Hirdetés

2018. december 17., hétfő

Hozzászólások

(#1) Syl


Syl
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hm?

Words cannot express how much i don't care

(#2) Mindreader


Mindreader
(tag)

Lehet hogy nem kell neki sok idő és itt a Microsoft Linux distro? ;)

[ Szerkesztve ]

(#3) Silenc3Hun válasza Mindreader (#2) üzenetére


Silenc3Hun
(őstag)

Létezik már [link]

"There's a reason that we came across in this world..."

(#4) Syl válasza Mindreader (#2) üzenetére


Syl
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Én inkább egy tutibiztosan működő MS-Wine-t látnék szívesen :K

Words cannot express how much i don't care

(#5) UnA válasza Syl (#4) üzenetére


UnA
(Korrektor)

Az nem a Windows 10?

(#6) Hieronymus válasza Mindreader (#2) üzenetére


Hieronymus
(senior tag)
LOGOUT blog

Azért a Microsoft hosszú ideje áll kapcsolatban a Linux világával.
A Linuxokban használnak MS licences megoldásokat. A Microsoft is biztosított egy időben a partnereinek SuSe szerver Linuxot, ha szükséges volt a saját megoldásainak megerősítésére.
A Windowsban is megjelent a néhány Linux disztro natív támogatása, a fejlesztések megkönnyítésére.

Ha értelmetlen hozzászólásommal találkozol, az nem a véletlen műve. A Fantasztikus tag, címre hajtok! Muszáj hozzászólnom.

(#7) bdlackoo


bdlackoo
(tag)

Alakul ez egy ideje. Szepen rajottek ,hogy elkerulhetetlen ,h integralhatoak legyenek a dolgaik linuxos kornyezetbe is,mert mindenki hasznalja.Azure is tele van vele. Ha pedig nincsen opcio bizonyos featureok hasznalatara akkor atviszi az ugyfel a penzet(joggal) a konkurenciahoz. Desktop vonal mondjuk erdekes kerdes.

dinosaurs are jesus ponies

(#8) bambano válasza Hieronymus (#6) üzenetére


bambano
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

"Azért a Microsoft hosszú ideje áll kapcsolatban a Linux világával.": ja, nagyon sok éve folyton perelik. az is egyfajta kapcsolat.

a poszthoz: simán csak kétszínűek.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#9) Cifu


Cifu
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Szigorúan szvsz bizalomépítő lépés, amit kényszerűen meg kellett lépniük. Az M$ ugye most mellszélességgel az Azure-t tolja és a felhős szolgáltatásokat. Mindent figyelembe véve sok partnert lehet az tartott eddig távol az M$ szolgáltatásaitól, hogy eddig a cég felemásan állt a nyílt rendszerekhez. Hülyén nézne ki, ha valaki úgy választaná egy ilyen cég az Azure vagy valamelyik más felhős M$ szolgáltatást, hogy közben ott lebeg a feje felett az, hogy egyszer csak jön az M$, és szabadalmi perrel fenyeget valamelyik általa használt eljárás miatt.

Szóval az én meglátásom az, hogy az M$-nél a jogi és a felhős szolgáltatások osztálya összeült, és arra jutottak, hogy közép- és hosszú távon több pénz folyhat be a szolgáltatásokból, mint a perekből és az érintett szabadalmak licenszdíjjaiból.

Hozzá kell tenni, ez nem azt jelenti, hogy innentől az M$ szabadalmait szabadon be lehet építeni a Linuxba. Hanem arról, hogy bizonyos (feltehetően kiszemezett) szabadalmakat szabadon be lehet építeni a Linuxba. Ez azért lehet jó a Microsoftnak, mert olyan eljárások épülhetnek be a Linuxba, amelyek eddig M$-only megoldások voltak, és pont az ilyen döntések miatt nem terjedtek el széleskörűen.

A csapatmunka nagyon fontos: rajtad kívül másra is lőhetnek!

(#10) bambano válasza Cifu (#9) üzenetére


bambano
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

"bizalomépítő lépés": aminek a várható eredménye nulla alatt van.

"az M$ szolgáltatásaitól, hogy eddig a cég felemásan állt a nyílt rendszerekhez": az, hogy minden fórumon fikázta, perelte, tiporta, nem felemás, hanem teljesen egyértelmű hozzáállás. minimum azzal illene nyitnia, hogy bocsánatot kér az sco-ért.

"a jogi és a felhős szolgáltatások osztálya összeült, és arra jutottak, hogy közép- és hosszú távon több pénz folyhat be a szolgáltatásokból, mint a perekből": ezt nagyon komoly kutatás előzhette meg, mivel a fő linux ellenes pereit elbukták.

"Hanem arról, hogy bizonyos (feltehetően kiszemezett) szabadalmakat szabadon be lehet építeni a Linuxba.": nem, semmi ilyesmit nem jelent. azt jelenti, hogy az ms nem fog szabadalmi trollként fellépni a linux ellen. ez nem jelenti azt, hogy az összes szabadalmáért nem fogja keményen bevasalni a díjakat.

"Ez azért lehet jó a Microsoftnak, mert olyan eljárások épülhetnek be a Linuxba, amelyek eddig M$-only megoldások voltak": semmilyen ms eljárásnak nem kell beépülnie a linuxba, a linux eddig is teljes volt, ezután is teljes lesz ms nélkül. másrészt meg az ms azt rakhatott bele, amit akart, mert a linux opensource.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.