkor tudsz lenni, ha be tudod látni azt, hogy semmi sem tökéletes, maximum van valami, ami számodra, a Te egyéni preferenciáidnak jobban megfelel. Ha le tudod írni azt, hogy Neked ebben a termékben ez baromira tetszik, a másik meg kevésbé, és a másik termékben is van valami ami kedvedre való, ellenben egy másik dolog pedig zavaró, akkor az már objektív véleménynek mondható, hiszen nem azt állítod, hogy az egyik egy raklap szar, a másik pedig annyira jó, hogy nincs is szükséged semmi másra már a világon, csak ezt tulajdonolhasd. Aki így gondolkodik, annak valóban nem való ez a bejegyzés, mert én le fogom írni minden oldalnak az előnyét és a hátrányát is. Baromi hosszú, ez tény, nem is várom el azt, hogy mindenki végigolvassa annyira figyelmesen, mint ahogyan azt az itt hozzászólók tették, ez számomra megtisztelő. De le van írva minden pontosan.

  Írod, hogy a Samsungot rendkívül kompromisszumosan egy iPhone-ra és egy notebookra cseréltem. Ez a tények ismeretének hiányában kicsit fura. Gondolom nem szeretnél összehasonlítani egy Androidos asztali nézetes mobiltelefont egy felső középkategóriás gamer notebookkal. Más programokat kell már használnom, mint amiket akkor kellett, amikor a DeX-et vettem. Sőt, továbbmegyek, jövőre ez a gép is kevés lesz és kell vennem egy saját, komolyabb gépet.

  És itt jön a tanulság, amit aero is leírt, csak kicsit rövidebben: Ahogy nézegettem, hogy milyen gépet kellene vennem, óhatatlanul felmerült bennem az, hogy mi lenne ha vennék egy MacBook Pro-t M1-es chippel. Ez a 13"-es verzió. Nem vágtam bele eszetlenül, kikértem a Macesek véleményét, hogy azokra a célokra, amikre nekem kellene a gép, alkalmas-e. Egyetlen egy hang kivételével, aki szintén jóindulatból ajánlotta a gépet, mert amit azon a programon belül ő használ az pont megfelelően fut a Macen, mindenki egyhangúan azt állította, hogy ezekre a célokra a Mac sajnos nem alkalmas, mindenféleképpen WIndowsos gépet lenne érdemes néznem. Így is tettem, remélem megtalálom majd azt a gépet, ami ár-érték arányban is megfelelő lesz.

  Tehát: Ahogy a bejegyzés végén is írtam és ahogy itt ennek a szintén hosszú kommentnek az utolsó bekezdésében is: Telefont és minden egyéb eszközt, legyen az számítógép, autó, bármi, úgy vásárolunk, hogy az a mi egyéni preferenciáinknak megfelelő legyen. Lehet, hogy tetszik az iOS, de ha egyszerűen nem tudja azokat, amikre Neked a mindennapi életben szükséged van és elengedhetetlen, akkor ez sajnos nem a Te platformod. MInt ahogyan nekem sem a MacOS. Nagyon tetszik a Mac, nagyon szeretnék, de a jelenlegi szándékaimat nem tudnám vele végrehajtani, így marad a Windows. Btw ha videót szerettem volna vágni és renderelni, akkor nincs kétségem afelől, hogy mindenki ajánlotta volna a Mac-et, de nekem nem arra kellett. Ez is csak azt mutatja, hogy minden termék jó, a kérdés csak az, hogy Neked mire van igényed.

  A DeX a mai napig okosítja a TV-t fogja is még sokáig, sőt, most épp róla írom ezt a hozzászólást, mert egy remek tárgy, és amikor nincs nagy erőforrásigényű dolog, akkor továbbra is ezt használom. Mert jó.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák