- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- E-book olvasók
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- DUNE médialejátszók topicja
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ombre85
tag
Egészen addig semmi bajom nem volt, amíg ezt a cikket el nem olvastam
Azóta mintha állandóan érezném az egymást keresztező csontjaimat és már-már fizikai fájdalmat okoz a gondolata.
Próbáltam a normál egeremet is így fogni, de komolyan elgondolkodtam, hogy én is kipróbálom ezt a vacakot -
mzso
veterán
"egyszerűen ez elő jön, vagy elő fog jönni mert az emberi test nem erre lett "kitalálva""
Na ez az a következtetés amit nem vonhatsz le.
"mindig figyeltem rá hogyan tartom a kezem"
Közrejátszhat más is. pl lehet, hogy valaki megszokásból megfeszíti az izmait, szorítja az egeret.
Vagy csak valamilyen testi okból hajlamos az ilyen jellegű egészségügyi problémákra. -
Findzs
addikt
nem értek veled egyet
20 éve van számítógépem otthon és számítógépekkel dolgozom 15 éve
mindig figyeltem rá hogyan tartom a kezem (pl. az alkarom mindig támasztva van, hogy ne az egész kezem súlyát tartsa a csuklóm stb. ) és jó egereim voltak/vannakegyszerűen ez elő jön, vagy elő fog jönni mert az emberi test nem erre lett "kitalálva"
arra kíváncsi lennék, hogy ha kezdettől fogva lett volna egy ilyen ergonomikus egerem akkor most lenne -e ínhüvelygyulladásomsajnos ezt már nem fogom megtudni sosem
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
-
Radeon_5
aktív tag
Hol tudnek ilyen ergonomikus (vertikalis) egereket kiprobalgatni?
ez is jo bemutato pl.Son of a Bit
-
Zso2
őstag
Milyen egy ilyen vertikális egérrel mondjuk egy FPS játék? Ugyanolyan gyorsasággal tudsz mozogni,meg pontosan.
Azért érdekelne,hogy így tartva a kéz tud olyan precízen működni?most látom már felettem megválaszolták...
[ Szerkesztve ]
Adelante ALONSO - Forza Ferrari | BF3-- satazso | Intel Core + Windows = Jaguar, behúzott kézifékkel.
-
Findzs
addikt
nekem ilyen van: delux vertikal m618 [link]
netezni jó sőt a mass effect 3 -at is ezzel tolom de egy komolyabb játékhoz pl. quake live alkalmatlan
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
az ötlet jó, nekem is fájt csuklóm. egész addig, amíg évekkel ezelőtt rá nem jöttem, hogy egy kicsi wacom rajztáblával sokkal szebb az élet
bár azt valamivel több idő megszokni, mint egy másik egeret, de az abszolút megfeleltetés a tábla és a monitor között nagyon jó
érdekes amúgy ez az egész, balkezes vagyok, ballal is írok, de egerezni mindig jobbal szoktam (de ha fájt a kezem, gond nélkül áttettem balba), a wacomot viszont ballal használom. innen látszik, hogy attól nem fáj semmim, mert a bal csuklóm teljesen jó, a jobb viszont már hosszabb egerészés után is érezhető - igaz hosszabb fényképezés után is.
hanyas vagy, te disznó?
-
nap
addikt
Hány éve is vannak ergomónikus cuccok? Miért is nem terjedtek el jobban?
browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
-
malomkaorm
tag
Kipróbálnám, lehet, hogy amíg nincs videókártyám venni fogok egyet. Játékra inkább passzolnám.
Előtte kereken 69 hozzászólás volt
Üdv.: Dani
-
Tamás9x
őstag
Nekem csak rossz székben fájt eddig a kezem, és volt nem egyszer 24-48 órás maraton, vagy munka vagy játék miatt, wc-kaja játszik ilyenkor pihenésként semmi több. Ha megtalálod a tökéletes széket és magasságot...
Internetradio: ESP32 2.8" Touch + Stereo Dac + Rotary Encoder + Távirányitó 15K
-
NoMagix
addikt
Ez sem drága, érdekes ötlet, lehet, hogy kipróbálom!
-
himpike
aktív tag
Volt 4 hónap az életemben mikor a kényszertartástól beállt valami izom a hátamban és 2 hónapig felemelni se tudtam a kezem, plusz 2 hónapig csak fájdalom árán. Akkor vettem egy Logitech M570 trackballt. A trackballnál is ez a helyzet, jobb lenne ha kb 45 fokban jobbra megdöntve állna az asztalon. Más kérdés hogy én oda se tudtam feltenni a kezem, szóval egy kapucnis felső jobb zsebébe dugva használtam fájdalommentesen.
[ Szerkesztve ]
-
tatabike
őstag
Én egy helyet tudok, ahol használnak ilyesmit, az egyénre szabott füldugókat így csinálják. Leveszik a füled belsejét egy 3D lenyomattal, majd elkészítik a megfelelő anyagból ennek alapján magát a füldugót, ami így tökéletesen illeszkedik a füledbe. Azok használnak ilyesmit, akik nem tudnak kisebb zajban sem aludni, van aki így olvas vagy éppen tanul, főleg vizsgaidőszak környékén az egyetemistáknál terjedt el. Mondjuk nem is hülyeség, ha pl. hatan bérelnek egy lakást, és ott kell tanulni...
Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
-
Piftuka
veterán
"Én már elég régóta egerészek és elég sokat, de még sohasem fájdult meg a kezem."
Mennyi idős vagy? És mi az az "elég régóta és elég sokat"?
Csak mert mindig ámulattal tölt el, amikor egyes fórumtagok felülírják a biológia és fizika törvényszerűségeit.
"Aquila non captat muscas."
-
tatabike
őstag
Megvan a tuti rágcsáló-biznisz...
Kell egy ilyen alaktalan massza-szerű zselés anyag, hazaviszed, jól belemarkolsz, ahogy Neked kényelmes, és utána hagyod megkötni, és olyan alakú lesz, mint a kezed. Csak Te tudod használni. Már csak azt kell kitalálni, hogy a görgőket/gombokat hogyan lehet házilag beletenni oda, ahova kényelmes...Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
-
MC Pite
veterán
Jól levontad a konzekvenicákat
Melóban egyest használok pár hónapja, szeretem.A burkolat gagyi... meg egyesre fölösleges volt akkora púp, néha felborítom az egeret mikor visszanyúlok az egérre. Amúgy meg ugyanolyan mint egy hasonló árkategóriájú egér, pont.
Saját egerem MX518, a felbontásos aggodalmakat nem nagyon osztom, kemény fps-ezésre úgyis egy állítható dpi-s egeret használ az ember, nem ilyet - de keveseket limitálna az egér, max pici egérpadon UHD felbontás mellett...
De ha lenne valami igényesebb verzió, otthonra is ezt vennék. Ahogy billentyűzetből is, mert abból úgy látom _nincs_ értelmes ergonómikus alternatíva már, főleg vezetékesen
.
Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
vittorio7
őstag
És Kínából rendelted Te is? Mert nekem Spire "címke" nélkül féláron is jó az egér.
-
vittorio7
őstag
Én most ebben gondolkozom. [link] Bár lehet, hogy olcsó húsnak híg a leve...
-
Szatyor95
senior tag
Nekem sosem fájdult még meg a kezem a sima egértől, pedig 10-12 éve napi szinten, 5-6 éve pedig napi 8+ órában rajta van a kezem.
Nyugodj békében Integra!
-
F34R
nagyúr
Egy idelye mar gondolkozok hasonlon, a trackball-ok mennyire szamitanak ilyen szempontbol csuklokimelonek?
-
Hmmm... érdekes elgondolás.
Nagytenyerűeknek ajánlom az én rágcsálómat: Func MS-3 rev. 2Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
saelin
veterán
válasz
Polarstar #38 üzenetére
Nekem van balkezes ismerősöm és ő megtanult jobb kézzel egerészni, írni stb. tudatosan kezet váltott. Mondhatni jobbkezes lett, ami persze túlzás, mert mai napig szebben ír balkézzel. Ezzel arra akarok célozni, hogy nem minden balkezes keresi a nekik szánt termékeket, inkább megtanul jobbkézzel jobbkezes eszközöket használni. De biztos van olyan is, hogy ballal használ jobbos eszközöket... már amelyiket lehet.
[ Szerkesztve ]
"It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."
-
Kékes525
félisten
Én már elég régóta egerészek és elég sokat, de még sohasem fájdult meg a kezem.
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
-
rudi
nagyúr
válasz
Polarstar #32 üzenetére
Ezúttal is érvényes a régi mondás: google a te barátod!
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
hemaka
nagyúr
Eleg furan nez ki, de egy probat megerne a dolog.
mudi︎️ • Fuji GFX 50S/35-70/110f/2 • MBP M4Max • Syno DS3622xs+
-
Ice&Lime
veterán
Végre valami más, ami értelmes is. Egy próbát biztosan megér majd.
-
Balkezes kellene! Létezik, vagy inkább igyak egy neszqviket és fogjam rá a nyuszira?
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
eladohardver
őstag
Ez pont olyan csúf mint egy ortopéd cipő
¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\=(•̪̀●́)=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿̿ Battlelog: Rohambili ¤
-
huszar90
aktív tag
Lehet beruházok egyre
-
JoinR
őstag
Tetszik az ötlet. Berendeltem egy ilyet, ezen van gumiborítás, meg az alsó gombok is igényesebbnek tűnnek...majd meglátjuk milyen lesz az GM-M8000X után
-
szaszlaci
addikt
Nem butaság, nagyon nem. Most jöttem rá, hogy én is ilyen tartással fogom meg a szokványos kialakítású egeremet, ha nem valami precíziós dolgot csinálok. Erre azt hiszem, hosszabb egérhasználatkor jöttem rá, miután megfájdult a csuklóm, hogy ez így nem gyilkolja tovább.
Valószínű a billentyűzetnek is így kéne állnia. Nekem amolyan ergonomikus van, de azt hiszem, már ott is fájdult meg hosszú gépeléstől. (Gondolom, a játékosok ezt tapasztalják, mikor az "életük múlik" az ASDW nyomkodásán.)
■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
superg
senior tag
Nekem is van ilyen ebayes verzió,1-2 ezer ft között vannak, vertical mouse néven rá lehet keresni.Még kis gumis festék is jutott rá,kellemes azonnal megszokható,de nekem is annyi volt hogy egy idő után máshol fájt a kezem.
Esetleg lehet váltogatni a hagyományos fajtával,aki érzékeny az ilyesmire -
Piftuka
veterán
-
orion1025
őstag
Egy újabb "hatalmas" név forradalmi portékája..
"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."
-
Piftuka
veterán
Óh, mennyire örülök, hogy megláttam ezt a cikket! Annak pedig még jobban, hogy - ezek szerint - kezd elterjedni ez a technológia.
Mindössze pár hete olvastam itt a fórum, "Milyen egeret vegyek?" témájában a Microsoft Sculpt fantázianevű vertikális egeréről:
, és mindössze 1 hét múlva volt szerencsém kipróbálni is.
Egyszerűen zseniális! Olyan szinten illeszkedett a hosszú ujjaim, és a nagy kezeim közé, hogy az szinte hihetetlen. Rendkívül kényelmes, könnyen kezelhető, ráadásul esetében az anyagminőségre egy rossz szó nem lehet. (Igaz... ~15,000 forintért lehet megvásárolni.) A súlya, a mérete tökéletes.
Sajnos lézeres és vezeték nélküli technológiával rendelkezik, nekem pedig mindenképpen vezetékes és optikai változat kellene!
Summa summarum: üdvözítőnek tartom, és nagyon remélem, hogy hamarosan elárasztják a piacot a jobbnál jobb vertikális egerek!
Az egészség ugyanis megfizethetetlen.
"Aquila non captat muscas."
-
Alice90
aktív tag
Most akkor szerintetek melyik jobb a Spire Archer I vagy a Spire Archer II egér?
"Nyugalom, a hosszú élet titka!"
-
bakagaijin
tag
Készült rövidebb videó a tesztről? Valami olyasmire gondolok ami demózza a kéztartást használat közben és elmutogatva hogy hol mit érez az emberke, mi jó mi nem jó. (A túb videók amiket láttam leginkább unboxing jellegűek, engem meg inkább az érdekelne hogy milyen használat közben rövidebb megszokás után
Pl. amit írtatok a váltásról billentyűzet és egér használat között az tipikusan olyan dolog ami fel sem merült volna bennem és egyik videó sem említi amiket láttam.
Ha megcsináljátok, előre is nagyon köszönöm
.
[ Szerkesztve ]
-
saelin
veterán
Iszonyat furán néz ki! Ráadásul nekem hiányoznának az oldalsó gombok, amik előre-hátra lapozzák a weboldalakat. Nagyon megszoktam az évek alatt ezt a felállást, másmilyenre nem váltanék. Viszont, hogy fárasztó e az átlagos egér használata... lehet én vagyok evolúciósan másképp fejlődve, de csak régebben voltak ilyen problémain. Az egeret úgy napi 8 órában simán szorongatom, van hogy többet is, de különösebben nem fárad el tőle kezem.
"It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."
-
Hiftu
senior tag
Összefoglalva:
Jó lenne az egér, ha nem gagyi anyagból készült volna, értelmes felbontása lenne a érzékelőnek,
tartották volna a saját specifikációjukat (mert igy viszont félrevezetés a kábel hossza) és tartozza hozzá egy hasonló stilusban döntött billentyűzet.Szóval teljesen jó minden, azon kivül, hogy szar?
[ Szerkesztve ]
Tessék mondani, lehet itt hazudni? - Kaszt: Decker, Faj: Troll, Működési Terület: Prohardver
-
Próbáltam hasonló fogásra átállni a hagyományos egérrel is, a kisebbeket tulajdonképpen meg lehet ugyanígy fogni. Csak nekem pár nap után nagyon megfájdult a tenyérélem, amin a tenyér támaszkodik ebben a pozícióban.
evDirect villanyautós töltőhálózat
Új hozzászólás Aktív témák
ph Kipróbáltuk a közel 90 fokkal elforgatott, kezünkhöz anatómiailag a hagyományosnál sokkal jobban illő egereket.
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest