- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- RAM topik
- Hobby elektronika
- OLED TV topic
- nVidia GeForce GTX 1070 / 1070 Ti / 1080 (GP104)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Miért csak a Nintendo vadássza le az emulátorokat?
- Androidos tablet topic
- Emeletesen fejlődne a 3D V-Cache?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
Croissant
aktív tag
Heti clickbait híradó:
...csak a ház volt az iPod... -
Ha valaki egy C-64-es házba belerak egy ITX PC-t, akkor "YouTube egy 1981-es C-64-en"?
A tej élet, erő, egészség.
-
Busterftw
veterán
"A rendszer lelke egy Raspberry Pi Zero W"
Eddig olvastam.
-
swayze
tag
Aaaaa az a kezelő szerv, a mai napig imádnám, csodás volt rajta beletekerni zenékbe, vagy hangerőt állítani. Ekkor jöttem rá ezt az almás céget én figyelni fogom, mert imádtam azt a minőséget és eleganciát, meg high tech érzést amit sugárzott az egykori ipod nanom (1. gen)
-
Apollyon
Korrektor
Már örültem, hogy 2004-es hw-en lehet valamit csinálni, erre ez "csak" egy RPi. Ezekről a címekről le lehetne szokni, ugyanúgy elolvassák akkor is.
Amúgy nem rossz cucc, de zenehallgatásra monokróm kijelzőt raktam volna, aksikímélőbb is.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
SidCorky
senior tag
Nyilván nem fogom azt írni, hogy Spotify Raspberry Pi-n, mert a kutyát se érdekelné, ahogy 3 soros címet sem fogok neki adni, hogy minden kiderüljön belőle. Gondolom azért megérted, hogy az a célunk, hogy az emberek elolvassák a cikket. A leadben így is benne van, hogy átalakított iPod.
Egyébként nem, egy szövegben bárhol előforduló kérdőjel nem jelenti azt, hogy az egész szöveg nem állít semmit, de legjobb tudomásom szerint egy mondat kérdőjellel a végén nem állító mondat.
Apollyon: csak ugyanezt tudom mondani, a leadből kiderül, hogy mi a turpisság.
A videóban elmondja a srác, hogy ő is a monokrómnál maradt volna, de ekkora méretben csak ilyet talált.
[ Szerkesztve ]
ASUS ROG Zephyrus G14 2024 // Ryzen 5 3600 // GTX 1660 Ti // iPhone 14 Pro // iPad Pro M2 // Fujifilm X-T30 II
-
Pug
veterán
Nem, segitek, tovabbra sem allitja. Ha szeretned elemezhetjuk egyutt is a cimet (btw angol-magyar szakon is folytattam egyetemi tanulmanyaimat, ha szeretnel egy kis korrepetalast mondatelemzesbol, nyelvi logikabol, generativ grammatikbal, szemantikabol, orommel...)
[ Szerkesztve ]
-
Pug
veterán
Az hogy te mit ertesz, olvasol ki a cimben szereplo ket mondatbol, mint befogado, mar teljesen mas kerdes.
A cimet, mint teljes szoveget vizsgalva, nem tartalmazza explicit modon azt az allitast, amit te befogadokent megprobalsz neki tulajdonitani.
Egy kerdes es egy felszolitas szerepel benne, ellenben semminemu allitast nem tesz arra vonatkozoan, hogy valoban ipad-en futna a spotify. Az mas kerdes, hogy az adott felszolito mondat "historikus tobletjelentese" (fogd meg a sorom -> fogd meg az almalevem) vegett sejteti azt, hogy akar igenleges is lehet az elso kerdo mondatra adando valasz. Ettol fuggetlenul maga a cim ezt tovabbra sem allitja, mivel nincs benne kijelento mondat, igy ezt nem is tehetne. Kijelentes hianyaban az adott szoveg logikailag nem lehet hamis, ahogy igaz sem....
Ha a "konyha szemantika" vonalan (de ez inkabb "muelemzes") akarunk fogalmazni, a cim sugalmaz... de tovabbra sem allit semmit sem
*Es nem, a mondatelemzes biraja sosem a befogado szubjektiv olvasat. A nyelvi strukturak eros logikai kototsegek menten kerulnek elemzesre. A "mu" interpretalasa a befogado szubjektuma (ezt tekintheted implicit tartalmi vetuletnek). Viszont annak tisztazas, hogy explicit modon mit "kozol" a szoveg, azt a szemantikai elemzes szabalyai alapjan "szinte" matematikai logikai uton vezetjuk le, egy kimenetes vegeredmenyt kapva.
Roviden, a cim nem tartalmaz allitast.
[ Szerkesztve ]
-
zone
őstag
Pont ilyesmi jutott nekem is az eszembe... Sőt, ki kellene beleznem egy mikrót, bedobálni pár hardvert, aztán híres lehetek az interneten: "Crysis-t futtat egy 20 éves mikró? Elképesztő!"
Különösen tetszett az az extra információ a cikkben, hogy a saját YouTube csatornájára töltötte fel.
YouTube - https://goo.gl/bCKFYP
-
SidCorky
senior tag
Látom felgyűltek itt az indulatok a héten, amit egy pénteki utolsó cikk alatt kellett levezetni
ASUS ROG Zephyrus G14 2024 // Ryzen 5 3600 // GTX 1660 Ti // iPhone 14 Pro // iPad Pro M2 // Fujifilm X-T30 II
-
cskamacska
addikt
Ah, ennyi fingreszelés, mikor maga a szerző megválaszolta elébb
"Nyilván nem fogom azt írni, hogy Spotify Raspberry Pi-n, mert a kutyát se érdekelné"Szerintem érdekelné, mert jól meg van csinálva a mod.
De a cím egyértelműen félrevezető clickbait, ezen nincs mit mosdatni."Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
hemaka
nagyúr
Menoseg szerintem. De latom itt sokak inkabb azzal kinlodnak, hogy clickbait a cim, nem magaval a cuccal. 🤦🏻♂️😂
-
Apollyon
Korrektor
Jó nagy novellát összeraktál egy kérdőjel miatt, csak biztos elfelejtetted, hogy a "fogd meg az almalevem" (mivel az is része a címnek) valójában a manapság is divatos "hold my beer"-re utal, ami kb. magabiztosan igyekszik megvalósítani egy feltevést. Pl. a bárban:
- Oda mersz menni ahhoz a csajhoz? / Nem mersz odamenni ahhoz a csajhoz?
- Fogd meg a söröm!
A kérdőjeles részre egyébként két válasz van: igen, vagy nem. Fogd meg az almalevem az "igen"-t mondja, de mindegy is, megtévesztő a cím, és kész. Ha nem lenne az, nem lett volna ez thread sem.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
DS39
nagyúr
válasz cskamacska #17 üzenetére
Egy Raspberry Pi iPod házban címmel is sokan megnyitják. (És akkor nem clickbait)
A Spotify meg ki bánatot érdekel? 😃 -
Sokakat. Amikor a Firefoxnál jeleztem egy bugot, hogy a háttérben futó FF háttérben levő tabján elindul a videó, ha megnyomom a billentyűzeten a Play gombot zenehallgatáshoz, a mindent vivő érv az volt, hogy ő (mármint az illetékes fejlesztő) a Spotify desktop app helyett a Spotify weblapját használja FF-on belül, és akkor nincsen ilyen probléma. [Én egy büdös szóval nem mondtam, hogy ez lenne a use case, sima helyi MP3 file-ok, pl. foobar2000-rel.]
A tej élet, erő, egészség.
-
Tök jót derültem a cikken, nagyon kreatív.
Az viszont borzasztó, hogy Mr. Nyelvészprofesszorok itt akarják megmondani a hétvégi tutit.
Ez a fórum nem erre lett kitalálva.. Nem kell értetlenkedni...
Black Shark Watch GT okosóra eladó, vadiúj bontatlan.
-
NoMagix
addikt
Vajon lehet Spotify egy 2004-es iPodon?
Hogyan lehet...
és így tovább... -
Pug
veterán
Latom az erto olvasas nem megy, ami kicsit problemas "korrektorkent".
Egy kerdes es egy felszolitas szerepel benne, ellenben semminemu allitast nem tesz arra vonatkozoan, hogy valoban ipad-en futna a spotify. Az mas kerdes, hogy az adott felszolito mondat "historikus tobletjelentese" (fogd meg a sorom -> fogd meg az almalevem) vegett sejteti azt, hogy akar igenleges is lehet az elso kerdo mondatra adando valasz. Ettol fuggetlenul maga a cim ezt tovabbra sem allitja, mivel nincs benne kijelento mondat, igy ezt nem is tehetne. Kijelentes hianyaban az adott szoveg logikailag nem lehet hamis, ahogy igaz sem...
A cim clickbait? Termeszetesen.
Ennek ellenere allit barmi valotlant? Nem.Ha ezt nem sikerul feldolgozni, akkor egy a magyar nyelv es irodalamat erinto korrepetacio neked is elkelne. Mondom, jo penzert orommel.
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
De azért írtam a báros példamondatot, merthogy pont, hogy a fogd meg a söröm felszólítás alátámasztja az előtte lévő feltevést. Szóval de, valótlant állít (és nem a kérdés, hanem a fogdmeggel egyben), pont ezért clickbait, mert megtéveszt, és most mindegy, hogy kérdőjelig lebontva mi a hard-grammar elemzés egyik vázlatpontja, ha a végeredmény úgyis az, hogy a komplett cím sejtet valamit, amit a tartalom aztán megcáfol.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Pug
veterán
Nem allit, a "sejtetes" tovabbra sem allitas.
A szoveg, mint egesz tovabbra sem allit semmit se.Ha ezt nem tudod meg mindig feldolgozni, javaslom go to Horanyi Ozseb...
Ertem, hogy szemmel lathatoan nem ertesz a nyelveszethez, ami nem baj, csak akkor legalabb ne kivont karddal irnad a hulyesegeket....
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
Amikor olvasod a címet, mire gondolsz? Hogy semmiképp sem lesz spotify ipodon, vagy hogy lesz? Nyilván azt, hogy de lesz, és nem pedig azt, hogy nem, nem lesz, mert egy rpi-re alapul az egész. Szóval akkor átfogalmazom, nem sejtet, hanem egyértelműen azt akarja, hogy azt gondold, ez egy ipod. Így irreleváns, hogy a kérdő mondat nem állítás, mivel a címnek a tartalommal kell egyeznie. Szóval akkor megérted végre, vagy még személyeskedsz egy pár hsz-t?
-
dabadab
titán
Egy kerdes es egy felszolitas szerepel benne
Tehát szerinted a cím olvastán az egyszeri olvasó a monitor felé nyúl, hogy megfogja a szerző almalevét? Nyilván nem. Mert - mint azzal mindannyian tisztában vagyunk - a mondatok jelentése nem feltételnül az, mint ami a bennük szereplő szavak és nyelvtani szerkezetek jelentése együtt kiad, hiszen ha hiányoztál is arról az óráról, amikor az átvitt értelemről volt szó, egyszeri nyelvhasználóként teljesen tisztában vagy ezzel - és pont emiatt teljesen tévút az, hogy puszta formalizmus alapján akarod levezetni a cím jelentéstartamát.
DRM is theft
-
Pug
veterán
Az, hogy mit lehet kiolvasni egy adott szovegbol, mint interpretaciot, meg nem valtoztatja meg azt a nyelvi tenyt, hogy egy szoveg milyen allitasokat tartalmaz, avagy sem. Ez ugye azert megvan, remelem...
Explicit vs implicit jelentes.
Amin megy a rugozas a te es dabadab reszerol, hogy a cim lenyegeben hazudik. Nem, nem hazudik, nem allitja azt, hogy a spotify ipaden futott.
Azt sugalmazza? Igen. Ettol meg nem allitja ezt..
Ha ezt nem tudod megerteni, akkor szerintem melyedj el a kommunikacio, jelentestan, aktori intenciok vs nyelvi jelentes reszleteiben....
[ Szerkesztve ]
-
rovtiv3
aktív tag
"Azt sugalmazza? Igen. Ettol meg nem allitja ezt.."
Pontosan erről van szó. Ha valaki a kocsmában inplicite azt sugalmazza, hogy az édesanyám egy qrva, én is megkérem a havert, hogy fogja meg a söröm, és nem kezdem szemantikai alapon mentegetni a versenyzőt. Mert ha ezt sugallja, akkor inkább ezt is gondolja, mint az ellenkezőjét.Már bocsánat...
-
őstag
úúú, ez elég király mod. Egy diskman után az első (majd a második is) "mp3" lejátszóm egy iPod volt, nagyon imádtam. Ha ma is lehetne kapni clickwheeles iPodot streaming szolgáltatással kiegészívtve tuti vennék. Néha elkap a gondolat, hogy kellene egyet venni, de már nem igazán tartok fenn offline zene könyvtárat.
-
HÁZIGAZDA
Eszerint akkor a címben lévő "iPod" megnevezést is lehet átvitt értelemben venni, mert hogy maga az eszköz pont úgy néz ki, mint egy iPod, s nagyon hasonlóan működik. Ettől iPod az iPod, nem a hardverétől. Szóval ebben az értelmezésben a cikk címe nem hazudik.
Egyébként is, ki az a hülye, aki elhiszi hogy egy iPod hardvere képes lenne spotify-t futtatni?
[ Szerkesztve ]
A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.
-
aktív tag
pl. én voltam az egyik ilyen hülye
aztán elolvastam az alcímet, majd kicsit bentebb a rpi-t olvasva csalódott is voltam és átverve is éreztem magam. hiába van technikailag a cikkírónak és a helyi nyelvész professzornak igaza, mert tetszik-nem tetszik itt egyeseknek, de attól még igazuk van! technikailag.
kb olyan ez, mint jogászokkal beszélgetni a szerződésekről a munkahelyen.[ Szerkesztve ]
Peace is a lie, there is only passion...
-
PROHARDVER!
A nyelvészkedést a továbbiakban vagy ebben a topikban, vagy privátban folytassátok!
-
azbest
félisten
Ez egy adafruit reklám?
40 dolláros kompzit kijelző... anyám borogass. SPI csatolós kijelzőből van ekkora. Még az általa reklámozott adafruit is árul hasonlót, de az túl nagy keretes. Viszont ettől létezik kompaktabb is pár dolcsiért, csak fel kell paraméterezni.
Gyanús az is, hogy nem talált más kijelzőt, ami 1mm tűréssel a helyére illene.
Ha ez nem férne el,
az elterjedtebb 2.4-es is jó lenne, mert ki lehet maszkolni a felesleget.A jack-et pedig be lehetett volna kötni. A zero-n is rákonfigurálható gpio-ra, hiszen a nagyobb boardokon is gpio-t használnak, nem hangchipet. Minimális elektronikával [link] . A config.txt-ben pedig megadható, hogy cd minőség közeli szinten adja ki a hangot a videocore feldolgozó segítségével (audio_pwm_mode=2).
De ha nagyon maximalista, akkor audio chipes HAT is van ami a zerora tehető és kijön a jobb kijelzőválasztással nyert árkülönbségből. De még akár egy usb-s kis hangkártya is megteszi.Egyként az igazi ipod classicra anno csináltak linuxot [link] ami kb a kibelezett 4th gent is támogatta. Az lett volna szép, ha annak a rendszerével az eredeti hardverre oldja meg a wifit és futtatja valamelyik spotify megoldást.
-
-
azbest
félisten
Milyen kész megoldás? Egyszerűencsak az adafruit kínálatából próbált meg valamit összerakni, akkor is, ha nem az a praktikus alkatrész, amit használ. Ha nem teszi be egy régi ipod házába, akkor kb semmi hír sem lenne róla, mert ilyesmit évekkel ezelőtt is megcsináltak már a rapspberry pi-vel. [link]
Ja egyébként van az adafruitnak kb kész megoldása is: pirate radio [link]
Többféle kit változattot is árulnak, ha ilyesmit keresel [link]A nyelvtannáciskodást kiáltóknak pedig... áh nem érdemel szót sem ez. Teljesen felesleges ezt tovább ragozni, ez a színvonal és kész. Lépjük tovább, mindenki a pénztárcájával szavaz.
[ Szerkesztve ]
-
-
Jim Tonic
nagyúr
Srácok, ha ilyen cikkekkel megyünk tovább, akkor ez volt az utolsó előfizetésem.
Tudom, hogy nehéz a helyzet, de a "nézzünk meg videókat a youtube-on, aztán írjunk belőle cikket" nem a jó irány.
A clickbait cím meg jó egy bulvárlapon, itt viszont hazavágja a színvonalat, de olyan szinten, ahonnan nehéz lesz visszajönni.Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
HÁZIGAZDA
válasz Jim Tonic #44 üzenetére
Ezt most úgy mondod, mintha az összes cikk ilyen lenne, miközben jó ha hetente van egy ehhez hasonló, könnyebben fogyasztható hír. Anno pont hogy sűrűbben volt ilyesmi, ráadásul külön rovatja is volt (elemi kocka), de annak végül vége lett.
[ Szerkesztve ]
A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.
-
FAIL a cím választás. Nem is írom tovább.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen