- Nem kéri tovább a nekik fejlesztett csúcs-GeForce-ot Kína?
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Nem elégszik meg egy panellel a Philips világelső monitora
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- SSD kibeszélő
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
GodGamer5
addikt
Open world-ben valóban a legszebb de mint játék nem az.
Amúgy az Uncharted is elég nyitott, főleg a LL. Tegnap próbáltam a Hidden Agendát, az meg interaktív film ide, vagy oda.... besz@rtam! 
-
s:zozo
aktív tag
Nem akarok belemenni a részletekbe, de a Horizon úgy adja ezt a minőséget, hogy open world a játék.
A többi meg nem. Open world játékként szerintem a legjobbak között van a game. -
GodGamer5
addikt
Szép a Horizon, de azért ne túlozzunk, nem a legszebb játék.
Arra ott az Uncharted, Order, meg főleg az Until Dawn. 
-
GodGamer5
addikt
És akkor ha bekapcsolom a supersampling-et, akkor a fullhd-s grafikai extrákat kilövi a gép, mert úgy veszi, hogy 4k-ban fut?
-
Norbikkka
csendes tag
Mondjuk nekem az még mindig kérdés, hogy pl. egy 4k-s kiejlzőt használva ps4 pro-hoz, de olyan játék mellett, ami csak fhd-t támogat, vajon a 4k-s kijelző képe (ss nélkül) fhd-ban mennyire lesz homályos/csúnya?
Csak azért kérdezem, mert a mai kijelzők - ellentétben a crt-vel - már dedikált pixeleket tartalmaznak és ezért kvázi csak egy "natív" felbontáson tudnak maximális képminőséget adni.A TV-k legtöbbször skáláznak, egy 4k-s kijelzőn 1080p-s tartalom is éles lesz, ellenben a monitorokkal.
-
Zsmester89
őstag
Már csak egy jó oled tv hiányzik hozzájuk

-
Exelsior
őstag
Elég furán néznek ki a játékok konzolon, tökömért kell skálázgatni és trükközni a renderelési minőséggel. Egyébként nem kell csodát várni, nem sok játék fut natív 4k-ban. Ez a köztes felbontásos leskálázás pedig nem tud szép eredményt hozni. CoD-os képen is látni ahogy eltűnnek a részletek a kesztyűről SSAA-nál, de úgy összességében homályosabb a kép mindenhol.
Szerintem csak annak van értelme ha 2x felbontáson renderelünk és azt leskálázzuk. A VSR/DSR PC-n is gyakran rossz eredményt hoz.Semmi fura nincs ebben. Itthon teljesen jól nézki ki egy Uncharted: Lost Legacy 4K HDR-ben. Nyilván skáláz de akkor is über vagy ott a Horizon Zero Down ami még szebb mondhatni a legszebb PS cim főleg HDR-ben. Mondom ezt úgy hogy van PC meg Box is itthon.

-
Abu85
HÁZIGAZDA
Maximum csak akkor, ha kérsz smoothingot. De egyrészt ez kikapcsolható az NV DSR-nél, míg az AMD VSR-nek erre eleve nincs szüksége, mert szoftveres guassian blur shaderes skálázás helyett a kijelzőmotorba épített fix lanczost használják.
(#20) Madárpók: Mert VSR-nél a smoothing eleve nem opció. Az AMD-nél a GPU-ba épített kijelzőmotor skáláz, nem pedig egy szoftver.
(#15) rumkola: Az elmosódás nem algoritmus, hanem beállításfüggő. Le tudnák hozni az összes post-process AA-t enélkül.
-
Madárpók
aktív tag
Hm, VSR-nél ezt nem tapasztaltam (1440--->1080 skálázás). Ami viszont probléma volt, hogy pár játék a felbontás alapján állítja a HUD/szöveg méretet, és így effektíve olyan kicsi volt a szöveg mintha egy 23-as 1440 kijelzőm lenne. Szóval gyakorlatilag a HiDPI panelok hátulütőit előhozhatja, persze ha lehet állítani a HUD méretet akkor nem annyira baj, de nem mindig lehet.
-
törölt tag
Bocsi az offért,de PC-n ha játszok és a játék támogatja a Resolution Scale-t akkor 4K felbontásnál nyugodt szívvel levehetem 50%-ra,vagy érezhető a képminőségromlás? (AA és társait nem használom)
-
Puma K
nagyúr
Van egy hozzá kapcsolódó beállítás ami alapból 33%-on van ha emlékezetem nem csal. Azt kell állítani annak megfelelően mennyire mossa a képet. Nekem emlékeim szerint az a csúszka 15-17% környékén volt.
-
Shing
őstag
Grafika szempontjából... fura a kép, homályos. A DSR ezért is paraméterezhető... Persze 2x felbontásnál nincs gond.
rumkola:
FXAA, SMAA, TXAA. Ezek sajnos elmossák a képet. A TXAA pedig nem csak egy olcsó, elmosó AA, de egyszerűen gagyi a megvalósítása. MSAA, SSAA viszont mehet. -
Puma K
nagyúr
A mosott élektől a recések amik még rosszabbak... ezért míg volt dedikált VGA a gépemben és az bírta az adott játékot futtatni 2160p, 1620 vagy 1440p-ben akkor ment úgy.
Baromira jó volt látni nem egy játékban azt a részletességet és élességet amit az 1080p-s tévémen láttam, mert a játék 2160p-ben számolódott ki majd skálázódott le.
Jobb lenne ha a játékfejlesztők optimalizálni tudnának és nem mindenféle csillámporos szarsággal meghinteni a játékokat. Ha ez összejött akkor jöhetnek a minden szempontból (grafika, játékmechanika, történet, stb) összetettebb de nem túlbonyolított, részletesebb és nagyobb játékok mint a mostaniak.
-
rumkola
nagyúr
Elég furán néznek ki a játékok konzolon, tökömért kell skálázgatni és trükközni a renderelési minőséggel. Egyébként nem kell csodát várni, nem sok játék fut natív 4k-ban. Ez a köztes felbontásos leskálázás pedig nem tud szép eredményt hozni. CoD-os képen is látni ahogy eltűnnek a részletek a kesztyűről SSAA-nál, de úgy összességében homályosabb a kép mindenhol.
Szerintem csak annak van értelme ha 2x felbontáson renderelünk és azt leskálázzuk. A VSR/DSR PC-n is gyakran rossz eredményt hoz.Még nincs PS4-em, de PC-n akkora mazohista vagyok, hogy első dolgom kikapcsolni mindenféle AA-t a játékokban (pedig a HW bírná), engem rettentően idegesít ez a hányásos elmosódás.
-
b.
félisten
-
DigitXT
félisten
Kérdés, hogy a PS4 kiköhögi-e az ehhez szükséges számítási teljesítményt?

-
Puma K
nagyúr
Szerintem csak annak van értelme ha 2x felbontáson renderelünk és azt leskálázzuk. A VSR/DSR PC-n is gyakran rossz eredményt hoz."A VSR/DSR PC-n is gyakran rossz eredményt hoz."
Mármint milyen szempontból hoz rossz eredményt?
-
Shing
őstag
Szerintem csak annak van értelme ha 2x felbontáson renderelünk és azt leskálázzuk. A VSR/DSR PC-n is gyakran rossz eredményt hoz. -
b.
félisten
Nekem nincs gépem, nem is volt, csak értelmezem a leírtat. Azt írja, hogy
a Supersampling bekapcsolásával a hardver kiszámolja 4K-snak, és a kiszámolt képet, ami kb fényképek sorának felel meg: leskálázza.
Ez szerintem nem ad rá élsimítást. Kb az történik, mint amikor fullHD monitoron lejátszol egy 4K-s filmet: az eredeti 4x akkora képet lekicsinyíti. Egy 2x2 pixeles blokkból kitalál egy színt, hogy az milyen legyen, mert fullHD-re kicsinyítve csak 1 fizikai pixele van a megjelenítésre.A játékokban választható módban már eleve csak fullHD-s képet számol a hardver, ami egy sokkal könnyebb feladat, így belefér mellé pár ultra beállítás, meg élsimítás.
A kettő közül pedig, ha jól értelmeztem, akkor a Supersampling ad szebb eredményt.
Hidd el ez egy elsimítási eljárás
PC-n is belőheted a resolutiont akár alá akár fölé a valós natív monitorfelbontásodnak., lásd BF1. 200 % resolutiont is beállíthatsz natív FHD monitornál.Észrevehető a különbség, de a VGA-t megfekteti rendesen. -
[CsuCsu]
őstag
Írja, hogy a játéktól is függ, hogy felajánl 2 módot. 4K mód és 2K mód
Ez a sz*r (Supersampling) pedig játéktól függetlenül kapcsolható be, és azt csinálja, hogy a 4K mód alapján számol és a kapott kiszámolt képet skálázza le 2K-ra.Ha jól értelmezem, akkor 4K-s TV-n: hagyni kell a 4K módot.
FullHD-n pedig:
- a 4K-s mód nem tud megjelenni
- a 4K-ban számolt visszaskálázottat mostantól minden játékra be lehet kapcsolni (Supersampling)
- a játékokban felkínált 2K-s módot pedig gondolom el lehet felejteni, mert akkor a hw is fullHD-ban számol, esetleg valamit high-on vagy ultrán vagy élsimítással, de sz*rabb végeredményt ad, mint a 4K-s kép visszaskálázása.Miert sz*r a Supersampling? Mindig is a legbikabb elsimitasi eljarasnak szamitott, viszont zabalja a teljesitmenyt (SSAA). 4K kijelzo eseten sok ertelme nincsen mar, de FHD eseten jelentos kepminosegbeli javulast eredmenyez.
Regebbi jatekoknal az az elso, hogy bekapcsolom (FHD monitorom van).
-
[CS]Blade2
addikt
Igen ez így van, de ettől nem kapsz részletesebb grafikát, a SS mód az élsimítást segíti elő, hogy 4 K ról leskálázott képet dob ki FHD-n. A játékokban lévő grafikai beállítás eddig is működött hogy választhattál, ez nem az 5.50-nek köszönhető, hanem Pro verzió megjelenésének.
Egyébként ez FHD TV-n játszóknak nem lesz rossz dolog.Nekem nincs gépem, nem is volt, csak értelmezem a leírtat. Azt írja, hogy
a Supersampling bekapcsolásával a hardver kiszámolja 4K-snak, és a kiszámolt képet, ami kb fényképek sorának felel meg: leskálázza.
Ez szerintem nem ad rá élsimítást. Kb az történik, mint amikor fullHD monitoron lejátszol egy 4K-s filmet: az eredeti 4x akkora képet lekicsinyíti. Egy 2x2 pixeles blokkból kitalál egy színt, hogy az milyen legyen, mert fullHD-re kicsinyítve csak 1 fizikai pixele van a megjelenítésre.A játékokban választható módban már eleve csak fullHD-s képet számol a hardver, ami egy sokkal könnyebb feladat, így belefér mellé pár ultra beállítás, meg élsimítás.
A kettő közül pedig, ha jól értelmeztem, akkor a Supersampling ad szebb eredményt.
-
b.
félisten
Írja, hogy a játéktól is függ, hogy felajánl 2 módot. 4K mód és 2K mód
Ez a sz*r (Supersampling) pedig játéktól függetlenül kapcsolható be, és azt csinálja, hogy a 4K mód alapján számol és a kapott kiszámolt képet skálázza le 2K-ra.Ha jól értelmezem, akkor 4K-s TV-n: hagyni kell a 4K módot.
FullHD-n pedig:
- a 4K-ban számolt visszaskálázottat mostantól minden játékra be lehet kapcsolni (Supersampling)
- a játékokban felkínált 2K-s módot pedig gondolom el lehet felejteni, mert akkor a hw is fullHD-ban számol, esetleg valamit high-on vagy ultrán vagy élsimítással, de sz*rabb végeredményt ad, mint a 4K-s kép visszaskálázása.Igen ez így van, de ettől nem kapsz részletesebb grafikát, a SS mód az élsimítást segíti elő, hogy 4 K ról leskálázott képet dob ki FHD-n. A játékokban lévő grafikai beállítás eddig is működött hogy választhattál, ez nem az 5.50-nek köszönhető, hanem Pro verzió megjelenésének.
Egyébként ez FHD TV-n játszóknak nem lesz rossz dolog. -
[CS]Blade2
addikt
És ez 4K kijelzőnél is működik?Mármint hogy inkább részletességet kérek nem felbontást?( Szerintem ez nem így működik,játékfüggő dolog, Last Of us például felajánlja ezt a lehetőséget)
Én úgy tudom, hogy ez csak a felbontásbeli hátrányokat korrigálja, FHD-n magyarul az elsimítás lesz így ,de grafikai részletesség nem fog nőni attól.Írja, hogy a játéktól is függ, hogy felajánl 2 módot. 4K mód és 2K mód
FullHD-n pedig:
- a játékokban felkínált 2K-s módot pedig gondolom el lehet felejteni, mert akkor a hw is fullHD-ban számol, esetleg valamit high-on vagy ultrán vagy élsimítással, de sz*rabb végeredményt ad, mint a 4K-s kép visszaskálázása. -
b.
félisten
Mondjuk nekem az még mindig kérdés, hogy pl. egy 4k-s kiejlzőt használva ps4 pro-hoz, de olyan játék mellett, ami csak fhd-t támogat, vajon a 4k-s kijelző képe (ss nélkül) fhd-ban mennyire lesz homályos/csúnya?
Csak azért kérdezem, mert a mai kijelzők - ellentétben a crt-vel - már dedikált pixeleket tartalmaznak és ezért kvázi csak egy "natív" felbontáson tudnak maximális képminőséget adni.A fent említett Last of US nálam felajánlja, hogy fut 4K ban de normal árnyék beállításokkal, vagy 4K ban high shadows de lockolt 30 FPS-sel vagy pedig FHD -60 FPS- high shadows.
Nem látok köztük nagyon különbséget, ha őszinte akarok lenni, kivéve a lockolt 30 FPS-t, mert ott mozgás közben vibrál nálam a kép, az zavaró,de kinézettel nincs gondom. -
Weareus
addikt
Csak azért kérdezem, mert a mai kijelzők - ellentétben a crt-vel - már dedikált pixeleket tartalmaznak és ezért kvázi csak egy "natív" felbontáson tudnak maximális képminőséget adni. -
AxBattler
félisten
És ez 4K kijelzőnél is működik?Mármint hogy inkább részletességet kérek nem felbontást?( Szerintem ez nem így működik,játékfüggő dolog, Last Of us például felajánlja ezt a lehetőséget)
Én úgy tudom, hogy ez csak a felbontásbeli hátrányokat korrigálja, FHD-n magyarul az elsimítás lesz így ,de grafikai részletesség nem fog nőni attól.Nekem is ez jött le az olvasottak alapján.
-
b.
félisten
Én úgy tudom, hogy ez csak a felbontásbeli hátrányokat korrigálja, FHD-n magyarul az elsimítás lesz így ,de grafikai részletesség nem fog nőni attól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Autós topik
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Óra topik
- iPhone-t használók OFF topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robotporszívók
- További aktív témák...
- Kingston KC3000 PCIe 4.0 NVMe M.2 2TB-os, bontatlan SSD, 2 év garanciával eladó!
- Samsung 990 Pro 1TB-os PCIe 4.0 M.2 NVMe 2280 SSD, bontatlanul, 2 év garanciával eladó!
- ADATA Legend 900 Pro 2TB-os PCIe Gen4 M.2 NVMe 2280 SSD, bontatlanul, 5 év garanciával eladó!
- AMD R7 350X és RX550 VGA kártyák
- Megvigyázott, 3,5 éves, 128 Gb, iPhone 13, 81% akku
- Lenovo Thinkpad P15 Gen 2 - 82 akkuciklus - 27% ÁFA- Garancia - 0373BE
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Silver- 2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5449
- ASUS TUF Gaming B760-PLUS WIFI D4 Alaplap (ddr4)
- HP ProDesk 600 G2 MT, DVD-RW , i5-6500 CPU félkonfig
- Honor X7b 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Amúgy az Uncharted is elég nyitott, főleg a LL. Tegnap próbáltam a Hidden Agendát, az meg interaktív film ide, vagy oda.... besz@rtam!