- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- Letisztult külsejű, "lopakodó" alaplapok a Gigabyte égisze alatt
- Középkorian pokoli lett az új GeForce driver
Új hozzászólás Aktív témák
-
GodGamer5
addikt
És akkor ha bekapcsolom a supersampling-et, akkor a fullhd-s grafikai extrákat kilövi a gép, mert úgy veszi, hogy 4k-ban fut?
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Maximum csak akkor, ha kérsz smoothingot. De egyrészt ez kikapcsolható az NV DSR-nél, míg az AMD VSR-nek erre eleve nincs szüksége, mert szoftveres guassian blur shaderes skálázás helyett a kijelzőmotorba épített fix lanczost használják.
(#20) Madárpók: Mert VSR-nél a smoothing eleve nem opció. Az AMD-nél a GPU-ba épített kijelzőmotor skáláz, nem pedig egy szoftver.
(#15) rumkola: Az elmosódás nem algoritmus, hanem beállításfüggő. Le tudnák hozni az összes post-process AA-t enélkül.
-
Madárpók
aktív tag
Hm, VSR-nél ezt nem tapasztaltam (1440--->1080 skálázás). Ami viszont probléma volt, hogy pár játék a felbontás alapján állítja a HUD/szöveg méretet, és így effektíve olyan kicsi volt a szöveg mintha egy 23-as 1440 kijelzőm lenne. Szóval gyakorlatilag a HiDPI panelok hátulütőit előhozhatja, persze ha lehet állítani a HUD méretet akkor nem annyira baj, de nem mindig lehet.
-
törölt tag
Bocsi az offért,de PC-n ha játszok és a játék támogatja a Resolution Scale-t akkor 4K felbontásnál nyugodt szívvel levehetem 50%-ra,vagy érezhető a képminőségromlás? (AA és társait nem használom)
-
Shing
őstag
Grafika szempontjából... fura a kép, homályos. A DSR ezért is paraméterezhető... Persze 2x felbontásnál nincs gond.
rumkola:
FXAA, SMAA, TXAA. Ezek sajnos elmossák a képet. A TXAA pedig nem csak egy olcsó, elmosó AA, de egyszerűen gagyi a megvalósítása. MSAA, SSAA viszont mehet. -
Puma K
nagyúr
A mosott élektől a recések amik még rosszabbak... ezért míg volt dedikált VGA a gépemben és az bírta az adott játékot futtatni 2160p, 1620 vagy 1440p-ben akkor ment úgy.
Baromira jó volt látni nem egy játékban azt a részletességet és élességet amit az 1080p-s tévémen láttam, mert a játék 2160p-ben számolódott ki majd skálázódott le.
Jobb lenne ha a játékfejlesztők optimalizálni tudnának és nem mindenféle csillámporos szarsággal meghinteni a játékokat. Ha ez összejött akkor jöhetnek a minden szempontból (grafika, játékmechanika, történet, stb) összetettebb de nem túlbonyolított, részletesebb és nagyobb játékok mint a mostaniak.
-
Shing
őstag
Elég furán néznek ki a játékok konzolon, tökömért kell skálázgatni és trükközni a renderelési minőséggel. Egyébként nem kell csodát várni, nem sok játék fut natív 4k-ban. Ez a köztes felbontásos leskálázás pedig nem tud szép eredményt hozni. CoD-os képen is látni ahogy eltűnnek a részletek a kesztyűről SSAA-nál, de úgy összességében homályosabb a kép mindenhol.
Szerintem csak annak van értelme ha 2x felbontáson renderelünk és azt leskálázzuk. A VSR/DSR PC-n is gyakran rossz eredményt hoz. -
válasz
[CS]Blade2 #7 üzenetére
Hidd el ez egy elsimítási eljárás
PC-n is belőheted a resolutiont akár alá akár fölé a valós natív monitorfelbontásodnak., lásd BF1. 200 % resolutiont is beállíthatsz natív FHD monitornál.Észrevehető a különbség, de a VGA-t megfekteti rendesen.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
[CS]Blade2 #5 üzenetére
Miert sz*r a Supersampling? Mindig is a legbikabb elsimitasi eljarasnak szamitott, viszont zabalja a teljesitmenyt (SSAA). 4K kijelzo eseten sok ertelme nincsen mar, de FHD eseten jelentos kepminosegbeli javulast eredmenyez.
Regebbi jatekoknal az az elso, hogy bekapcsolom (FHD monitorom van).
-
[CS]Blade2
addikt
Nekem nincs gépem, nem is volt, csak értelmezem a leírtat. Azt írja, hogy
a Supersampling bekapcsolásával a hardver kiszámolja 4K-snak, és a kiszámolt képet, ami kb fényképek sorának felel meg: leskálázza.
Ez szerintem nem ad rá élsimítást. Kb az történik, mint amikor fullHD monitoron lejátszol egy 4K-s filmet: az eredeti 4x akkora képet lekicsinyíti. Egy 2x2 pixeles blokkból kitalál egy színt, hogy az milyen legyen, mert fullHD-re kicsinyítve csak 1 fizikai pixele van a megjelenítésre.A játékokban választható módban már eleve csak fullHD-s képet számol a hardver, ami egy sokkal könnyebb feladat, így belefér mellé pár ultra beállítás, meg élsimítás.
A kettő közül pedig, ha jól értelmeztem, akkor a Supersampling ad szebb eredményt.
-
válasz
[CS]Blade2 #5 üzenetére
Igen ez így van, de ettől nem kapsz részletesebb grafikát, a SS mód az élsimítást segíti elő, hogy 4 K ról leskálázott képet dob ki FHD-n. A játékokban lévő grafikai beállítás eddig is működött hogy választhattál, ez nem az 5.50-nek köszönhető, hanem Pro verzió megjelenésének.
Egyébként ez FHD TV-n játszóknak nem lesz rossz dolog. -
[CS]Blade2
addikt
Írja, hogy a játéktól is függ, hogy felajánl 2 módot. 4K mód és 2K mód
Ez a sz*r (Supersampling) pedig játéktól függetlenül kapcsolható be, és azt csinálja, hogy a 4K mód alapján számol és a kapott kiszámolt képet skálázza le 2K-ra.Ha jól értelmezem, akkor 4K-s TV-n: hagyni kell a 4K módot.
FullHD-n pedig:
- a 4K-s mód nem tud megjelenni
- a 4K-ban számolt visszaskálázottat mostantól minden játékra be lehet kapcsolni (Supersampling)
- a játékokban felkínált 2K-s módot pedig gondolom el lehet felejteni, mert akkor a hw is fullHD-ban számol, esetleg valamit high-on vagy ultrán vagy élsimítással, de sz*rabb végeredményt ad, mint a 4K-s kép visszaskálázása. -
A fent említett Last of US nálam felajánlja, hogy fut 4K ban de normal árnyék beállításokkal, vagy 4K ban high shadows de lockolt 30 FPS-sel vagy pedig FHD -60 FPS- high shadows.
Nem látok köztük nagyon különbséget, ha őszinte akarok lenni, kivéve a lockolt 30 FPS-t, mert ott mozgás közben vibrál nálam a kép, az zavaró,de kinézettel nincs gondom. -
Weareus
addikt
Mondjuk nekem az még mindig kérdés, hogy pl. egy 4k-s kiejlzőt használva ps4 pro-hoz, de olyan játék mellett, ami csak fhd-t támogat, vajon a 4k-s kijelző képe (ss nélkül) fhd-ban mennyire lesz homályos/csúnya?
Csak azért kérdezem, mert a mai kijelzők - ellentétben a crt-vel - már dedikált pixeleket tartalmaznak és ezért kvázi csak egy "natív" felbontáson tudnak maximális képminőséget adni. -
És ez 4K kijelzőnél is működik?Mármint hogy inkább részletességet kérek nem felbontást?( Szerintem ez nem így működik,játékfüggő dolog, Last Of us például felajánlja ezt a lehetőséget)
Én úgy tudom, hogy ez csak a felbontásbeli hátrányokat korrigálja, FHD-n magyarul az elsimítás lesz így ,de grafikai részletesség nem fog nőni attól.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az 5.50-es firmware újítása azok számára lesz hasznos, akik nem rendelkeznek 4K-s megjelenítővel.
- iPhone 13 Pro 128 GB grafitszürke - kártyafüggetlen
- Új Bontatlan iPhone 15 128GB Független Fekete/1 Év Apple Gar./p4249
- Bambu Lab X1C + PEI Plate + 0.2mm hotend + csomó tartozék
- Lenovo ThinkPad T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1145G7 16GB 256GB NVMe gar
- MSI Thin GF63 12VF 15.6" FHD IPS i7-12650H RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- Razer Blade 18 QHD+ 300Hz mini-LED i9-14900HX 32GB DDR5 RTX 4090 2TB SSD (ELKELT)
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
- Lenovo Tab M10 HD 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest