Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra - nagy képernyő mindenre
- Kivizsgálja az Arc meghajtó magasabb többletterhelésének az okát az Intel
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tetsuo
őstag
válasz
King Unique #22 üzenetére
Köszi!
-
válasz
King Unique #22 üzenetére
Túrázás közben nem szeretnék 1,5 m mélyen lenni 1 óra hosszan.
-
King Unique
titán
Igen, akár is szóba jöhet. Bár az por és folyadékok ellen csak IP55-os védelemmel bír, ellenben pl. az ADATA SD700, XPG SD700X, SE730H IP68-as, ami komolyabb védelmet jelent. Illetve az előbbi csepp- és fröccsenésálló, míg az utóbbiak vízállók 1,5 m-es mélységig 1 óra hosszan.
-
válasz
King Unique #20 üzenetére
Vagy a SanDisktől az Extreme Portable sorozat, elég jó (névleges) sebességekkel.
-
Tetsuo
őstag
Vízálló legalább?
-
RudY
addikt
-
King Unique
titán
válasz
Snowy_owl #15 üzenetére
Az USB 3.1 Gen 2-es tárolóeszközöknél gyakrabban szokott működni, de az USB 3.0-s típusoknál is lehetnek működő állapotra példák, sőt olyan is, ahol maga a gyártó adja meg a TRIM támogatását (példa). Egyébként meg alapvetően chip és főleg firmware függvénye az USB-s kütyünél. Valamint SATA-s külső SSD-knél USB-n nem a hagyományos ATA TRIM parancsról, hanem SCSI UNMAP parancsról beszélünk, ami lényegében ugyanazt csinálja. Viszont annak működéséhez feltétel az UASP mód támogatása mind az USB-s tárolóeszköz, mind az OS részéről.
-
Snowy_owl
őstag
Viszont volt itt egy logoutos írás ami jól körüljárta a trim funkció működését, és azt hiszem arra jutott az író, hogy a gen2vel már működik.
Itt is van, az írás vége felé: [link]
-
Pioneer
őstag
válasz
King Unique #9 üzenetére
Igen erre írtam hogy "Hiánypótló!" (ironizáltam). Te legalább érted a lényeget.
-
Pioneer
őstag
"Szerintem nettó 520 MB/s az bőven felette van a bruttó 5 Gbps-nek..."
Viszont ebben egy 10 Gbps-os USB 3.1 Gen 2-es interfész van, 1 darab SATA-s SSD-vel! És erre írtam hogy még a felét sem használja ki, amire ez az interfész képes (10 Gbps-os USB 3.1 Gen 2-).
Nem értem, hogy mit nem értesz ezen?!
-
Akula
őstag
Nekem ezekről a bordákról a Rimowa jutott eszembe.
-
King Unique
titán
Ez nem meglepő, mivel 1 db SATA3-as (6 Gbps) SSD van benne, ami önmagában eleve nem fog 10 Gbps tempót tudni. Az összes ilyen megoldásra épülő USB 3.1 Gen 2 külső SSD-nél ez van és pont emiatt nem sokkal gyorsabbak, mint az USB 3.0-s változatok, illetve az ott elérhető max. 450 MB/s. Max. akkor tudják kihasználni a Gen 2 szabvány adta sebességet, ha 2 db SATA3-as SSD van RAID 0-ba kötve, mint pl. a Sandisk Extreme 900-nál (teszt). Vagy M.2 PCIe NVMe SSD-vel és azt támogató USB 3.1 Gen 2 külső házzal (példa).
-
-
Biztosak ezek a "kerek" tárméretek? Én 480 és 960 GB-os változatot láttam belőle, 149 ill. 277 USD-ért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A gyártó újdonsága nem csak ízlésesen fest, de egészen strapabírónak is tűnik.
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12500 16GB DDR4 512GB SSD RTX ROG 2080 8GB Rampage SHIVA Seasonic 550W
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FullHD IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest